Spetsbergen, Island, Färöarna – öluffa i Arktis (sydgående)

Spetsbergen, Island, Färöarna – öluffa i Arktis (sydgående)

Spetsbergen, Island, Färöarna – öluffa i Arktis (sydgående)

Spetsbergen, Island, Färöarna – öluffa i Arktis (sydgående)

Reseinformation 15 dagar MS Spitsbergen
Avresor
22 september 2022
23 september 2023
Pris från
kr 57 090
Frukost, lunch och middag ingår

Upptäck historia och naturliga underverk på fem vilda, vackra öar i och omkring Arktis i fyra olika länder.

Utforska Svalbard och Jan Mayen

Din expedition börjar i Longyearbyen – staden vid världens topp. Under de två dagarna vi utforskar Svalbard kommer du att spana efter ”Arktis konung”, den majestätiska isbjörnen. Därefter försöker vi stiga iland på Jan Mayen, Norges mest isolerade ö där Beerenberg, väldens nordligaste aktiva vulkan, dominerar landskapssilhuetten.

Elden och isens land

Vårt första stopp på Island är vid dess pulserande ”norra huvudstad” Akureyri. När vi beger oss österut kommer du att utforska Husavik, som ofta kallas ”Islands valskådningshuvudstad”. Om du har tur kan du få chansen att se en eller flera av dessa havets jättar innan vi beger oss till Bakkagerdi. Det är en liten by vid Borgarfjörður eystris kust som påstås vara bebodd av älvor. Vi kan inte garantera att du får se några älvor, men du kommer du att få uppleva orörd vildmark med utmärkta fågelskådningsmöjligheter.

Öhoppning på expeditionsvis

Upplev den fridfulla och rogivande stämningen i Elduvik på Färöarna. En liten bit bort ligger Torshavn, en plats där nytt och gammalt står sida vid sida. Prova på fiskrätter i Lerwick på Shetlandsöarna med allt från lax och skaldjur till lyrtorsk, grönfisk och sanktpersfisk. Din resa slutar i Bergen, där du kan utforska det UNESCO-listade distriktet Bryggen med sin berömda fiskmarknad och sina färgglada träkajer.

Spetsbergen, Island, Färöarna – öluffa i Arktis (sydgående) Spetsbergen, Island, Färöarna – öluffa i Arktis (sydgående)
 • Dag 1
  Oslo/Longyearbyen

  Från 59º N till 78º N

  Din resa börjar med en flygresa från Oslo, Norges huvudstad som är omgiven av fjordar, skog och sjöar. Mängden elbilar du kommer att se på vägarna säger någonting om stadens åtagande när det gäller hållbarhet. Det ledde till att Oslo utsågs till Europas gröna huvudstad 2019. När du utforskar den gröna staden kommer du att upptäcka en blomstrande konstscen, modern skönhet och fantastisk mat.

  Tack vare en effektiv och omfattande kollektivtrafik kan du ta dig till alla delar av staden utan bil, så se till att dra nytta av bussarna, tågen och spårvagnarna när du är här! Du kan till och med ta en rundtur i Oslo med cykel och beundra stadens världsberömda arkitektur ute i friska luften.

  Här råder ingen brist på kulturella upplevelser. Du kan ägna dagen åt att besöka några av de många museerna eller gallerierna med modern konst. Fördjupa dig i historia som rör norska polarupptäckter på Fram-museet där det finns flera utställningar och möjlighet att kliva ombord på ett polarfartyg. Få en inblick i vad som måste ha krävts för att leva och arbeta på fartyget när du utforskar däcken och hytterna.

  Om du behöver pusta ut finns det gott om alternativ när det gäller att njuta av norsk husmanskost eller det nya nordiska köket. Välj bland mysiga kaféer, hippa fik, moderna restauranger, korvkiosker eller till och med ett mikrobryggeri.

  Oslo är omgivet av natur och erbjuder mängder av aktiviteter. Om du har tid kan du ta en promenad i skogsområdena som omger staden. Eller så kan du slappna av i någon av de många parkerna innan ditt flyg lyfter mot Longyearbyen i ögruppen Svalbard.

  Dag 1
  Oslo/Longyearbyen

  Från 59º N till 78º N

 • Dag 2
  Longyearbyen

  En livlig, högarktisk gränsstad

  Preliminär avgångstid: 20:00

  Efter en övernattning på hotell har du möjlighet att utforska den färgglada gränsstaden Longyearbyen på egen hand innan du går ombord på fartyget under eftermiddagen. En utflykt ingår i din resa – eller så kan du välja mellan valbara äventyr innan din kryssning börjar.

  Longyearbyen är en liten stad på Svalbard med 2 000 invånare och ännu fler snöskotrar. Promenera upp till kyrkan några minuter bort under ditt besök. Kanske kommer du att stöta på svalbardrenar som ofta strövar omkring i staden utan bekymmer. Även om det är vilda djur kommer du att märka att de är ganska nyfikna och tama. Strosa längs huvudgatan med sina färgglada byggnader och köp souvenirer och presenter i butikerna i världens nordligaste stad.

  Innan du går in i de flesta byggnader som är öppna för allmänheten är det viktigt att du tar av dig skorna! Det är en sed som sträcker sig tillbaka till gruvtiden, då man ville undvika att dra in sot från kolgruvorna i sina hus. Ett exempel på hur arvet från gruvdriften fortsätter att sätta sin prägel på kulturen på Svalbard.

  Det finns isbjörnar utanför Longyearbyen. Det är ovanligt att få syn på dem i samhället, men det finns däremot gott om konst där dessa ikoniska djur förekommer. Se om du kan hitta isbjörnsstatyn eller den enorma väggmålningen i centrum.

  Väl ombord på fartyget ska du hämta ut din kostnadsfria expeditionsjacka, leta reda på din hytt och delta i den obligatoriska säkerhetsgenomgången. Bekanta dig med restaurangerna, vetenskapscentret, observationsdäcket samt Explorer Lounge & Bar – du kommer att tillbringa mycket tid här. Därefter tar vi avsked av Longyearbyen och påbörjar vår upptäcktsresa.

  Dag 2
  Longyearbyen

  En livlig, högarktisk gränsstad

 • Dag 3-4
  Svalbard

  Utforska Spetsbergen

  Vi lämnar den begränsade civilisation som finns bakom oss och går in i fullständigt upptäckarläge. I de här vackra men avlägsna områdena finns varken internetuppkoppling eller master som tillhandahåller mobiltäckning.

  Utan tillgång till e-post och sms får du en sällsynt möjlighet att logga ut och ta en paus från det moderna samhället. Det är dags att komma i kontakt med sakerna som verkligen betyder något.

  Svalbard erbjuder arktisk, orörd skönhet när den är som allra bäst. Det här är en vildmark med branta berg, imponerande glaciärer och nästan kusligt vackra öar. Under de kommande två dagarna kommer vi att försöka genomföra flera spännande landstigningar i olika delar av skärgården.

  I Spetsbergen finns några av världens mest dramatiska fjordar. När vi reser runt denna vackra ö under midnattssolen kommer du att få uppleva storslagna U-formade dalgångar fyllda av arktisk flora i full blom. Du kommer också att se bergskedjor avspeglas i den blanka havsytan. När vi stilla kryssar fram här kan du höra hur det knarrar och knakar i de delar av glaciärisen som är på väg att brytas loss och störta ner i havet.

  Den imponerande terrängen i den här regionen gör den naturligtvis perfekt för friluftsäventyr. Vi kommer att göra allt för att dra nytta av alla möjligheter som kommer i vår väg. Några aktiviteter kan inkludera att ta oss iland med våra expeditionsbåtar för att ge oss ut på en vandringstur, delta i en strandstädning eller paddla kajak.

  Svalbard är en av de sällsynta platser i världen där naturlig skönhet och fascinerande historia möts. Du kommer att få höra berättelser från vårt expeditionsteam om upptäckare som antingen har erövrat Svalbard eller omkommit när de försökt.

  Under sommaren ger sig också isbjörnar ut på drivisen längs kusten för att jaga sälar. Med lite tur kan vi under vår tid på Svalbard få syn på ett av dessa rovdjur som befinner sig i toppen av näringskedjan. I slutändan är vi säkra på att du, precis som många upptäckare innan dig, kommer att älska dina äventyr på Svalbard.

  Dag 3-4
  Svalbard

  Utforska Spetsbergen

 • Dag 5
  Till sjöss

  Koppla av till sjöss

  Njut av en avslappnande dag till havs med föreläsningar ombord medan vi sätter kurs mot Jan Mayen. Dagar till havs kan vara hur aktiva eller avslappnande du vill.

  Gör en djupdykning och lär dig mer om platserna vi besökt i vetenskapscentret. Här finns toppmodern vetenskaplig utrustning och ett omfattande bibliotek, så att du kan fördjupa dina kunskaper om topografin, historien och djurlivet på öarna vi reser till. Du kommer inte att vilja missa de fascinerande föreläsningar som erbjuds av expeditionsteamet. De kommer att sammanfatta expeditionen hittills och dela med dig av kunskaper om regionen och förbereda dig för det äventyr som väntar. Du kan också lära dig mer om forskarna och meteorologerna som är stationerade på Jan Mayen.

  Dag 5
  Till sjöss

  Koppla av till sjöss

 • Dag 6
  Jan Mayen

  En isolerad arktisk ö med en aktiv vulkan

  Mitt i Norska havet reser sig Jan Mayen ur dimma. En ö med snötäckta berg klädda i grön mossa och lav som nästan ter sig självlysande mot de svarta klipporna. Den vulkaniska ön är i princip så isolerad som en plats kan vara. Det här är en orörd vildmark med surrealistisk atmosfär som saknar permanenta invånare. Allt detta gör det till en oförglömlig del av ditt arktiska äventyr.

  Jan Mayen har två huvudsakliga områden. Den norra delen domineras av Beerenberg, världens nordligaste aktiva vulkan, som till största del är täckt av is och hade sitt senaste utbrott 1985. Den södra delen är plattare och saknar glaciärer. Här finns en väderstation där ett 30-tal personer arbetar på sommaren. De är anställda av Norges meteorologiska institut och den norska försvarsmakten.

  Även om det inte finns några inhemska däggdjur på Jan Mayen är ön långt från tom på djurliv. Jan Mayen har tilldelats särskilt viktig status för att fåglar och sjöfåglar flockas till de branta klipporna på ön för att häcka. På ön finns bland annat stormfågel, spetsbergsgrisslor och alkekungar.

  Det här är inte bara ett hett resmål för fågelskådare, det finns gott om liv i vattnen kring Jan Mayen också. Om vädret tillåter det har du chansen att få se flera olika valar i närheten, eller sälar som dras till all fisk som finns i vattnen här. Att få besöka Jan Mayen är väldigt ovanligt. Hurtigruten tillhör de få som gör landstigningar på denna arktiska ö. Om vi lyckas kommer du att sätta din fot på en av världens mest avlägsna öar och få uppleva vyer som få har sett. Du kommer att uppleva en rofylld känsla, omgiven av den orörda naturen.

  Dag 6
  Jan Mayen

  En isolerad arktisk ö med en aktiv vulkan

 • Dag 7
  Till sjöss

  Mot Island

  Njut av en avslappnande dag till havs med föreläsningar ombord medan vi sätter kurs mot Akureyri. Slå dig ner i baren med en drink och småprata lite med dina medresenärer. Ni kan ha mer gemensamt än du tror!

  Om du verkligen vill slappna av rekommenderar vi ett dopp i en badtunna ute på däck. Här kan du också spana efter djurliv och fåglar medan du njuter.

  Låt expeditionsteamet berätta mer om vad som väntar på norra Island, som utgör nästa del av resan, i vetenskapscentret. Du får veta mer om Islands otroliga landskap, kultur och tro på ”det osynliga folket”, även känt som isländska alver. Det kan också finnas en möjlighet att bli bättre på att sticka under en av våra workshops.

  Dag 7
  Till sjöss

  Mot Island

 • Dag 8
  Akureyri

  Norra Islands huvudstad

  Akureyri ligger nära foten av den längsta fjorden på Island, Eyjafjörður. När vi färdas längs fjorden ges du en fantastisk utsikt över snötäckta bergstoppar och den frodiga kusten. De näringsrika vattnen gör det här till en av de bästa platserna i landet för att se valar och delfiner. Knölvalar, vitnosdelfiner och tumlare förekommer ofta i dessa vatten och har du tur kan du även få syn på späckhuggare, blåvalar och sillvalar.

  Akureyri har fått smeknamnet ”Islands norra huvudstad” och är en livlig universitetsstad. Staden har en befolkning på nästan 20 000 invånare, vilket gör den till det största samhället utanför den tätbefolkade sydvästra regionen. Det innebär att det finns mycket att se och göra här, med bland annat ett förstklassigt utbud av restauranger och museer. Ta och besök Akureyri Museum där du får en inblick i hur islänningar brukade leva här. Det naturhistoriska museet Norðurslóð kombinerar även utställningar om lokalmiljön och nybyggarnas historia.

  Du kommer att bli imponerad över utbudet av blommor och bladväxter i Akureyris botaniska trädgård. Dess fridfulla atmosfär är som en oas av frodig grönska i de mest osannolika miljöerna. När du utforskar staden får du inte glömma bort att spana in Akureyrikyrkans slående arkitektur, som utformades av den berömda arkitekten Guðjón Samúelsson.

  På en tillvalsutflykt utanför staden kan du utforska olika naturskatter som ofta anses vara några av de mest populära sevärdheterna på Island. Vid vattenfallet Goðafoss, som har fått smeknamnet ”gudarnas vattenfall”, har du chansen att se genomskinligt turkost vatten som slår mot enorma svarta stenar.

  Sjön Mývatn ligger i ett aktivt vulkanområde och ståtar med en unik och vacker geologi med skimrande vatten och färger som hämtade ur en annan värld. Det är också en utmärkt plats för fågelskådning, i synnerhet ejder och strömänder. De som har följt serien Game of Thrones kanske känner igen platsen.

  • Inkluderad Stadstur i Akureyri
  Dag 8
  Akureyri

  Norra Islands huvudstad

 • Dag 9
  Húsavík

  En suverän plats för valskådning

  Välkommen till Husavik! Det här betraktas som Islands huvudstad för valar och är den minsta staden på landets norra kust. Den har blivit känd internationellt som en av världens bästa platser för valskådning.

  Husavik är beläget vid bukten Skjálfandi som ofta får besök av valar som knölval, vikval, vitnosdelfin, tumlare och till och med den mytomspunna blåvalen. Om du har tur kan du få chansen att se en eller flera av dessa havets jättar.

  Det är inte mer än rätt att en stad med så stark anknytning till valar också har ett museum på samma tema. Om du vill veta mer om havets fridfulla jättar får du inte missa att besöka Husaviks informativa valmuseum.

  Om du även är intresserad av rymdresor så är Upptäckarmuseet fascinerande. Astronauterna som deltog i Apollo-rymduppdragen tränade i Husavik 1965 och 1967. Islands basaltsten liknar sten på månen och gjorde att avgörande geologisk träning kunde genomföras. Museets huvudsakliga utställning kretsar kring det banbrytande rymduppdraget.

  2 kilometer söder om Husavik erbjuder dammen Kaldbakur en badupplevelse utöver det vanliga om du är ute efter något annorlunda. Det här är inte bara en varm källa som värms upp med geotermisk energi. Du kommer också att simma bland guldfiskar.

  • Inkluderad Upptäck Islands valhuvudstad
  Dag 9
  Húsavík

  En suverän plats för valskådning

 • Dag 10
  Bakkagerði

  Älvornas land

  Med fantastiska ryolitberg på ena sidan och den majestätiska bergskedjan Dyrfjöll på den andra, erbjuder kustbyn Bakkagerði ett naturskönt läge utöver det vanliga. Enligt regional folktro bor det många älvor i denna lilla by längs Borgarfjörður eystris kust. Byn har faktiskt fått sitt namn från det klippiga berget Alfaborg, som förmodades vara älvdrottningens hem.

  Bakkagerði är en bosättning med cirka 100 invånare, som ligger långt ifrån det typiska turiststråket och erbjuder lugn och ro och en härlig utsikt. Byn kan utforskas genom endast en kort promenad. Du kan prova nyfångad fisk på ett av kaféerna, där den välsmakande fisksoppan är en lokal favorit.

  Men huvudattraktionen här är områdets naturskönhet, vilket erbjuder fantastiska vandringsupplevelser. Färgtoner av rosa, blå och gula ryolitstenar kontrasteras mot frodiga gröna dalar längs flera vandringsleder. Vart du än vänder blicken kommer du att belönas med en orörd vildmark och sevärdheter och ljud från det framträdande djurlivet som frodas här – fåglar.

  Kustklipporna i Bakkagerði är hemvisten för ett stort antal fåglar, såsom stormfåglar och tretåiga måsar. Detta är också ett bra ställe att se ejderuppfödning som har gjorts i hundratals år på Island. Syftet med uppfödningen är det exklusiva ejderdunet, världens dyrbaraste dunsort.

  Men områdets huvudroll innehas av lunnefågeln. Om förhållandena tillåter försöker vi besöka Hafnarhólmi, en fiskehamn som hyser en stor koloni lunnefåglar och erbjuder några av Islands bästa fågelskådningsmöjligheter. En strandpromenad och ett antal platåer gör att du på ett säkert sätt kan komma nära inpå lunnefåglarna. Denna region är en absolut pärla för natur- och fågelälskare

  • Inkluderad Promenad i Bakkagerði
  Dag 10
  Bakkagerði

  Älvornas land

 • Dag 11
  Till sjöss

  Njut av en dag till havs

  Ägna den här dagen åt vad du känner för ombord på fartyget. Vila, njut av fartygets bekvämligheter och reflektera över vad du varit med om hittills. Kanske känner du för att svettas lite i gymmet eller att ta ett avslappnande bastubad med panoramautsikt.

  Låt spänningen växa inför nästa del av äventyret genom att läsa på om de platser som återstår att besöka i biblioteket eller delta i en föreläsning som anordnas av expeditionsteamet i vårt vetenskapscenter.

  Vid det här laget kommer du att ha gott om foton och berättelser från de olika utflykterna och kan se fram emot att dela med dig av dina upplevelser med dina medresenärer på expeditionen.

  Dag 11
  Till sjöss

  Njut av en dag till havs

 • Dag 12
  Elduvík

  Charmiga byar på Färöarna

  I viken Funningsfjordur på Färöarna ligger byn Elduvík vid slutet av en lång, frodig dalgång med höga berg på vardera sidan. Floden Stórá flyter fram i mitten och delar byn i två halvor. I Elduvík bor bara 23 personer och den fridfulla atmosfären och naturen kommer garanterat att ha en lugnande effekt på dig.

  Låt dig charmas av de små, rustika husen när du promenerar längs byns gator. Nästan alla hus har byggts i traditionell stil för isländska byar med målade eller tjärade träväggar. Många av taken är täckta av gräs i stället för takpannor. En traditionell teknik som erbjuder extra isolering och skydd mot vädret.

  Trots det låga invånarantalet har den avlägsna byn skola, kyrka, hamn och pir. Bekanta dig med byn och få en bild av hur vardagslivet ser ut här. Besök kyrkan som invigdes 1951 så att invånarna i Elduvík inte längre behövde resa till Oyndarfjørdur för att gå på gudstjänst varje vecka.

  Sjöfåglarnas sång och fårens bräkande kombineras med ljudet av vågorna i fjorden och ger Elduvík dess karaktäristiska ljudbild. Lyssna till den färöiska naturens ljud och känn den svala havsluften mot ansiktet när du står på piren och blickar ut över det glittrande vattnet och den intilliggande ön Kalsoy i fjärran.

  Dag 12
  Elduvík

  Charmiga byar på Färöarna

 • Dag 13
  Tórshavn, Färöarna

  Nordeuropas äldsta huvudstad

  Streymoy är störst av Färöarna och på dess sydöstra kust finns en stad där nytt och gammalt möts i ett verkligt skandinaviskt landskap. Promenera längs kullerstensgränder som slingrar sig mellan de traditionella färöiska husen med grästak och färgglada byggnader i trä som är som hämtade ur sagornas värld.

  Tórshavn har fått sitt namn efter vikingaguden och grundades av vikingar på 900-talet, vilket innebär att det sannolikt kan vara den äldsta huvudstaden i norra Europa. Besök lokala museer och res i tiden när du lär dig mer om stadens ursprung eller får nya kunskaper om flora, fauna och geologi på Färöarna.

  Dra nytta av bussen som är gratis att åka genom staden för en autentisk känsla av vardagslivet på ön. Välj mellan modern och traditionell mat på någon av Tórshavns restauranger. Eller ta en paus på ett pittoreskt kafé. Ett besök vid vattenfallet Svartafoss får dig att glömma att du befinner dig mitt i en stad! Slappna av på de mossiga stenarna och njut av utsikten medan du hör ljudet av det brusande vattnet.

  Det finns få träd på Färöarna med sina karaktäristiska steniga kullar som är täckta av mjukt gräs som sträcker sig hela vägen ner till stränderna. Medan du utforskar de vidsträckta fälten är det sannolikt att du stöter på får, och vid vattnet kommer du att få syn på en mängd olika sjöfåglar i skyn. Håll utkik efter färöisk stare med sina beige och glänsande vingar, eller ejder med sin distinkta gröna fläck baktill på halsen.

  • Inkluderad Utforska Torshavn (vandringstur)
  Dag 13
  Tórshavn, Färöarna

  Nordeuropas äldsta huvudstad

 • Dag 14
  Lerwick

  De skotska Shetlandsöarna centrum

  Lerwick är Skottlands nordligaste stad och har med tiden vuxit och kommit att utgöra hemstad för en tredjedel av Shetlandsöarnas befolkning. Det här är en plats där de skandinaviska rötterna är närvarande och omfamnas av de som bor här. Du kan höra lokalbefolkningens dialekt med skandinaviska influenser och besöka stadshuset i Lerwick med sina färgade glasrutor som avbildar händelser under vikingaperioden.

  Lerwick var ett centrum för 1600-talets sillhandel och här fångas fortfarande mer fisk än i hela England, Wales och Nordirland tillsammans. Något som märks tydligt i den lokala gastronomin. Här kan du prova på fiskrätter med allt från lax och skaldjur till lyrtorsk, grönfisk och sanktpersfisk. Om fisk och skaldjur inte är din grej kan du smaka på den lokala soppan som är gjord med fårkött.

  Handla souvenirer i lokala butiker på Commercial Street eller besök Shetland Museum för att lära dig mer om stadens vikingaarv och kultur. Ta en titt i gallerierna där Pictish-ristningar samsas med virkade Shetland-sjalar. Stå på toppen av Fort Charlotte, ett artillerifort med ett fascinerande förflutet och njut av den fantastiska utsikten över Lerwick och ön Bressay med omnejd.

  Knubbsäl och gråsäl besöker ofta Lerwicks stränder, så om du spenderar lite tid längs vattnet har du chansen att få se dessa härliga däggdjur när de sticker upp huvudet ur vattnet vid stränderna. Glöm inte kikaren. Shetlandsöarna är kända för sitt unika fågelliv. Arter som smålommar, rödbena och spovar häckar här.

  Dag 14
  Lerwick

  De skotska Shetlandsöarna centrum

 • Dag 15
  Bergen

  Expeditionens slut

  Preliminär ankomsttid: 08:00

  Ditt äventyr slutar i den livliga hamnstaden Bergen. Bergen grundades år 1070 och var Norges huvudstad under många år. Staden har behållit mycket av sin ursprungliga karaktär, charm och historia.

  Om du har tid är det UNESCO-listade distriktet Bryggen med sina färgglada trämagasin ett måste. Området har varit bebott sedan 1300-talet och här finns nu butiker som säljer en mängd olika sorters norsk konst och hantverk.  Du kan även besöka Bergens berömda fiskmarknad med sina färska läckerheter från havet.

  Vi rekommenderar att du bokar ett efterprogram för att utforska mer av denna vackra och utmärkande stad. Bergen har utvecklats till ett av Norges viktigaste kulturnav. Lär dig mer om Bergens historia på Gamle Bergen Museum. Det är ett utomhusmuseum där du får en bild av hur livet i Bergen var på 1700- och 1800-talet. En annan historisk höjdpunkt är stavkyrkan Fantoft med sin medeltida träarkitektur – en vacker kombination av hednisk och kristen stil.

  Du kan kliva ombord på bergbanan upp till berget Fløyen. Resan upp till toppen tar bara sex minuter. Från den 320 meter höga toppen kan du njuta av utsikten över staden, de sju bergen omkring den och havet.

  När du är tillbaka i Bergens centrum kan du passa på att vandra längs kullerstensgator och gränder i denna livliga och kompakta stad. Om du vill smaka på en lokal specialitet kan du titta förbi ett av de många kaféerna och beställa den lokala kanelbullen, skillingsbolle, som passar utmärkt till kaffet.

  Oavsett vad som står på tur så ser vi fram emot att välkomna dig tillbaka på ditt nästa äventyr.

  Dag 15
  Bergen

  Expeditionens slut

Avresor

2022

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
22.

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
23.

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Boka tryggt

  Vår populära Boka tryggt-policy är tillbaka, vilket betyder att du kan känna dig trygg inför ditt nästa äventyr tillsammans med oss.
  Policyn gäller alla nya bokningar som görs mellan 16 februari 2022 och 30 juni 2022 samt för expeditionskryssningar som avgår senast 31 december 2022.
  Läs mer och beställ
 • Ny säsong

  Känn värmen – vårt största kryssningsutbud utanför polarregionerna någonsin.
  Läs mer och beställ

Vad som ingår

Priset inkluderar

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Oslo till Longyearbyen före expeditionskryssningen

Hotell

 • Övernattning i Longyearbyen före expeditionskryssningen, inklusive frukost och lunch

Transfer

 • All transfer i Longyearbyen, inklusive en utflykt innan expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurangen Aune
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Observera att det varken finns wifi eller mobiltäckning, förutom när vi är i Longyearbyen eller Barentsburg.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla visumkrav för inresa
 • Ingen dricks förväntas
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Ett stort fartyg i vattnet
En stor säng i ett rum
Ditt fartyg

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 180
Sängar 243
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 7,344
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen kommer att ta dig på en resa utöver det vanliga. Hon färdas längs den norska kusten från september till maj och blir en del av våra globala expeditionsresor under resten av året.

Läs mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: