Spetsbergen runt

Oslo/Longyearbyen - Longyearbyen/Oslo

Följ med Hurtigruten på en extrem expeditionskryssning runt Svalbards största ö. Spetsbergen ligger i södra delen av Norra ishavet och här kan vi göra landstigningar för att vandra, paddla kajak och ägna oss åt andra aktiviteter i Europas största arktiska vildmark.

 • Segla runt Svalbards största och mest kosmopolitiska ö, Spetsbergen.
 • Lyssna på expeditionsteamets fascinerande föredrag i olika ämnen
 • Se naturens underverk som Alkefjellet, Edgeøya och Monacoglaciären
 • Möjligheter att få se kungen av Arktis – isbjörnen

Översikt

En kryssning runt Spetsbergen ger dig gott om möjligheter att utforska denna fascinerande arktiska ö. Se de stora naturreservaten i öster och några av Arktis mest spektakulära sevärdheter. Vårt mål är att ta dig med långt norr om den 80:e breddgraden och komma mindre än 600 sjömil från den geografiska nordpolen. Östra Svalbard är kargare och mer typiskt nordarktiskt än någon annan plats vi besöker med MS Fram. Njut av landexpeditioner, vandringar, kajakturer och andra aktiviteter i Europas största arktiska vildmark. 

Besök bosättningarna på Spetsbergen

Longyearbyen är ett perfekt resmål för äventyrsresenärer. I denna norska bosättning är den arktiska miljöns inverkan tydlig, men det också en förvånansvärt kosmopolitisk by. Det ryska samhället Barentsburg är en kolgruvestad. Se den exotiska samlingen av gamla ryska fynd och arkitektur, besök Pomormuseet eller insup den äkta ryska atmosfären på den lokala puben. Ny-Ålesund ligger på 78° 55’ N och är ett av världens nordligaste samhällen med bofast befolkning. Tidigare var det en kolgruveby, men har nu en avancerad forskningsstation. 

Fjordar, glaciärer och isbjörnar

Under resans gång kommer du att få se några av Spetsbergens mest spektakulära fjordar. Östra Svalbard är uppdelat i två stora naturreservat. Tillsammans utgör de en av de sista stora, orörda vildmarkerna i Europa. När vi korsar den stora fjorden öster om Spetsbergen kommer du att få en fantastisk utsikt över öns östkust, med hundratals glaciärer och berg. Om vi har tur får vi träffa några av Svalbards marina däggdjur såsom säl och valross, och där det finns is finns det alltid goda chanser att få se isbjörnar!

Sista chansen!

Lägre priser på utvalda resor till Svalbard, Grönland, Antarktis, Kanada och Island 

Följ med på en oförglömlig resa till några av de mest exotiska platserna i världen. Nu har vi sänkt priset på flera av våra spännande expeditionsresor till Svalbard, Grönland, Antarktis och Kanada med segling under 2017. Nu kan du förverkliga små och stora drömmar! 

Lär mer om erbjudandet här.

Hytter utan singeltillägg på expeditionsseglingar under 2017

Vill du resa själv under 2017? På utvalda expeditionsresor slipper du nu att betala tillägg för din hytt om du vill resa på egen hand. 

Bokningsvillkor: Erbjudandet gäller endast nya bokningar t.o.m. den 31 juli 2017, gäller inte för sviter. Erbjudande gäller endast sjöresa. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Kan kombineras med 5%-ambassadörsrabatt. Vänligen observera att Hurtigruten har flexibel prissättning och att priser kan komma att ändras, vid bokningen kommer det lägsta priset vid bokningstidpunkten visas.  

I priset ingår:

 • En resa med Hurtigruten med helpension i vald hyttkategori 
 • Vind- och vattenavvisande jacka
 • Tur- och returflyg i ekonomiklass från Oslo till Longyearbyen
 • Landstigningar med polarcirkelbåtar samt aktiviteter ombord och på land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam, som ger föredrag samt följer med på landstigningar och aktiviteter
 • Gratis te och kaffe

Inkluderas inte:

 • Internationella flygningar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla planerade landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden
 • Tidsplan och resrutt kan komma att ändras
 • Hälsointyg obligatoriskt
 • Gummistövlar kan lånas ombord

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Detta är en resa där elementen styr. Väder-, vind- och isförhållanden kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik. Eftersom säkerheten har högsta prioritet för oss bestämmer kaptenen den slutgiltiga resplanen under resans gång. Dag-för-dag-programmet är därför bara är en indikation om vad man kan få uppleva.

3 juli 2017, 11 juli 2017, 19 juli 2017, 27 juli 2017

Avresa från Flyg från Oslo till Longyearbyen, Svalbard
Dag 1
Longyearbyen_©shutterstock_Tyler Olson_day_1200x600.png
Foto: Tyler Olson / Shutterstock Foto

Från stadens puls till det storslagna Arktis


Ort: Flyg från Oslo till Longyearbyen, Svalbard

Ditt arktiska äventyr börjar med ett kvällsflyg från Norges huvudstad Oslo. Innan avresan kan du lägga lite tid på att utforska staden vid fjorden som är omgiven av skogar, sjöar och fjäll. Oslo har varierad arkitektur, en levande café- och barkultur, förstklassiga restauranger och oändliga shoppingmöjligheter. Kontrasten kommer att bli stor när du anländer till Longyearbyen ett par timmar senare. Den här lilla orten har dock alla en modern stads bekvämligheter, plus ett fantastiskt läge i det vilda arktiska landskapet. 

Dag 2
Barentsburg_ ©Ester Kokmeijer_day 2_1200x600.png
Foto: Ester Kokmeijer Foto

Utforska de historiska bosättningarna


Ort: Longyearbyen, Svalbard

Efter en övernattning på ett av våra hotell kan du välja att följa med på en spännande utflykt i Longyearbyen och dess omgivningar. Den här norska orten är en unik liten stad. Den arktiska miljöns påverkan är uppenbar, men orten är också överraskande kosmopolitisk, med konstgallerier, pubar, långa vinlistor på restaurangerna, butiker och ett mini-köpcentrum. Staden kallas ofta för ett botemedel mot det moderna urbana livet och är ett populärt resmål för äventyrare. Överallt syns fortfarande historien och arvet från de första kolbrytarna. Barentsburg är en rysk gruvby vars främsta kännetecken är dess kolgruvor och den sovjetiska arkitekturen. Den här staden skiljer sig helt från Longyearbyen. Museet, biblioteket och det nyöppnade bryggeriet är naturliga mötespunkter, och man håller även på att bygga en forskningsstation. Här kan du titta på en färgstark folkloreföreställning, besöka hotellet och gå på museet. Upplev en annorlunda sida av Svalbard när vi besöker en del av Ryssland i Arktis. 

Dag 3-5
Ny-Ålesund_©Agurtxane Concellon_day 4_1200x600.png
Foto: Agurtxane Concellon Foto

Fjordar, glaciärer och fjäll


Ort: Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark, Svalbard

Kongsfjorden och dess omgivningar är kända för att vara ett av Spetsbergens vackraste fjordområden. Vid fjordens mynning kalvar enorma glaciärer ut i havet. Allt ramas in av särpräglade fjällformationer.

Dag 6-8
Edgeøya_©Tori Hogan_day 7_1200x600.png
Foto: Tori Hogan Foto

In i den orörda vildmarken


Ort: Øst-Svalbard naturreservat och Sør-Spitsbergen nasjonalpark, Svalbard

Östra Svalbard kan skryta med ögruppens största bestånd av isbjörnar, och vi hoppas verkligen få se några av dem på denna resa! Idag utforskar vi Sorgfjorden, som gränsar till Nordøst-Spitsbergen naturreservat. Här ägde ett berömt slag rum mellan valfångare på 1600-talet. Njut av utsikten från däck när vi passerar den spektakulära fågelklippan Alkefjellet, en av de största i sitt slag. Edgeøya är Svalbards tredje största ö. På dess västra stränder är landskapet i stort sett isfritt, till skillnad från de flesta ställen på Spetsbergens östra sida. Kapp Lee är en underbar plats där vi finner kulturarv från alla epoker av mänsklig närvaro på Svalbard. Vi fortsätter mot öns sydspets och Hornsund med sitt varierade landskap. Tidigt under säsongen finns här mycket isbjörn, tack vare att is pressas ut i fjorden och isbjörnarna kommer dit för att jaga.

Dag 9
Isfjord_©Camille Seaman_day 11_1200x600.png
Foto: Camille Seaman Foto

Arktiskt landskap och djurliv


Ort: Isjord, Svalbard

Isfjorden är Svalbards mest utmärkande fjord. Under dagen utforskar vi både dess yttre och inre delar. En av de mest framträdande platserna i det yttre området är klippan Alkehornet, där tusentals Spetsbergsgrisslor häckar under sommartid. I de inre delarna av Isfjorden förändras landskapet. De stora dalarna har formats av de enorma glaciärer som täckte området för tiotusentals år sedan, och här strövar stora populationer av Svalbardsren. Mot kvällen letar vi upp en fjordvik där vi anordnar avskedsgrillmiddag i underskön arktisk miljö. 

Dag 10
Longyearbyen_©Dominic Barrington_day 12_1200x600.png
Foto: Dominic Barrington Foto

Tillbaka till civilisationen


Ort: Longyearbyen, Svalbard, och flyg till Oslo

Alla bra upptäcktsresor har ett slut. Du kommer troligen att känna att tiden har gått fortare än du trodde. Kvar dröjer sig den svindlande känslan av att ha befunnit sig på jordklotets topp, bara några få hundra kilometer från den geografiska nordpolen. Tidigt på morgonen tar en transferbuss dig till flygplatsen för flygresan tillbaka till Oslo.

11 juli 2017, 19 juli 2017, 27 juli 2017, 5 augusti 2017

Ort Longyearbyen, Svalbard, och flyg till Oslo
Ombord Upplevelser Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill köpa returflyg till Oslo, samt transfer till och från flygplatsen.