Svalbard, Island, Färöarna – Öhoppning i och omkring Arktis (sydgående)

Svalbard, Island, Färöarna – Öhoppning i och omkring Arktis (sydgående)

Svalbard, Island, Färöarna – Öhoppning i och omkring Arktis (sydgående)

Svalbard, Island, Färöarna – Öhoppning i och omkring Arktis (sydgående)

Reseinformation 15 dagar MS Spitsbergen
Avresor
23 september 2023
11 september 2024
Pris från
kr 65 820
Frukost, lunch och middag ingår

15 dagar lång expeditionskryssning från Longyearbyen till Island, Färöarna och Shetlandsöarna som avslutas i Bergen

Norge och Island

Flyg från Oslo till världens nordligaste stad, Longyearbyen, och följ med på en expeditionskryssning för att upptäcka Svalbard, isbjörnarnas rike. Se Islands vulkanlandskap och håll utkik efter vitnosdelfin och tumlare samt knölval, vikval och den mytomspunna blåvalen.

Ösamhällen

Upplev livet på Färöarna med stopp i huvudstaden Tórshavn och den lilla byn Elduvík. Lär dig mer om nordmännens arv och lokala traditioner såsom tillverkningen av virkade sjalar på Shetlandsöarna. Alla som älskar fågelskådning bör hålla utkik efter smålom, rödbena och spovar.

Svalbard, Island, Färöarna – Öhoppning i och omkring Arktis (sydgående) Svalbard, Island, Färöarna – Öhoppning i och omkring Arktis (sydgående)
 • Dag 1
  Oslo/Longyearbyen

  Utforska kosmopolen Oslo

  Tillbringa tid i Oslo före flygresan till Svalbard

  Vår expedition börjar i Norges huvudstad, Oslo. Om du har tid, passa på att utforska stadskärnan innan du flyger norrut.

  Oslo är en fascinerande stad, genomsyrad av historia och konst. Här finns museer, gallerier och imponerande arkitektur, däribland det vackra operahuset och det nya Munchmuseet.

  Ta en promenad bland skulpturerna i Ekebergparken, besök Akershus fästning eller koppla av i en flytande bastu. I Sørenga kan du pröva på det stadsnära strandlivet eller testa det nya nordiska köket innan det är dags att flyga till Longyearbyen på Svalbard.

  Dag 1
  Oslo/Longyearbyen

  Utforska kosmopolen Oslo

 • Dag 2
  Longyearbyen

  Äventyr i Longyearbyen

  Preliminär avgångstid: 20:00

  Utforska färgstarka Longyearbyen

  Efter frukost har det blivit dags att upptäcka världens nordligaste stad, en färgstark plats med fler snöskotrar än invånare.

  Longyearbyen är perfekt att utforska till fots. Promenera längs huvudgatan där du kan få syn på svalbardsrenar som spatserar förbi. Renarna är vilda djur, men väldigt nyfikna och tama. Beundra stadens isbjörnsinspirerade konst eller besök North Pole Expedition-museet.

  Följ med på en utflykt eller ta en tur på elcykel, med hundspann eller till fots innan du går ombord på fartyget och fortsätter ditt arktiska äventyr under eftermiddagen.

  Dag 2
  Longyearbyen

  Äventyr i Longyearbyen

 • Dag 3-4
  Svalbard

  Natursköna Svalbard

  Ett spektakulärt landskap

  Svalbard bjuder på orörd, arktisk skönhet och en vildmark med höga fjäll, imponerande glaciärer och pittoreska öar. Besök några av världens mest dramatiska fjordar, u-formade dalar och glaciärer som kalvar isberg ut i havet. Få chansen att bevittna regionens största rovdjur, den imponerande isbjörnen, i dess naturliga miljö. Isbjörnarna syns oftast till längs kusten i jakt på säl.

  Så fort tillfälle ges gör vi vandringar och andra aktiviteter där vi går iland med våra expeditionsbåtar. Om vädret tillåter tar vi ut kajakerna för att njuta av landskapet i nästan total tystnad.

  Dag 3-4
  Svalbard

  Natursköna Svalbard

 • Dag 5
  Till havs

  En dag till havs

  Dags att koppla av och se fram emot kommande äventyr

  Njut av en dag till havs när vi sätter kurs mot ön Jan Mayen.

  Ombord på fartyget finns det massor att se och göra. Spana efter det marina djurlivet från däck, njut av panoramabastun eller sjunk ner i en badtunna. Besök vetenskapscentret för att lära dig mer om kommande destinationer på vår expeditionskryssning.

  Lyssna på fascinerande föreläsningar som expeditionsteamet håller eller hjälp till med att samla in data till viktiga forskningsprojekt. Om du är intresserad av fotografering kan du få tips kring hur du bäst fångar djurlivet och landskapen på bild från fartygets fotograf. I Explorer Lounge & Bar kan du koppla av med en god bok, prata med dina medresenärer eller se världen passera förbi utanför fönstren.

  Dag 5
  Till havs

  En dag till havs

 • Dag 6
  Jan Mayen

  Vulkanön Jan Mayen

  Besök en aktiv vulkan som är en fristad för fågellivet

  Att få besöka Jan Mayen, en ö utan bofasta, är bara några få förunnat. Hurtigruten tillhör de få som gör landstigningar här. Om vädret tillåter kommer du att sätta din fot på en av världens mest avlägsna platser.

  Jan Mayens näst intill surrealistiska landskap är täckt i mossa och lavar och domineras av vulkanen Beerenberg. Den är världens nordligaste aktiva vulkan och hade sitt sista utbrott 1985.

  Det finns inga däggdjur på land, men ön är klassad som ett viktigt fågelområde och har stora populationer av stormfåglar, spetsbergsgrisslor och alkekungar. Håll även utkik efter det marina djurlivet, däribland valar och sälar.

  Dag 6
  Jan Mayen

  Vulkanön Jan Mayen

 • Dag 7
  Till havs

  Till Islands nordkust

  Njut av en avkopplande dag till havs när vi sätter kurs mot Island

  När vi beger oss från Jan Mayen till Akureyri finns det tid att koppla av och prata om resans alla äventyr med dina medresenärer. Håll utkik efter det marina djurlivet och alla sjöfåglar medan du är ute på däck – du kan till och med göra det från en badtunna!

  Följ med expeditionsteamet till fartygets vetenskapscenter när de berättar mer om nästa del av vår expedition. Lär dig om Islands hisnande landskap, kultur och folktro, bland annat de isländska alverna, även kallade ”det osynliga folket”. Eller pröva på att sticka under en workshop!

  Dag 7
  Till havs

  Till Islands nordkust

 • Dag 8
  Akureyri

  Akureyri och Goðafoss

  Se dramatiska landskap och vattenfall

  Beundra de snötäckta bergstopparna när vi färdas längs Islands längsta fjord, Eyjafjörður. Här är en av Europas bästa platser för att få syn på knölval, vitnosdelfiner och tumlare. Håll också utkik efter späckhuggare, blåval och sillval.

  Islands ”norra huvudstad”, Akureyri, ligger längst in i fjorden. Här kan du uppleva lugnet i en botanisk trädgård samt besöka restauranger och museer i världsklass.

  En bit längre bort ligger pittoreska Goðafoss där turkost vatten kraschar ned i de svarta stenarna. Dessutom kan du spana efter ejder och strömand vid skön Mývatn, ett av Islands mest aktiva vulkanområden.

  • Inkluderad Stadstur i Akureyri
  Dag 8
  Akureyri

  Akureyri och Goðafoss

 • Dag 9
  Húsavík

  Valskådning i Húsavík

  Islands bästa plats för valskådning

  Idag får du utforska Húsavík, en fascinerande liten stad och en av världens bästa platser för valskådning.

  Húsavík ligger vid bukten Skjálfandi som ofta får besök av djur som knölval, vikval, vitnosdelfin, tumlare och till och med den mytomspunna blåvalen. Om du har tur kan du få se en eller flera av dessa havets jättar. Lär dig mer om djuren på Húsavíks valmuseum.

  Staden har till och med ett rymdmuseum eftersom NASA ansåg att Húsavíks basaltsten påminde om månstenar och skickade astronauter från Apolloprogrammet för att träna här. Du kan även besöka de geotermiska baden vid Geosea med utsikt över Skjálfandi och släcka törsten med en öl på det lokala mikrobryggeriet.

  • Inkluderad Upptäck Islands valhuvudstad
  Dag 9
  Húsavík

  Valskådning i Húsavík

 • Dag 10
  Bakkagerði

  Vandring i Bakkagerði

  Vår Islandsresa fortsätter till Bakkagerði, en avlägsen liten by. Bakkagerði är enligt isländsk folktro bebott av ett stort antal älvor eller huldufólk –”det gömda folket” – som de kallas lokalt. Ta en promenad och utforska denna magiska plats.

  Detta är ett populärt vandringsområde där du kan promenera bland frodiga, gröna dalar och vackra landskap med färgglada ryolitstenar. På klipporna längs kusten lever stormfåglar, tretåiga måsar, ejdrar och lunnefåglar. Det går även att besöka kolonin av lunnefåglar på Hafnarhólmi – en upplevelse för alla som älskar djur, natur och fotografering.

  • Inkluderad Promenad i Bakkagerði
  Dag 10
  Bakkagerði

  Vandring i Bakkagerði

 • Dag 11
  Till havs

  Njut av en dag till havs

  Lär dig om Färöarna och koppla av ombord

  Idag lämnar vi Island och sätter kurs mot Färöarna. Ta chansen att njuta av expeditionsfartygets alla bekvämligheter och gör dig redo för de kommande dagarna.

  Få svar på eventuella frågor efter dina upplevelser Island eller kring det kommande besöket på Färöarna. Expeditionsteamet anordnar föreläsningar och delar intressanta insikter om de fascinerande öarna.

  Den som vill kan även stilla sin nyfikenhet i fartygets vetenskapscenter. Aktivera din kropp i gymmet eller koppla av i panoramabastun medan du blickar ut över omgivningarna. Spana efter fåglar och andra djur ute på däck eller passa på att gå igenom alla bilder du har tagit under resans gång.

  Dag 11
  Till havs

  Njut av en dag till havs

 • Dag 12
  Elduvík

  Fridfulla Elduvík

  Omgiven av färöisk natur

  Vår expeditionskryssning når Färöarna, en del av det danska kungariket. Vi stannar för att utforska den lilla byn Elduvík, hemvist för endast 23 invånare. Byn må vara liten, men har både skola, kyrka och en hamn. Njut av den fridfulla miljön medan du blickar ut över det glittrande vattnet och den intilliggande ön Kalsoy.

  Hör sjöfåglar, får och fjordens vågor som slår mot stranden när du promenerar längs de charmiga bygatorna. Många av hustaken är täckta av gräs i stället för takpannor – en traditionell isländsk teknik som innebär extra isolering och skydd mot väder.

  Dag 12
  Elduvík

  Fridfulla Elduvík

 • Dag 13
  Tórshavn, Färöarna

  900-talsstaden Tórshavn

  Besök Streymoy på Färöarna

  På Streymoy, den största av Färöarna, finner vi Tórshavn. Staden, som grundades av nordmän på 900-talet, är en av norra Europas äldsta huvudstäder.

  Strosa längs kullerstensgränderna och njut av stadens färgglada byggnader med grästak. På Tórshavns museer kan du lära dig mer om stadens historia och om Färöarnas flora, fauna och geologi.

  En dryg kilometer utanför staden får du bevittna hur vattenfallet Svartafoss kraschar i de mosstäckta stenarna nedan. Håll utkik efter ejder och färöisk stare med sina beige vingar när du promenerar längs vattnet.

  • Inkluderad Utforska Torshavn (vandringstur)
  Dag 13
  Tórshavn, Färöarna

  900-talsstaden Tórshavn

 • Dag 14
  Lerwick

  Shetlandsöarna

  Upptäck Skottlands nordligast bebodda öar

  Välkommen till Shetlandsöarna. Huvudstaden Lerwick är ett trevligt fiskeläge med viktorianska influenser, omgiven av vackra landskap.

  Promenera längs de smala gatorna och besök små butiker där du kan handla whisky, ulltröjor och fudge. Nere vid vattnet ligger Shetlandsmuseet som visar allt från Pictish-ristningar till virkade sjalar. I närheten ligger också fästningen Fort Charlotte och det imponerande stadshuset.

  Ta med kikaren för att spana efter sälar och fågellivet längs Lerwicks stränder, däribland smålom, rödbena och spovar.

  Dag 14
  Lerwick

  Shetlandsöarna

 • Dag 15
  Bergen

  Avstigning i Bergen

  Preliminär ankomsttid: 08:00

  Besök Unesco-listade Bryggen och Fløyen

  Expeditionskryssningen avslutas i Bergen. Bergen – som var Norges huvudstad under många år – ligger pittoreskt vid havet, omgiven av både fjäll och hav.

  Följ gärna med på vårt efterprogram och en guidad vandring. Ta bergbanan upp till toppen av berget Fløyen där du kan vandra och beundra den underbara utsikten över staden.

  Du kan även upptäcka staden på egen hand under en promenad i det Unesco-listade kvarteret Bryggen med de färgglada byggnaderna längs kajen. Passa på att handla några souvenirer i de olika hantverksbutikerna innan du återvänder hem.

  Dag 15
  Bergen

  Avstigning i Bergen

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
23.

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
11.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Oslo till Longyearbyen före expeditionskryssningen

Transfer

 • All transfer i Longyearbyen, inklusive en utflykt före expeditionskryssningen

Hotell

 • Övernattning i Longyearbyen före expeditionskryssningen, inklusive frukost och lunch

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds. På Svalbard finns varken wifi eller mobiltäckning förutom i Longyearbyen.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips om tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv från vår fotograf
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och gym
 • Informella, dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla visumkrav för inresa
 • Ingen dricks förväntas
Ett stort skepp i en vattenförekomst
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt fartyg

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 180
Sängar 243
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 7 344
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 14,5 knop
Ett stort skepp i en vattenförekomst

MS Spitsbergen tar med dig på en resa utöver det vanliga. Hon färdas längs den norska kusten från september till maj och blir en del av våra globala expeditionsresor under resten av året.

Läs mer om MS Spitsbergen

Ett stort fartyg i vattnet
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: