Svalbard, Jan Mayen, Grönland, Island – upptäcktsresa till de arktiska öarna (västgående)

Svalbard, Jan Mayen, Grönland, Island – upptäcktsresa till de arktiska öarna (västgående)

Svalbard, Jan Mayen, Grönland, Island – upptäcktsresa till de arktiska öarna (västgående)

Svalbard, Jan Mayen, Grönland, Island – upptäcktsresa till de arktiska öarna (västgående)

Reseinformation 15 dagar MS Fram
Avresa
18 juli 2024
Pris från
kr 84 502
Frukost, lunch och middag ingår

Svalbard, Jan Mayen, Grönland och Island – upptäcktsresa till de arktiska öarna (västgående)

Urbana Oslo och trevliga Longyearbyen

Vårt arktiska äventyr börjar i Oslo där det finns tid att utforska den norska huvudstaden före flygresan till Svalbard. Efter en övernattning i Longyearbyen sätter vi kurs mot Nordvest-Spitsbergen nationalpark – en plats som bjuder på fjordar, fjäll och isbjörnar.

Vulkanöar och spektakulära fjordar

Härifrån fortsätter vi till den avlägsna ön Jan Mayen där du får besöka en aktiv vulkan. Därefter sätter vi kurs mot Scoresbysund på östra Grönland för att beundra världens största fjordsystem innan vi beger oss till vackra Stykkishólmur på Island. Vår expeditionskryssning avslutas i livliga Reykjavík.

Svalbard, Jan Mayen, Grönland, Island – upptäcktsresa till de arktiska öarna (västgående) Svalbard, Jan Mayen, Grönland, Island – upptäcktsresa till de arktiska öarna (västgående)
 • Dag 1
  Oslo/Longyearbyen

  Utforska kosmopolen Oslo 

  Tillbringa tid i Oslo innan flygresan till Svalbard

  Vår expedition börjar i Norges huvudstad, Oslo. Om du har tid, passa på att utforska stadskärnan innan du flyger norrut.

  Oslo är en fascinerande stad, genomsyrad av historia och konst. Här finns museer, gallerier och imponerande arkitektur, däribland det vackra operahuset och det nya Munchmuseet.

  Ta en promenad bland skulpturerna i Ekebergparken eller koppla av i en flytande bastu. I Sørenga kan du pröva på det stadsnära strandlivet eller testa det nya nordiska köket innan det är dags att flyga till Longyearbyen på Svalbard.

  Dag 1
  Oslo/Longyearbyen

  Utforska kosmopolen Oslo 

 • Dag 2
  Longyearbyen

  Äventyr i Longyearbyen

  Utforska staden vid världens ände

  Efter frukost har det blivit dags att upptäcka världens nordligaste stad, en färgstark plats med fler snöskotrar än invånare.

  Longyearbyen är perfekt att utforska till fots. Promenera längs huvudgatan där du kan få syn på svalbardsrenar som spatserar förbi. Renarna är vilda djur, men väldigt nyfikna och tama. Beundra stadens isbjörnsinspirerade konst eller besök North Pole Expedition-museet.

  Följ med på en utflykt eller ta en tur på elcykel, med hundspann eller till fots innan du går ombord på fartyget och påbörjar ditt arktiska äventyr under eftermiddagen.

  Dag 2
  Longyearbyen

  Äventyr i Longyearbyen

 • Dag 3-6
  Nordvest-Spitsbergen nationalpark

  Expeditionsdagar 

  Upplev den orörda arktiska vildmarken

  Under de kommande tre dagarna får du utforska naturen och den vilda tundran i Nordvest-Spitsbergen nationalpark. Här håller vi ögonen öppna efter arktiska djur som val, säl, valross och ren i en vildmark bestående av höga fjäll, imponerande glaciärer och natursköna öar. Om vi har tur kan vi till och med få syn på den mytomspunna isbjörnen på jakt efter sin nästa måltid ute på havsisen.

  Aktuella väderförhållanden avgör vår rutt. Du kan få se glaciärer som kalvar isberg ut i havet i Kongsfjorden eller korsa den 80:e breddgraden vid Hinlopenstretet. Vi kanske även tar oss genom Freemansundet för att se Hornsunds fantastiska fjäll och fjordar.

  Förbered dig på ett äventyr där vi tar vara på varje tillfälle att använda våra kajaker eller expeditionsbåtar för att gå iland och vandra, delta i en strandstädning eller någon annan aktivitet.

  Dag 3-6
  Nordvest-Spitsbergen nationalpark

  Expeditionsdagar 

 • Dag 7
  Till havs

  En avslappnande dag till havs

  Njut av en avkopplande dag i Arktis

  Passa på att koppla av ombord medan vi navigerar genom de arktiska vattnen. Njut av panoramavyerna och prata med dina medresenärer i Explorer Lounge & Bar eller spana efter sjöfåglar nedsjunken i en badtunna ute på däck.

  Missa inte heller expeditionsteamets fascinerande föreläsningar i ämnen som historia, geologi och det arktiska djurlivet. I fartygets vetenskapscenter kan du lära dig mer om platserna vi besöker eller delta i ett program där du får bidra till aktuella forskningsprojekt.

  Dag 7
  Till havs

  En avslappnande dag till havs

 • Dag 8
  Jan Mayen

  Vulkanön Jan Mayen

  Aktiv vulkan och fristad för fågelliv

  Att få besöka Jan Mayen, en ö utan bofasta invånare, är bara några få förunnat. Hurtigruten tillhör de få som gör landstigningar här. Om vädret tillåter kommer du sätta din fot på en av världens mest avlägsna platser.

  Jan Mayens näst intill surrealistiska landskap är täckt i mossa och lavar och domineras av vulkanen Beerenberg. Den är världens nordligaste aktiva vulkan och hade sitt sista utbrott 1985.

  Det finns inga däggdjur på land, men ön är klassad som ett viktigt fågelområde och har stora populationer av stormfåglar, spetsbergsgrisslor och alkekungar. Håll även utkik efter det marina djurlivet, däribland valar och sälar.

  Dag 8
  Jan Mayen

  Vulkanön Jan Mayen

 • Dag 9
  Till havs

  Mot Grönland

  Varva ner och gör dig redo för fler äventyr

  Nu när du har sett en del av Arktis spektakulära djurliv och natur vill du säkert lära dig mer om regionen. Följ med expeditionsteamet till vetenskapscentret för att lära dig om vad som väntar på östra Grönland och norra Island.

  Under dagen till havs på väg mot Scoresbysund har du tid att gå igenom dina bilder och få tips från fartygets fotograf.

  Dag 9
  Till havs

  Mot Grönland

 • Dag 10
  Akureyri

  Scoresbysunds fjordsystem på Grönland

  Upplev världens största fjordsystem

  Världens största fjordsystem bjuder på spektakulära landskap med vita och kristallblå isberg som flyter på det spegelblanka vattnet, omgivna av branta fjäll.

  Scoresbysunds höga fjäll, öppna vatten och isfria vintrar är en fristad för det grönländska djurlivet. Håll utkik efter myskoxe, fjällräv, skogshare, valar och sälar.

  Regionen har även ett rikt fågelliv med bland annat alkekungar, lunnefåglar, stormfåglar, fjällugglor, jaktfalkar och havstrutar.

  Vi gör allt vi kan utifrån de förhållanden som råder och erbjuder så många landstigningar, naturvandringar, kajakturer och möjligheter att se djur som möjligt.

  • Inkluderad Stadstur i Akureyri
  Dag 10
  Akureyri

  Scoresbysunds fjordsystem på Grönland

 • Dag 13
  Till havs

  En avslappnande dag till havs

  Koppla av på väg till Island

  En dag till havs är en chans att varva ner. Slappna av och njut av panoramautsikten i Explorer Lounge & Bar. För ytterligare avkoppling kan du sjunka ner i en badtunna och sammanfatta resan hittills med dina medresenärer.

  Om du känner dig extra pigg i kroppen kan du ta ett träningspass i gymmet på däck 7. Här finns stora fönster så du missar inget av den fantastiska utsikten utanför medan du tränar.

  Dag 13
  Till havs

  En avslappnande dag till havs

 • Dag 14
  Stykkishólmur

  Halvön Snæfellsnes

  Spektakulära Snæfellsnes

  Det är som att tiden har stått still i Stykkishólmur, den lilla fiskebyn i viken Breiðafjörður där de färgglada husen står i stark kontrast till bergen i bakgrunden.

  På halvöns västra spets ligger Snæfellsnes nationalpark med den imponerande, istäckta stratovulkanen Snæfellsjökull. Parken har fått smeknamnet ”Island i miniatyr” på grund av sina olika vulkanlandskap.

  I nationalparken kan du besöka den svarta sandstranden Djúpalónssandur och basaltklipporna Lóndrangar. Du kan också ta en snövessla till toppen av Snæfellsjökull eller följa med på en guidad kustvandring där vi besöker glaciärgrottor.

  Dag 14
  Stykkishólmur

  Halvön Snæfellsnes

 • Dag 15
  Reykjavík

  Reykjavík och vidare

  Utforska Reykjavík på egen hand

  Vår arktiska expeditionskryssning avslutas i Reykjavík, en stad som sprudlar av konst, kultur och historia. Strosa nerför shoppinggatan Laugavegur innan du fortsätter till den vackra katedralen Hallgrimskirkja. Passa också på att besöka några av stadens alla konstgallerier eller museer.

  Gör ett stopp på Islands mest berömda bad, Blå lagunen, och upplev det varma vattnets blandning av vit lera, alger och mineraler innan du återvänder hem.

  Du kan också boka vårt efterprogram för att utforska Islands vackra sydkust med vattenfall, svarta sandstränder, geotermiska källor och majestätiska berg.

  Dag 15
  Reykjavík

  Reykjavík och vidare

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juli:
18.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Oslo till Longyearbyen

Transfer

 • All transfer i Longyearbyen, inklusive en utflykt före expeditionskryssningen

Hotell

 • Övernattning på hotell i Longyearbyen före expeditionskryssningen, inklusive frukost och lunch.

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster i svit
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds. På Svalbard finns varken wifi eller mobiltäckning förutom i Longyearbyen.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker från fotografen ombord hur du fotar landskap och djurliv
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och gym.
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla visumkrav för inresa
 • Ingen dricks förväntas
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: