Brasiliens gröna kust – norrut

Montevideo, Uruguay - Fortaleza, Brasilien

Njut av en härlig blandning av tropiska paradis och besök i tre av Brasiliens mest livfulla städer. Denna 14-dagarsresa från söder till norr låter dig uppleva Sydamerikas spännande kultur med hjälp av ett fantastiskt utflyktsprogram.

 • Njut av en händelserik resa i sambans land och utforska spännande storstäder och hänförande natur
 • Se Brasiliens frodiga kustlinje och Amazonas regnskog
 • Välj bland ett stort antal utflykter, bland annat kulinariska turer, stadssightseeing och aktiva äventyr
 • Lyssna på fascinerande föredrag av vårt expeditionsteam, experter på flera områden, bland annat historia och geologi

Översikt

Det här är en resa i tropiskt solsken där du kan kombinera utflykter i Amazonas regnskog med besök på tropiska stränder och storstadsupplevelser. Vi går ombord i Montevideo i Uruguay och färdas sedan norrut utmed Brasiliens kust ända till Fortaleza.

Tropiskt paradis och skön avkoppling

Den första anhalten är Rio Grande do Sul, den sydligaste delstaten i Brasilien. Delstaten är ett paradis för fågelintresserade med nationalparkernas skogsbeväxta raviner och alla vattenfall i floddalarna. Dessutom finns här också den tydligaste kulturella särarten. Att vistas bland kofösarna, kallade gaúchos, och uppleva deras kultur är det perfekta sättet att inleda äventyret i Brasilien på. I nästa skede kan du ge dig in i regnskogen och ta del av den otroliga floran och fågelfaunan, och bada i kristallklara bäckar i Panangua. På paradisön Paraty får du tid att koppla av på de vita stränderna, vindsurfa, dyka och lära dig mer om Atlantskogens ekologi. Två härliga dagar till sjöss följs av en tur till Ilhéus där du kan besöka kakaoplantager och följa med på fågelskådning.

En fröjd för sinnena

Salvador sägs vara en fröjd för sinnena: guldsmyckade kyrkor, exotiska och inbjudande dofter och smaker från maten med afrikanska influenser, gatuförsäljarna som ropar ut sina erbjudanden – allt tonsatt av trafikbruset och den säregna bahianska musiken.

I priset ingår: 

 • En resa med Hurtigruten med helpension i vald hyttkategori 
 • En natt på hotell i Montevideo före avresa, inklusive frukost
 • Anslutning från hotellet till fartyget i Montevideo, inklusive sightseeing
 • Vind- och vattenavvisande jacka
 • Landstigningar samt aktiviteter ombord och på land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam, som ger föredrag samt följer med på landstigningar och aktiviteter
 • Te och kaffe ombord

Inkluderas inte:

 • Internationella flygningar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla planerade landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden
 • Tidsplan och resrutt kan komma att ändras
Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Låt alla sinnen stimuleras på denna nordgående expedition längs Brasiliens kust, med dess fantastiska tropiska stränder, spännande städer och hänförande natur

1200x600_Montevideo_©Shutterstock_day1-2.png

Montevideo, Uruguay


Ort:

Du börjar med en övernattning på hotell i Uruguays huvudstad Montevideo. Det ger dig gott om tid att uppleva staden både på kvällen och under dagen innan du går ombord på MS Midnatsol.

1200x600_Montevideo-Uruguay-port_Travel-Bug Shutterstock.jpg
Foto: Travel Bug / Shutterstock Foto

Montevideo, Uruguay


Ort:

Montevideo ligger vid Rio de la Platas flodmynning. Hamnen ligger mycket nära stadskärnan. Äventyret börjar när du går ombord på MS Midnatsol under eftermiddagen.

1200x600_ Parrots_Scarlet macaw_Shutterstock Vladimir Melnik.jpg
Foto: Vladimir Melnik / Shutterstock Foto

Rio Grande do Sul, Brasilien


Ort:

Rio Grande do Sul med sina häpnadsväckande, skogsbeväxta raviner i nationalparkerna och vattenfall i floddalarna är ett paradis för fågelintresserade. Den sydligaste delstaten i Brasilien har dessutom den tydligaste kulturella särarten med sina kofösare, gaúchos, och deras speciella kultur. 

1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Foto: Stephanie Tubbecke / Guest Photo Foto

Till sjöss


Ort:

Njut av den tropiska värmen på däck och lyssna på expeditionsteamets föreläsningar.

1200x600_ Parrots_Scarlet macaw_Shutterstock Vladimir Melnik.jpg
Foto: Vladimir Melnik / Shutterstock Foto

Paranagua, Brasilien


Ort:

I Paranagua väntar friluftsäventyr. Följ med på utflykter som att ta tåget Serra Verde Express till Morretes, en resa som går genom de spektakulära bergen förbi Atlantskogen. Du kan också besöka regnskogen i Salto Morato där du kan fågelskåda, bada i kristallklara bäckar och se imponerande vattenfall.

1200x600_Paraty_shutterstock_©Iuliia-Timofeeva.jpg
Foto: Luliia Timofeeva Foto

Paraty


Ort:

Det Unescolistade världsarvet Paraty är en oerhört vacker plats, omgiven av öar och skyddade stränder. Staden bjuder på utsikt över branta djungelbeklädda berg samt gamla kolonialvillor och kullerstensgator. Paraty hade sin första storhetstid under guldrushen i Brasilien på 1600-talet. Det här var slutpunkten på den så kallade guldleden, en 120 mil lång väg som anslöt guldgruvorna till Atlantkusten. Områdets indianer drog vägen genom regnskogens krävande terräng. I början av 1800-talet blev Paraty en berömd knutpunkt för kaffehandel och tillverkning av Cachaça, en sorts sprit som destilleras från rörsockersaft. Kustens orörda skogar lockar vandrare, botaniker och ornitologer från hela världen på jakt efter enastående upplevelser. Ett besök här är som att gå in i en sagovärld.

1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Foto: Stephanie Tubbecke / Guest Photo Foto

Till sjöss


Ort:

Det här är en perfekt dag för fågelskådning från däck, föreläsningar och avkoppling med en god bok.

1200x600_Ilheus-Brazil-church_Spectral-Design-Shutterstock.jpg
Foto: Spectral Design / Shutterstock Foto

Ilhéus, Brasilien


Ort:

Att anlända till den avslappnade staden Ilhéus är en kraftig kontrast mot gårdagen. Här finns ett antal sevärdheter, som en botanisk trädgård, flera museer och kyrkor, ett sengångarreservat, gamla sockerraffinaderier, många kakaoplantager och 15 fina stränder. Följ med på fågelskådningsutflykt, besök någon av de många kakaoplantagerna, gå på guidade visningar i staden, snorkla eller koppla av en dag på stranden.

1200x600_Salvador-Brazil_Filipe-Frazao_Shutterstock.jpg
Foto: Filipe Frazao / Shutterstock Foto

Salvador, Brasilien


Ort:

Salvador sägs vara en fröjd för sinnena med guldsmyckade kyrkor, exotiska och inbjudande dofter och smaker från maten med afrikanska influenser, gatuförsäljarnas rop, trafikens bakgrundsbrus och den säregna bahianska musiken. Staden är indelad i en övre och en nedre del som kopplas samman av hissen ”Elevador Lacerda”. Vid foten av hissen finns en marknad som är känd för sitt utbud av lokal konst. Salvadors historiska stadskärna ”Pelaurinho” utnämndes till ett av Unescos världsarv 1985. Idag är området ett berömt exempel på den imponerande portugisiska kolonialarkitekturen. Det finns också många kyrkor i Salvador. Staden var ett viktigt centrum för den transatlantiska slavhandeln från 1500-talet till 1700-talet. Idag har nästan 80 procent av befolkningen afrikanska rötter och den afrikanska kulturen har satt starka avtryck på både musiken och maten här.

1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Foto: Stephanie Tubbecke / Guest Photo Foto

Till sjöss


Ort:

Tillbringa ännu en avkopplande och intressant dag till sjöss.

1200x600_Recife_ Vitoriano-Junior_shutterstock_115006135.jpg
Foto: Vitoriano Junior / Shutterstock Foto

Recife, Brasilien


Ort:

Det här är platsen för dig som gillar städer med stark karaktär, bedagad charm och stolthet. Ett antal floder delar in staden i mindre öar som länkas samman av över 50 broar. Det är därför Recife ibland kallas ”Brasiliens Venedig”. Den gamla stadskärnan bjuder på ett antal historiska byggnader, kyrkor och katedraler. Vi ordnar en utflykt till Unescos världsarv Olinda. Portugiserna grundade denna stad på 1500-talet, men efter att holländarna plundrade den på 1700-talet fick hela staden byggas upp igen. De gamla husen och fler än 20 kyrkor, kloster och kapell från barocktiden bildar tillsammans en mycket speciell stadsprofil som inte lämnar någon oberörd. Du kan också roa dig i Recifes stadskärna på egen hand med att utforska kyrkorna och de välbesökta marknaderna.

1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Foto: Stephanie Tubbecke / Guest Photo Foto

Till sjöss


Ort:

Koppla av under ännu en dag till sjöss.

1200x600_Fortaleza City Tour.jpg

Fortaleza, Brasilien


Ort:

Expeditionens slutmål är Fortaleza. Innan du åker hem bör du dock se till att få uppleva Centro, den äldsta delen av staden. Här finner du livliga kvarter att vandra runt i på dagtid, med många folktäta gator och mängder av små butiker. Prova på typisk brasiliansk mat i någon av alla barracas (enklare restauranger) intill stranden. Om du är intresserad av historia och konst bör du besöka det gamla fortet, byggt av den holländska sjökaptenen Matias Beck 1649, och Fortalezas katedral som är den tredje största kyrkan i Brasilien.

Ombord Upplevelser

Förläng din semester