Djupgående expedition till Patagonien och Chiles fjordar

Djupgående expedition till Patagonien och Chiles fjordar

Djupgående expedition till Patagonien och Chiles fjordar

Djupgående expedition till Patagonien och Chiles fjordar

Reseinformation 16 dagar MS Roald Amundsen
Avresa
20 mars 2025
Pris från kr 76 813
kr 57 560
Frukost, lunch och middag ingår

16 dagar lång expeditionskryssning genom Patagonien och de chilenska fjordarna, från Ushuaia till Valparaíso

Äventyr i vildmarken

Flyg från Buenos Aires till Ushuaia där vi sätter kurs mot Kap Horn och försöker att göra en landstigning. Vi reser norrut längs den sydamerikanska västkusten där du får uppleva häpnadsväckande landskap och spännande kulturer, till exempel kawésqarfolket från Puerto Edén.

Naturens underverk

Res genom en labyrint av vackra fjordar, omgiven av mängder av öar och höga berg. Beundra de vackra vyerna över glittrande glaciärer och avlägsna fjordar innan vi besöker charmiga Castro och pittoreska Niebla samt upplever pulsen i Valparaíso.

Djupgående expedition till Patagonien och Chiles fjordar Djupgående expedition till Patagonien och Chiles fjordar
 • Dag 1
  Buenos Aires, Argentina

  Livliga Buenos Aires

  20 mars 2025

  Få en försmak av den argentinska huvudstaden

  En natt i Buenos Aires, som bjuder på en blandning av bedagad europeisk glans och latinamerikansk elegans, är den perfekta starten på ditt äventyr. Upplev den vackra arkitekturen vid operahuset Teatro Colón, den ståtliga rosa herrgården Casa Rosada och nationalmuseet där det finns tavlor av Van Gogh, Monet och Picasso.

  Utforska det färgstarka gatumuseet i kvarteret La Boca som även bjuder på livliga marknader och restauranger. Eller njut av en tangouppvisning innan du sätter tänderna i en bit argentinskt kött på ett av stadens många stekhus. Du kan välja att anlända tidigare för att utforska allt staden har att erbjuda eller följa med vårt förprogram som finns som tillval.

  Dag 1
  Buenos Aires, Argentina

  Livliga Buenos Aires

 • Dag 2
  Ushuaia

  Avgång från Ushuaia

  21 mars 2025

  Flyg söderut till Ushuaia och gå ombord på fartyget

  Under morgontimmarna beger vi oss till flygplatsen för vidare resa mot Ushuaia. Staden, som omges av snötäckta berg, har den ofta bestridda titeln som världens sydligaste stad.

  MS Roald Amundsen ligger och väntar på dig vid kajen. När du har hämtat ut din expeditionsjacka och träffat expeditionsteamet kan du göra dig hemmastadd i din hytt och utforska fartyget innan du avnjuter den första av många läckra måltider ombord. Ditt äventyr har nu officiellt börjat.

  Dag 2
  Ushuaia

  Avgång från Ushuaia

 • Dag 3
  Till havs

  Runda Kap Horn

  22 mars 2025

  Korsa Beaglekanalen och runda Kap Horn

  Ditt äventyr börjar på allvar när vi reser igenom Beaglekanalen och sätter kurs mot den sydligaste punkten i Sydamerika – Kap Horn. Kanalen tar dig genom ett häpnadsväckande landskap, omgiven av bergsväggar och djupblått, iskallt vatten. Håll utkik efter den inhemska Peales delfin och andra djur längs resan.

  Vid Kap Horn möts Atlantens och Stilla havets vatten, vilket ger kraftfulla, virvlande vågor. Att runda udden har fått även de mest erfarna av sjömän att hålla andan, men med hjälp av moderna instrument försöker vi att göra en landstigning och utforska den ikoniska udden – om vädret är på vår sida.

  Dag 3
  Till havs

  Runda Kap Horn

 • Dag 4
  Puerto Williams, Chile

  Fridfulla Puerto Williams

  23 mars 2025

  Besök ett undangömt paradis

  Ta in den fridfulla atmosfären i Puerto Williams, en utmanare i kampen om titeln ”världens sydligaste stad”. Passa på att besöka Museo Antropológico Martín Gusinde. Här finns föremål, kartor, fotografier och en traditionell kanot från det inhemska yaghanfolket. Du kan även se en replika av Yelchos stäv, fartyget som räddade Shackletons manskap 1916.

  Vandra i det vackra landskapet, på egen hand eller under en guidad utflykt. Om vädret tillåter kan det finnas möjlighet att paddla kajak. Fågelskådare bör ha kikaren nära till hands då det finns många sorters sjöfåglar i området, däribland den mäktiga albatrossen.

  Dag 4
  Puerto Williams, Chile

  Fridfulla Puerto Williams

 • Dag 5
  Garibaldifjorden, Chile 

  Garibaldifjorden 

  24 mars 2025

  Se några av Chiles mest imponerande glaciärer

  Dagens mål är att göra en naturskön kryssning på Garibaldifjorden i nationalparken Alberto de Agostini. Här stupar Anderna ner i Stilla havet medan stora glaciärer kalvar is som flyter ut i de vackra chilenska fjordarna.

  Beroende på väderleken beger vi oss till Garibaldi eller Pia, två av Chiles mest imponerande glaciärer. Fjorden är också ett Unesco-biosfärområde. Dess näringsrika vatten är hemvist för sälar, sjölejon och flera sorters sjöfåglar, inklusive den mäktiga kondoren.

  Dag 5
  Garibaldifjorden, Chile 

  Garibaldifjorden 

 • Dag 6
  Till havs 

  Vackra chilenska fjordar 

  25 mars 2025

  Genom Magellans sund

  Följ med expeditionsteamet på fascinerande föreläsningar kring ämnen som colombiansk historia, regionens geologi och lokal folktro medan vi reser norrut längs den chilenska kusten.

  Njut av lugnet i en labyrint av fjordar, omgiven av öar, glaciärer och höga berg. Håll utkik efter alla de sjöelefanter, delfiner och valar som gillar att följa oss på vår resa.

  Fartygets fotograf finns till hands för att visa hur du bäst fångar djurlivet och landskapen på bild.

  Dag 6
  Till havs 

  Vackra chilenska fjordar 

 • Dag 7-8
  Puerto Natales, Chile

  Bohemiska Puerto Natales

  26 mars 2025 - 27 mars 2025

  Porten till Torres del Paine

  Vår expeditionskryssning fortsätter till Puerto Natales, porten till Torres del Paine nationalpark. Välj om du vill uppleva den vackra nationalparken under en vandring eller en panoramatur med buss. Det varierade landskapet innehåller allt från stäpp, skog och öken till glaciärer och sjöar.

  Guanacodjur, nanduer och den mytomspunna puman lever alla här. Håll även utkik efter chilensk flamingo och mäktiga kondorer.

  Puerto Natales, en populär plats bland äventyrslystna, har gott om restauranger, barer och butiker. Besök hantverksbyn Etherh Aike, provsmaka gin på Last Hope Distillery eller ta en avkopplande promenad längs vattnet.

  Dag 7-8
  Puerto Natales, Chile

  Bohemiska Puerto Natales

 • Dag 9
  White Narrows 

  Korsa White Narrows 

  28 mars 2025

  Enligt tidvattnets regler

  Tidigt på morgonen – och beroende på tidvattnet – reser vi från Puerto Natales genom White Narrows. Det går bara att korsa denna vackra vattenväg, som är mindre än 100 meter bred på sina ställen, när vattnet är stilla. Väl genom White Narrows fortsätter vi in i de chilenska fjordarna och sätter kurs mot Puerto Edén, omgivna av vackra panoramavyer.

  Ute på däck kan du bevittna några av kontinentens mest bildsköna landskap på nära håll när kaptenen navigerar MS Roald Amundsen genom Patagoniens vatten. Beundra de vackra vyerna, spana efter djur eller lyssna till en fascinerande föreläsning i fartygets vetenskapscenter.

  Dag 9
  White Narrows 

  Korsa White Narrows 

 • Dag 10
  Puerto Edén, Chile

  Avlägsna Puerto Edén 

  29 mars 2025

  Lär dig om kawésqarfolket i en avlägsen by

  Nästa stopp på resan är den charmiga byn Puerto Edén, belägen längst in en djup fjord i Bernardo O’Higgins nationalpark. Den lilla byn kan endast nås vattenvägen och färjan till fastlandet går bara en gång i månaden. Byn har inga vägar – det enda sättet att ta sig mellan byggnaderna är via plankbelagda gångvägar.

  Bland byns 250 invånare finns några av de sista medlemmarna av det inhemska kawésqarfolket som ger dig en intressant inblick i Patagoniens kultur. Unesco har utsett det unika samhället till en levande kulturskatt.

  Dag 10
  Puerto Edén, Chile

  Avlägsna Puerto Edén 

 • Dag 11
  Tortel, Chile

  Charmiga Caleta Tortel 

  30 mars 2025

  Få ett varmt välkomnande i Caleta Tortel

  Vi fortsätter långt bortom allfarvägarna och besöker Caleta Tortel. Den charmiga byn med endast 500 invånare ligger vid mynningen av Río Baker, Chiles största flod.

  Här har gatorna ersatts av en labyrint av plankbelagda gångvägar som slingrar sig över vattnet och runt bergsfoten. Om vädret tillåter kan du utforska mer av områdets ljusblå vatten i kajak.

  I byn finns vänliga lokalbor som säljer hantverk och med lite tur bjuds du kanske på en folkdansuppvisning.

  • Inkluderad Besök i samhället Tortel
  Dag 11
  Tortel, Chile

  Charmiga Caleta Tortel 

 • Dag 12
  Till havs

  Patagoniens farvatten 

  31 mars 2025

  Oförglömliga landskap i Anderna

  Expeditionskryssningen fortsätter norrut genom Patagoniens kända farvatten. Regionens förtrollande landskap skiftar i nyanser av blått, från ljus akvamarin till djupa, mörkblå toner.

  Här finns goda chanser att få syn på valar, sjöfåglar, sälar och andra djur. Ta in de vackra vyerna från fartygets panoramabastu eller badtunnorna och infinitypoolen ute på däck, njut av den utsökta maten ombord eller koppla av i Explorer Lounge & Bar.

  Vårt expeditionsteam anordnar fascinerande föreläsningar om regionens historia och djurliv medan fartygets fotograf ger dig tips om hur du tar de bästa bilderna.

  Dag 12
  Till havs

  Patagoniens farvatten 

 • Dag 13
  Castro, Chile

  Charmiga Castro 

  1 april 2025

  Trähus på pålar och historiska kyrkor

  På den frodiga ön Chiloé hittar vi Castro, Chiles tredje äldsta stad, där två av Unescos världsarv finns – kyrkorna Iglesia San Francisco och Iglesia de Señora de Gracia de Nercón.

  Ha kameran redo för att fotografera stadens palafitos – färgglada trähus som står på pålar längs vattenkanten. Besök Museo Regional de Castro och det moderna konstmuseet för att få en inblick i den lokala kulturen.

  Här kan du också få möjlighet att se några fler av Chiloés höjdpunkter. Castro ligger mitt på ön, vilket gör det enkelt att ta sig till alla spännande sevärdheter.

  Dag 13
  Castro, Chile

  Charmiga Castro 

 • Dag 14
  Niebla, Chile

  Nieblas fästning 

  2 april 2025

  Utforska spanska fästningar och livliga marknader

  Vi lägger till i den lilla kuststaden Niebla, belägen på en pittoresk halvö med utsikt över viken Bahía Corral på ena sidan och Río Valdivias på den andra. Ta en promenad på den stora sandstranden eller prova ett urval av traditionella empanadas, antichuchos, churros och annat på marknaden Feria Costumbrista.

  Lämningarna efter en tidigare spansk fästning och det tillhörande museet är också väl värda ett besök. Här kan du lära dig mer om regionens historia och passa på att strosa runt vid fyren. Området bjuder på en underbar utsikt över såväl floden som viken.

  Sedan besöker vi Valdivia, provinsens huvudstad och en av de äldsta spanska bosättningarna i Chile.

  • Inkluderad Höjdpunkter i Valdivia
  Dag 14
  Niebla, Chile

  Nieblas fästning 

 • Dag 15
  Till havs

  Resan norrut

  3 april 2025

  Djurliv till havs

  Vår expeditionskryssning längs Stillahavskusten fortsätter till Valparaíso, resans sista stopp. Vår resa närmar sig sitt slut och detta är ett ypperligt tillfälle att reflektera över allt du har upplevt hittills. Kanske har du hittat nya vänner för livet och kanske planerar du redan ditt nästa äventyr.

  Expeditionsteamet gör också en sammanfattning av vår resa i Patagonien och de fascinerande fjordarna. Koppla av under den sista tiden till havs i fartygets alla bekvämligheter och njut av en fantastisk sista middag ombord.

  Dag 15
  Till havs

  Resan norrut

 • Dag 16
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso, ett av Unescos världsarv 

  4 april 2025

  Den perfekta platsen att avsluta din expeditionskryssning

  Vår expeditionskryssning längs den sydamerikanska Stillahavskusten avslutas i Valparaíso. Detta Unesco-världsarv, känt som Stilla havets juvel, är byggt på branta sluttningar med utsikt över havet. Passa på att utforska staden innan du återvänder hem.

  Staden bjuder på spännande intryck och människor i en labyrint av slingriga gränder och kvarter, färgglada hus samt marknader fulla av lokalproducerade varor. Njut av vyerna över staden från den bergbana som tar dig till Cerro Alegre och Concepción.

  Vår kryssning må vara över, men om du känner för mer äventyr kan du följa med på ett efterprogram.

  Dag 16
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso, ett av Unescos världsarv 

Avresor

2025

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Mars:
20.

Vad som ingår

Hotell

 • Övernattning i Buenos Aires före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Buenos Aires till Ushuaia

Transfer

 • Transfer från hotellet till flygplatsen i Buenos Aires före expeditionskryssningen
 • Transfer från flygplatsen till fartyget i Ushuaia, inklusive en kort rundtur i staden före kryssningen

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, ett litet bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Bokningsbara behandlingar i wellness- och spa-avdelningen ombord
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Liknande resor

Några alternativ: