Höjdpunkter i Sydamerika – Expedition på land och hav

Höjdpunkter i Sydamerika – Expedition på land och hav

Höjdpunkter i Sydamerika – Expedition på land och hav

Höjdpunkter i Sydamerika – Expedition på land och hav

Reseinformation 14 dagar MS Fram
Avresa
6 oktober 2024
Pris från kr 76 813
kr 69 148
Frukost, lunch och middag ingår

14 dagar lång expeditionskryssning genom Panamakanalen och längs den sydamerikanska Stillahavskusten till Lima där vi korsar den andiska högplatån

Legendariska Panamakanalen

Vårt äventyr i Sydamerika börjar med en resa genom den legendariska Panamakanalen.

Besök samhället där Panamahattarna tillverkas och den fascinerande ruinstaden Chan Chan när vi tar dig på en resa från Centralamerikas djungler till den andiska högplatån, Altiplano. Efter en vecka till havs där vi utforskar Stillahavskustens höjdpunkter fortsätter äventyret på land, där vi upptäcker Lima under en panoramatur med buss.

Andernas mysterier

Vi flyger till den tidigare inkahuvudstaden Cuzco, varifrån du kan upptäcka regionens alla mytomspunna platser, däribland Machu Picchu, innan vi tar oss till den högt belägna Titicacasjön. Här välkomnas vi av urofolket som lever på flytande öar, och vi besöker de spännande Sillustani-gravarna. När du återvänder till Lima, som är det sista stoppet, får du chansen att upptäcka mer av Sydamerikas hetaste matdestination.

Höjdpunkter i Sydamerika – Expedition på land och hav Höjdpunkter i Sydamerika – Expedition på land och hav
 • Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón  

  6 oktober 2024

  Gör dig redo för ditt äventyr

  Vår expeditionskryssning i Sydamerika börjar i Colón, en hamnstad på den östra sidan av Panamakanalen. Den livliga staden bjuder på allt från heta källor och en blomstrande hantverksscen till spännande restauranger.

  Om du vill se mer av Panama kan du följa med på ett av våra förprogram som finns som tillval.

  Oavsett vad du väljer att göra i Panama ligger vårt expeditionsfartyg MS Fram redo och väntar i hamnen. Väl ombord är det dags att göra sig hemmastadd i hytten, utforska fartyget och lära känna expeditionsteamet.

  Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón  

 • Dag 2
  Panamakanalen, Panama 

  Genom Panamakanalen

  7 oktober 2024

  Vi navigerar genom ett mästerverk inom ingenjörskonsten

  Under de tidiga morgontimmarna anländer vi till Panamakanalen, ett nätverk av avancerade slussar som sträcker sig över åtta mil genom både naturliga och konstgjorda vattenvägar. Om vädret tillåter berättar expeditionsteamet hela historien bakom det ambitiösa projektet ute på däck.

  Halvvägs genom kanalen kommer vi fram till Gatúnsjön, en av världens största konstgjorda sjöar, omgiven av frodig regnskog. Håll utkik efter djur som krokodiler, alligatorer, apor och sengångare.

  Efter drygt 12 timmar har vi tagit oss från Atlanten till Stilla havet.

  Dag 2
  Panamakanalen, Panama 

  Genom Panamakanalen

 • Dag 3
  Till havs 

  På väg mot Ecuador 

  8 oktober 2024

  Njut av en dag till havs

  När vi sätter kurs mot Ecuador får du tid att koppla av och bekanta dig med fartyget. Bege dig ut på däck för att spana efter regionens djurliv – valar syns ofta till i vattnet här. Vårt expeditionsteam, som håller till i fartygets vetenskapscenter, erbjuder intressanta föreläsningar kring en rad olika ämnen.

  Passa på att lära dig mer om våra spännande forskningsprogram. Om du föredrar att koppla av kan du sjunka ner i en badtunna eller se världen passera förbi utanför fönstren i bekväma Explorer Lounge & Bar. Framåt kvällen kan du titta på stjärnorna ute på däck – den perfekta avslutningen på en dag till havs.

  Dag 3
  Till havs 

  På väg mot Ecuador 

 • Dag 4
  Manta, Ecuador 

  Tillverkad i Montecristi  

  9 oktober 2024

  Upptäck Panamahattens födelseplats – i Ecuador

  Det är inte varje dag man ber om Neptunus välsignelse. Men just det gör vi under en traditionell – och underhållande – ceremoni när vi korsar ekvatorn denna morgon.

  Senare under dagen stiger vi för första gången iland i Sydamerika. Fartyget lägger till i Manta, men vårt utflyktsmål är staden Montecristi. Här kan du, bland många andra hantverk, handla en äkta Panamahatt, handvävd av bladen från jipijapa-träd.

  Gör en promenad för att se den mäktiga vita kyrkan eller beundra stadens färgglada gatukonst och väggmålningar. Väl tillbaka i Manta gör vi ett besök på det arkeologiska museet.

  Dag 4
  Manta, Ecuador 

  Tillverkad i Montecristi  

 • Dag 5
  Puerto Bolívar, Ecuador 

  Spännande Puerto Bolívar 

  10 oktober 2024

  Utforska en livlig hamn med en charmig atmosfär

  Idag utforskar vi Puerto Bolívar, en hamn i staden Machala där råvaror som kaffe, kakao, räkor och otaliga mängder bananer börjar sin resa ut i världen. Från Puerto Bolívar, som kallas världens bananhuvudstad, fraktas mer av det ”gröna guldet” än någon annanstans i Ecuador.

  Själva Machala har all den charm som du kan förvänta dig av en liten hamnstad, såsom vänliga lokalbor, mysiga torg och vackra monument. Prova utsökta skaldjur på en av alla hamnrestauranger och njut av utsikten över mangroveträsken på Isla Jambeli. Efteråt kan du utforska marknaderna, torgen och Casa de la Cultura-museet.

  Dag 5
  Puerto Bolívar, Ecuador 

  Spännande Puerto Bolívar 

 • Dag 6
  Till havs 

  Vetenskap och avkoppling 

  11 oktober 2024

  Avkoppling, utforskning eller bådadera

  Vår kryssning längs Stillahavskusten fortsätter mot Peru. Ta in de vackra vyerna ute på däck, njut av den utsökta maten ombord eller passa på att utnyttja fartygets alla bekvämligheter.

  Expeditionsteamet anordnar fler föreläsningar och bjuder på intressanta fakta om en rad olika ämnen i vårt vetenskapscenter. Här kan du lära dig om allt från inhemska samhällen och kulturer till regionens geologi och förcolombiansk historia.

  Ute på däck hjälper expeditionsteamet till att identifiera alla de sjöfåglar och djur som gillar att följa efter fartyget ute till havs. Från fartygets fotograf kan du få tips om hur du får de bästa bilderna.

  Dag 6
  Till havs 

  Vetenskap och avkoppling 

 • Dag 7
  Salaverry, Peru 

  Trujillo och Chan Chan 

  12 oktober 2024

  Upptäck Trujillos forntida kungadömen

  Hamnstaden Salaverry ligger nära Perus tredje största stad, Trujillo, och flera spännande arkeologiska platser. Färgglada Trujillo bjuder på allt från en barockkatedral och kyrkor i kolonialstil till neoklassiska herrgårdar samt en av världens längsta mosaikväggar.

  Strax utanför Trujillo ligger lämningarna efter Chan Chan, en stad från chimúrikets tid som uppstod omkring 900 e.Kr. På andra sidan av staden ligger mochekulturens mystiska sol- och månpyramider som är ännu äldre än Chan Chan.

  Väl tillbaka på fartyget bjuds du på ett framträdande med traditionella peruanska danser.

  Dag 7
  Salaverry, Peru 

  Trujillo och Chan Chan 

 • Dag 8
  Callao, Peru 

  Lima genom historien 

  13 oktober 2024

  Utforska kungarnas stad

  Vi landstiger i Callao och tar en transfer till Lima för att upptäcka stadens enastående blandning av urgammalt och modernt på dagens guidade panoramatur med buss.

  Vi tar dig till den historiska stadskärnan och dess kolonialarkitektur – ett av Unescos världsarv – innan vi besöker den heliga inkapyramiden Huaca Pucllana i Miraflores samt några av Limas vackraste parker, såsom El Parque del Amor, ”Kärlekens park”. Vi gör också ett stopp på fascinerande Museo Larco, ett museum med landets bästa privatsamling av förcolumbiansk konst.

  Därefter kan du tillbringa resten av dagen på egen hand, innan du slår dig ner för en avkopplande kväll på ditt hotell.

  Dag 8
  Callao, Peru 

  Lima genom historien 

 • Dag 9
  Cuzco, Peru

  Inkahuvudstaden Cuzco    

  14 oktober 2024

  Utforska inkarikets centrum

  Efter frukosten tar du en transfer till Lima flygplats för att ta flyget till Cuzco – den kejserliga staden och Sydamerikas arkeologiska huvudstad.

  Beundra några av Inkarikets mest imponerande exempel på arkitektur och historia, såsom Santo Domingo-kyrkan som byggdes ovanpå inkatemplet Koricancha, samt fästningen Sacsayhuamán, en ceremoniell anläggning från 1400-talet med panoramavyer över staden. Andra höjdpunkter under turen är besöket på textilmuseet Museo Sulca, och ett stopp vid huvudtorget för att beundra den slående katedralen, som byggdes under den spanska kolonialtiden.

  Sedan får du njuta av en god natts sömn på ditt hotell i Cuzco.

  Dag 9
  Cuzco, Peru

  Inkahuvudstaden Cuzco    

 • Dag 10
  Machu Picchu  

  Mystiska Machu Picchu  

  15 oktober 2024

  Upptäck ”Inkarikets förlorade stad”

  Dagen börjar med en transfer till Ollantaytambo i Heliga dalen. Därefter kliver vi ombord på det lyxiga Hiram Bingham-tåget där vi bjuds på brunch och ser det andiska landskapet passera förbi utanför fönstren på väg till Machu Picchu.

  Historiker tror att Machu Picchu byggdes omkring år 1450 och sedan övergavs efter den spanska erövringen. Platsen, som förblev dold av djungeln, återupptäcktes inte förrän 1911. Staden har förblivit ett mysterium då inkafolket inte efterlämnade några skriftliga redogörelser om Machu Picchu. Upptäck vandringslederna runt ruinerna och beundra precisionen i inkafolkets stenhuggeri. Kanske träffar du även på några av alla vänliga lamor som lever här.

  Efter en händelserik dag återvänder vi till Cuzco för ännu en natt på hotell.

  Dag 10
  Machu Picchu  

  Mystiska Machu Picchu  

 • Dag 11
  Vägen över Altiplano 

  Vägen över Altiplano 

  16 oktober 2024

  Korsa den imponerande andiska högplatån

  Upplev en oförglömlig bussresa över den norra andiska platån, mer känd som Altiplano.

  Altiplano är en av världens största högplatåer, belägen omkring 3 500 meter över havet. Den stora platån sträcker sig över Bolivia, norra Peru och södra Chile. Under den äventyrsfyllda dagen tar vi dig med genom häpnadsväckande landskap, omgivna av de respektingivande Anderna. Du bjuds på flera tillfällen att fånga det fascinerande landskapet på bild och en utsökt picknicklunch längs vägen.

  Efter utflykten kan du vila ut och förbereda dig inför vårt besök vid Titicacasjön när vi övernattar i Puno.

  Dag 11
  Vägen över Altiplano 

  Vägen över Altiplano 

 • Dag 12
  Titicacasjön 

  Urofolket vid Titicacasjön  

  17 oktober 2024

  Se handvävda öar i Sydamerikas största sjö

  Titicacasjön har en slående skönhet. Vi besöker Llachón, ett landsbygdssamhälle som bjuder på vackra vyer över sjön. Dessutom får du följa med på en guidad kajaktur i det stilla, djupblå vattnet. Slutligen görs en guidad vandring innan vi får njuta av en traditionell lunch tillsammans med en lokal familj.

  Efter lunch gör vi en båtutflykt till urofolkets flytande öar, som glänser likt guld i solen. De unika öarna har vävts för hand av vass som växer i sjön.

  Efter ännu en händelserik dag kan du koppla av på hotellet i Puno.

  Dag 12
  Titicacasjön 

  Urofolket vid Titicacasjön  

 • Dag 13
  Sillustani-gravarna 

  Sillustani-gravarna    

  18 oktober 2024

  Besök vid Sillustani-gravarna

  Innan vi tar oss till flygplatsen för vidare resa till Lima gör vi ett stopp vid Sillustani-gravarna, en kyrkogård från tiden före inkariket som ligger omgiven av Umayosjön.

  Gravarna, eller chullas som de även kallas, är tornlika strukturer som byggdes ovan jord av collafolket. Några av gravarna är upp till 12 meter höga och stora nog att rymma en hel familj. Njut av en picknicklunch på stranden på denna fridfulla – och gåtfulla – plats.

  Efter att ha utforskat det arkeologiska mästerverket fortsätter vi mot flygplatsen och Lima. Väl framme i Lima möts du av en lokal guide som tar dig till hotellet innan du får möjlighet att tillbringa kvällen på egen hand.

  Dag 13
  Sillustani-gravarna 

  Sillustani-gravarna    

 • Dag 14
  Lima, avgång 

  Limas Unesco-världsarv 

  19 oktober 2024

  Äventyret slutar i Perus mathuvudstad

  Expeditionen avslutas i Lima, en gång känd som ”Kungarnas stad”.

  Varför inte göra ett nytt besök vid Limas gamla stadskärna, ett praktexempel på spansk arkitektur från kolonialtiden, med allt från kyrkor och kloster till ståtliga herrgårdar.

  Sydamerikas mathuvudstad bjuder även på en blandning av gourmetrestauranger och spännande street food. Vi rekommenderar att du provar ceviche – fisk marinerad i limejuice, lök och chili – som är Perus nationalrätt. Det blir den perfekta avslutningen på ditt äventyr.

  Dag 14
  Lima, avgång 

  Limas Unesco-världsarv 

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
6.

Vad som ingår

Program på land: Machu Picchu/Peru och Titicacasjön (efter kryssningen)

 • Två nätter på hotell i Lima, inklusive frukost
 • Två nätter på hotell i Cuzco samt två nätter på hotell i Puno, inklusive halvpension
 • Lunch dag 8–10 och 12. Picknicklunch dag 11 och 13.
 • Flyg i ekonomiklass från Lima till Cuzco samt Juliaca till Lima
 • Samtliga transferresor, utflykter och tågresor enligt beskrivningen, med engelsktalande guider
 • Entréavgifter enligt programmet

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster i svit
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, ett litet bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips om tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv från vår fotograf
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym
 • Informella, dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter

 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
 • Programmet på land i Peru äger rum på hög höjd. Titicacasjön ligger på cirka 3 800 meters höjd och Cuzco ligger på omkring 3 400 meters höjd, vilket kan kräva relativt god fysisk form. I vilken ordning platserna besöks kan variera.

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: