Kontraster längs Andernas kust – från öken till djungel

Valparaiso, Chile - Puntarenas, Costa Rica

Följ med på en expedition fylld med intressant historia och spännande äventyr i hisnande natur. Utforska höjdpunkterna längs Sydamerikas kust från Valparaíso i Chile till Puntarenas i Costa Rica. På vårt nyaste fartyg, MS Roald Amundsen, får du uppleva en perfekt mix av kultur, världsarv, strandliv och sköna dagar till havs.

 • Lär dig mer om gamla civilisationer och utforska fascinerande arkeologiska fyndplatser
 • Besök fem länder på en och samma expedition och se några av världens mest spektakulära områden
 • Upptäck fyra Unesco-listade världsarv längs Sydamerikas västkust
 • Njut av naturens och kulturens underverk, tropiska stränder och städer

Översikt

Följ med på en resa längs Sydamerikas västkust och utforska arkeologiska underverk och forna civilisationers fascinerande hemligheter. Vi startar i Chile och går till Costa Rica via Peru, Ecuador och Panama. Från Valparaíso följer vi kusten norrut och besöker La Serena, en av Chiles äldsta städer där du också får möjlighet att utforska himlen genom ett starkt teleskop. När vi kommer till Arcia i Chile väntar en spännande heldag med historia, arkeologi och äventyr, bland annat Luaca nationalpark med sagolika vyer över snöklädda vulkantoppar, glittrande sjöar och ensligt belägna varma källor.

Mystiska linjer, kolonial arkitektur och ett citadell av lera

Nästa fantastiska mål är de mystiska nascalinjerna som genom sitt antal, sin karaktär, storlek och areal tillhör arkeologins största gåtor. Vi stannar också en dag i intressanta Trujillo och besöker den gamla stadskärnan med sina fint bevarade byggnader i kolonialstil. Följ med och utforska den gamla chimúkulturen och se nya världens största lercitadell från förcolumbisk tid.

Coiba och Costa Rica

I Manta kan du ta en promenad på egen hand och se äkta panamahattar, ett utsökt hantverk. Att korsa ekvatorn är en annan av resans höjdpunkter, och som ”grand finale” utforskar vi oförstörda Coiba, en av Panamas största öar, och gör en vandring genom Costa Ricas regnskog där vi ser exotiska fåglar, apor och vattenfall.

Blandningen av extrem natur, fascinerande städer, Sydamerikas kultur och fängslande föredrag gör den här expeditionen till en helt unik upplevelse.

Upp till 20 % rabatt

Upp till 20 % rabatt på seglingar till spännande destinationer

På utvalda seglingar till Antarktis, Grönland, Island & Svalbard, Europa, Nord-, Syd- och Centralamerika under 2018 och 2019 får du just nu  upp till 20 % rabatt! Boka din resa t.o.m. den 26 februari

Fakta om kampanjen:

 • Bokningsperiod: 22 januari - 26 februari 2018
 • Erbjudande: Upp till 20 % rabatt på utvalda expeditionsresor under 2018 och 2019
 • Avreseperiod: Utvalda avresor från januari 2018 till december 2019

Alla resor och kampanjvillkor

Priset inkluderar:

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar med små båtar samt aktiviteter ombord och i land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

Ej inkluderat:

 • Internationella flygresor
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering

Valfria utflykter och dricks

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Det här är en expedition som styrs av elementen och vår slutliga resplan avgörs alltid av rådande väder- och vindförhållanden. Säkerheten är högsta prioritet och kaptenen bestämmer den exakta rutten under resans gång. Därför är resplanen bara en indikation på vad du får uppleva men det är också det som gör varje expedition med Hurtigruten så unik.

26 mars 2019

Avresa från Valparaíso, Chile
Dag 1
1200x600_shutterstock_69331897.jpg

Den poetiska staden


Ort: Valparaíso, Chile

Expeditionen startar i underbart färgstarka och poetiska Valparaíso. Innan du går ombord på MS Roald Amundsen rekommenderar vi ett besök i Valparaísos Unesco-listade historiska kvarter.

Dag 2
1200x600_La_Serena_Chile_shutterstock_346576271.jpg

Pisco, solnedgång och teleskop


Ort: Coquimbo och La Serena

Kuststaden La Serena är regionen Coquimbos huvudstad och en av Chiles äldsta städer. Här hittar vi ett överflöd av färgsprakande trädgårdar och vackra kyrkor, och på arkeologiska museet kan du lära dig mer om den gamla diaguitakulturen som uppstod här i Elquiaprovinsen innan inkafolket erövrade området. Vi rekommenderar också ett besök på La Recova, en populär marknad där du kan köpa konsthantverk och andra typiska varor från regionen. Åk gärna ut till den vackra Elquiadalen och provsmaka Pisco, Chiles nationaldryck, som tillverkas i denna jordbruksbygd. La Serena har också en lång guldskimrande kustlinje känd för sina underbara solnedgångar, och tack vare regionens exceptionellt klara himmel har norra Chile den största koncentrationen av astronomiska observatorier i världen. Runt La Serena syns teleskop från många internationella institutioner installerade i vita, futuristiska kupoler på toppen av de berg och kullar som kantar dalarna. Följ med på en utflykt och besök regionens första observatorium för turister. Du får inte bara göra en tur genom anläggningarna utan också utforska himlen genom ett teleskop med enorm räckvidd.

Dag 3-4
At-sea_Horizon_shutterstock_278833904.jpg

På nordlig kurs längs Chiles kust


Ort: Till sjöss

När vi fortsätter norrut inleder expeditionsteamet sin intressanta föredragsserie. Medlemmarna i vårt team är moderna, erfarna forskare och specialister på var sitt område i dessa farvatten. De kommer att dela med sig av sina kunskaper på ett intressant och underhållande sätt och bjuda in till diskussioner och workshopar. Du kanske till och med får chansen att titta in bakom kulisserna och delta i vårt program för gästforskare. Med ombord finns också en expeditionsfotograf som gärna demonstrerar grunderna i exeditionsfotografering. MS Roald Amundsen är ett mycket välutrustat expeditionsfartyg och du ska inte tveka att utnyttja fartygets alla möjligheter. Eller också kan du bara luta dig tillbaka på din favoritplats och njuta av den ändlösa blå horisonten.

Dag 5
Arica_Chile_shutterstock_228810166.jpg

Äventyr och arkeologi


Ort: Arica

Arica är välsignat med ett varmt och soligt klimat året runt och här stannar vi en hel dag. I land väntar historia, arkeologi och äventyr. Utforska staden, gå upp på klippan El Morro och njut av panoramautsikten över stränderna, eller besök de arkeologiska fyndplatserna, exempelvis Azapadalen med några av världens äldsta nu kända mumier. Du kan också följa med expeditionsteamet och besöka närbelägna Lauca nationalpark, ett fantastiskt naturskyddsområde där du hittar spektakulär natur med snöklädda vulkantoppar, glittrande sjöar och ensligt belägna varma källor. I höglandet finns pittoreska byar och ett rikt varierat djurliv, och flera av platserna och stigarna i den här regionen ligger på eller nära den chilenska delen av den berömda inkaleden.

Dag 6
At_sea_reading_book_shutterstock_292448078.jpg

Koppla av och njut av fartygslivet


Ort: Till sjöss

Njut av ytterligare en dag till sjöss. Utnyttja fartygets alla faciliteter ombord och unna dig framför allt en stunds avkoppling. Det blir gott om tid att lära känna övriga upptäckare ombord och vi rekommenderar vårt fina däck så att du verkligen får pröva på det behagliga sjölivet. Expeditionsteamet går också igenom och sammanfattar resans första etapper och presenterar de kommande dagarna.

Dag 7
1200x600_Humbolt_Penguins_shutterstock_223714084.jpg

Nascalinjerna


Ort: Pisco, Peru

Tidigt på morgonen lägger vi till i Puerto General San Martin, porten till den rofyllda kolonialstaden Pisco och den bördiga dalen med de berömda och mystiska nascalinjerna och geoglyferna. Dessa linjer skrapades fram på markytan någon gång mellan 500 f.Kr. och 500 e.Kr. Genom sitt antal, sin karaktär, storlek och utbredning tillhör de jordens största arkeologiska gåtor. Geoglyferna är avbildningar av såväl levande varelser, stiliserade växter och fantasiskapelser som geometriska figurer. Några av dem är flera kilometer långa och måste ses från luften för att komma ordentligt till sin rätt. En flygtur över området är en av många utflykter du kan välja den här dagen. Andra alternativ är båtturer till Ballestasöarna där du kan se de utrotningshotade humboldtpingvinerna, sjölejon och enorma flockar med sjöfåglar, besöka ett underbart naturreservat eller utforska det arkeologiskt intressanta adobekomplexet Tambo Colorado.

Dag 8
Church_Lima_Peru_shutterstock_168392744.jpg

”Konungarnas stad”


Ort: Lima

Callao ligger alldeles utanför Perus huvudstad Lima. Förbered dig för en dag full av storstadsupplevelser, vackra byggnader i kolonialstil och Limas välbevarade historiska stadskärna som finns med på Unescos världsarvslista. Besök Limas fantastiska museer och det praktfulla torget där stadens berömda katedral och ärkebiskopens palats ligger. Känn historiens vingslag i Konungarnas stad och utforska spåren efter de gamla civilisationerna. Följ med på någon av våra många utflykter till områdets största sevärdheter, spännande arkeologiska höjdpunkter och låt dig väl smaka av det peruanska kökets många läckerheter.

Dag 9
Bottlenose_Dolphin_shutterstock_144774718.jpg

En perfekt dag att spana efter djur


Ort: Till sjöss

Vi följer den näringsrika Humboldtströmmen som går norrut längs Sydamerikas västkust från Chiles sydspets till norra Peru. Stanna kvar i den härliga havsluften ute på däck där djurlivet passerar revy. Håll utkik efter lekfulla delfiner, fåglar och andra djur och delta i expeditionsteamets intressanta diskussioner och presentationer.

Dag 10
Trujillo_-Perushutterstock_445221370.jpg

Se var måndyrkarna tillbad sin gud


Ort: Trujillo

Om du tycker om kolonialtidens arkitektur och stil är Trujillo precis rätt plats för dig. Staden ligger vid foten av Anderna i en förtrollande inramning med frodigt grönskande vidder och berg. Som i de flesta peruanska städer ligger katedralen och stadshuset vid torget mitt i centrum, Plaza de Armas, och i den gamla stadsdelen är många av byggnaderna väl bevarade och öppna för besökare. Husen är byggda i kolonialstil och fasaderna är ofta pastellfärgade med karaktäristiska utsmyckningar i smidesjärn. Du kan också följa med på våra utflykter och besöka områdets intressanta arkeologiska platser från tiden före inkariket. Nära Trujillo hittar vi den gamla chimúkulturens (700–1400 e.Kr.) centrum. Chimúfolket anlade sin huvudstad vid Mocheflodens stränder och döpte den till Chan Chan (”sol-sol”). Denna enorma ruinstad upptogs på Unescos världsarvslista 1986, och i den omgivande öknen finns flera andra arkelogiska höjdpunkter, bland annat mochekulturens två väldiga lertegelpyramider Huacas del Sol y de la Luna (Solens respektive Månens tempel) från 500-talet.

Dag 11
swimming-pool-shutterstock_428921581.jpg

Pool med utsikt


Ort: Till sjöss

På MS Roald Amundsen finns pool och två jacuzzier på övre däck. Varför inte bara njuta av vyerna medan du låter vattnet svalka dig? Eller inta en bekväm plats i Explorerbaren om du inte vill bli blöt. Föredragen ombord fortsätter också, så det finns mycket att välja på under en dag till sjöss.

Dag 12
shutterstock_276160430.jpg

Besök panamahattens hemstad


Ort: Manta, Ecuador

Manta är en livfull och välmående hamnstad med höghus och stränder. De färgglada fiskebyarna och den tropiska torrskogen i närheten gör Manta till ett attraktivt turistmål och utgångspunkt för spännande dagsutflykter. Vi rekommenderar turen till Montecristi där de äkta panamahattarna tillverkas. Dessa traditionella stråhattar vävs här för hand och de finaste tar flera månader att göra. En ”superfino” är enligt ryktet helt vattentät och kan passera genom en vigselring om den rullas ihop ordentligt.

Dag 13
On-board-ipad-sorting-pics_shutterstock_372864868.jpg

Vi korsar ekvatorn


Ort: Till sjöss

Vid det här laget vet du säkert bäst själv hur du vill tillbringa din dag på havet. Du kanske läser ut någon av de böcker du hade med dig eller går igenom och sorterar dina foton. När vi korsar ekvatorn kan du se fram emot en speciell liten ceremoni, nämligen ”ekvatordopet”.

Dag 14
shutterstock_477407080.jpg

En unik och överväldigande ö


Ort: Isla de la Coiba, Panama

Coiba nationalpark är en av Panamas naturskatter och en av landets största öar. Tack vare sina magnifika korallrev och den rika biologiska mångfalden har ön upptagits på Unescos världsarvslista. Coiba erbjuder avskilda, vita sandstränder och fantastiska möjligheter att snorkla, vandra och utforska flora och fauna. På ön hittar du också resterna av en nyligen nedlagd straffkoloni från början av 1900-talet.

Dag 15
Costa-Rica_toucan_shutterstock_243060160.jpg

Äventyrens dag!


Ort: Golfito, Costa Rica

Njut av en dag i upptäckternas och äventyrens tecken. Vid en liten bukt omgiven av skogsbevuxna kullar ligger den lilla staden Golfito. Följ med i land och njut av de underbara vyerna, koppla av vid strandkanten, bada eller surfa. I nationalparken Piedras Blancas strax intill kan du följa med på vandring genom regnskogen med chans att se vattenfall, apor, fladdermöss och exotiska fåglar.

Dag 16
shutterstock_504269311.jpg

Expeditionen går mot sitt slut


Ort: Puntarenas, Costa Rica

När vi lägger till i Puntarenas har äventyret nått sitt slut. Men om du inte måste flyga hem direkt rekommenderar vi att du stannar ett tag i denna vackra stad med sin charmiga arkitektur och njuter av de sagolika solnedgångarna, strandpromenaden och nyfångade läckerheter från havet.

10 april 2019

Ort Puntarenas, Costa Rica
Ombord Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg samt transport till och från flygplatsen.