Latinamerikas olika kulturer och nationalparker (sydgående)

Latinamerikas olika kulturer och nationalparker (sydgående)

Latinamerikas olika kulturer och nationalparker (sydgående)

Latinamerikas olika kulturer och nationalparker (sydgående)

Reseinformation 16 dagar MS Fridtjof Nansen
Avresa
12 oktober 2023
Pris från
kr 55 807
Frukost, lunch och middag ingår

Följ med på denna sydgående expedition till fem latinamerikanska länder från Costa Rica till Chile och upptäck forntida pyramider och fantastiskt vackra naturreservat samt utsökta lokala läckerheter.

Vårt lilla fartyg innebär att vi kan ta dig till ställen dit större fartyg inte kommer, vilket ger dig en skön blandning av platser att utforska, från städer till avlägsna öar. Emellanåt kanske vi, på grund av vädret, måste ändra eller avboka vår plan för just den dagen. Men det är bara en del av vad det innebär att vara på en expedition i denna exotiska region.

Paradis i Costa Rica, Panama och Ecuador

Från Puntarenas reser vi till Quepos och Golfito, två hamnar som ger möjlighet att komma till närliggande costaricanska nationalparker som är fulla av natursköna livsmiljöer och djur som till exempel tukaner, leguaner, sengångare, apor och många olika sjöfåglar. Vi gör ett stopp i Manta för att besöka Montecristi, där de klassiska Panamahattarna har sitt ursprung och tillverkas för hand än idag. Och medan vi är i Puerto Bolivar lär vi oss om den historiska vikten av oro verde för den lokala ekonomin.

Peruanska pyramider och chilenska städer

Den första hamnen där vi lägger till i Peru blir i Salaverry, där du kan gå på en rundtur vid det gamla templet och stadsruinerna runt Trujillo. Sedan beger vi oss till koloniala Lima, en huvudstad listad av UNESCO med ett storslaget kulinariskt utbud. Nästa blir Paracas, där du kan besöka Ballestasöarna med en stor biologisk mångfald och sedan de soldränkta semesterorterna Arica och Iquique, den gamla kolonialstaden La Serena och slutligen UNESCO-listade Valparaíso, där expeditionen avslutas.

Latinamerikas olika kulturer och nationalparker (sydgående) Latinamerikas olika kulturer och nationalparker (sydgående)
 • Dag 1
  Puntarenas, Costa Rica

  Början av din exotiska expedition

  12 oktober 2023

  Ditt hybriddrivna expeditionsfartyg MS Fridtjof Nansen väntar på dig i Puntarenas, en stad som ligger på en nålliknande landremsa av Stillahavskusten i Costa Rica. Stadsborna i San José drar ofta till Puntarenas över dagen för att få en dos av kustlivet och den friska havsluften. Även om det fortfarande är en aktiv fiskehamn fungerar Puntarenas framför allt som en transitplats för folk som är på väg till andra platser i regionen, till exempel till de vita sandstränderna i Nicoya-halvön eller till ön Tortuga som är full av vattenfall.

  Väl ombord på fartyget har du fullt upp med att hämta ut din kostnadsfria expeditionsjacka, göra dig hemmastadd i din hytt och gå på den obligatoriska säkerhetsgenomgången. Efter middagen och en välkomstskål av kaptenen träffar du expeditionsteamet som går igenom viktiga hälso- och säkerhetsaspekter med dig.

  Se till att komma tidigt för en övernattning i San José och utforska floden Tárcoles och mangroveskogen under en båttur före ombordstigningen, eller följ med på vårt 4-dagars förprogram till det storslagna området runt Arenalvulkanen för att utforska Costa Ricas växt- och djurliv och koppla av i de heta vulkankällorna.

  Dag 1
  Puntarenas, Costa Rica

  Början av din exotiska expedition

 • Dag 2
  Quepos, Costa Rica

  Ett favoritparadis i Costa Rica

  13 oktober 2023

  Du kommer att märka att staden Quepos och dess omgivningar har en massa saker att erbjuda. De många båtarna i charmiga Marina Pez Vela fungerar som bas för sportfisket som Quepos är känt för. Runt torget mitt i staden finns sex kvarter med restauranger, gallerier och butiker, och vattensport är stort på Playa Espadilla som är drygt en och en halv kilometer lång.

  Den stora sevärdheten i Quepos är dock närheten till nationalparken Manuel Antonio. Det är en av de mest populära nationalparkerna i Costa Rica och finns med på Forbes lista över de tolv vackraste nationalparkerna i hela världen. Parken har en imponerande utsikt över berg, mangroveträd, laguner, stränder och regnskog. Med 350 fågelarter och 109 olika däggdjur beskrivs den ofta som ett ”utomhuszoo” av besökare. Följ den fantastiska Perezoso-stigen, så får du förhoppningsvis syn på röda aror, tukaner, hökar, fyra olika slags apor, sengångare, leguaner och bältdjur.

  • Inkluderad Besök till en lokal gård och typiska danser
  Dag 2
  Quepos, Costa Rica

  Ett favoritparadis i Costa Rica

 • Dag 3
  Golfito, Costa Rica

  Från bananer till riktiga fynd

  14 oktober 2023

  Den avslappnade staden Golfito ligger skyddad i den mycket vackra Golfito Bay, som i sin tur ligger i den ännu större Golfo Dulce. Du kan njuta av utsikten från hamnarna eller ännu hellre ta de natursköna vandringsleder som går upp till djurskyddsområdet på kullen och till nationalparken Piedras Blancas. När du utforskar den frodiga regnskogen kommer du att stöta på vackra vattenfall, och kanske spejande tukaner, aror, den blå morphofjärilen, myrslokar, sengångare, mantelvrålapor och mycket mer. Det lugna vattnet i bukten lämpar sig även perfekt för en tur till de lokala mangroveträden och det går dessutom att besöka isolerade stränder med kajak som en tillvalsutflykt.

  Detta var förr i tiden en viktig region för bananexport men Golfitos ekonomi har sedan dess övergått till palmoljeplantager och sportfiske. Sportfiskare i alla olika åldrar bor på hotell och chica eco-lodges nära Golfito och tar sig ut med de många båtarna under dagen för att fånga den ikoniska segelfisken. Om du vill göra ett riktigt kap kan du kolla in stadens taxfree-center som lockar både besökare och lokalbor på en shoppingrunda.

  • Inkluderad Promenad i Golfito
  Dag 3
  Golfito, Costa Rica

  Från bananer till riktiga fynd

 • Dag 4
  Till sjöss

  Lugnet till havs

  15 oktober 2023

  Njut av lugnet under denna dag till sjöss medan du kopplar av och beundrar utsikten från observationsdäcket eller loungen.

  Under hela resans gång håller expeditionsteamet föreläsningar i vetenskapscentret för att dela med sig av sin breda kunskap om regionen. Ämnesområdena sträcker sig från förcolumbiansk historia, de omgivande bergens och öarnas geologi, lokalsamhällenas folklore osv. Men alla föreläsningar hålls inte inomhus. Fartyget lockar sjöfåglar som flyger jämsides med oss och expeditionsteamet kan också hjälpa dig att känna igen och identifiera dessa befjädrade följeslagare från däck.

  När vi korsar ekvatorn är det tradition hos norska seglare att hålla en ceremoni för att få kung Neptunus välsignelse. Om vi har tur kanske han till och med visar sig.

  Dag 4
  Till sjöss

  Lugnet till havs

 • Dag 5
  Manta, Ecuador

  Hav, sand, surfning … och tonfisk?

  16 oktober 2023

  Manta är en hektisk och blomstrande hamnstad med höga byggnader, resorthotell och ett par casinon. Staden är välkänd bland alla som är intresserade av vattensport, för sina långa stränder som är välsignade med den sortens vind och de vågor som lockar surfare, body-boarders och kitesurfare från hela världen. Vanliga strandgäster håller sig ofta i närheten av butikerna, restaurangerna och barerna i Malencón Escénico på Playa el Murcielago. Du kan även bege dig till San Lorenzo för sköna surfarvågor eller till Playa Bonita i Santa Marianita för att titta på kitesurfare som håller till både i luften och på vågorna.

  Förutom turism livnär sig staden på tonfisk och precis som för många andra kuststäder är fisk och skaldjur specialiteten för många restauranger i området. Förvänta dig vildfångade läckra räkor, svarta musslor, bläckfisk, röd snapper med mera. Du bör verkligen prova den lokala encebollado-buljongen som görs med den färska tonfisk som Manta är så stolt över. Det kommunala museet Etnográfico Cancebi visar upp ecuadorianska konst och artefakter från den förcolumbiska civilisationen, bland annat gamla fiskeredskap. Du kanske även vill besöka den närliggande hantverksstaden Montecristi där den traditionella Panamahatten först skapades och fortfarande görs för hand än idag.

  • Inkluderad Manta och höjdpunkter i Montecristi
  Dag 5
  Manta, Ecuador

  Hav, sand, surfning … och tonfisk?

 • Dag 6
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Att odla grönt guld

  17 oktober 2023

  Machala är mest känt för Puerto Bolivar, en viktig hamn i Ecuador för att exportera kaffe, kakao, räkor och en hel del bananer som lokalinvånarna kallar oro verde – ”grönt guld”. Som del av en tillvalsutflykt kan du besöka en lokal bananplantage och spana efter kolibrier, parakiter och vrålapor i naturreservatet Buenaventura som ligger söderut. Den närliggande förstenade skogen Puyango har en av de största samlingarna av fossiliserade träd i världen, som tros vara ungefär 100 miljoner år gamla, lika gamla som själva Anderna.

  Vid Puerto Bolivar kan du frossa i skaldjur på en av de många hamnrestaurangerna och njuta av utsikten över Isla Jambelis mangroveträsk mittemot. Själva Machala har all den charm som du kan förvänta dig av en liten hamnstad, såsom vänliga lokalbor, mysiga torg och ovanliga monument som har tillägnats fisksorterare och bananeros. Restaurangerna fortsätter att utvecklas i rask takt och serverar moderna läckerheter som Ecuador och Peru har blivit alltmer kända för.

  • Inkluderad Stadsrundtur i Machala
  Dag 6
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Att odla grönt guld

 • Dag 7
  Till sjöss

  Fritiden

  18 oktober 2023

  När vi lämnar Ecuador bakom oss och sätter segel mot Peru, kan du njuta ännu en dag i lugn och ro ombord på fartyget. Dra nytta av fartygets alla bekvämligheter eller gå på föreläsningar för att förbereda dig inför vad som komma skall.

  Om du verkligen vill koppla av under tiden ombord finns det inget bättre ställe än vårt spaområde. Känn muskelknutarna försvinna under en massage eller unna dig ett par hudvårdsbehandlingar. Om det varma vädret inte har öppnat upp porerna, så gör ett renande bastubad susen. Du kan även ta på dig badkläderna och luta dig tillbaka i den bubblande badtunnan utomhus eller njuta av stillheten under en vägledd meditation. Oavsett vad du gör lär du vara så gott som fri från stress och återhämtad inför resten av äventyret.

  Dag 7
  Till sjöss

  Fritiden

 • Dag 8
  Salaverry / Trujillo, Peru

  En arkeologs dröm

  19 oktober 2023

  Salaverry kan vara en svår hamn att ta sig till eftersom det ofta är mycket vind och vågor just här. Men om allt går som planerat, så är det en bra utgångspunkt för att utforska Perus tredje största stad, Trujillo, och en uppsjö av arkeologiska platser som ligger utspridda i den omgivande regionen.

  Trujillo ligger i en frodig dal som bevattnas av floden Moche. Här ligger en färgglad barockkatedral från 1600-talet, tio kyrkor i kolonialstil och många neoklassiska herrgårdar, för att inte tala om en av de längsta mosaikväggarna i världen på det lokala universitetet. Men förmodligen är du mer inställd på sevärdheterna som inte är så moderna.

  Den forntida staden Chan Chan var huvudstad i chimúriket som uppstod i regionen runt 900-talet e.Kr. De omfattande ruinerna av det 20 kvadratkilometer stora komplexet innefattar Tschudi-palatset och Huaca Esmeralda. På andra sidan av Trujillo ligger mochekulturens solpyramid och månpyramid som är ett par hundra år äldre än Chan Chan. Huaca del Sol är den största lerstensstrukturen på kontinenten medan Huaca del Luna är mer detaljerad och många av dess pastellfreskomålningar är fortfarande synliga.

  • Inkluderad Marinera-dansshow ombord
  Dag 8
  Salaverry / Trujillo, Peru

  En arkeologs dröm

 • Dag 9
  Callao/Lima, Peru

  Mat, underbar mat

  20 oktober 2023

  Huvudstaden Lima ligger på en ökenremsa mellan Stilla havet och Anderna och betjänas av hamnen Callao. Landets största stad Lima är en modern och utspridd metropol där traditioner och nya trender strålar samman i en spännande cocktail av kultur och mat.

  Det historiska centrumet finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista och ståtar med arkitektur från kolonialtiden som till exempel Plaza Mayor och Basílica y Convento de San Francisco. Lerruinerna efter de ceremoniella pyramiderna Huaca Pucllana och Huaca Huallamarca är däremot minnen efter den sedan länge förlorade inkacivilisationen. Om du är ute efter mer arkeologi från före den spanska erövringen har du åtminstone fyra olika museer att välja bland. Är du konstintresserad ska du ta dig till det färgglada och bohemiska distriktet Barranco med sina väggmålningar, kreativa kaféer och två av Limas samtida konstmuseer.

  Men den viktigaste upplevelsen i Lima är ändå maten. Kokkonsten i huvudstaden har gjort sig känd i hela världen och det finns ingen brist på internationellt erkända och prisbelönta restauranger här. En av Perus mest kända rätter är ceviche, färsk fisk som har marinerats i syrlig limejuice och andra kryddor. Denna vanliga rätt kan avsmakas på många olika ställen i staden, från eleganta restauranger i Miraflores till klassiska cevicheríor vid fiskehamnen i Chorrillos.

  • Inkluderad Rundtur med panoramavyer i Lima
  • Inkluderad Strandstädning i Callao
  Dag 9
  Callao/Lima, Peru

  Mat, underbar mat

 • Dag 10
  Paracas / Pisco, Peru

  Fåglar och brandy

  21 oktober 2023

  Den lilla sömniga semesterorten Paracas ligger vid en bukt bakom en halvö, omgiven av farinsockerfärgade klippor och stränder. De flesta känner till staden som El Chaco och här finns många olika restauranger längs strandkanten och esplanaden där du kan prova jalea, en blandning av friterade skaldjur som serveras med salsa criolla och maniokrot. Odontesthes regia, en fisk som även kallas pejerry, är en lokal specialitet som gärna sköljs ner med ett glas pisco – en druvbrandy som framställs på destillerier som kan besökas i området. Men var försiktig, pisco kan vara rätt starkt!

  Mittemot hamnen i Paracas finns det en gåtfull lokal geoglyf av en kandelaber som förmodligen kan dateras tillbaka till 200 år före vår tideräkning. Den kanske hänger ihop med Nascalinjerna som du kan besöka i Piscodalen en kort biltur söderut som del av en tillvalsutflykt. Själva Nascalinjerna skulle kunna vara äldre än kandelabern men nya geoglyfer upptäcks fortfarande, vilket ger upphov till många olika teorier (bland annat eventuellt utomjordiskt ursprung).

  Du kan även ta en båttur till närliggande Ballestasöarna som ofta jämförs med Galápagosöarna. Ballestasöarna har ett rikt djurliv med bland annat humboldtpingviner, sköldpaddor, perusulor, skarvar, pelikaner, sjölejon, delfiner, inkatärnor och knölvalar. Paracas naturreservat ligger också i närheten och erbjuder den ovanliga kombinationen av öken och ett marint ekosystem i samma område. Det marsliknande landskapet med gula sanddyner och röda sandstränder gömmer över 100 arkeologiska platser från paracaskulturen och du kan även skåda fascinerande fåglar som kondoren och chileflamingon.

  • Inkluderad Ballestasöarna
  Dag 10
  Paracas / Pisco, Peru

  Fåglar och brandy

 • Dag 11
  Till sjöss

  Frisk havsluft

  22 oktober 2023

  När vi seglar längre söderut mot Chile kan du fortsätta att glädjas av expeditionsteamets föreläsningsprogram, njuta av den friska lite salta havsbrisen, utsikten från däck och expeditionsfartygets alla bekvämligheter. Dessa farvatten är en del av Humboldtströmmen, en kall havsström som kyler ner klimatet i regionen och skapar en klar himmel. Det upprätthåller även regionens högproduktiva marina ekosystem och stimulerar tillväxten av sardiner, ansjovisfiskar och makrillar i stora mängder.

  Om du tycker om att vara aktiv finns det välutrustade gym ombord, både inomhus och utomhus och båda erbjuder en fantastisk utsikt. Känner du hellre för att simma kan du ta några längder i fartygets uppvärmda infinitypool. Om du är trött på löpbandet kan du snöra på dig skorna och ta några varv på löparbanan utomhus. De natursköna omgivningarna och havsbrisen kan sporra dig till att springa ett par extra kilometer.

  Dag 11
  Till sjöss

  Frisk havsluft

 • Dag 12
  Arica, Chile

  ”Den eviga vårens stad”

  23 oktober 2023

  Arica njuter av ett konstant ökenklimat och klassas som en av världens torraste städer, vilket är mycket ovanligt för en kuststad. Det innebär även att solen skiner nästan varje dag året om, och lokalborna säger ofta att Arica har en evig vår. Stränderna är populära bland både soldyrkare och surfare och utsikten från den höga sandiga klippan El Morro är väl värd vandringen på 15 minuter till den vajande chilenska flaggan på toppen.

  En annan höjdpunkt bland besökare är Catedral de San Marcos som designades av den kända Gustave Eiffel och invigdes 1876. Calles 21 de Mayo och Bolognesi är livliga gågator med många matställen och hantverksstånd medan marknaden och restaurangtorget El Agro erbjuder gott om lukt- och smakupplevelser. På det lokala arkeologiska museet San Miguel de Azapa kan du gå runt och titta på artefakter från chinchorro-kulturen och förundras över mumierna som är äldre än de som hittats i Egypten. Bege dig söder om staden och vandra på den ojämna Playa Corazones och utforska Anzotagrottorna. Du har även möjlighet att se geoglyfer i Llutadalen och nationalparken Lauca på en tillvalsutflykt.

  • Inkluderad Kustvandring i Atacama
  Dag 12
  Arica, Chile

  ”Den eviga vårens stad”

 • Dag 13
  Iquique, Chile

  Chiles bästa strandhotell

  24 oktober 2023

  Välkommen till en bit av paradiset vid Stilla havet, komplett med både palmer och strandpromenader. Som en av Chiles mest kända kuststäder sjuder Iquique av aktivitet året om. Folk som vill shoppa tar sig till taxfree-gallerian Zofri Mall medan sjöfartsentusiasterna ska se till att ta en tur ombord på korvetten La Esmeralda som är en kvarleva från Stillahavskriget. Vår huvudplan här är att besöka den närliggande övergivna salpetergruvstaden Humberstone i Atacamaöknen, ett UNESCO-världsarv med en historia du bokstavligen kan vandra genom.

  När vi kommer tillbaka till Iquique kan du gå till strandpromenaden La Costenera bredvid stranden Playa Cavancha och njuta av utsikten över stadssiluetten åt ena hållet och segelbåtar och surfare åt andra hållet. Baquedano Street ståtar med georgiansk arkitektur från 1800-talet och leder till Palacio Astoreca och ett bildskönt klocktorn mitt i staden. Här finns även många eleganta kaféer där du kan fördjupa dig i den lokala kaffekulturen eller smutta på en traditionell och krämig Mango Sour. Det ligger ett Chinatown runt marknaden där peruanska och kinesiska smaker möts för att skapa det unika chifa-köket. Förutom de många skaldjursrätterna måste du prova chumbeque, en efterrätt som blandar friterad tunn deg med fruktkola.

  • Inkluderad Humberstone och Santa Laura
  Dag 13
  Iquique, Chile

  Chiles bästa strandhotell

 • Dag 14
  Till sjöss

  Koppla av ombord

  25 oktober 2023

  En dag till havs innebär att du kan gå på intressanta föreläsningar, lära dig grundläggande tips för att fotografera under expeditionen, gå på en konstworkshop eller njuta av den friska havsluften ute på däck medan du spanar på djurlivet. Du kan även använda mikroskopen i vetenskapscentret för att analyserar prover som tas under kryssningen.

  Vid denna del av din resa har du säkert blivit vän med andra utforskare ombord, och det är tydligt att ni har många gemensamma intressen och en stor passion för naturen. Du kan prata med dem över en fika i den bistroliknande Fredheim, och kanske återberätta de bästa delarna av expeditionen hittills. Även Explorer Bar är öppen för drinkar och här kanske du hittar expeditionsteamet på kvällen för lite vänskapligt småprat. När mörkret faller finns det knappt något lika romantiskt som att titta på stjärnorna med din älskade ute på däck.

  Dag 14
  Till sjöss

  Koppla av ombord

 • Dag 15
  La Serena, Chile

  Nykolonialisk stil och elegans

  26 oktober 2023

  La Serena ligger på en terrass vid havet och är välsignad med vackra sandstränder längs hela Avenida del Mar. Du kommer att lägga märke till att Chiles andra största stad har en speciell nykolonial stil och känsla. Moderna byggnader blandas samman med klassisk arkitektur, såsom de drygt 30 varsamt restaurerade stenkyrkorna, varav vissa är 350 år gamla. Om du börja tycka att alla charmiga kyrkor ser likadana ut kan du särskilja dem genom de olika stilarna på klocktornet.

  Förutom att promenera längs stranden, strandpromenaden och på torgen kan du strosa genom välskötta offentliga trädgårdar, såsom den japanskinspirerade Jardín del Corazón eller handla konsthantverk på La Recova-marknaden. Det arkeologiska museet hyser förkoloniala artefakter medan den undangömda gränden Patio Colonial i närheten av Balmaceda har gott om lugna kaféer och matställen.

  Dag 15
  La Serena, Chile

  Nykolonialisk stil och elegans

 • Dag 16
  Valparaíso, Chile

  Avsluta din exotiska expedition

  27 oktober 2023

  Din expedition tar slut när vi lägger till i Valparaíso. Denna UNESCO-listade stad byggd på branta bergssluttningar med utsikt över havet är ett virrvarr av monument, kyrkor, historiska linbanor, trendiga barrios, kullerstensgator, färgglada hus och charmiga torg. Cerro Alegre och Concepción har sannolikt de bästa utsikterna medan det historiska hamndistriktet ståtar med kolonial arkitektur, marknader som sjuder av liv och museerna med sjöfartsanknytning och modern konst.

  Du kommer med all sannolikhet att bli fascinerad av denna färgglada och ovanliga stad, så varför inte stanna ett par extra dagar. Härifrån kan du även följa med på ett efterprogram till Påskön, som är känt för sina mystiska statyer med jättehuvuden.

  Dag 16
  Valparaíso, Chile

  Avsluta din exotiska expedition

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
12.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster i svit
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där gästerna får hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Ditt fartyg

MS Fridtjof Nansen

Byggd år 2020
Varv Kleven Yards, Norway
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop

MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet i Hurtigrutens flotta med specialbyggda fartyg – och tillhör nästa generations expeditionsfartyg. Hon tar oss med till några av jordens mest spektakulära hörn.

Läs mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: