MS Roald Amundsen
18 dagar

Latinamerikas olika kulturer och nationalparker

Pris från
kr 50 531
Frukost, lunch och middag ingår
MS Roald Amundsen
18 dagar

Latinamerikas olika kulturer och nationalparker

Pris från
kr 50 531
Frukost, lunch och middag ingår
Latinamerikas olika kulturer och nationalparker
Avresa
3 april 2022
 • Utforska färgglada städer, idylliska semesterorter och närapå onåbara öreservat längs Latinamerikas Stillahavskust
 • Njut av kulturen och kokkonsten i fem länder: Chile, Peru, Ecuador, Panama, Costa Rica

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Ny säsong

  Livsförändrande upplevelser börjar här! Upptäck våra nya expeditionsresor för 2022.
  Läs mer

Boka TRYGGT

14 dagar kvar!

Boka på dina villkor

Avboka din resa oavsett anledning så betalar vi tillbaka dina pengar utan att ställa några frågor.

Ekonomisk trygghet

Vi gör en återbetalning – även av depositionen som tidigare inte var återbetalningsbar.

Snabb återbetalning

Om du avbokar sätter vi tillbaka pengarna på ditt konto inom 14 dagar.

Läs våra köpvillkor

Resplan

På denna expedition börjar du i Chile och seglar norrut längs Stillahavskusten till städer och semesterorter i Peru, Ecuador, Panama och Costa Rica. Längs vägen får du se gamla ruiner, utforska fantastiska nationalparker med ett unikt djurliv och njuta av en bankett av den bästa maten Latinamerika har att erbjuda.
Dag 1
Valparaíso, Chile

3 april 2022

Preliminär avgångstid: 16:00

En vibrerande stad på kullen
Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Foto: shutterstock

Ditt hybriddrivna expeditionsfartyg MS Roald Amundsen väntar på dig i Valparaíso i centrala Chile. Den UNESCO-listade staden som är byggd på branta bergssluttningar med utsikt över havet är ett virrvarr av monument, kyrkor, historiska bergbanor, trendiga barrios, kullerstensgator, färgglada hus och charmiga torg. Cerros Alegre och Concepción har antagligen den bästa utsikten medan de historiska hamnkvarteren ståtar med kolonial arkitektur, livliga mercados samt ett maritimt museum och ett konstmuseum. Du har också möjlighet att

Väl ombord på fartyget har du fullt upp med att hämta ut din kostnadsfria expeditionsjacka, göra dig hemmastadd i din hytt och gå på den obligatoriska säkerhetsgenomgången. Efter middagen och en välkomstskål av kaptenen träffar du expeditionsteamet som går igenom viktiga hälso- och säkerhetsaspekter med dig.

Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Foto: shutterstock
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Foto: Camille Seaman
Dag 2
La Serena, Chile

4 april 2022

Nykolonialisk stil och elegans
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Foto: Camille Seaman

La Serena ligger på en terrass vid havet och är välsignad med vackra sandstränder längs hela Avenida del Mar. Du kommer att lägga märke till att Chiles andra största stad har en speciell nykolonial stil och känsla. Moderna byggnader blandas med klassisk arkitektur, som de drygt 30 varsamt restaurerade stenkyrkorna, varav en del är 350 år gamla. Om du tycker att kyrkorna ser likadana ut allihop är ett tips att det går att särskilja dem genom de olika stilarna på klocktornen.

Förutom att vandra längs stranden, strandpromenaden och på torgen kan du strosa genom allmänna trädgårdar som den japanskinspirerade Jardín del Corazón eller handla konst och konsthantverk på Recova-marknaden. Det arkeologiska museet har förkoloniala artefakter medan det vid Patio Colonial nära Balmaceda finns avslappnade kaféer och matställen.

Dag 3
Till sjöss

5 april 2022

Slappa ombord
4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Foto: Andrea Klaussner

Njut av lugnet under denna dag till havs, koppla av och njut av utsikten från observationsdäck eller i loungen.

Under hela resans gång håller expeditionsteamet föreläsningar i vetenskapscentret för att dela med sig av sin breda kunskap om regionen. Ämnesområdena sträcker sig från precolumbiansk historia, de omgivande bergens och öarnas geologi, lokalsamhällenas folklore och så vidare. Men alla föreläsningar hålls inte inomhus. Fartyget lockar sjöfåglar som flyger jämsides med oss och expeditionsteamet kan också hjälpa dig att känna igen och identifiera dessa befjädrade följeslagare från däck.

4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Foto: Andrea Klaussner
Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Foto: Shutterstock
Dag 4
Iquique, Chile

6 april 2022

Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Foto: Shutterstock

Välkommen till en bit av paradiset vid Stilla havet, fullständigt med både palmer och strandpromenader. Som en av Chiles mest kända kuststäder sjuder Iquique av aktivitet året om. Folk som vill shoppa tar sig till taxfree-gallerian Zofri Mall medan de maritima entusiasterna gärna tar en tur ombord på korvetten La Esmeralda som är en kvarleva från Stillahavskrigen. Vår huvudsakliga plan här är att besöka den nyligen övergivna salpetergruvstaden Humberstone i Atacamaöknen, en plats som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Tillbaka i Iquique kan du gå till strandpromenaden La Costenera bredvid stranden Playa Cavancha och njuta av utsikten över stadssiluetten åt ena hållet och segelbåtar och surfare åt andra hållet. Gatan Baquedano visar georgisk arkitektur från 1800-talet och leder till Astoreca-palatset och ett fotogeniskt klocktorn mitt i staden. Här finns även många chica kaféer där du kan njuta av den lokala kaffekulturen eller smutta på en traditionell och krämig mango sour. Det ligger ett Chinatown runt marknaden där peruanska och kinesiska smaker möts för att skapa det unika chifa-köket. Förutom de många rätterna med skaldjur måste du absolut prova på chumbeque, en efterrätt som blandar bakad tunn deg med en söt karamell.

Dag 5
Arica, Chile

7 april 2022

”Den eviga vårens stad”
Bird stands on beach in Arica at sunset.
Foto: Shutterstock

Arica njuter av ett konstant ökenklimat och klassas som en av världens torraste städer, vilket är mycket ovanligt för en kuststad. Det innebär även att det är solsken här nästan varje dag året om, och lokalborna säger ofta att Arica har ett evigt vårväder. Stränderna är populära bland både soldyrkare och surfare och utsikten från den höga sandiga klippan El Morro är väl värd en kvarts vandring till den vajande chilenska flaggan på toppen.

En annan höjdpunkt för besökare är San Marcos Cathedral som utformades av den kände Gustave Eiffel och invigdes år 1876. Calles 21 de Mayo och Bolognesi är livliga gågator med många matställen och hantverksstånd, medan El Agro market och lunchserveringen där är fulla av olika lukt- och smakupplevelser. På det lokala arkeologiska museet San Miguel de Azapa kan du kolla på artefakter från Chinchorro-kulturen och häpnas över mumier som är äldre än dem som hittats i Egypten. Bege dig söder om staden och vandra på den ojämna Playa Corazones och utforska Anzotagrottorna. Du har även möjlighet att se geoglyfer i Llutadalen och nationalparken Lauca på en tillvalsutflykt.

Bird stands on beach in Arica at sunset.
Foto: Shutterstock
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Foto: Andrea Klaussner
Dag 6
Till sjöss

8 april 2022

Frisk havsluft
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Foto: Andrea Klaussner

När vi seglar längre norrut mot Peru kan du fortfarande njuta av expeditionsteamets föreläsningar, den hälsosamma salta havsbrisen och utsikten från däck, såväl som alla fartygets bekvämligheter. Dessa farvatten är en del av Humboldtströmmen, en kall vattenström som kyler ner klimatet i regionen och skapar en klar himmel. Den stöder också regionens högproduktiva marina ekosystem och stimulerar tillväxten av sardiner, ansjovis och makrill.

Om du tycker om att vara aktiv finns det välutrustade gym ombord, både inomhus och utomhus och bägge har en fantastisk utsikt. Simmare glöms inte heller bort och fartyget har en uppvärm infinitypool som du kan njuta av. Om du är trött på löpbandet kan du snöra på dig skorna och springa på löparbanan utomhus. De natursköna omgivningarna och havsluften sporrar dig till att klara av ett par kilometer till.

Dag 7
Paracas, Peru

9 april 2022

Fåglar och brandy
Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Foto: Shutterstock

Vid en bukt bakom en halvö ligger den lilla sömniga semesterorten Paracas omgiven av sockerbruna klippor och stränder. De flesta känner till staden som El Chaco och här finns många olika restauranger längs strandkanten och esplanaden där du kan njuta av jalea, en blandning av friterade skaldjur som serveras med salsa criolla och maniok. Odontesthes regia, fisken som även kallas pejerry, är en lokal specialitet som gärna sköljs ner med ett glas pisco – en spritdryck som framställs av vin på destillerier som det går att besöka i regionen. Men var försiktig, pisco kan vara rätt stark!

Mittemot Paracas hamn finns den lokala mystiska geoglyfen av en kadelaber som antagligen daterar till 200 år f.Kr. Den kanske hänger ihop med Nascalinjerna som du kan besöka i Piscodalen en kort biltur söderut som del av en tillvalsutflykt. Själva Nascalinjerna skulle kunna vara äldre än kandelabern men nya geoglyfer upptäcks fortfarande, vilket ger upphov till många olika teorier (bland annat eventuellt utomjordiskt ursprung).

Du kan även ta en båttur till närliggande Ballestasöarna som ofta jämförs med Galápagosöarna. Ballestas har ett rikt djurliv, bland annat Humboldtpingviner, sköldpaddor, Perusulor, skarvar, pelikaner, sjölejon, delfiner, Inkatärnor och knölvalar. Paracas naturreservat ligger även i närheten, och här finns den ovanliga kombinationen av öken och ett marint ekosystem inom samma område. Det Marsliknande landskapet med gula dyner och röda sandstränder gömmer över 100 arkeologiska platser som avslöjar Paracas kultur och här kan du även skåda fantastiska fåglar som kondoren och Chileflamingon.

Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Foto: Shutterstock
Fountain on a square with palm trees, large beautiful buildings in the background.
Foto: Shutterstock
Beautiful building from below, in Lima.
Foto: Shutterstock
Dag 8
Callao / Lima, Peru

10 april 2022

Mat, underbar mat
Fountain on a square with palm trees, large beautiful buildings in the background.
Foto: Shutterstock

Huvudstaden Lima ligger på en ökenremsa mellan Stilla havet och Anderna och betjänas av hamnen Callao. Lima är landets största stad, en modern och spretig metropol där traditioner och nya trender strålar samman i en spännande cocktail av kultur och mat.

Den historiska stadskärnan finns med på kulturarvslistan och har mycket arkitektur från kolonialtiden som till exempel Plaza Mayor och San Francisco Monastery. Å andra sidan är lerruinerna efter de ceremoniella pyramiderna Huaca Pucllana och Huaca Huallamarca minnen efter den sedan länge förlorade Inkakulturen. För mer arkeologi från före den spanska erövringen har du åtminstone fyra olika museer att välja mellan. Alla konstintresserade kan även njuta av Barrancos ljusa bohemiska era, med väggmålningar, kreativa kaféer och två av Limas samtida konstmuseer.

Men den största upplevelsen i Lima är ändå maten. Köket från huvudstaden har gjort sig känt i hela världen och här finns ingen brist på internationellt erkända och prisbelönta restauranger. En av Perus mest kända gastronomiska rätter är ceviche, färsk fisk som marineras i syrlig limejuice och andra kryddor. Denna vanliga rätt kan avsmakas på många olika ställen i staden, från eleganta restauranger i Miraflores till jordnära cevichería vid fiskehamnen i Chorrillos.

Dag 9
Salaverry / Trujillo, Peru

11 april 2022

En arkeologs dröm
Human-like statues in front of two walls. Salaverry, Chan Chan.
Foto: Shutterstock

Salaverry kan vara en svår hamn att ta sig till eftersom det ofta är mycket vind och vågor just här. Men om våra planer infrias är det ett bra utgångsläge för att utforska Trujillo, Perus tredje största stad, såväl som en uppsjö av olika arkeologiska platser som finns i omgivningarna.

Trujillo ligger i en bördig dal som får sitt vatten av floden Moche. Här ligger en färgglad barockkatedral från 1600-talet, tio kyrkor i kolonialstil och många neoklassiska herrgårdar, för att inte tala om en av de längsta väggmosaikerna i världen på det lokala universitetet. Men troligtvis ligger ditt fokus någon annanstans, inte på riktigt så moderna saker.

Den forntida staden Chan Chan var huvudstad i Chimuväldet som uppstod i regionen omkring år 900 e.Kr. De omfattande ruinerna av det tjugo kvadratkilometer stora komplexet omfattar Tschudi-palatset och Huaca Esmeralda. På andra sidan av Trujillo ligger Mochicans sol- och månpyramider som byggdes ett par hundra år före Chan Chan. Huaca del Sol är den största lerstensstrukturen på kontinenten medan Huaca del Luna är mer detaljerad och många av dess pastellfreskomålningar är fortfarande synliga.

Human-like statues in front of two walls. Salaverry, Chan Chan.
Foto: Shutterstock
Man in shirt, onboard photographer, standing with a camera in the expedition lounge.
Foto: Agurtxane Concellon
People standing on deck watching down to see something in the Sea.
Foto: Camille Seaman
Dag 10
Till sjöss

12 april 2022

Fritiden
Man in shirt, onboard photographer, standing with a camera in the expedition lounge.
Foto: Agurtxane Concellon

När vi lämnar Peru bakom oss och seglar till Ecuador har du ytterligare en hel dag ombord på fartyget. Dra nytta av fartygets alla bekvämligheter eller gå på föreläsningar för att förbereda dig inför vad som komma skall.

För att helt koppla av under tiden ombord finns det ingen bättre plats än vårt spa. Känn knutorna försvinna under en massage eller unna dig ett par hudbehandlingar. Om det varma vädret inte har öppnat dina porer så fungerar det säkert att basta en stund. Du kan också sätta på dig badkläderna och lägga dig i den bubblande badtunnan utomhus eller njuta av stillheten under en guidad meditationsklass. Oavsett vad du gör, se till att lämna stressen därhän och koppla av under resten av äventyret.

Dag 11
Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

13 april 2022

Att odla grönt guld
Hummingbird sitting in a tree.
Foto: shutterstock

Machala är mest känt för Puerto Bolivar, en viktig hamn i Ecuador för att exportera kaffe, kakao, räkor och mycket bananer som lokalinvånarna kallar oro verde – ”grönt guld”. Som del av en tillvalsutflykt kan du besöka lokala bananplantager och även försöka få syn på kolibrier, parakiter och vrålapor i naturreservatet Buenaventura som ligger lite söderut. Den närliggande förstenade skogen Puyango har en av de största samlingarna av fossiliserade träd i världen, som tros vara ungefär 100 miljoner år gamla, lika gamla som själva Anderna.

Vid Puerto Bolivar kan du frossa i skaldjur på en av de många hamnrestaurangerna och njuta av utsikten över Isla Jambelis mangroveträsk mittemot. Machala själv har all den charm som du kan förvänta dig av en liten hamnstad, bland annat vänliga lokalbor, söta torg och ovanliga monument som tillägnas fisksorterare och bananeros. Restaurangerna utvecklas och har börjat med det hippa moderna kök som Ecuador och Peru blivit alltmer kända för.

Hummingbird sitting in a tree.
Foto: shutterstock
The coastline of Isla de la Plata.
Foto: Shutterstock
Two birds with blue feet - Blue footed boobies - in Isla de la Plata.
Foto: Shutterstock
Dag 12
Isla de la Plata, Ecuador

14 april 2022

Ecuadors andra Galápagos
The coastline of Isla de la Plata.
Foto: Shutterstock

Isla de la Plata är en del av nationalparken Machalilla, Ecuadors enda nationalpark vid kusten. Ön ligger ganska långt från kusten och vågorna går ofta höga här, vilket kan göra det svårt att gå iland. Öns namn betyder ”Silverön” och tros härstamma från övertygelsen att den engelske sjömannen Francis Drake begravde en stor silverskatt här. Eller så kanske det beror på att när fågel-guanon (spillningen) reflekteras i solljuset ger den ön en glänsande silverton när man tittar på den från fastlandet. Någon skatt har aldrig hittats på ön som är mindre än sex kvadratkilometer.

Men även om ön inte är särskilt stor, och även om det kanske inte finns något silver här, så har den ett spännande djurliv som tävlar med Galápagosöarna. Om vi lyckas gå iland här kommer alla fågelentusiaster att vara glada över att gå runt på ön med sina kikare i högsta hugg för att få syn på några av de 32 fågelarter som finns här, bland annat den kända blåfotade sulan, häckande Galápagosalbatrosser, pelikaner, havssulor och fregattfåglar. Mångfalden är lika stor i vattnen kring ön så du kanske har tur och ser valar, mantor, gröna sköldpaddor och delfiner.

Dag 13
Manta, Ecuador

15 april 2022

Hav, sand, surfning … och tonfisk?
Manta from above - houses and a church surrounded by forests.
Foto: Shutterstock

Manta är en hektisk och blomstrande hamnstad med höga byggnader, resorthotell och ett par casinon. Staden är välkänd bland alla som är intresserade av vattensport, för sina långa stränder som är välsignade med den sortens vind och de vågor som lockar surfare, body-boarders och kitesurfare från hela världen. Vanliga strandgäster håller sig ofta i närheten av butikerna, restaurangerna och barerna i Malencón Escénico på Playa el Murcielago. Du kan även bege dig till San Lorenzo för sköna surfarvågor eller till Playa Bonita i Santa Marianita för att titta på kitesurfare som håller till både i luften och på vågorna.

Förutom turism livnär sig staden på tonfisk och precis som för många andra kuststäder är fisk och skaldjur specialiteten för många restauranger i området. Förvänta dig vildfångade läckra räkor, svarta musslor, bläckfisk, röd snapper med mera. Du bör verkligen prova den lokala encebollado-buljongen som görs med den färska tonfisk som Manta är så stolt över. Museo Municipal Etnografico Cancebi visar upp ecuadorianska konstföremål och artefakter från den förcolumbiska civilisationen, bland annat gamla fiskeredskap. Du kanske även vill besöka den närliggande hantverksstaden Montecristi där den traditionella Panamahatten först skapades och fortfarande görs för hand än idag.

Manta from above - houses and a church surrounded by forests.
Foto: Shutterstock
Woman standing in front of a shop, looking at hats.
Foto: Shutterstock
Microscopes in the Science Center onboard the ship.
Foto: Agurtxane Concellon
Dag 14
Till sjöss

16 april 2022

Lugnet till havs
Microscopes in the Science Center onboard the ship.
Foto: Agurtxane Concellon

En dag till havs innebär att du kan gå på intressanta föreläsningar, lära dig grundläggande tips för att fotografera under expeditionen, gå på en konstworkshop eller njuta av den friska havsluften ute på däck medan du spanar på djurlivet. Du kan även använda mikroskopen i vetenskapscentret för att analyserar prover som tas under kryssningen. När vi korsar ekvatorn är det tradition hos norska seglare att hålla en ceremoni för att få kung Neptunus välsignelse. Om vi har tur kanske han till och med visar sig.

Vid denna del av din resa har du säkert blivit vän med andra utforskare ombord, och det är tydligt att ni har många gemensamma intressen och en stor passion för naturen. Du kan prata med dem över en fika i den bistroliknande Fredheim, och kanske återberätta de bästa delarna av expeditionen hittills. Även Explorer Bar är öppen för drinkar och här kanske du hittar expeditionsteamet på kvällen för lite vänskapligt småprat. När mörkret faller finns det knappt något lika romantiskt som att titta på stjärnorna med din älskade ute på däck.

Dag 15
Cebaco, Panama

17 april 2022

Stränder bortom de vanliga turiststråken
Man snorkeling among corals and fish.
Foto: Shutterstock

Även om Cebaco är Panamas tredje största ö är stora delar obebodda, förutom den lilla byn El Jobo i norra delen av ön. Cebaco nås bara vattenvägen men det går ingen färja hit. Det gör att denna avlägsna ö är lugn och det traditionella ölivet har sluppit massturism och påverkan utifrån.

Här finns kilometer efter kilometer med orörda stränder runt varje krök, till exempel Playa Grande söderut som har fin vit sand och kokospalmer. Det finns olika vandringsleder som går genom den täta regnskogen, vilket passar perfekt om du vill njuta av öns stillhet och leta efter vilda djur. Montijogulfen där ön ligger är en del av ett nationellt skyddat marint område och det ljuvliga gröna vattnet vid La Pita-stranden och Caelata Cayman utlovar fantastiska korallrev och färgglada fiskar för dem som vill snorkla.

Man snorkeling among corals and fish.
Foto: Shutterstock
Two red parrots sitting in a tree in Golfito, Costa Rica.
Foto: Shutterstock
Golfito in Costa Rica, some houses next to palm trees, mountains to left and water to the right, surrounded by mountains.
Foto: Shutterstock
Dag 16
Golfito, Costa Rica

18 april 2022

Från bananer till riktiga fynd
Two red parrots sitting in a tree in Golfito, Costa Rica.
Foto: Shutterstock

Den avslappnade staden Golfito ligger skyddad i den mycket vackra Golfito Bay, som i sin tur ligger i den ännu större Golfo Dulce. Du kan njuta av utsikten från hamnarna eller ännu hellre ta de natursköna vandringsleder som går upp till djurskyddsområdet på kullen och till nationalparken Piedras Blancas. När du utforskar den frodiga regnskogen kommer du att stöta på vackra vattenfall, och kanske spejande tukaner, aror, den blå morphofjärilen, myrslokar, sengångare, mantelvrålapor och mycket mer. Det lugna vattnet i bukten lämpar sig även perfekt för en tur till de lokala mangroveträden och det går dessutom att besöka isolerade stränder med kajak som en tillvalsutflykt.

Detta var förr i tiden en viktig region för bananexport men Golfitos ekonomi har sedan dess övergått till palmoljeplantager och sportfiske. Sportfiskare i alla olika åldrar bor på hotell och chica eco-lodges nära Golfito och tar sig ut med de många båtarna under dagen för att fånga den ikoniska segelfisken. Om du vill göra ett riktigt kap kan du kolla in stadens taxfree-center som lockar både besökare och lokalbor på en shoppingrunda.

Dag 17
Quepos, Costa Rica

19 april 2022

Ett favoritparadis i Costa Rica
White beach and turquoise water in Quepos, Manuel Antonio National Park, in Costa Rica.
Foto: Shutterstock

Du kommer att märka att staden Quepos och dess omgivningar har en massa saker att erbjuda. De många båtarna i charmiga Marina Pez Vela fungerar som bas för sportfisket som Quepos är känt för. Runt torget mitt i staden finns sex kvarter med restauranger, gallerier och butiker, och vattensport är stort på Playa Espadilla som är drygt en och en halv kilometer lång.

Den stora sevärdheten i Quepos är dock närheten till nationalparken Manuel Antonio. Det är en av de mest populära nationalparkerna i Costa Rica och finns med på Forbes lista över de tolv vackraste nationalparkerna i hela världen. Parken har en imponerande utsikt över berg, mangroveträd, laguner, stränder och regnskog. Med 350 fågelarter och 109 olika däggdjur beskrivs den ofta som ett ”utomhuszoo” av besökare. Följ den fantastiska Perezoso-stigen, så får du förhoppningsvis syn på röda aror, tukaner, hökar, fyra olika slags apor, sengångare, leguaner och bältdjur.

White beach and turquoise water in Quepos, Manuel Antonio National Park, in Costa Rica.
Foto: Shutterstock
Monkey sitting in a tree in the Manuel Antonio National Park.
Foto: Shutterstock
Peninsula going into the Ocean, with a long pier in Puntarenas.
Foto: Shutterstock
Dag 18
Puntarenas, Costa Rica

20 april 2022

Preliminär ankomsttid: 06:00

Avsluta din exotiska expedition
Peninsula going into the Ocean, with a long pier in Puntarenas.
Foto: Shutterstock

Din expedition avslutas dessvärre i Puntarenas, en stad som ligger på en nålsmal remsa av Stillahavskusten i Costa Rica. Stadsborna i San José drar ofta till Puntarenas över dagen för att få en dos av kustlivet och den friska havsluften. Även om det fortfarande är en aktiv fiskehamn fungerar Puntarenas framför allt som en transitplats för folk som är på väg till andra platser i regionen, till exempel till de vita sandstränderna i Nicoya-halvön eller till ön Tortuga som är full av vattenfall.

Beroende på hur mycket tid du har till ditt förfogande efter landstigningen, före din återresa eller ditt efterprogram, är det trevligt att ta en promenad längs den palmkantade Paseo de los Turistas. Här finns restauranger, matställen och försäljare för sista minuten-souvenirer. Om du har tid för något litet sött rekommenderar vi fruktsmoothien batidos och även churchills, Puntarenas officiella snacks som är en blandning av frukt, is, sirap och glass. Om du funderar över namnet så kommer det från att den lokala uppfinnaren av sötsaken såg ut som en dubbelgångare till den kände brittiske premiärministern.

Innan du åker hemåt igen, varför inte göra det mesta av resan och lägga till ett efterprogram till det magnifika området kring Arenalvulkanen där du kan följa med på aktiviteter för att se mer av Costa Ricas vackra flora och fauna. Eller följ med på en djungelbåttur med lunch och övernattning i huvudstaden San José.

Hurtigruten erbjuder unika expeditionsresor till några av världens mest orörda och avlägsna farvatten. Precis som på andra expeditioner är det naturens krafter som styr och det är is- och väderförhållanden som avgör den slutgiltiga resplanen. Säkerheten och gästernas upplevelser är högsta prioritet för oss. Vi utvärderar därför kontinuerligt våra rutter och ändrar dem beroende på aktuella omständigheter och oväntade händelser. Självklart tar vi också vara på alla spännande möjligheter som plötsligt visar sig i naturen. Det är skälet till varför vi kallar våra resor för expeditioner.
Se priser och tillgänglighet

Vad som ingår

Priset inkluderar

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Utbud av inkluderade utflykter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Roald Amundsen
Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Se priser och tillgänglighet