Smultronställen längs Brasiliens kust

Belém, Brasilen - Montevideo, Uruguay

Längs Brasiliens drygt 1 100 mil långa kust hittar du några av världens mest intressanta städer och paradisiska stränder. Blandningen av vänliga människor, sambarytmer, kultur, spektakulär natur och intressanta föreläsningar gör detta tropiska äventyr till en ren fröjd för dina sinnen. Landstigningar och utflykter till Amazonas regnskogar är en extra bonus.

  • Utforska Brasiliens fascinerande 1 100 mil långa kust
  • Upplev tropiska stränder, Amazonas regnskogar, Unescos världsarv, charmiga hamnar och pulserande stadsliv
  • Njut av en expedition med äventyr och avkoppling i perfekt kombination
  • Följ med på spännande utflykter och aktiviteter

Översikt

Följ med på en resa under den tropiska solen där du kan kombinera utflykter in i Amazonas regnskog med soldränkta tropiska stränder och platser upptagna på Unescos världsarvslista. Besök paradisöar med spännande djurliv och städer som bubblar av liv. Gå ombord i Belém, en stad vid floden Para som ingår i Amazonas enorma flodsystem. Regionen kring Amazonfloden har det tropiska klimat som präglar länderna kring ekvatorn och är förutsättningen för regnskogens unika biologiska mångfald. Från Belém sätter MS Midnatsol sedan kurs söderut för ditt äventyr längs Brasiliens fantastiska kust.

Tropiska pärlor

Efter en avkopplande dag till sjöss besöker vi São Luís som finns upptagen på Unescos världsarvslista. Utforska denna förtrollande plats med sina ångande kullerstensgator och pastellfärgade hus i kolonialstil. Njut sedan av Fernando de Norhona, ett mytomspunnet ekologiskt underland med klart turkosblått vatten, grönskande tropiska naturscenerier och de bästa stränderna i Brasilien. Till och med hajarna lär vara vänligt sinnade här, sägs det. Välj mellan olika utflykter eller ta en tur på egen hand.

En fröjd för alla sinnen


Tillbaka ombord kan du njuta av en heldag på soldäck tills vi når vår nästa hamn, Salvador. Staden kommer att bombardera alla dina sinnen när du besöker de guldsmyckade kyrkorna, känner den afroinspirerade matens exotiska och inbjudande aromer och smaker och hör gatuförsäljarnas rop genom trafikens bakgrundsbrus och den karaktäristiskt pulserande musiken.

När vi sedan lämnar den charmiga staden Paraty, omgiven av öar, skyddade stränder och branta djungelklädda berg, får du tid att varva ned i solskenet på däck innan vi anländer till Montevideo i Uruguay.

 

Priset inkluderar:

• Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
• Vind- och vattenavstötande jacka
• Landstigningar med små båtar samt aktiviteter ombord och i land
• Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
• Gratis kaffe och te

Ej inkluderat:

• Internationella flygresor
• Reseförsäkring
• Bagagehantering
• Valfria utflykter och dricks

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Även i tropiska farvatten avgörs vår slutgiltiga resplan av rådande väder och vind. Säkerheten är högsta prioritet och kaptenen bestämmer den exakta rutten under resans gång. Därför är resplanen bara en indikation på vad du får uppleva men det är också det som gör varje expedition med Hurtigruten så unik.

8. Oktober 2018

Avresa från Belém
Dag 1
shutterstock_336594500_Filipe-Frazao.jpg

Mangoträdens stad


Ort: Belém

Belém ligger vid floden Para som ingår i Amazonas enorma flodsystem. Ta en promenad i staden och låt dig överväldigas av de stora torgen, en fantastisk marknad och alla historiska byggnader längs de breda avenyerna. Belém kallades förr ”mangoträdens stad” och det finns fortfarande många kvar i stadens kvarter och parker. Hamnen ligger på 1° 27’ S, alltså strax söder om ekvatorn. Här väntar MS Midnatsol på att få ta dig med på en expedition längs Brasiliens tropiska kust.

Dag 2
shutterstock_78961393_John-Copland.jpg

Längs Brasiliens kust


Ort: Till sjöss

Njut i lugn och ro av första dagen ombord! Vårt kunniga expeditionsteam inleder sin föredragsserie om de områden vi passerar. Historia och de stora upptäcktsresorna, marinbiologi, oceanografi, klimatförändringar och miljöhoten mot våra hav är bara några av de fascinerande ämnen du får lära dig mer om. Glöm inte att spana efter exotiska djur medan kusten sakta passerar förbi samtidigt som du bättrar på solbrännan och njuter av den sköna temperaturen på däck.

Dag 3
shutterstock_419562145.jpg

Maranhãos huvudstad


Ort: São Luís

São Luís ligger på ön Ilha de São Luís och är skild från fastlandet av smala kanaler. Atmosfären här är helt unik med kullerstensgator, pastellfärgade hus och mängder av museer, gallerier och hantverksbodar. Stadens historiska centrum har mer än 3 500 hus i kolonialstil och finns med på Unescos världsarvslista. Följ med på en utflykt till Lençóis Maranhenses nationalpark, ansedd som en av de vackraste platserna längs Brasiliens kust. Lençóis Maranhenses betyder ”Maranhãos lakan” och med sina enorma och bländvita sanddyner är det lätt att förstå varifrån parken har fått sitt namn. Halvmåneformade sanddyner, våg efter våg av skimrande vit sand, ett hav av sanddyner som sträcker sig längs 70 km av kusten och upp till 50 km inåt land.

Dag 4-5
K04_C57_R.jpg

Avkoppling och aktivitet


Ort: Till sjöss

Dagar till sjöss är perfekta för avkoppling. MS Midnatsol har gott om utrymme och du hittar lätt en bra plats för att skåda ut över havet och njuta av ett trevligt samtal eller en god bok. Missa inte solnedgången eller det första gryningsljuset och himlens och havets vackra skiftningar mellan rött och orange. Håll utkik efter sjöfåglar och havsdjur som dyker upp ovan vattenytan. Du kan också lyssna på vårt expeditionsteam när de fortsätter sin föredragsserie och lär dig mer om Brasilien och landets natur, historia och geografi. Besök gymmet ombord och kör ett träningspass med Atlanten som kuliss!

Dag 6
shutterstock_170342363_Michal-Staniewski.jpg

Välkommen till paradiset


Ort: Fernando de Noronha

Spektakulär tropisk natur, myllrande marina miljöer, dramatiska klippformationer, sagolika vita stränder med turkosblått vatten och oförglömliga solnedgångar. Fernando de Noronha är en riktig paradisö, ett skyddat ekologiskt underland som är favoritmål för naturälskare och marinbiologer. Ön känns lyxigt varm och de oförstörda, smaragdgröna vattnen vimlar av delfiner och sköldpaddor. Runt 70 procent av ön är en Unesco-skyddad marinpark, och själva ön finns också upptagen på Unescos världsarvslista. Utforska ön och hitta din egen perfekta paradisstrand. Om du vill aktivera dig finns otaliga möjligheter, både på land och i vatten, alltifrån fotvandring till snorkling.

Dag 7-8
Bottlenose_Dolphin_shutterstock_362888315.jpg

Underbara heldagar på vattnet


Ort: Till sjöss

Vi fortsätter söderut längs Brasiliens kust och du har säkert redan insett att dagarna till havs är långt ifrån tråkiga. Vakna i lugn och ro och njut av en god frukost innan det är dags för fotosafari från däck. Lär dig mer på expeditionsteamets föreläsningar, umgås med nya och gamla vänner eller koppla av för dig själv med en god bok.

Dag 9
Salvador_JornHenriksen2016_DSC8832.jpg

Brasiliens vagga


Ort: Salvador

Med sin särpräglade arkitektur och sina exotiska dofter och smaker från den afrikanska mattraditionen, ackompanjerade av regionen Bahias karaktäristiska musik, är Salvador en ren fröjd för alla dina sinnen. Staden är delad i en övre och en nedre del som kopplas samman av Elevador Lacerda, en hiss i art deco-stil. Vid foten av hissen finns en marknad som är känd för sitt utbud av lokal konst. Salvadors historiska stadskärna, Pelourinho, upptogs på Unescos världsarvslista 1985 och är ett berömt exempel på den imponerande portugisiska kolonialarkitekturen. I staden finns också ett häpnadsväckande antal kyrkor. Salvador var en viktig knutpunkt för den transatlantiska slavhandeln under 1500- till 1700-talet. Idag har närmare 80 procent av invånarna afrikanska rötter och influenserna från afrikansk kultur är påtagliga i såväl musiken som köket.

Dag 10-11
Bird_Frigate_shutterstock_261089357.jpg

Allt annat än tråkigt


Ort: Till sjöss

Med MS Midnatsol är dagarna till sjöss allt annat än tråkiga. Du kan välja precis vad du vill bland alla aktiviteterna ombord eller koppla av fullständigt. Som vanligt är alternativen till sjöss många. Temperaturen på däck är lockande samtidigt som expeditionsteamet ger fascinerande föreläsningar i salongerna, och det finns goda möjligheter att utbyta erfarenheter och foton med andra äventyrare ombord.

Dag 12
Paraty_shutterstock_275099336.jpg

Oförglömlig pärla


Ort: Paraty

Staden Paraty finns upptagen på Unescos världsarvslista och är en av Brasiliens mest förtjusande och välbevarade historiska pärlor. Stadskärnan från kolonialtiden inbjuder till spännande promenader på stenlagda gator mellan eleganta, vita byggnader. Runt omkring ligger sagolika stränder, vulkanformationer, branta berg och palmklädda kullar. Följ med på någon av våra spännande utflykter in i djungeln, en sightseeingtur på en skonare eller utforska de pittoreska fiskebyarna.

Dag 13-14
Bottlenose_Dolphin_shutterstock_144774718.jpg

Tack och farväl!


Ort: Till sjöss

Vi har nu följt nästan hela Brasiliens kustlinje och vårt äventyr börjar närma sig sitt slut. Sista kvällen väntar en välsmakande avskedsmiddag.

Dag 15
Montevideo-shutterstock_230867338.jpg

Sofistikerad och överraskande


Ort: Montevideo

Uruguays huvudstad Montevideo ligger vid floden Rio de la Platas mynning och hamnen ligger mycket nära stadskärnan. Trots en relativt liten folkmängd känns huvudstaden överraskande sofistikerad med stor kulturell mångfald och särpräglad arkitektur där spansk och italiensk kolonialstil blandas med art deco. Varför inte utforska staden på egen hand när du har gått i land. Vi rekommenderar en tur till Ciudad Vieja (Gamla stan), den livliga Avenida 18 de Julio eller någon av de vita sandstränderna runt staden. Om du däremot känner att det är dags för lite omväxling kan du byta ut solen och värmen mot en fortsatt expedition ännu längre söderut – MS Midnatsol avgår snart till Antarktis!

22. Oktober 2018

Ort Montevideo
Ombord Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg samt transport till och från flygplatsen.