Sydamerika – Stillahavskustens pärlor

Sydamerika – Stillahavskustens pärlor

Sydamerika – Stillahavskustens pärlor

Sydamerika – Stillahavskustens pärlor

Reseinformation 15 dagar MS Fram , MS Roald Amundsen
Avresor
6 oktober 2024
7 oktober 2024
Pris från kr 54 835
kr 41 126
Frukost, lunch och middag ingår

15 dagar lång expeditionskryssning som tar dig genom Panamakanalen och längs den sydamerikanska Stillahavskusten, från Colón till Valparaíso

Upptäcktsresa i Sydamerika

Vårt äventyr i Stilla havet börjar med en resa genom den legendariska Panamakanalen. Upplev en spännande smältdegel av kulturer och sevärdheter när vi tar dig till några av Latinamerikas höjdpunkter, från djungler i Centralamerika till den chilenska öknen.

En resa genom historien

Njut av en flygtur över de mytomspunna Nascalinjerna, upptäck undangömda inkaskatter och utforska lämningarna efter världsarvsstaden Chan Chan. Prova moderna maträtter i Lima, spana efter pingviner på Ballestasöarna och upplev den chilenska kulturen i färgglada Valparaíso under ett oförglömligt äventyr.

Sydamerika – Stillahavskustens pärlor Sydamerika – Stillahavskustens pärlor
 • Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón

  Gör dig redo för ditt äventyr

  Vår expeditionskryssning i Sydamerika börjar i Colón, en hamnstad på den östra sidan av Panamakanalen. Den livliga staden bjuder på allt från heta källor och en blomstrande hantverksscen till spännande restauranger.

  Om du vill se mer av Panama kan du följa med på ett av våra förprogram som finns som tillval.

  Oavsett vad du väljer att göra i Panama ligger vårt expeditionsfartyg MS Fram redo och väntar i hamnen. Väl ombord är det dags att göra sig hemmastadd i hytten, utforska fartyget och lära känna expeditionsteamet.

  Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón

 • Dag 2
  Panamakanalen

  Genom Panamakanalen

  Vi navigerar genom ett mästerverk inom ingenjörskonsten

  Under de tidiga morgontimmarna anländer vi till Panamakanalen, ett nätverk av avancerade slussar som sträcker sig över åtta mil genom både naturliga och konstgjorda vattenvägar. Om vädret tillåter berättar expeditionsteamet hela historien bakom det ambitiösa projektet ute på däck.

  Halvvägs genom kanalen kommer vi fram till Gatúnsjön, en av världens största konstgjorda sjöar, omgiven av frodig regnskog. Håll utkik efter djur som krokodiler, alligatorer, apor och sengångare.

  Efter drygt 12 timmar har vi tagit oss från Atlanten till Stilla havet.

  Dag 2
  Panamakanalen

  Genom Panamakanalen

 • Dag 3
  Till havs

  På väg mot Ecuador

  Njut av en dag till havs

  När vi sätter kurs mot Ecuador får du tid att koppla av och bekanta dig med fartyget. Bege dig ut på däck för att spana efter regionens djurliv – valar syns ofta till i vattnet här. Vårt expeditionsteam, som håller till i fartygets vetenskapscenter, erbjuder intressanta föreläsningar kring en rad olika ämnen.

  Passa på att lära dig mer om våra spännande forskningsprogram. Om du föredrar att koppla av kan du sjunka ner i en badtunna eller se världen passera förbi utanför fönstren i bekväma Explorer Lounge & Bar. Framåt kvällen kan du titta på stjärnorna ute på däck – den perfekta avslutningen på en dag till havs.

  Dag 3
  Till havs

  På väg mot Ecuador

 • Dag 4
  Manta, Ecuador

  Tillverkad i Montecristi

  Upptäck Panamahattens födelseplats – i Ecuador

  Det är inte varje dag man ber om Neptunus välsignelse. Men just det gör vi under en traditionell – och underhållande – ceremoni när vi korsar ekvatorn denna morgon.

  Senare under dagen stiger vi för första gången iland i Sydamerika. Fartyget lägger till i Manta, men vårt utflyktsmål är staden Montecristi. Här kan du, bland många andra hantverk, handla en äkta Panamahatt, handvävd av bladen från jipijapa-träd.

  Gör en promenad för att se den mäktiga vita kyrkan eller beundra stadens färgglada gatukonst och väggmålningar. Väl tillbaka i Manta gör vi ett besök på det arkeologiska museet.

  • Inkluderad Manta och höjdpunkter i Montecristi
  Dag 4
  Manta, Ecuador

  Tillverkad i Montecristi

 • Dag 5
  Puerto Bolívar, Ecuador

  Spännande Puerto Bolívar

  Utforska en livlig hamn med en charmig atmosfär

  Idag utforskar vi Puerto Bolívar, en hamn i staden Machala där råvaror som kaffe, kakao, räkor och otaliga mängder bananer börjar sin resa ut i världen. Från Puerto Bolívar, som kallas världens bananhuvudstad, fraktas mer av det ”gröna guldet” än någon annanstans i Ecuador.

  Själva Machala har all den charm som du kan förvänta dig av en liten hamnstad, såsom vänliga lokalbor, mysiga torg och vackra monument. Prova utsökta skaldjur på en av alla hamnrestauranger och njut av utsikten över mangroveträsken på Isla Jambeli. Efteråt kan du utforska marknaderna, torgen och Casa de la Cultura-museet.

  • Inkluderad Stadsrundtur i Machala
  Dag 5
  Puerto Bolívar, Ecuador

  Spännande Puerto Bolívar

 • Dag 6
  Till havs

  Kunskap och avkoppling

  Avkoppling, utforskning eller bådadera

  Vår kryssning längs Stillahavskusten fortsätter mot Peru. Ta in de vackra vyerna ute på däck, njut av den utsökta maten ombord eller passa på att utnyttja fartygets alla bekvämligheter.

  Expeditionsteamet anordnar fler föreläsningar och bjuder på intressanta fakta om en rad olika ämnen i vårt vetenskapscenter. Här kan du lära dig om allt från inhemska samhällen och kulturer till regionens geologi och förcolombiansk historia.

  Ute på däck hjälper expeditionsteamet till att identifiera alla de sjöfåglar och djur som gillar att följa efter fartyget ute till havs. Från fartygets fotograf kan du få tips om hur du får de bästa bilderna.

  Dag 6
  Till havs

  Kunskap och avkoppling

 • Dag 7
  Salaverry, Peru

  Salaverry, Peru

  Upptäck Trujillos forntida kungadömen

  Hamnstaden Salaverry ligger nära Perus tredje största stad, Trujillo, och flera spännande arkeologiska platser. Färgglada Trujillo bjuder på allt från en barockkatedral och kyrkor i kolonialstil till neoklassiska herrgårdar samt en av världens längsta mosaikväggar.

  Strax utanför Trujillo ligger lämningarna efter Chan Chan, en stad från chimúrikets tid som uppstod omkring 900 e.Kr. På andra sidan av staden ligger mochekulturens mystiska sol- och månpyramider som är ännu äldre än Chan Chan.

  Väl tillbaka på fartyget bjuds du på ett framträdande med traditionella peruanska danser.

  • Inkluderad Marinera-dansshow ombord
  Dag 7
  Salaverry, Peru

  Salaverry, Peru

 • Dag 8
  Lima, Peru

  Lima – en uråldrig men modern stad

  Utforska Perus historiska huvudstad

  Limas gamla stadskärna är ett av Unescos världsarv. Stadsdelen genomsyras av arkitektur från den spanska kolonialtiden med allt från kyrkor och kloster till eleganta herrgårdar. Dessutom kan du lära dig mer om tiden före kolonialeran vid resterna av pyramiden Huaca Pucllana.

  Sydamerikas mathuvudstad bjuder även på en blandning av gourmetrestauranger och spännande street food. Vi rekommenderar att du provar ceviche – fisk marinerad i limejuice, lök och chili – som är Perus nationalrätt.

  • Inkluderad Rundtur med panoramavyer i Lima
  Dag 8
  Lima, Peru

  Lima – en uråldrig men modern stad

 • Dag 9
  Paracas, Peru

  Ballestasöarna och Nascalinjerna

  Ett extraordinärt djurliv och forntida mysterier

  Nascalinjerna och Ballestasöarna, som båda kan nås från Paracas, är två av Perus största sevärdheter.

  De flesta känner till staden som El Chaco och här finns många olika restauranger längs strandkanten där du kan prova traditionell jalea – friterade skaldjur som serveras med salsa criolla och maniokrot. Strax utanför staden ligger Ballestasöarna som har ett rikt djurliv. Håll utkik efter humboldtpingviner, sköldpaddor, pelikaner, sjölejon, inkatärnor och knölvalar under dagens båtutflykt runt öarna.

  Utforska det marsliknande landskapet med gula sanddyner och röda sandstränder i Paracas naturreservat eller flyg över de mytomspunna Nascalinjerna – ett resmål på mångas bucket list – som är inristade i den peruanska öknen.

  Dag 9
  Paracas, Peru

  Ballestasöarna och Nascalinjerna

 • Dag 10
  Till havs

  Klar himmel, svalt klimat

  Ett marint djurliv som har uppstått av Humboldtströmmen

  På väg till Chile reser vi genom Humboldtströmmen. Det kalla vattnet har gett perfekta levnadsförhållanden för en mängd marina djur, däribland stora stim av ansjovis, makrill och sardiner. Vårt expeditionsteam berättar mer om Humboldtströmmens inverkan på det marina ekosystemet.

  Besök fartygets vetenskapscenter för att lära dig mer. Vårt expeditionsteam berättar mer om havsströmmens vikt och dess inverkan på havets ekosystem.

  Det finns även gott om tid till att koppla av i badtunnan, hinna med ett träningspass på gymmet samt njuta av de vackra vyerna och den friska luften ute på däck.

  Dag 10
  Till havs

  Klar himmel, svalt klimat

 • Dag 11
  Arica, Chile

  Soliga Arica

  Sträck på benen i soliga Arica

  Arica har ett konstant ökenklimat och klassas som en av världens torraste städer, vilket är mycket ovanligt för en kuststad. Det förklarar även varför orten är så populär bland alla som älskar sol och surfing.

  Besök de livliga gatorna Calle 21 de Mayo och Bolognesi för att prova lokala läckerheter och kika in på marknaden El Agro. Gör en 15 minuter lång vandring för att njuta av de vackra vyerna från El Morro-klippan eller besök San Marcos-katedralen, ritad av Gustave Eiffel.

  Se mumier och lär dig om chinchorro-kulturen på stadens arkeologiska museum, sträck på benen under en promenad längs Playa Corazones eller utforska Anzotagrottorna.

  Dag 11
  Arica, Chile

  Soliga Arica

 • Dag 12
  Iquique, Chile

  Iquique och Atacamaöknen

  Upptäck Unesco-världsarvet Humberstone

  Vår resa fortsätter till livliga Iquique, en stad där strandpromenaderna kantas av palmträd.

  Vi besöker de övergivna salpetergruvstäderna Santa Laura och Unesco-världsarvet Humberstone i den torra Atacamaöknen. Väl tillbaka i Iquique kan du utforska staden till fots eller slå dig ner på ett kafé och se alla människor som passerar förbi.

  Passa på att njuta av en utsökt kaffe eller beställ en traditionell mango sour och provsmaka den lokala delikatessen chumbeque. Du kan även besöka La Esmeralda, en fyrmastad 1800-talskorvett som spelat en viktig roll i historien.

  Dag 12
  Iquique, Chile

  Iquique och Atacamaöknen

 • Dag 13
  Till havs

  Koppla av ute på havet

  Reflektera över ditt äventyr

  Vår expeditionskryssning längs den sydamerikanska Stillahavskusten fortsätter mot La Serena i Chile.

  Vid den här tidpunkten har du säkert blivit vän med andra utforskare ombord. Med största sannolikhet delar ni flera gemensamma intressen och en stor passion för naturen. Njut av en drink i Explorer Lounge & Bar medan ni blickar tillbaka på de bästa delarna av expeditionskryssningen hittills.

  Expeditionsteamet fortsätter att hålla intressanta föreläsningar i fartygets vetenskapscenter. Om du vill lära dig mer om ett visst ämne kan du även bläddra bland böckerna i biblioteket ombord.

  Dag 13
  Till havs

  Koppla av ute på havet

 • Dag 14
  La Serena, Chile

  Häpnadsväckande La Serena

  Utforska ”Kyrkornas stad” och Serena Beach

  Vi lägger till i Coquimbo och beger oss till Chiles näst äldsta stad, La Serena.

  Staden ståtar med vackra sandstränder längs hela Avenida del Mar och bortom den gatan. La Serena genomsyras av klassisk arkitektur, inklusive drygt 30 varsamt restaurerade stenkyrkor. Dessutom kan du beundra föremål från före kolonialtiden på stadens arkeologiska museum.

  Strosa genom välskötta offentliga trädgårdar, såsom Jardín del Corazón med dess japanska influenser, eller handla hantverk på La Recova-marknaden. Den undangömda gränden Patio Colonial i närheten av Balmaceda bjuder på gott om lugna kaféer och matställen. Ge dig själv tid att utforska Coquimbo innan du återvänder till fartyget.

  Dag 14
  La Serena, Chile

  Häpnadsväckande La Serena

 • Dag 15
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso, ett av Unescos världsarv

  Avsluta din resa i vackra Valparaíso

  Vår expeditionskryssning längs den sydamerikanska Stillahavskusten avslutas i Valparaíso. Detta Unesco-världsarv, känt som Stilla havets juvel, är byggt på branta sluttningar med utsikt över havet. Passa på att utforska staden innan du återvänder hem.

  Staden bjuder på spännande intryck i en labyrint av slingriga gränder och kvarter, färgglada hus samt marknader fulla av lokalproducerade varor. Njut av vyerna över staden från den bergbana som tar dig till Cerro Alegre och Concepción.

  Vår kryssning må vara över, men om du känner mer äventyrslystnad kan du följa med på ett efterprogram som finns som tillval.

  Dag 15
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso, ett av Unescos världsarv

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
6.
7.

Vad som ingår

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune (på MS Fram och MS Roald Amundsen) och Fredheim (på MS Roald Amundsen)
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, ett litet bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips om tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv från vår fotograf
 • Tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gym både inomhus och utomhus samt löparbanan (på MS Roald Amundsen)
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym (på MS Fram)
 • Informella, dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter

 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Bokningsbara behandlingar i wellness- och spa-avdelningen ombord (endast på MS Roald Amundsen)

Fartyg

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
Se priser och tillgänglighet

Liknande resor

Några alternativ: