MS Roald Amundsen
11 dagar

Sydamerikas olika kulturer med Machu Picchu

Pris från
kr 45 806
Frukost, lunch och middag ingår
MS Roald Amundsen
11 dagar

Sydamerikas olika kulturer med Machu Picchu

Pris från
kr 45 806
Frukost, lunch och middag ingår
Sydamerikas olika kulturer med Machu Picchu
Avresa
3 april 2022
 • Besök olika unika och karaktäristiska samhällen längs Sydamerikas Stillahavskust
 • Upplev Machu Picchu och befästningarna Ollantaytambo och Sacsayhuamán

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Ny säsong

  Livsförändrande upplevelser börjar här! Upptäck våra nya expeditionsresor för 2022.
  Läs mer

Boka TRYGGT

14 dagar kvar!

Boka på dina villkor

Avboka din resa oavsett anledning så betalar vi tillbaka dina pengar utan att ställa några frågor.

Ekonomisk trygghet

Vi gör en återbetalning – även av depositionen som tidigare inte var återbetalningsbar.

Snabb återbetalning

Om du avbokar sätter vi tillbaka pengarna på ditt konto inom 14 dagar.

Läs våra köpvillkor

Resplan

Under denna expeditionskryssning utforskar du en mängd olika städer längs Chiles och Perus Stillahavskust, från UNESCO-listade Valparaíso till La Serena, Iquique, Arica och slutligen Paracas. Därefter flyger du från Lima till Cusco i den heliga dalen för att utforska de många arkeologiska platserna i området efter Inkariket, bland annat magnifika Machu Picchu.
Dag 1
Valparaíso, Chile

3 april 2022

Preliminär avgångstid: 16:00

En vibrerande stad på kullen
Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Foto: shutterstock

Ditt hybriddrivna expeditionsfartyg MS Roald Amundsen väntar på dig i Valparaíso i centrala Chile. Den UNESCO-listade staden som är byggd på branta bergssluttningar med utsikt över havet är ett virrvarr av monument, kyrkor, historiska bergbanor, trendiga barrios, kullerstensgator, färgglada hus och charmiga torg. Cerros Alegre och Concepción har antagligen den bästa utsikten medan de historiska hamnkvarteren ståtar med kolonial arkitektur, livliga mercados samt ett maritimt museum och ett konstmuseum. Du har också möjlighet att

Väl ombord på fartyget har du fullt upp med att hämta ut din kostnadsfria expeditionsjacka, göra dig hemmastadd i din hytt och gå på den obligatoriska säkerhetsgenomgången. Efter middagen och en välkomstskål av kaptenen träffar du expeditionsteamet som går igenom viktiga hälso- och säkerhetsaspekter med dig.

Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Foto: shutterstock
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Foto: Camille Seaman
Dag 2
La Serena, Chile

4 april 2022

Nykolonialisk stil och elegans
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Foto: Camille Seaman

La Serena ligger på en terrass vid havet och är välsignad med vackra sandstränder längs hela Avenida del Mar. Du kommer att lägga märke till att Chiles andra största stad har en speciell nykolonial stil och känsla. Moderna byggnader blandas med klassisk arkitektur, som de drygt 30 varsamt restaurerade stenkyrkorna, varav en del är 350 år gamla. Om du tycker att kyrkorna ser likadana ut allihop är ett tips att det går att särskilja dem genom de olika stilarna på klocktornen.

Förutom att vandra längs stranden, strandpromenaden och på torgen kan du strosa genom allmänna trädgårdar som den japanskinspirerade Jardín del Corazón eller handla konst och konsthantverk på Recova-marknaden. Det arkeologiska museet har förkoloniala artefakter medan det vid Patio Colonial nära Balmaceda finns avslappnade kaféer och matställen.

Dag 3
Till sjöss

5 april 2022

Slappa ombord
4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Foto: Andrea Klaussner

Njut av lugnet under denna dag till havs, koppla av och njut av utsikten från observationsdäck eller i loungen.

Under hela resans gång håller expeditionsteamet föreläsningar i vetenskapscentret för att dela med sig av sin breda kunskap om regionen. Ämnesområdena sträcker sig från precolumbiansk historia, de omgivande bergens och öarnas geologi, lokalsamhällenas folklore och så vidare. Men alla föreläsningar hålls inte inomhus. Fartyget lockar sjöfåglar som flyger jämsides med oss och expeditionsteamet kan också hjälpa dig att känna igen och identifiera dessa befjädrade följeslagare från däck.

4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Foto: Andrea Klaussner
Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Foto: Shutterstock
Dag 4
Iquique, Chile

6 april 2022

Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Foto: Shutterstock

Välkommen till en bit av paradiset vid Stilla havet, fullständigt med både palmer och strandpromenader. Som en av Chiles mest kända kuststäder sjuder Iquique av aktivitet året om. Folk som vill shoppa tar sig till taxfree-gallerian Zofri Mall medan de maritima entusiasterna gärna tar en tur ombord på korvetten La Esmeralda som är en kvarleva från Stillahavskrigen. Vår huvudsakliga plan här är att besöka den nyligen övergivna salpetergruvstaden Humberstone i Atacamaöknen, en plats som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Tillbaka i Iquique kan du gå till strandpromenaden La Costenera bredvid stranden Playa Cavancha och njuta av utsikten över stadssiluetten åt ena hållet och segelbåtar och surfare åt andra hållet. Gatan Baquedano visar georgisk arkitektur från 1800-talet och leder till Astoreca-palatset och ett fotogeniskt klocktorn mitt i staden. Här finns även många chica kaféer där du kan njuta av den lokala kaffekulturen eller smutta på en traditionell och krämig mango sour. Det ligger ett Chinatown runt marknaden där peruanska och kinesiska smaker möts för att skapa det unika chifa-köket. Förutom de många rätterna med skaldjur måste du absolut prova på chumbeque, en efterrätt som blandar bakad tunn deg med en söt karamell.

Dag 5
Arica, Chile

7 april 2022

”Den eviga vårens stad”
Bird stands on beach in Arica at sunset.
Foto: Shutterstock

Arica njuter av ett konstant ökenklimat och klassas som en av världens torraste städer, vilket är mycket ovanligt för en kuststad. Det innebär även att det är solsken här nästan varje dag året om, och lokalborna säger ofta att Arica har ett evigt vårväder. Stränderna är populära bland både soldyrkare och surfare och utsikten från den höga sandiga klippan El Morro är väl värd en kvarts vandring till den vajande chilenska flaggan på toppen.

En annan höjdpunkt för besökare är San Marcos Cathedral som utformades av den kände Gustave Eiffel och invigdes år 1876. Calles 21 de Mayo och Bolognesi är livliga gågator med många matställen och hantverksstånd, medan El Agro market och lunchserveringen där är fulla av olika lukt- och smakupplevelser. På det lokala arkeologiska museet San Miguel de Azapa kan du kolla på artefakter från Chinchorro-kulturen och häpnas över mumier som är äldre än dem som hittats i Egypten. Bege dig söder om staden och vandra på den ojämna Playa Corazones och utforska Anzotagrottorna. Du har även möjlighet att se geoglyfer i Llutadalen och nationalparken Lauca på en tillvalsutflykt.

Bird stands on beach in Arica at sunset.
Foto: Shutterstock
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Foto: Andrea Klaussner
Dag 6
Till sjöss

8 april 2022

Frisk havsluft
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Foto: Andrea Klaussner

När vi seglar längre norrut mot Peru kan du fortfarande njuta av expeditionsteamets föreläsningar, den hälsosamma salta havsbrisen och utsikten från däck, såväl som alla fartygets bekvämligheter. Dessa farvatten är en del av Humboldtströmmen, en kall vattenström som kyler ner klimatet i regionen och skapar en klar himmel. Den stöder också regionens högproduktiva marina ekosystem och stimulerar tillväxten av sardiner, ansjovis och makrill.

Om du tycker om att vara aktiv finns det välutrustade gym ombord, både inomhus och utomhus och bägge har en fantastisk utsikt. Simmare glöms inte heller bort och fartyget har en uppvärm infinitypool som du kan njuta av. Om du är trött på löpbandet kan du snöra på dig skorna och springa på löparbanan utomhus. De natursköna omgivningarna och havsluften sporrar dig till att klara av ett par kilometer till.

Dag 7
Paracas, Peru

9 april 2022

Fåglar och brandy
Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Foto: Shutterstock

Vid en bukt bakom en halvö ligger den lilla sömniga semesterorten Paracas omgiven av sockerbruna klippor och stränder. De flesta känner till staden som El Chaco och här finns många olika restauranger längs strandkanten och esplanaden där du kan njuta av jalea, en blandning av friterade skaldjur som serveras med salsa criolla och maniok. Odontesthes regia, fisken som även kallas pejerry, är en lokal specialitet som gärna sköljs ner med ett glas pisco – en spritdryck som framställs av vin på destillerier som det går att besöka i regionen. Men var försiktig, pisco kan vara rätt stark!

Mittemot Paracas hamn finns den lokala mystiska geoglyfen av en kadelaber som antagligen daterar till 200 år f.Kr. Den kanske hänger ihop med Nascalinjerna som du kan besöka i Piscodalen en kort biltur söderut som del av en tillvalsutflykt. Själva Nascalinjerna skulle kunna vara äldre än kandelabern men nya geoglyfer upptäcks fortfarande, vilket ger upphov till många olika teorier (bland annat eventuellt utomjordiskt ursprung).

Du kan även ta en båttur till närliggande Ballestasöarna som ofta jämförs med Galápagosöarna. Ballestas har ett rikt djurliv, bland annat Humboldtpingviner, sköldpaddor, Perusulor, skarvar, pelikaner, sjölejon, delfiner, Inkatärnor och knölvalar. Paracas naturreservat ligger även i närheten, och här finns den ovanliga kombinationen av öken och ett marint ekosystem inom samma område. Det Marsliknande landskapet med gula dyner och röda sandstränder gömmer över 100 arkeologiska platser som avslöjar Paracas kultur och här kan du även skåda fantastiska fåglar som kondoren och Chileflamingon.

Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Foto: Shutterstock
Ruins in Cusco
Foto: Shutterstock
Dag 8
Callao/Lima/Cusco/Heliga dalen

10 april 2022

På väg till den heliga dalen
Ruins in Cusco
Foto: Shutterstock

Vi kommer till Callao vid lunch och det är då dags att ta farväl av kaptenen och besättningen ombord. Du får en lunchlåda för transfern till flygplatsen i Lima och flyget till Cusco. När vi kommer till Inkarikets gamla huvudstad som ligger 3 400 meter över havet beger vi oss till Tambo del Inka Resort i den heliga dalen för middag och övernattning.

Dag 9
Heliga dalen/Machu Picchu/Heliga dalen

11 april 2022

”Inkarikets förlorade stad”
Machu Picchu, Peru
Foto: Bérenger Zyla, Getty-Images

Efter frukost på resorten är det dags för en helt oförglömlig dag. Vi börjar vid Ollantaytambo, som en gång i tiden var Inka Pachacutis kungliga palats. Det var han som erövrade regionen och byggde staden som delar namn med den formidabla stenfästningen som ligger ovanför staden. Den enorma strukturen byggdes i rosa granit och var en gång i tiden ett komplex av badhus, tempel och militärbaracker. Befästningen var dalens försvar mot det rivaliserande Antis-folket. Det är också här som Inkariket fick sin största seger mot spanjorerna under erövringen.

Därefter beger vi oss till den närliggande tågstationen för att kliva ombord på det lyxiga tåget Hiram Bingham till Machu Picchu. Njut av en smaklig lunch medan du tittar ut på utsikten på väg till den kända platsen.

Till slut kommer vi fram till det spektakulära Machu Picchu. Machu Picchu byggdes omkring år 1450 och övergavs vid den spanska erövringen, och trassliga vinrankor och träd skyddade platsen mot omvärlden under flera århundraden. Sedan den ”hittades” av en amerikansk arkeolog år 1911 har ”Inkarikets förlorade stad” nu blivit ett av världens mest uppskattade resmål.

Du kan utforska stadens ruiner och föreställa dig hur livet var här när den beboddes av präster, hantverkare och tjänare. Utgrävningar på platsen har avslöjat skelett, artefakter och yllekläder, och du kan beundra hur stenarbetena utfördes med en enorm precision under Inkariket. Eftersom inkafolket inte har kvarlämnat några skriftliga redogörelser om stadens uppkomst och fall så förblir Machu Picchu en av de arkeologiskt sett mest mystiska platserna i hela världen.

Machu Picchu, Peru
Foto: Bérenger Zyla, Getty-Images
Cathedral in Cusco
Foto: Shutterstock
Dag 10
Heliga dalen/Cusco/Lima

12 april 2022

Inkarikets centrum
Cathedral in Cusco
Foto: Shutterstock

Efter frukost beger vi oss tillbaka till Cusco för att besöka befästningen Sacsayhuamán. Staden ligger strategiskt på en kulle med utsikt över Cusco och har byggts helt utan murbruk liksom många andra inkabyggnader. Även om de enorma stenarna kan väga upp till 200 ton passar de ihop så bra att man inte ens kan föra in ett grässtrå mellan dem, ett bevis på inkafolkets sofistikerade byggnadsteknik och arkitektoniska färdigheter.

Därefter beger vi oss till Cuscos fantastiska katedral i barockstil, som byggdes av spanjorerna under mitten av 1500-talet på lämningarna av ett inkapalats. Många av stenarna som användes för att bygga katedralen plundrades från befästningen Sacsayhuamán. Därifrån fortsätter vi till Koricancha där du kan beundra det fina Dominikanerklostret Santo Domingo som byggdes på grunden av soltemplet, det viktigaste templet i Inkariket. Den svängda stenväggen utan murbruk i kyrkans västra del anses vara ett av de allra mest fantastiska exemplen på inkafolkets stenkonst som är bevarade.

När det är dags för lunch äter vi på en lokal restaurang innan vi tar en transfer till flygplatsen och flyger till Lima. När vi kommer dit träffar vi vår lokala guide och tar en transfer till hotellet. Efter att ha checkat in kan du njuta av kvällen i Perus huvudstad på egen hand. Vi rekommenderar att du går till det trendiga kvarteret Barranco för barer och restauranger eller att du går förbi den belysta ruinen av de ceremoniella lerpyramiderna Huaca Pucllana och Huaca Hulallamarca.

Dag 11
Lima

13 april 2022

Inkarikets centrum
Lima
Foto: Shutterstock

Efter frukost beger vi oss tillbaka till Cusco för att besöka befästningen Sacsayhuamán. Staden ligger strategiskt på en kulle med utsikt över Cusco och har byggts helt utan murbruk liksom många andra inkabyggnader. Även om de enorma stenarna kan väga upp till 200 ton passar de ihop så bra att man inte ens kan föra in ett grässtrå mellan dem, ett bevis på inkafolkets sofistikerade byggnadsteknik och arkitektoniska färdigheter.

Därefter beger vi oss till Cuscos fantastiska katedral i barockstil, som byggdes av spanjorerna under mitten av 1500-talet på lämningarna av ett inkapalats. Många av stenarna som användes för att bygga katedralen plundrades från befästningen Sacsayhuamán. Därifrån fortsätter vi till Koricancha där du kan beundra det fina Dominikanerklostret Santo Domingo som byggdes på grunden av soltemplet, det viktigaste templet i Inkariket. Den svängda stenväggen utan murbruk i kyrkans västra del anses vara ett av de allra mest fantastiska exemplen på inkafolkets stenkonst som är bevarade.

När det är dags för lunch äter vi på en lokal restaurang innan vi tar en transfer till flygplatsen och flyger till Lima. När vi kommer dit träffar vi vår lokala guide och tar en transfer till hotellet. Efter att ha checkat in kan du njuta av kvällen i Perus huvudstad på egen hand. Vi rekommenderar att du går till det trendiga kvarteret Barranco för barer och restauranger eller att du går förbi den belysta ruinen av de ceremoniella lerpyramiderna Huaca Pucllana och Huaca Hulallamarca.

Lima
Foto: Shutterstock
Hurtigruten erbjuder unika expeditionsresor till några av världens mest orörda och avlägsna farvatten. Precis som på andra expeditioner är det naturens krafter som styr och det är is- och väderförhållanden som avgör den slutgiltiga resplanen. Säkerheten och gästernas upplevelser är högsta prioritet för oss. Vi utvärderar därför kontinuerligt våra rutter och ändrar dem beroende på aktuella omständigheter och oväntade händelser. Självklart tar vi också vara på alla spännande möjligheter som plötsligt visar sig i naturen. Det är skälet till varför vi kallar våra resor för expeditioner.
Se priser och tillgänglighet

Vad som ingår

Priset inkluderar

Landprogram Peru/Machu Picchu efter kryssningen

 • Två nätter på Tambo del Inka Resort, inklusive halvpension
 • En natt i Lima, inklusive frukost
 • Trerätterslunch och middag dag 11 och 12 samt lunchlåda dag 10
 • Tur- och returflyg i ekonomiklass Lima-Cusco-Lima
 • All transfer och alla tågresor enligt beskrivning, med engelsktalande guide
 • Entréavgifter enligt programmet

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Lån av vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

MS Roald Amundsen
Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Se priser och tillgänglighet