Djurlivet i Sydgeorgien och istäckta Antarktis

Montevideo, Falklandsöarna, Sydgeorgien, Antarktis, Ushuaia

Falklandsöarna, Sydgeorgien och spektakulära Antarktis är höjdpunkterna på denna resa. När vi har lämnat kosmopolitiska Montevideo kan du lyssna på expeditionsteamets spännande föredrag. Passa på att förbereda dig inför resan där du bland annat får utforska avlägsna stränder och paddla kajak bland isbergen i de klarblå vattnen. Se pingviner, valar, sälar och sjöfåglar på nära hålla på denna oförglömliga resa.

 • Vandra och paddla kajak i Antarktis
 • Följ med iland på avlägsna stränder
 • Följ med iland på avlägsna stränder
 • Se det fantastiska djurlivet med sälar, pingviner, fåglar och valar på nära håll

Översikt

Orört, avlägset och hänförande

Kraften i naturen och det myllrande djurlivet i dessa extrema temperaturer kommer att ge dig oförglömliga minnen att ta med hem. Följ med i land på isolerade stränder och se djur och fåglar i oförglömliga landskap, paddla kajak i orörda vatten med isberg som flyter förbi eller tillbringa en natt i tält under stjärnorna.

Vi startar i kosmopolitiska Montevideo, Uruguays vackra huvudstad, och seglar via Rio de la Plata ut på Atlantens öppna vatten. Flodmynningen är en mycket trafikerad farled, och det är fascinerande att se fartyg från hela världen.

Förtrollande Falklandsöarna

Vi seglar över öppet hav på vår väg mot Falklandsöarna med oändliga horisonter, öppna landskap, vackra vita sandstränder och rika djur- och fågelliv med pingviner och albatrosser. Pingvinerna här är orädda för människor och vågar sig ofta fram. Här har du fantastiska fotomöjligheter! Fågelfantaster kommer att älska Carcass Island. Här kryllar det av änder, gäss, pingviner, albatrosser, karakorer och gärdsmygar.

Stanley, Falklandsöarnas huvudstad, är en perfekt utgångspunkt för utflykter. Staden är enkel att utforska under en dag till fots, eftersom butiker, pubar och annat intressant ligger samlat runt hamnen.

Fängslande Sydgeorgien

Ombord håller expeditionsteamet föredrag som ska förbereda dig på din resa till Sydgeorgien, ett område som bjuder på storslagen natur med majestätiska glaciärer och stränder som vimlar av vilda djur.

Under vår vistelse här får du se sjöelefanter som vilar på sanden, pälssälkutar som rusar upp och ned ur vattnet, albatrosser som svävar i luften och kejsarpingviner i tusentals. I Grytviken kan du besöka en nedlagd valfångststation, ett valfångstmuseum, en norsk sjömanskyrka och den lilla gravlund där den stora Antarktisforskaren Sir Ernest Shackleton ligger begravd.
I Sydgeorgien bildar kejsarpingviner enorma häckningskolonier – i St Andrews Bay finns fler än 100 000 fåglar. På grund av kejsarpingvinernas långa häckningscykel är kolonierna ständigt bebodda.

Under resan ännu längre söderut kommer föredragen att handla om Antarktis och vi får veta mer om bland annat miljöreglerna för besökare på Antarktis. Nu börjar vi närma oss världens kallaste, torraste, blåsigaste och mest isolerade kontinent.

Antarktis och underverken i den djupa södern


Antarktis skiljer sig från allt annat du någonsin kommer att uppleva! Det finns inga bofasta på kontinenten, utan istället miljontals pingviner och tusentals valar som kommer hit för att äta.

Två av höjdpunkterna under vår vistelse här är Deception Island och Half Moon Island med sina enorma pingvinkolonier. Njut av det vackra landskapet och åsnepingvinerna i Yankee Harbour, Cuverville Island, Neko Harbour och Paradise Harbour. Den brittiska basen i Port Lockroy är en av de mest populära platserna i Antarktis och ger dig en inblick i livet på en polarbas på 50-talet.

Så fort det blir tillfälle sjösätter vi våra kajaker, sätter upp tält på stranden och tar dig med på oförglömliga vandringar för att utforska dessa vackra, orörda platser på jorden.

På vår väg tillbaka seglar vi genom Drakesundet, som var ökänt bland de tidiga polarfararna, innan vi går iland i Ushuaia, världens sydligaste stad.

 

I priset ingår:

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • Transport från fartyg till flygplatsen i Ushuaia
 • Flygresa i ekonomiklass från Ushuaia till Buenos Aires
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

Ingår ej:

• Internationella flygresor
• Reseförsäkring
• Bagagehantering
• Valfria utflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla planerade landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden
 • Tidsplan och resrutt kan komma att ändras
Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Upptäck en värld av naturlig skönhet, med orörda landskap och ett fascinerande djurliv. Segla från Montevideo till Ushuaia och ta sedan flyget upp till Buenos Aires där resan tar slut.

29 Oktober 2017

Avresa från Montevideo, Uruguay
Dag 1
NEW_day_1_montevideo_montevideo-shutterstock_230867338.jpg

Resan söderut


Ort: Montevideo, Uruguay

Sent på kvällen seglar MS Fram ut ur Uruguays huvudstad Montevideo, genom Rio de la Plata och ut på Atlantens öppna vatten. Flodmynningen är en mycket trafikerad farled och här ser man fartyg från hela världen. 

Dag 2-4
NEW_day_2-4_at_sea_golfo-nuevo-argentina-hgr-113293.jpg

På väg mot Falklandsöarna


Ort: Till sjöss

Vi sätter kurs mot Falklandsöarna i södra Atlanten, ca 77 mil norr om Kap Horn och ca 160 mil från Antarktis. Njut av livet ombord. Koppla av i panoramasalongen, håll utkik efter vilda djur från däck eller lyssna till föredragen. 

Dag 5
NEW_day_5_falkland_islands_2500x1250_img_3914+arnau+ferrer+(port+stanley).jpg

Pingviner och blå horisonter


Ort: Falklandsöarna

Falklandsöarna består av två stora öar och cirka 700 mindre öar med uppskattningsvis 3 000 invånare. På denna ögrupp vimlar det av naturens underverk bland mängder av vilda djur och fåglar. Här finns orörda områden utan föroreningar med fantastiskt blå himmel, ändlösa horisonter, vida slätter och underbara vita sandstränder. På Falklandsöarna kommer pingvinerna fram, tittar på oss och går sedan vidare utan att bry sig. Här gäller det att ha kameran framme! Fågelfantaster kommer att älska Carcass Island – ett fågelparadis med mängder av änder, gäss, pingviner, albatrosser, karakorer och gärdsmygar. Det är också en av få öarna i området som har träd. Vi använder våra småbåtar för att gå i land och utforska ön till fots eller ta en närmare titt på alla fåglarna. 

Dag 6
NEW_day_6_stanley_ms-midnatsol-at-port-stanley-falkland-islands-hgr-113308.jpg

Huvudstaden på Falklandsöarna


Ort: Stanley

Huvudstaden Stanley är en perfekt utgångspunkt för utflykter. Staden är enkel att utforska under en dag till fots, eftersom butiker, pubar och annat intressant ligger samlat runt hamnen.

Dag 7-8
NEW_day_7-8_at_sea_lecture-exped_trip_hurtigruten_foto_ørjan_bertelsen_163.jpg

Sydatlanten


Ort: Till sjöss

Vi tillbringar två dagar på havet med kurs söderut mot vackra Sydgeorgien. Passa på att lyssna till föredrag om områdets djurliv samt valfångst- och polarhistoria. Vårt expeditionsteam är väl insatta i allt som rör Sydgeorgien, från ögruppens geologi och glaciologi till sotalbatrossernas parningsritualer och berättelser om norska valfångare. Du kommer bland annat få höra om polarforskaren Sir Ernest Shackleton och hans män i det olycksdrabbade fartyget Endurance och deras modiga bedrifter.

Dag 9-11
NEW_day_9_11_antarctica_half_moon_island_antarctica_24112013_057_topaz.jpg

Södra ishavets Serengeti


Ort: Sydgeorgien

Det finns ingenting på någon breddgrad som kan mäta sig med Sydgeorgien. Här hittar du storslagen natur med majestätiska glaciärer och stränder som vimlar av vilda djur. Under vår vistelse kan du se sjöelefanter ligga och lata sig på stranden, pälssälungar leka i vattnet samt albatrosser som cirklar runt i skyn och skriande kungspingviner i tusental. 

Dag 12
NEW_day_12_at_sea__r7d5249---2013-01-08-at-16-44-57_hdr.jpg

Mot Antarktis


Ort: Till sjöss

Description text (be as specific and descriptive as possible) Medan vi fortsätter vår resa mot Antarktis får du lära dig mer om underverken långt söderut på denna enorma kontinent, med fokus på historia, miljö och djurliv. 

Dag 13-15
NEW_day_13-15_antarctica_half_moon_island_classic_antarctica_expedition_2013-207©esther-kokmeijer.jpg

De vackraste, mest orörda platserna på jorden


Ort: Till sjöss

Antarktis skiljer sig från allt annat du någonsin kommer att uppleva! Det finns inga bofasta på Antarktis, utan istället miljontals pingviner och tusentals valar som kommer hit för att äta. Pingvinerna är orädda för människor, och de kan vara lika nyfiken på dig som du är på dem.

Några av höjdpunkterna under vår vistelse här är Deception Island och Half Moon Island med sina enorma pingvinkolonier. Njut av det vackra landskapet och åsnepingvinerna i Yankee Harbour, Cuverville Island, Neko Harbour och Paradise Harbour. Den brittiska basen i Port Lockroy är en av de mest populära platserna i Antarktis och ger dig en inblick i livet på en polarbas på 50-talet.

Så fort det blir tillfälle sjösätter vi våra kajaker, sätter upp tält på stranden och tar dig med på oförglömliga vandringar för att utforska dessa vackra, orörda platser på jorden.

Dag 16-17
NEW_day_16-17_at_sea_sjofugl-over-vannet-great-wall-station-antarktis-hgr-113355.jpg

På väg norrut


Ort: Drakesundet

Drakesundet var något som gamla tiders sjöfarare fruktade, men idag är det en unik upplevelse som är få förunnad.

Dag 18
NEW_day_18_ushuaia_ushuaia_mg_2785.jpg

Världens sydligaste stad


Ort: Ushuaia/Buenos Aires

Efter en oförglömlig sjöresa till Antarktis är vi nu tillbaka på den sydamerikanska kontinenten och lägger till i världens sydligaste stad. Vi tar dig till flygplatsen för flygresan tillbaka till Buenos Aires.

15 November 2017

Ort Ushuaia/Buenos Aires
Ombord Upplevelser Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka flyg till Montevideo och från Buenos Aires, samt transfer till flygplatsen.