Upptäcktsresa i Sydamerika – en resa till havs och på land

Upptäcktsresa i Sydamerika – en resa till havs och på land

Upptäcktsresa i Sydamerika – en resa till havs och på land

Upptäcktsresa i Sydamerika – en resa till havs och på land

Reseinformation 14 dagar MS Roald Amundsen
Avresa
8 oktober 2024
Pris från
kr 79 560
Frukost, lunch och middag ingår

14 dagar lång expedition över den imponerande andiska högplatån och längs den sydamerikanska Stillahavskusten, från Lima till Valparaíso

Altiplanos höjdpunkter

Se Sillustani-gravarna, en kyrkogård från tiden före inkariket, innan vi börjar vår resa till spektakulära Titicaca, världens högst belägna sjö. Vi korsar Altiplano, den andiska högplatån, på väg till inkastaden Cuzco och reser med ett lyxigt Hiram Bingham-tåg till den berömda och gåtfulla ruinstaden Machu Picchu.

En resa genom historien

Njut av en guidad tur i Lima och upptäck dess stadskärna – ett av Unescos världsarv. Sedan kan du besöka djurparadiset Ballestasöarna eller se de mytomspunna Nascalinjerna. I Chile får du upptäcka ökenområdena nära Arica och Iquique, klassisk arkitektur i La Serena samt ”Stilla havets juvel”, Valparaíso.

Upptäcktsresa i Sydamerika – en resa till havs och på land Upptäcktsresa i Sydamerika – en resa till havs och på land
 • Dag 1
  Lima, Peru

  Limas Unesco-världsarv

  Börja ditt äventyr i Lima, ”Kungarnas stad”

  Lima kan kännas som en modern kosmopol och en historisk plats på samma gång – den perfekta platsen att börja vårt äventyr. Se alla färgglada väggmålningar, livliga kaféer och museer fyllda med modern konst i det bohemiska området Barranco.

  Limas gamla stadskärna är ett av Unescos världsarv. Staden genomsyras av arkitektur från den spanska kolonialtiden med allt från kyrkor och kloster till eleganta herrgårdar. I Lima kan du också se arvet från inkariket i ruinerna av de ceremoniella pyramiderna Huaca Pucllana och Huaca Huallamarca.

  Sydamerikas mathuvudstad bjuder även på en blandning av gourmetrestauranger och spännande street food. Vi rekommenderar att du provar ceviche – fisk marinerad i limejuice, lök och chili – som är Perus nationalrätt.  

  Dag 1
  Lima, Peru

  Limas Unesco-världsarv

 • Dag 2
  Sillustani-gravarna

  Besök Sillustani-gravarna

  Flyg till Juliaca och besök Sillustani-gravarna

  Dagen börjar med en flygresa till Juliaca. Väl framme får du en guidad tur av Sillustani-gravarna, en kyrkogård från tiden före inkariket som ligger omgiven av Umayosjön.

  Gravarna, eller chullas som de även kallas, är tornlika strukturer som byggdes ovan jord av collafolket. Några av gravarna är upp till 12 meter höga och stora nog att rymma en hel familj. Njut av en picknicklunch på stranden på denna fridfulla och gåtfulla plats.

  Efter att vi har utforskat det arkeologiska mästerverket beger vi oss till hotellet i Puno, beläget intill Titicacasjön – ditt hem under de kommande två nätterna.

  Dag 2
  Sillustani-gravarna

  Besök Sillustani-gravarna

 • Dag 3
  Titicacasjön

  Urofolket vid Titicacasjön

  Se handvävda öar i Sydamerikas största sjö

  Titicacasjön har en slående skönhet. Vi besöker Llachón, ett landsbygdssamhälle som bjuder på vackra vyer över sjön. Dessutom får du följa med på en guidad kajaktur i det stilla, djupblå vattnet. Slutligen görs en guidad vandring innan vi får njuta av en traditionell lunch tillsammans med en lokal familj.

  Efter lunch gör vi en båtutflykt till urofolkets flytande öar, som glänser likt guld i solen. De unika öarna har vävts för hand av vass som växer i sjön.

  Efter ännu en händelserik dag kan du koppla av på hotellet i Puno.

  Dag 3
  Titicacasjön

  Urofolket vid Titicacasjön

 • Dag 4
  Vägen över Altiplano

  Korsa den imponerande andiska högplatån

  Njut av en oförglömlig resa över den norra andiska platån, eller Altiplano som lokalbefolkningen kallar den.

  Altiplano är en av världens största högplatåer, belägen omkring 3 500 meter över havet. Den stora platån sträcker sig över Bolivia, norra Peru och södra Chile. Under den här äventyrsfyllda dagen tar vi dig genom häpnadsväckande landskap, omgiven av de respektingivande Anderna.

  Se pucaratjurar på taken, njut av en lunch vid Tinajanis klippformationer, håll utkik efter vilda lamor och alpackor vid La Raya-passet samt beundra 1400-talskomplexet Raqch'i.

  Din resa avslutas med en övernattning i Cuzco.

  Dag 4
  Vägen över Altiplano

 • Dag 5
  Machu Picchu

  Mystiska Machu Picchu

  Upptäck ”Inkarikets förlorade stad”

  Dagen börjar med en transfer till Ollantaytambo i Heliga dalen. Därefter kliver vi ombord på det lyxiga Hiram Bingham-tåget där vi bjuds på brunch och ser det andiska landskapet passera förbi utanför fönstren på väg till Machu Picchu.

  Historiker tror att Machu Picchu byggdes omkring år 1450 och sedan övergavs efter den spanska erövringen. Platsen, som förblev dold av djungeln, återupptäcktes inte förrän 1911. Staden har förblivit ett mysterium då inkafolket inte efterlämnade några skriftliga redogörelser om Machu Picchu. Upptäck vandringslederna runt ruinerna och beundra precisionen i inkafolkets stenhuggeri. Du kanske också träffar på några av alla vänliga lamor som lever här.

  Efter en händelserik dag återvänder vi till Cuzco för en avkopplande natt på hotell.

  Dag 5
  Machu Picchu

  Mystiska Machu Picchu

 • Dag 6
  Cuzco, Peru

  Inkahuvudstaden Cuzco

  Utforska inkarikets centrum

  Njut av en guidad tur i Cuzco, Sydamerikas centrum när det kommer till arkeologi.

  Beundra några av landets mest imponerande byggnader, såsom Santo Domingo-kyrkan som byggdes ovanpå inkatemplet Koricancha samt fästningen Sacsayhuamán, en ceremoniell anläggning från 1400-talet med panoramavyer över staden. Under utflykten gör vi även ett stopp på textilmuseet Museo Sulca och vid stadens största torg för att uppleva den vackra katedralen från kolonialtiden på nära håll.

  Sedan körs du till flygplatsen för vidare resa till Lima, där en avkopplande hotellnatt ingår.

  Dag 6
  Cuzco, Peru

  Inkahuvudstaden Cuzco

 • Dag 7
  Lima, Peru

  Lima genom historien

  Upptäck Lima innan du går ombord

  Idag får du uppleva Limas spännande smältdegel av gammalt och nytt under en guidad busstur.

  Vi tar dig till den historiska stadskärnan och dess kolonialarkitektur – ett av Unescos världsarv – innan vi besöker den heliga inkapyramiden Huaca Pucllana i Miraflores samt några av Limas vackraste parker, såsom El Parque del Amor, ”Kärlekens park”. Vi gör också ett stopp på fascinerande Museo Larco, ett museum med landets bästa privatsamling av förcolumbisk konst.

  Under eftermiddagen tar vi oss till Callao där vårt expeditionsfartyg ligger och väntar i hamnen. Gör dig hemmastadd i hytten, utforska fartyget och lär känna expeditionsteamet.

  Dag 7
  Lima, Peru

  Lima genom historien

 • Dag 8
  Paracas, Peru

  Ballestasöarna och Nascalinjerna

  Ett extraordinärt djurliv och forntida mysterier

  Nascalinjerna och Ballestasöarna, som båda kan nås från Paracas, är två av Perus största sevärdheter.

  De flesta känner till staden som El Chaco och här finns många olika restauranger längs strandkanten där du kan prova traditionell jalea – friterade skaldjur som serveras med salsa criolla och maniokrot. Strax utanför staden ligger Ballestasöarna som har ett rikt djurliv. Håll utkik efter humboldtpingviner, sköldpaddor, pelikaner, sjölejon, inkatärnor och knölvalar under dagens båtutflykt runt öarna.

  Utforska det marsliknande landskapet med gula sanddyner och röda sandstränder i Paracas naturreservat eller flyg över de mytomspunna Nascalinjerna – ett resmål på mångas bucket list – som är inristade i den peruanska öknen.

  • Inkluderad Ballestasöarna
  Dag 8
  Paracas, Peru

  Ballestasöarna och Nascalinjerna

 • Dag 9
  Till havs

  Klar himmel, svalt klimat

  Ett marint djurliv som har uppstått av Humboldtströmmen

  På väg till Chile reser vi genom Humboldtströmmen. Det kalla vattnet har gett perfekta levnadsförhållanden för en mängd marina djur, däribland stora stim av ansjovis, makrill och sardiner. Vårt expeditionsteam berättar mer om Humboldtströmmens inverkan på ekosystemet.

  Besök fartygets vetenskapscenter för att lära dig mer. Vårt expeditionsteam berättar mer om havsströmmens vikt och dess inverkan på havets ekosystem.

  Det finns även gott om tid till att koppla av i den uppvärmda infinitypoolen, ta en springtur på fartygets löpbana samt njuta av de vackra vyerna och den friska luften ute på däck.

  Dag 9
  Till havs

  Klar himmel, svalt klimat

 • Dag 10
  Arica, Chile

  Soliga Arica

  Upplev Aricas vandringsleder, historia och mat

  Arica har ett konstant ökenklimat och klassas som en av världens torraste städer, vilket är mycket ovanligt för en kuststad. Det förklarar även varför orten är så populär bland alla som älskar sol och surfing.

  Besök de livliga gatorna Calle 21 de Mayo och Bolognesi för att prova lokala läckerheter och kika in på marknaden El Agro. Gör en 15 minuter lång vandring för att njuta av de vackra vyerna från El Morro-klippan eller besök San Marcos-katedralen, ritad av Gustave Eiffel.

  Se mumier och lär dig om chinchorro-kulturen på stadens arkeologiska museum, sträck på benen under en promenad längs Playa Corazones eller utforska Anzotagrottorna.

  • Inkluderad Kustvandring i Atacama
  Dag 10
  Arica, Chile

  Soliga Arica

 • Dag 11
  Iquique, Chile

  Iquique och Atacamaöknen

  Upptäck Unesco-världsarvet Humberstone

  Vår resa fortsätter till livliga Iquique, en stad där strandpromenaderna kantas av palmträd.

  Vi besöker de övergivna salpetergruvstäderna Santa Laura och Unesco-världsarvet Humberstone i den torra Atacamaöknen. Väl tillbaka i Iquique kan du utforska staden till fots eller slå dig ner på ett kafé och se alla människor som passerar förbi.

  Passa på att njuta av en utsökt kaffe eller beställ en traditionell mango sour och provsmaka den lokala delikatessen chumbeque. Du kan även besöka La Esmeralda, en fyrmastad 1800-talskorvett som spelat en viktig roll i historien.

  • Inkluderad Humberstone och Santa Laura
  Dag 11
  Iquique, Chile

  Iquique och Atacamaöknen

 • Dag 12
  Till havs

  Koppla av ute på havet

  Skäm bort dig själv under sista dagen till havs

  Vår expeditionskryssning längs den sydamerikanska Stillahavskusten fortsätter idag mot La Serena i Chile.

  Passa på att njuta av din sista tid till havs och unna dig själv en behandling på fartygets wellness-avdelning. Välj en massage eller hudbehandling för att känna dig som en ny människa inför den sista delen av vårt äventyr.

  Expeditionsteamet fortsätter att hålla intressanta föreläsningar i fartygets vetenskapscenter. Om du vill lära dig mer om ett visst ämne kan du även bläddra bland böckerna i biblioteket ombord.

  Dag 12
  Till havs

  Koppla av ute på havet

 • Dag 13
  La Serena, Chile

  Häpnadsväckande La Serena

  Utforska ”Kyrkornas stad” och Serena Beach

  Vi lägger till i Coquimbo och beger oss till Chiles näst äldsta stad, La Serena.

  Staden ståtar med vackra sandstränder längs hela Avenida del Mar och bortom den gatan. La Serena genomsyras av klassisk arkitektur, inklusive drygt 30 varsamt restaurerade stenkyrkor. Dessutom kan du beundra föremål från före kolonialtiden på stadens arkeologiska museum.

  Strosa genom välskötta offentliga trädgårdar, såsom Jardín del Corazón med dess japanska influenser, eller handla hantverk på La Recova-marknaden. Den undangömda gränden Patio Colonial i närheten av Balmaceda bjuder på gott om lugna kaféer och matställen. Ge dig själv tid att utforska Coquimbo innan du återvänder till fartyget.

  • Inkluderad Coquimbo och La Serena
  Dag 13
  La Serena, Chile

  Häpnadsväckande La Serena

 • Dag 14
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso, ett av Unescos världsarv

  Vår expedition avslutas i vackra Valparaíso

  Vår expeditionskryssning längs den sydamerikanska Stillahavskusten avslutas i Valparaíso. Detta Unesco-världsarv, känt som Stilla havets juvel, är byggt på branta sluttningar med utsikt över havet. Passa på att utforska staden innan du återvänder hem.

  Staden bjuder på spännande intryck i en labyrint av slingriga gränder och kvarter, färgglada hus samt marknader fulla av lokalproducerade varor. Njut av vyerna över staden från den bergbana som tar dig till Cerro Alegre och Concepción.

  Vår kryssning må vara över, men om du känner för mer äventyr kan du följa med på ett efterprogram som finns som tillval.

  Dag 14
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso, ett av Unescos världsarv

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
8.

Vad som ingår

Program på land: Titicacasjön och Machu Picchu/Peru (före kryssningen)

 • Två nätter på hotell i Puno samt två nätter på hotell i Cuzco, inklusive halvpension
 • Två nätter på hotell i Lima, inklusive frukost
 • Picknicklunch dag 2 och 4; lunch dag 3 samt 5–7
 • Flyg i ekonomiklass från Lima till Juliaca samt Cuzco till Lima
 • Samtliga transferresor, utflykter och tågresor enligt beskrivningen, med en engelsktalande guide
 • Entréavgifter enligt programmet

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, ett litet bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan
 • Informella, dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter

 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
 • Programmet på land i Peru äger rum på hög höjd. Titicacasjön ligger på cirka 3 800 meters höjd medan Cuzco ligger på omkring 3 400 meters höjd, vilket kan kräva relativt god fysisk form. I vilken ordning platserna besöks kan variera.

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Bokningsbara behandlingar i wellness- och spa-avdelningen ombord
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon

Liknande resor

Några alternativ: