Utforska inkafolkets rike

Valparaíso, Chile - San José, Costa Rica

Segla längs Sydamerikas västkust, se fascinerande utgrävningsplatser och lär dig mer om sedan länge försvunna kulturer. Detta 17 dagar långa äventyr tar dig djupt in i den exotiska södern, från nationalparker och naturliga under till moderna miljöer och regionala kulturer.

 • Lär dig mer om Inkafolket och deras försvunna kultur
 • Besök flertalet spännande ställen i Chile, Peru och Ecuador, vart och ett med sina egna varianter av mat, landskap och djurliv.
 • Se några av Sydamerikas mest fascinerande platser under våra utflykter, bland annat en flygtur för att se Nazca-linjerna från luften
 • Res genom Panamakanalen, ett under av ingenjörskonst och dessutom en viktig handelsrutt

Översikt

Inkariket var Sydamerikas största rike i förcolumbiansk tid. Vi seglar längs det antika rikets kust från Chile, via Peru och Ecuador till Colombia. Resan börjar i Valparaiso i Chile och går sedan norrut för ett besök i den sanslöst vackra nationalparken Lauca. Här bjuds du på hisnande vyer över snöklädda vulkaner, glittrande sjöar och varma källor.

Mystiska ristningar, försvunna städer och en enorm lertegelsfästning

Härnäst får du chansen att upptäcka de mystiska nascalinjerna – ett av arkeologins största mysterier på grund av deras antal, beskaffenhet, storlek och utsträckning.

Vi besöker också det antika Chimuriket och den största fästningen byggd i lera på den amerikanska kontinenten från tiden före den spanska kolonisationen. Därefter seglar vi igenom Panamakanalen och avslutar expeditionen i det natursköna Costa Rica. Blandningen av extrem natur, besök i flera fascinerande städer, sydamerikansk kultur och fängslande föreläsningar gör den här expeditionen till en unik upplevelse. 

Upp till 20 % rabatt

Upp till 20 % rabatt på seglingar till spännande destinationer

På utvalda seglingar till Antarktis, Grönland, Island & Svalbard, Europa, Nord-, Syd- och Centralamerika under 2018 och 2019 får du just nu  upp till 20 % rabatt! Boka din resa t.o.m. den 26 februari

Fakta om kampanjen:

 • Bokningsperiod: 22 januari - 26 februari 2018
 • Erbjudande: Upp till 20 % rabatt på utvalda expeditionsresor under 2018 och 2019
 • Avreseperiod: Avresa fr.o.m. 22 januari t.o.m. 31 mars 2019

Alla resor och kampanjvillkor

I priset ingår: 

 • En resa med Hurtigruten med helpension i vald hyttkategori 
 • Anslutning från fartyget i Puerto Limón till hotellet i San José, inklusive en kanalbåttur i Tortuguero samt lunch
 • En natt på hotell i San José, med frukost
 • Vind- och vattenavvisande jacka
 • Landstigningar samt aktiviteter ombord och på land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam, som ger föredrag samt följer med på landstigningar och aktiviteter
 • Te och kaffe ombord

Inkluderas inte:

 • Internationella flygningar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla planerade landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden
 • Tidsplan och resrutt kan komma att ändras
 • På denna resa krävs att resande är vaccinerade mot gula febern. Vaccinationen måste göras minst 10 dagar innan avresa och vaccinationsbevis måste tas med på resan. 

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

10. marts 2018

Avresa från Valparaíso, Chile
Dag 1
Valparaiso, Chile_ © Skreidzeleu - Shutterstock_Day 1.png
Foto: Skreidzeleu / Shutterstock Foto

Söderns färger


Ort: Valparaíso, Chile

Den här expeditionen inleds i den underbara, färgstarka och poetiska staden Valparaiso. Innan du går ombord på MS Fram rekommenderar vi ett besök i stadens historiska kvarter som är ett av Unescos världsarv.

Dag 2
La Serena, Chile_©Elisa Locci - Shutterstock_Day 2.png
Foto: Elisa Locci / Shutterstock Foto

Pisco och papaws


Ort: La Serena, Chile

La Serena är en kuststad och Coquimbo-regionens huvudstad i Elqui-provinsen. Det är en av områdets äldsta städer och har tydligt nykolonial arkitektur och sin egen omisskännliga stil. Den går igen i stadens flerfärgade trädgårdar och många vackra kyrkor med sina klockringningar. Diaguitakulturen föddes i provinsen som sedan erövrades av inkaindianerna. Du kan lära dig mer om allt detta på stadens arkeologiska museum. Du får också gärna besöka den populära marknaden ”La Recova” där hantverk och typiska produkter från området, som pisco och papaws i alla former, säljs till bra pris.

Dag 3-4
At sea_©Sven Schermer - Shutterstock_Day 3-4+6+10+12.png
Foto: Sven Schermer / Shutterstock Foto

Havsbris


Ort: Segla på Stilla havet

Ett par dagar till havs innebär att du kan lyssna på expeditionsteamets föredrag eller ta det lugnt på däck i den tropiska värmen. Detta är en bra tid att umgås med de andra passagerarna eller bara läsa en god bok.

Dag 5
Arica, Chile_ ©Inga Locmele - Shutterstock_Day 5.png
Foto: Inga Locmele / Shutterstock Foto

Sensationella utsikter


Ort: Arica, Chile

Arica har ett varmt och soligt klimat året runt. Under vårt stopp här kanske du tillbringar en dag på stranden eller följer med expeditionsteamet till nationalparken Lauca som ligger i närheten. Den vackra nationalparken bjuder på hisnande vyer över snöklädda vulkaner, glittrande sjöar och varma källor. Här finns också pittoreska bergsbyar och ett mycket varierat djurliv. Flera av områdets platser och leder har koppling till den chilenska inkaleden. 

Dag 6
1200x600_At sea_ ©Pranodhm_Shutterstock_day 6.png

Tag plats


Ort: Segla på Stilla havet

Med sin fantastiska utsikt är MS Frams utedäck perfekt platser för att slappna av ombord. Expeditionsteamet kommer att ge fascinerande föredrag om Sydamerikas natur, kultur och historia.

Dag 7
Puerto General San Martin_ ©Pakhnyushchy - Shutterstock_Day 7.png
Foto: Pakhnyushchy / Shutterstock Foto

Nazca-linjerna


Ort: Puerto General San Martin (Pisco), Peru

Puerto General San Martin är porten till de berömda, mystiska nascalinjerna. De ristades in på markytan mellan år 500 f.Kr. och år 500 e.Kr. De är ett av arkeologins största mysterier på grund av deras antal, beskaffenhet, storlek och utsträckning. Dessa geoglyfer är flera kilometer långa och avbildar levande varelser, stiliserade växter och fantasivarelser, men även geometriska former. Följ med på utflykterna och se själv hur imponerande och mystiska dessa linjer verkligen är. 

Dag 8
Callao, Peru_©Christian Vinces - Shutterstock_Day 8.png
Foto: Christian Vinces / Shutterstock Foto

Handelsrutter


Ort: Callao (Lima), Peru

Callao är Perus viktigaste handelsled. Här finns charmiga herrgårdar med tjusiga balkonger, museer, kyrkor och Kung Felipes fort.

Dag 9
Salaverry, Peru_©Ruslana Iurchenko - Shutterstock_Day 9.png
Foto: Ruslana Lurchenko / Shutterstock Foto

Det otroliga Chan Chan


Ort: Salaverry (Trujillo), Peru

Den lilla hamnstaden Salaverry är utgångspunkt för utflykten till det antika Chimuriket (år 700–1400 AD). Chimufolket grundade sin huvudstad vid stranden till Mochefloden och kallade den Chan Chan (”sol-sol”). Chan Chan breder ut sig över ett 20 kvadratkilometer stort område. Staden byggdes i lera, småsten, halm och sockerrör, och är den största lertegelsfästningen på den amerikanska kontinenten från förcolumbiansk tid. Det är en förunderlig plats som togs upp bland Unescos världsarv år 1986. 

Dag 10
1200x600_MS-Fram_St-Andrews-Bay_Dominic-Barrington_At-sea.jpg

Havslandskap


Ort: Segla på Stilla havet

Njut av ännu en avkopplande men spännande dag till sjöss. Lyssna på expeditionsteamets föreläsningar eller ta dig kanske en drink på däck.

Dag 11
Manta, Ecuador_©Fotos593 - Shutterstock_Day 11.png
Foto: Fotos593 / Shutterstock Foto

"Superfino" hattar


Ort: Manta, Ecuador

Manta är en myllrande och blomstrande hamnstad där du hittar både höghus och några stränder. Vi rekommenderar en utflykt till Montecristi, staden där hatten som kallas panamahatt i själva verket görs. De här traditionella stråhattarna med brätte tillverkas för hand, och det kan ta flera månader att göra de bästa. En panamahatt av ”superfino”-klass ska enligt sägen kunna transportera vatten utan att läcka och kunna rullas ihop så att den kan träs igenom en vigselring.

Dag 12
1200x600_At sea_ ©Kyrle Spillane_Shutterstock_day 12.png

Slappna av och ladda batterierna


Ort: Segla på Stilla havet

Tillbringa dagen med att slappna av på däck. Läs en bok eller varför inte ta en uppfriskande drink i det varma vädret? Det ges fler intressanta föreläsningar med expeditionsteamet, och du hinner också mingla med de andra passagerarna.

Dag 13
Fuerte Amador_©Six Drive - Shutterstock_Day 13.png
Foto: Six Drive / Shutterstock Foto

En arkitektonisk och etnisk fröjd


Ort: Fuerte Amador, Panama

Fuerte Amador ligger där Panamakanalen mynnar ut i Stilla havet. Hamnen ligger endast 32 kilometer från Panama City, en av Centralamerikas mest kosmopolitiska städer och en stad med enorm arkitektonisk och etnisk mångfald. Följ med på rundturer i staden eller följ med oss när vi utforskar den frodiga regnskogen. 

Dag 14
Panama Canal_©Mark52 - Shutterstock_Day 14.png
Foto: Mark52 / Shutterstock Foto

Mellan två hav


Ort: Panamakanalen, Panama

Vi tar oss in i Panamakanalen i närheten av Balboa. Det här är en spännande kanalresa där du får uppleva det komplicerade slussningssystemet när MS Fram sammanlagt lyfts mer än 26 meter över havsnivån, från ett vattendrag till nästa.

Dag 15
day02_bocal del toro_bocas-del-toro_shutterstock_177669956.jpg

Karibiskt stadsliv och regnskog i nationalpark


Ort: Bocas del Toro, Panama

Bocas del Toro, som betyder "tjurens mun", är en orörd region och hem till Panamas första nationalpark, Bastimentos. Regionen består av 9 huvudöar och hundratals mindre öar. Besök staden Bocas med sin färgglada karibiska atmosfär innan du går på upptäcktsfärd i Bastemintos nationalpark. Snorkla, dyk och paddla kajak bland mangrover och korallrev eller vandra genom regnskogen.

Dag 16
Puerto Limon, Costa Rica_©Simon Dannhauer - Shutterstock_Day 16.png
Foto: Simon Dannhauer Foto

Äventyret väntar


Ort: Puerto Limón, Costa Rica

Puerto Limón på Costa Rica är ett fängslande resmål för äventyrare.

När du kliver i land ordnar vi med transfer till ditt hotell i Costa Ricas huvudstad San José. 

Dag 17
San Jose, Puerto Rico_©aceshot1_shutterstock_Day 17.png
Foto: aceshot1 / Shutterstock Foto

Kosmopolitisk överraskning


Ort: San José, Costa Rica

Din sydamerikanska expedition avslutas med frukost på hotellet.

26 mars 2018

Ort San José, Costa Rica
Ombord Upplevelser Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill köpa flygbiljetter till och från Santiago de Chile och San José, samt transfer till och från flygplatserna.