Från Buenos Aires till Lissabon – Holistisk wellness-resa till havs

Från Buenos Aires till Lissabon – Holistisk wellness-resa till havs

Från Buenos Aires till Lissabon – Holistisk wellness-resa till havs

Från Buenos Aires till Lissabon – Holistisk wellness-resa till havs

Reseinformation 19 dagar MS Fridtjof Nansen
Avresa
1 april 2023
Pris från
kr 25 213
Frukost, lunch och middag ingår

Stärk anknytningen till dig själv och naturen på en unik 19 dagars wellness-resa till havs där du genomgår en holistisk cleanse och ett vitalitetsprogram med ledande experter.

Kryssa mot bättre balans i livet

På resan från Buenos Aires till Lissabon kommer du att lära dig att uppnå och bibehålla en hälsosam livsstil med stöd från ett team bestående av yrkesverksamma inom hälsa och wellness, massageterapeuter och experter på djur och natur.

Vår unika wellness-resa till havs utgör en chans att genomföra en transformerande resa som ger näring åt kropp och själ och hjälper dig att hitta bättre balans i livet. Det är den perfekta lösningen om du behöver logga ut, släppa stressen och pressen i vardagen eller är redo att genomföra en positiv livsförändring. Du kommer att kunna utforska hur naturen berikar vårt mentala och fysiska välmående och hur vi samtidigt kan skydda vår planet.

Fyra cykler med egenvård

Resan äger rum på ett av världens första expeditionsfartyg med hybriddrift. Här finns pool, gym och wellness-områden och resan inkluderar ett program under nio dagar som är indelat i tre dagar för cleanse, förnyelse och balans och ytterligare fem dagar för att återfå kontakten med dig själv och naturen. För att bidra till din cleanse kommer du att kunna avnjuta ett stort utbud av näringsrika menyer, inklusive utsökta vegetariska och växtbaserade alternativ.

Du kommer att återvända hem lugn, utvilad och fylld av energi med en större förståelse för dina egna behov för välmående, en mer positiv livsinställning och de verktyg och rutiner du behöver för egenvård och för att bibehålla en mer hälsosam livsstil. Du kommer också att återvända med en djupare anknytning till naturen, som främjar bättre hälsa och lycka.

Från Buenos Aires till Lissabon – Holistisk wellness-resa till havs Från Buenos Aires till Lissabon – Holistisk wellness-resa till havs
 • Dag 1
  Buenos Aires, Argentina

  Få en bra start

  1 april 2023
  Preliminär avgångstid: 16:00

  Ditt äventyr börjar i Buenos Aires – Argentinas pulserande huvudstad. Promenera genom stadens vackra parker och beundra italiensk och fransk belle epoque-arkitektur innan det är dags för en kopp te på något av stadens gamla kaféer.

  Ät middag på kvällen på någon av Buenos Aires förstklassiga restauranger eller unna dig en bit av Argentinas berömda nötkött. Det här är också tangons hemstad, och du kan se denna sensuella och uttrycksfulla dans under en föreställning eller besöka en lokal milonga för en mer autentisk dansupplevelse.

  Buenos Aires är en spännande och livfull stad som har massor att erbjuda. Om du har tid över är det definitivt värt att lägga några extra dagar på att utforska staden och sevärdheterna före din wellness-kryssning. Följ med på ett av våra förprogram, antingen en kort utflykt med en övernattning i Buenos Aires eller en längre utflykt med två nätter i Buenos Aires och två nätter i Iguazú, där du bland annat får besöka världens största och mest imponerande vattenfall.

  När du har insupit allt det underbara som Buenos Aires har att erbjuda är det dags att stiga ombord på MS Fridtjof Nansen. Under de kommande 19 dagarna kommer du att uppleva en helt annan typ av resa där fokus ligger på att ta hand om dig själv.

  Dag 1
  Buenos Aires, Argentina

  Få en bra start

 • Dag 2
  Till sjöss

  Slappna av till naturens rytm

  2 april 2023

  Din första dag till havs är en övergångsperiod. Det är dags att slappna av när du påbörjar processen för att lämna livet på land bakom dig och anpassar dig till havets rytm och livet ombord på fartyget. När du kliver ombord är det början på spännande veckor med fokus på din personliga utveckling, och du kan använda den här tiden för att lägga märka till dina känslor och vara öppen för nya möjligheter.

  Lägg tid på att bekanta dig med fartygets bekvämligheter… gymmet, poolen, spat, däcken och loungerna. Du kommer att träffa vårt wellness-team och erfarna yrkesverksamma inom hälsa och träning som handplockats för din resa. De kommer att presentera programmet för dig och det urval av kost och livsstilsaktiviteter du kan ta del av.

  Det utgör också en möjlighet att lära känna dina medpassagerare. Ni kommer alla att ha era egna anledningar till varför ni gett er ut på den här resan. Det här kan bli en kickstart på en hälsosammare livsstil. Kanske vill du logga ut, släppa stressen och detoxa. För vissa kan det här vara en introspektiv resa för att uppnå bättre balans i livet.

  Bara att spendera tid ute på däck har enorma fördelar med havsluften som är full av negativa joner som främjar ditt välmående. Även om det inte är någon mirakelkur så har studier visat att negativa joner har en positiv inverkan när det gäller att reducera stress och förbättra humöret och immunförsvaret. De bidrar också till att reglera dygnsrytmen, vilket gör att du sover bättre.

  Din tid till havs utgör också en möjlighet att komma i kontakt med naturen. Att öka medvetenheten och uppskattningen för de naturliga miljöerna runt omkring oss är en viktig del av mentalt och fysiskt välmående. Våra experter på ornitologi och marinbiologi kommer också att kunna guida dig till upptäckter i naturen under vår resa till havs.

  Dag 2
  Till sjöss

  Slappna av till naturens rytm

 • Dag 3-5
  Till sjöss

  Rening (Fas 1)

  3 april 2023 - 5 april 2023

  Utformningen av det holistiska vitalitetsprogrammet är baserad på konceptet cykler, som är en central del av yogafilosofin. Cykler är en fundamental del av livet och varje cykel har en början, en mitt och ett slut. När vi har möjlighet att knyta an till cyklerna i vårt liv kan vi uppnå balans.

  Programmet varar under de nio huvudsakliga dagarna av din wellness-resa och är uppdelat i tre delar. I dag inleder du den första fasen: rening.

  Under tre dagar fokuserar vi på att rena sinnet, kroppen och själen – släppa taget om stress, rensa ut gifter från kroppen och frigöra oss från negativa tankar och känslor. Du bjuds in till föreläsningar och aktiviteter som är framtagna för att minska negativ energi och eliminera fysiska och mentala blockeringar.

  Starta dagen tidigt med kilometerlånga promenader för att skingra tankarna eller delta i specialpass med yoga och stretching för att mjuka upp muskler och leder. Du kanske även vill boka våra massageterapeuter för att hjälpa dig att lätta på spänningar och slappna av. Du kan även besöka våra massageterapeuter som hjälper dig att lätta på spänningar och slappna av. Våra experter inom näringslära berättar hur du kan använda mat för att rensa ut gifter i kroppen, och du kan också be dem om råd när det gäller kost som kan göra det lättare att uppnå dina mål.

  Som en del av programmet erbjuder vi en mängd nyttiga och välsmakande menyer på våra restauranger ombord. Du kan välja bland ett stort urval av utsökta vegetariska rätter och växtbaserade alternativ. Näringsrika fisk- och köttalternativ finns också. Vi erbjuder också ett urval av grönsaksjuicer, smoothies och örtteer som alla har läkande egenskaper och är anpassade efter dina mål att rena kroppen.

  Skärmberoende har blivit en last i den digitala eran. Att frigöra våra sinnen från störningsmoment hjälper oss att skapa utrymme för reflektion och sinnesro. Under resan uppmuntras du att inte vara uppkopplad utan istället genomgå en digital detox för att underlätta din holistiska ”cleanse” och uppleva en fullständig anknytning till naturen.

  Dag 3-5
  Till sjöss

  Rening (Fas 1)

 • Dag 6-8
  Till sjöss

  Förnyelse (Fas 2)

  6 april 2023 - 8 april 2023

  Nu när du rensat ut gifter i kroppen kan du släppa stressen och dina negativa känslor och göra dig redo för nästa fas i vårt vitalitetsprogram: förnyelse.

  Vi kommer att fokusera på att förändra negativa vanor och att skapa positiva vanor som främjar egenvård och beteenden som präglas av mindfulness i större utsträckning. Under dessa tre dagar kommer alla aktiviteter och föreläsningar att utgå ifrån förnyelse av sinne, kropp och själ för att skapa ny energi i ditt liv.

  Våra experter inom wellness kommer att hålla föreläsningar och workshops om hur du förändrar vanor som inte fungerar för dig och skapar nya tankemönster och rutiner som bidrar till ditt mentala och fysiska välmående.

  Du kommer att lära dig mer om yogans principer och hur de kan hjälpa dig att uppnå ett mer hälsosamt tillstånd. Du kan därefter dra nytta av dessa kunskaper under dina dagliga yogaklasser. Utövare på alla nivåer är välkomna, och instruktörerna kommer att guida dig genom passen med fokus på att öppna upp och stärka din kropp.

  Våra experter kommer att lära dig mer om kost och hur du ger din kropp näring. Du kommer att få lära dig grunderna för en nyttig, växtbaserad diet och hur du använder mat som medicin under workshops och samtal om näringslära. Upptäck fördelarna med naturliga ingredienser och raw food i workshops med vår kock och våra experter på näringslära.

  Att komma i kontakt med naturen är ett kraftfullt sätt att återfå kontakten med dig själv. Stärk kropp och själ genom att delta i utomhusaktiviteter eller njut av att vara för dig själv på däck där ljudet från vinden och vågorna är det enda du behöver fokusera på. Om vädret tillåter kommer det finnas möjlighet till promenader, meditation och yogapass på däck, samt att observera fågelliv och djurliv i havet med våra experter på djur och natur. På kvällen finns det möjlighet till stjärnskådning.

  Dag 6-8
  Till sjöss

  Förnyelse (Fas 2)

 • Dag 9-11
  Till sjöss

  Balans (Fas 3)

  9 april 2023 - 11 april 2023

  Att uppnå balans utgör grunden för god hälsa och välmående. Efter att ha identifierat de positiva beteenden som kommer att ge dig bäst stöd kommer du under denna fas att få lära dig vilka verktyg och tekniker som kan hjälpa dig att bibehålla en mer hälsosam livsstil. Föreläsningarna, aktiviteterna och samtalen under den här fasen fokuserar på att hjälpa dig att uppnå bättre balans i livet genom att bli bättre på att hantera din tid och energi.

  Våra yoga-workshops kommer att lägga tyngdpunkten på att lära ut övningar för andning och energi som bidrar till att kunna hantera stress och negativa känslor. Lär dig att centrera dig med tai chi-övningar som förbättrar din stabilitet, flexibilitet och koncentration. Under våra meditationsklasser kommer du att använda mindfulness och andningsteknik för att bli mer närvarande.

  Lär dig mantran för att skingra dina tankar och stärka ditt sinne eller njut av specialpass för avslappning. Du har möjligheten att uppleva särskilt utvald musik, ljudhealing och historieberättande. Du kan också välja att bara njuta av ljudet och synen av Atlantens safirblå vatten.

  Hållbarhet är en viktig del av en hälsosam livsstil, och också en grundläggande del av Hurtigrutens filosofi för resor. Vårt expeditionsteam kommer att beskriva Hurtigrutens miljöåtagande och de åtgärder vi vidtar för att vara ledande inom hållbart resande. Vi har alla ett ansvar för att skydda vår planet och vår förhoppning är att den här resan kommer att inspirera dig till att bli en ambassadör för hållbart resande.

  Dag 9-11
  Till sjöss

  Balans (Fas 3)

 • Dag 12
  Till sjöss

  Utvilad och fylld av energi

  12 april 2023

  Grattis till att ha genomfört det centrala vitalitetsprogrammet under den här resan. Den här dagen avslutar vi några av våra rutiner och pass.När vi beger oss mot Kap Verde-öarna utanför Afrikas kust hoppas vi att du känner dig lugn, utvilad och fylld av energi.

  Du kan ägna tid åt att reflektera över dina upplevelser och diskutera vad du lärt dig hittills med dina medpassagerare medan du blickar framåt mot nästa del av din resa.

  Dag 12
  Till sjöss

  Utvilad och fylld av energi

 • Dag 13
  Praia, Kap Verde

  Solnedgång i Santiago

  13 april 2023

  Kap Verde utanför Afrikas västkust är en skärgård med 12 subtropiska och vulkaniska öar. Några av gästerna kommer att lämna kryssningen här. Kap Verdes nationella valspråk är ”ingen stress”, vilket gör det till den perfekta platsen för att avsluta din wellness-resa och återvända till livet på land.

  Vi anländer till Praia på ön Santiago under den sena eftermiddagen. När vi äntrar hamnen i Praia kommer du att se Farol de Dona Maria Pia, en fyr på Ponta Temerosas udde vid öns sydligaste punkt. Det vita, åttkantiga tornet byggdes 1881 och har fått sitt namn efter Maria Pia av Italien, som var Portugals drottning vid denna tidpunkt.

  Praia är den största staden och huvudstad i Kap Verde-skärgården, med fantastisk utsikt över bukten. Platô är den platå där Praias historiska huvudstad Cidade Velha, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, är belägen och på molnfria dagar syns staden från fartyget.

  Upplev solnedgången över ön från fartyget och ta farväl av de gäster som avslutar sin resa. Det kommer inte att finnas mycket tid för att upptäcka staden eftersom vi anländer sent i Praia, och det är i allmänhet inte rekommenderat att promenera runt i staden efter mörkrets inbrott. Om du fortsätter din resa med oss kommer du att märka vilken inverkan det korta stoppet i Praia har på dina sinnen innan vi återvänder till lugnet på havet.

  Dag 13
  Praia, Kap Verde

  Solnedgång i Santiago

 • Dag 14-18
  Till sjöss

  Återanknytning (Fas 4)

  14 april 2023 - 18 april 2023

  Det tar tid att skapa nya vanor. Under de kommande dagarna till havs kommer du att ha fokuserad tid och utrymme för att använda dina nya färdigheter och göra dem till en del av din dagliga rutin. Ta nästa steg med yoga och meditation ute på däck och njut av måltider i våra restauranger med mindfulness i åtanke.

  Nästa fas handlar om Återanknytning. Återanknytning till dig själv och till naturen. Reflektera kring vad som har förändrats för dig under de senaste två veckorna och omfamna dina nya kunskaper och upptäckter om dig själv. Fortsätt också fundera på hur du tänker fortsätta din wellness-resa när du är hemma igen.

  Naturen har en läkande effekt. Ett växande antal studier visar att det gör oss friskare och gladare att regelbundet spendera tid i naturen och interagera med den. Ju mer tid vi spenderar i naturen, desto större intryck gör den på oss, vilket gör att vi inleder en återanknytning till naturen på ett djupare och mer meningsfullt plan.

  Vilken plats kan vara bättre för att uppleva naturens stillhet utan störningsmoment än de öppna haven, långt bort från alla distraktioner i vardagslivet. Här kommer du att fyllas av beundran över vågorna och uppleva vindens sus eller molnens former ovanför dig. Spana efter djur- och fågelliv ute på däck. Kanske får du syn på delfiner, flygfiskar eller sällsynta sjöfåglar. Observera harmonin i djurens rytm och rörelser.

  Du kommer att lära dig mer om vårt symbiotiska förhållande till naturen. Forskning visar att anknytning till naturen uppmuntrar oss att bete oss på sätt som skyddar vår planet, exempelvis genom återvinning eller bevarandet av naturområden. Utforska vilka åtgärder du kan vidta i ditt eget liv för att upprätthålla detta sunda kretslopp.

  När vi reser mot Lissabon har både din kropp och själ berikats – slappna av och njut av ögonblicket.

  Dag 14-18
  Till sjöss

  Återanknytning (Fas 4)

 • Dag 19
  Lissabon, Portugal

  Kryssning på floden Tejo

  19 april 2023
  Preliminär ankomsttid: 11:00

  Morgonpigga resenärer kommer att belönas med vacker utsikt över Lissabon när vi kryssar uppför floden Tejo och avslutar vår wellness-resa i Portugals avslappnade huvudstad.

  Din energigivande, berikande och transformativa upplevelse kommer att ge dig en större förståelse för dina wellness-behov samt verktyg och rutiner för egenvård som hjälper dig att uppnå en hälsosam livsstil och starkare anknytning till naturen.

  Om du vill utforska Lissabon och dess omgivningar ytterligare innan du återvänder hem rekommenderar vi att du följer med på vårt två dagar långa efterprogram. Du kommer inte bara att få uppleva Lissabons fascinerande historiska stadsdelar. Här väntar också möjligheten att utforska kungliga tillflyktsorter utanför stan, inklusive staden Sintra, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, palatset Monserrate och stränderna i staden Cascais under en guidad utflykt. Därefter återvänder du till Lissabon och spenderar natten där.

  Dag 19
  Lissabon, Portugal

  Kryssning på floden Tejo

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
1.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Expeditionskryssning

 • Wellness-kryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker i restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm är inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Gratis Wi-Fi ombord även om en digital detox rekommenderas som en del av programmet. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad

Wellness och rening, engagerande aktiviteter och föreläsningar ombord

 • Klasser inom yoga, meditation och tai chi med erfarna internationella instruktörer
 • Nyttiga och goda vegetariska rätter och växtbaserade alternativ. Njut av färska smoothies och detox-juicer
 • Inspirerande och informativa föreläsningar om hälsa och wellness. Exempel på ämnen: yoga, meditation och mindfulness, kost, holistisk hälsa, massage, alternativa terapiformer och hållbara rutiner
 • Ett vitalitetsprogram i tre delar för att rena din kropp och själ
 • Workshops om principer för yoga, meditation, mindfulness, andning och holistisk wellness
 • Samtal och föreläsningar om grunderna för hälsosam kost, näringslära, naturlig matlagning, massage, medicinska växter och mer
 • Information om hållbart resande och Hurtigrutens miljöåtagande
 • Daglig meditation för att släppa taget om stress och lugna sinnet
 • Dagliga promenader och stretchningspass ute på däck
 • Aromaterapi med eteriska oljor i utvalda utrymmen ombord som bidrar till dagens rytm: uppfriskande oljor på morgonen och avslappnande oljor på kvällen
 • Stjärnskådning och informativa föreläsningar med våra astronomer
 • Observera fågel- och djurlivet till havs på däck med våra experter på djur och natur

Bekvämligheter ombord

 • Wellness-område med massagerum
 • Toppmodern bastu med glasväggar för panoramautsikt
 • Infinitypool och jacuzzi
 • Fullutrustat gym
 • Bana för löpning och promenader på övre däck
 • Föreläsningssalar med havsutsikt
 • Gemensamma utrymmen med nordisk design och neutrala färger, mjuka material och trä som skapar maximal komfort och värme
 • Plastfri policy ombord

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria för-/efterprogram med våra lokala partner
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Ditt fartyg

MS Fridtjof Nansen

Byggd år 2020
Varv Kleven Yards, Norway
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop

MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet i Hurtigrutens flotta med specialbyggda fartyg – och tillhör nästa generations expeditionsfartyg. Hon tar oss med till några av jordens mest spektakulära hörn.

Läs mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Se priser och tillgänglighet

Liknande resor

Några alternativ: