Från Bridgetown till Reykjavik – en kombination av hav, natur och välbefinnande

Från Bridgetown till Reykjavik – en kombination av hav, natur och välbefinnande

Från Bridgetown till Reykjavik – en kombination av hav, natur och välbefinnande

Från Bridgetown till Reykjavik – en kombination av hav, natur och välbefinnande

Reseinformation 14 dagar MS Fram
Avresa
25 april 2023
Pris från
kr 23 103
Frukost, lunch och middag ingår

Fördjupa din kunskap om haven på denna vetenskapsinriktade kryssning under 14 dagar till sjöss och öka samtidigt ditt välbefinnande.

Innan vi påbörjar resan över Atlanten besöker vi den pittoreska ön Dominica med sina berg och vulkaniska landskap.

Få djupare kunskap om våra hav

På resan från Bridgetown till Reykjavik kan du delta i ett engagerande program med föreläsningar, workshops och kurser inom ämnesområden som kan vara allt från marinbiologi till historia om havsnavigering från vikingatiden fram till i dag.

Lär dig mer av de entusiastiska medlemmarna i expeditionsteamet, som har handplockats för sin expertis, och använd mikroskopen i fartygets vetenskapscenter för att utforska havets dolda ekosystem. Du kan även engagera dig i projekt för medborgarforskning som är kopplade till viktig forskning över hela världen.

Hitta din inre frid

Men det handlar inte bara om fakta och siffror. Vila och avkoppling är också viktigt. Passa på att stanna upp ett ögonblick, betrakta vågorna, reflektera och njut av lite dyrbar ”egentid”.

Du får också chansen att ställa om ditt sinne, din kropp och din själ med yoga, meditation och rörelser under vägledning av vårt wellnessteam som består av specialinriktade instruktörer. Om du upplever konst som mer lugnande kan du locka fram konstnären i dig under en av våra workshops för konst och hantverk.

När du stiger av fartyget är det mycket möjligt att du känner dig som en helt annan person än den som gick ombord, med ökad livsglädje och ett sinne som bubblar av nya insikter.

Från Bridgetown till Reykjavik – en kombination av hav, natur och välbefinnande Från Bridgetown till Reykjavik – en kombination av hav, natur och välbefinnande
 • Dag 1
  Bridgetown, Barbados

  Ombordstigning i Barbados

  25 april 2023

  Expeditionen börjar på Karibiens östligaste ö, Barbados. Barbados är ett ungt, engelsktalande land med en rik historia som har varit självständigt sedan 1966. Arawakerna var först med att bosätta sig här, följt av kariberna. Därefter invaderades ön av Spanien och namngavs av Portugal innan britter koloniserade området och västafrikanska slavar fördes hit.

  Vårt fartyg lägger till i öns huvudstad Bridgetown, mer känd som ”Town” bland lokalbefolkningen. Bridgetowns stadskärna är en blandning av gammalt och nytt och är liten nog att utforska till fots. Här finns enastående exempel på brittisk kolonialarkitektur från tiden mellan 1600- och 1800-talet samt Unescolistade byggnader som är värda att besöka.

  Om du har tid före avresan, besök Old Bridgetown. Strosa omkring i Careenages inre hamn och upplev de Unescolistade parlamentsbyggnaderna – några av de äldsta exemplaren i den engelsktalande världen. Ta dig till Garrison Historic Area. Här finns över 70 originalbyggnader och fästningar från 1700-talet. Om du vill göra en djupdykning i öns historia rekommenderar vi ett besök på Barbados Museum.

  Barbados har dock mer att erbjuda än Bridgetown. Ön har även charmiga fiskehamnar, gamla plantagehus, historiska destillerier, svårslagna stränder och djupa grottor med imponerande formationer. För att få ut så mycket som möjligt av ditt besök kan du boka vårt förprogram och få extra tid att utforska denna vackra ö.

  Oavsett om du ägnar tid åt att utforska ön före sjöresan eller beger dig direkt till hamnen ser vi fram emot att välkomna dig ombord!

  Dag 1
  Bridgetown, Barbados

  Ombordstigning i Barbados

 • Dag 2
  Portsmouth, Dominica

  Ett bergigt paradis vid havet

  26 april 2023

  Det finns fler berg, fler vulkaner och fler djungler i Dominica än någon annanstans på Små Antillerna. Det här är vårt stopp för dagen. Om du vill uppleva ett bergigt paradis vid havet har du kommit rätt på Dominica!

  Det officiella språket är engelska och Samväldet Dominica är beläget i ögruppen Windwardöarna mellan de franska öarna Guadeloupe och Martinique. Dominica är en av de vulkaniska öarna i Små Antillerna och relativt aktiv. Det senaste betydande utbrottet ägde rum 1997. Här finns vulkaniska sevärdheter som Boiling Lake, världens näst största termiskt aktiva sjö. Morne Diablotins är öns högsta vulkan med sina 1 447 meter och Morne Trois Pitons är en 1 387 meter hög aktiv vulkan som utgör höjdpunkten i den nationalpark som finns med bland Unescos världsarv.

  Dominicas orörda landskap gör ön till ett naturens underverk och utöver basaltsten, termiska sjöar, sulfurrika fumaroler och höga vulkaner finns här djungler. Två tredjedelar av ön är täckt av frodiga regnskogar, vilket gör Dominica till en grön och blomstrande plats med mängder av inhemska växter, djur och fågelarter.

  Vi stannar till i Portsmouth för dagen, den näst viktigaste staden på Dominica. I Prince Rupert Bay i öns nordvästra hörn ligger Portsmouth, vilken är en perfekt plats för att utforska öns otroliga natur. Närmast vår landstigningsplats ligger udden La Pointe med resterna av Fort Shirley från 1700-talet som är en del av nationalparken Cabrits som är belägen några kilometer från platsen där vi lägger till. Den tropiska skogen, träsken, sandstränderna och korallreven i Cabrits nationalpark är några av höjdpunkterna på norra Dominica och en utmärkt plats för promenader i naturen och fågelskådning.

  Följ med på en av våra tillvalsutflykter för att få en rundtur på ön och utforska andra höjdpunkter. Vi tar med dig till det bergrika landskapet vid öns mitt, se sjöar och vattenfall, stanna till i en bergsby, åka genom regnskog och lära oss mer om öbornas traditioner. Dominica har fortfarande en förcolumbiansk karibisk befolkning och de flesta av dem bor på öns östra sida i Kalinago Territory.

  • Inkluderad Historiska Cabrits och Fort Shirley
  Dag 2
  Portsmouth, Dominica

  Ett bergigt paradis vid havet

 • Dag 3
  Till sjöss

  Koppla av till naturens rytmer

  27 april 2023

  Det är dags att koppla av och ladda batterierna när du finner dig till rätta med havets rytm och livet ombord på det bekväma fartyget. Utnyttja bekvämligheterna ombord, såsom badtunnan, gymmet och bastun, koppla av i loungen med en bok och lär känna dina medresenärer.

  Du får träffa expeditionsteamet, som är experter inom oceanografi, marinbiologi, ornitologi, samt dina friskvårdsinstruktörer, som har handplockats för denna unika expeditionskryssning. De presenterar utbudet av vetenskaps-, natur-, navigerings- och friskvårdsaktiviteter som erbjuds.

  Din tid till sjöss kan vara en möjlighet att komma i kontakt med naturen. Att öka vår medvetenhet och uppskattning av den naturliga miljön omkring oss är en viktig nyckel till mentalt och fysiskt välbefinnande. Vårt expeditionsteam finns till hands för att vägleda dig när du utforskar naturen under denna havskryssning. De kan bland annat hjälpa dig att identifiera sjöfåglar som ibland följer efter fartyget från däck eller visa dig runt i vetenskapscentret ombord.

  På kvällarna kan du koppla av i loungen och se fram emot roliga aktiviteter när expeditionsteamet arrangerar frågesportkvällar, frågestunder och filmkvällar och håller i informella diskussioner om regionerna vi i.

  Dag 3
  Till sjöss

  Koppla av till naturens rytmer

 • Dag 4-12
  Till sjöss

  Havet, naturen och du

  28 april 2023 - 6 maj 2023

  Under de kommande spännande dagarna får du delta i en rad spännande aktiviteter.

  Oceanografi och vetenskap till sjöss

  Medan vi seglar från Nova Scotias svala kust till det varma, tropiska klimatet i Panama får du lära dig mer om förändringarna i havet och effekten av havsströmmar, såsom Golfströmmen, på föreläsningar och workshoppar. Lär dig mer om skillnaderna mellan det marina livet längs kontinentalsockeln och det djupa havet av expeditionsteamet. Det kan vara allt från att observera sjöfåglar eller analysera havsvattenprover i vetenskapscentret.

  Gammal och ny navigationsteknik

  Du får utforska astronomisk navigation, astronomi och hur detta mäter sig med dagens elektroniska instrument. Lär dig mer om hur gamla upptäcktsresande navigerade över haven med hjälp av verktyg som en sextant, och hur vikingarna använde solstenar och stjärnorna som navigeringshjälpmedel.

  Naturvård och medborgarforskning

  Vi kommer också att diskutera problem som plastföroreningar som orsakar skador i våra hav och vad vi kan göra för att minska detta. Dessutom berättar vi om vårt engagemang för miljön och de steg vi tar för att bli en ledare inom hållbart resande.

  Du kan delta i projekt för medborgarforskning som kan vara: valskådning för Happywhale, en global valspårare, observera moln- och himmelsförhållanden för GLOBE Observer i samverkan med NASA eller hjälpa till att räkna sjöfåglar.

  Vetenskap och konst

  Innan mikrofotografering uppfanns var forskarna på expeditioner tvungna att rita sina exemplar. Delta i en unik konstkurs där du får inspektera olika prover under ett mikroskop och försöka rita det själv. Om du hellre föredrar att hämta konstnärlig inspiration från naturen runt omkring dig kan du måla av det du utforskar.

  Välbefinnande och naturen: en god cirkel

  Lär dig mer om vårt symbiotiska förhållande till naturen, där vårt eget välbefinnande har en direkt och positiv inverkan på planetens hälsa. Studier visar att regelbunden interaktion med naturen gör oss friskare och lyckligare. Forskning visar också att människor som känner anknytning till naturen är mer benägna att bete sig miljövänligt, till exempel genom naturvårdsaktiviteter. Ta reda på vad du kan göra för att upprätthålla denna goda cirkel.

  Hälsa och välbefinnande

  Du får också många möjligheter att delta i friskvårdsaktiviteter och fördjupa din anknytning till naturen. Du kan upprätthålla en daglig yogarutin, lära dig mindfulness och meditationstekniker och till och med följa med expeditionsteamet på en 1,5 km lång morgonpromenad på däck. Du erbjuds också ett utbud av hälsosamma och välsmakande vegetariska och växtbaserade menyalternativ, samt färska smoothies, juicer och näringsrika tilltugg ombord.

  Konst och hantverk

  Ett av de bästa sätten att koppla bort vardagens stress och komma i kontakt med dig själv är att delta i en av våra workshops för konst och hantverk. Hantverksbaserade aktiviteter har bevisats främja avslappning, minska ångest, förbättra kognitiva förmågor och öka det allmänna välbefinnandet. Det kan du få bekräftat under din kryssning med oss.

  Dag 4-12
  Till sjöss

  Havet, naturen och du

 • Dag 13
  Till sjöss

  Iakttagelser och slutsatser

  7 maj 2023

  När vi sätter kurs mot Island under vår sista dag till sjöss närmar sig vårt program ombord sitt slut. Du kanske vill diskutera dina databeräkningar och -resultat från dina projekt för medborgarforskning med expeditionsteamet eller få en sista glimt av det fascinerande livet i havet under mikroskopet i vetenskapscentret. Annars kan du bara koppla av och återhämta dig i badtunnan, bastun eller loungen.

  Ta dig tid att observera och uppskatta naturens underverk omkring dig. Betrakta i tysthet det majestätiska havet eller molnens föränderliga skönhet i skyn. Spana efter vilda djur ute på däck medan du njuter av Karibiens varma väder. Du kan få syn på delfiner, flygfiskar och sällsynta sjöfåglar. Observera harmonin i deras rörelser och lägg märke till vilken lugnande effekt det har.

  Expeditionsteamet håller en presentation som sammanfattar programmets höjdpunkter och vad vi har lärt oss på vägen. Däcksbefälen kanske gör dig sällskap under avskedsmiddagen och om med lite tur kanske besättningen har en show för dig.

  Dag 13
  Till sjöss

  Iakttagelser och slutsatser

 • Dag 14
  Reykjavik

  Äventyrets slut

  8 maj 2023

  Vi tar ett kärt farväl av vårt fartyg när vi avslutar resan i världens nordligaste huvudstad Reykjavik. Om du har tid är den här lilla staden perfekt för en vandringstur, fullspäckad med konst, kultur och historia.

  Ta en promenad längs shoppinggatan Laugavegur med alla sina butiker. Om du är konstälskare ska du besöka Reykjaviks konstmuseum, Islands konstmuseum och de många mindre gallerierna och museerna som ligger utspridda i staden. Med alltifrån det omfattande nationalmuseet till det förtjusande isländska punkmuseet hittar du utan tvekan något som intresserar dig.

  Reykjavik betyder ”den rökiga viken” och namnet fick staden av de första vikingarna som bosatte sig på ön och såg ånga stiga från de geotermiska platserna. Staden är belägen bara några timmar från Islands omtalade laguner, gejsrar, varma källor och vattenfall.

  De många geotermiska energikällorna på Island har skapat en stark tradition av att bada i offentliga simbassänger och badtunnor som kallas ”heittur pottur” på isländska. De är vad pubar är för britter – ett perfekt sätt att umgås med vänner och varva ner efter en lång dag. Glöm inte att ta med badkläderna om du känner för att ta ett dopp i en av stadens 18 pooler, som ofta är utrustade med bastu och ”heitur pottur”.

  Blå lagunen är med sannolikhet Islands mest kända ”heitur pottur”. Den ligger i ett stort 800 år gammalt lavafält, och vattnets rikedom på kiseldioxid, alger och mineraler har hjälpt detta magiska ställe att förtjäna sin plats på National Geographics lista över världens 25 underverk. Finns det ett bättre sätt att avrunda ditt isländska äventyr än ett dopp i avkopplande vulkaniskt vatten med en god dryck, omgiven av natursköna landskap?

  Efterprogram Vi rekommenderar att du förlänger din vistelse med vårt efterprogram som ger dig möjlighet att utforska några av underverken i Islands natur. Oavsett vad som väntar härnäst, önskar vi dig en fortsatt trevlig resa och ser fram emot att träffa dig igen på ditt nästa äventyr!

  Dag 14
  Reykjavik

  Äventyrets slut

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
25.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Expeditionskryssning

 • Wellnesskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker på restaurangen Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad

Specialiserade aktiviteter och föreläsningar ombord

 • Praktiska demonstrationer av navigering, oceanografi och marinbiologi med vår forskare ombord
 • Observationer av fåglar och djurliv i havet ute på däck med våra naturforskare
 • Stjärnskådning och informativa föreläsningar
 • Information om hållbara kryssningar och Hurtigrutens miljöengagemang
 • Yoga, meditation och kurser av erfarna internationella instruktörer
 • Hälsosamma och välsmakande vegetariska och växtbaserade menyalternativ, samt färska smoothies och juicer
 • Inspirerande och informativa föreläsningar om hälsa och välbefinnande
 • Workshops om principer för yoga, meditation, mindfulness, djupandning och holistisk wellness
 • Dagliga meditationer för att minska stress och lugna sinnet
 • Dagliga promenader och stretchingpass ute på däck
 • Workshops för konst och hantverk
 • Workshops för fotografering som leds av våra professionella naturfotografer

Bekvämligheter ombord

 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu samt inomhusgymmet

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • För- och efterprogram med våra lokala partner finns som tillval

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Liknande resor

Några alternativ: