New England till Panama – En kombination av hav, natur och välbefinnande

New England till Panama – En kombination av hav, natur och välbefinnande

New England till Panama – En kombination av hav, natur och välbefinnande

New England till Panama – En kombination av hav, natur och välbefinnande

Reseinformation 10 dagar MS Fram
Avresa
18 september 2023
Pris från
kr 18 138
Frukost, lunch och middag ingår

Fördjupa din kunskap om haven på denna tio dagars vetenskapsinriktade kryssning till sjöss och främja ditt välbefinnande på samma gång.

Få förståelse för våra hav

På resan från New England till Panama kan du delta i ett engagerande program med praktiska föreläsningar, workshoppar och kurser inom ämnesområden som sträcker sig från marinbiologi till sjönavigeringens historia från vikingatiden fram till idag.

Lär dig mer av de entusiastiska medlemmarna i expeditionsteamet, som har handplockats för sin expertis, och använd mikroskopen i fartygets vetenskapscenter för att utforska havets dolda ekosystem. Du kan även delta i forskningsprojekt som är kopplade till viktig forskning över hela världen.

Hitta din inre frid

Men det handlar inte bara om fakta och siffror. Vila och avkoppling är också viktigt. Passa på att stanna upp ett ögonblick, titta på vågorna, reflektera och njut av lite dyrbar ”egentid”.

Det erbjuds dagliga yoga- och meditationskurser ombord av friskvårdsexperterna för att hjälpa dig att återställa balansen i sinne, kropp och själ. Dessa pass ser till att du känner dig utvilad, återhämtad och redo för nästa äventyr.

I slutet av din resa är det mycket möjligt att du känner dig som en helt annan person än den som först gick ombord, med ökad livsglädje och ett sinne som bubblar av nya insikter.

New England till Panama – En kombination av hav, natur och välbefinnande New England till Panama – En kombination av hav, natur och välbefinnande
 • Dag 1
  Boston

  Historiska Boston

  18 september 2023

  Börja ditt äventyr i historiska Boston. Besök platsen där Boston Tea Party utspelade sig och promenera längs Freedom Trail, en led där du kan upptäcka stadens revolutionära roll i utformandet av dagens USA.

  Du får inte missa Bostons kulinariska klassiker – prova en fisk- och skaldjurssoppa och de berömda friterade musslorna. Om du letar efter en trevlig pub kan du bege dig till Cheers, baren som inspirerade tv-serien med samma namn.

  Lär dig mer om landets kolonialhistoria, stora revolution eller besök några av världens mest inflytelserikaste universitet innan du njuter av en övernattning på ett centralt beläget hotell.

  Dag 1
  Boston

  Historiska Boston

 • Dag 2
  Boston

  Gå ombord på expeditionsfartyget

  19 september 2023

  Efter frukost gör vi en sightseeingtur i staden. Bostons olika distrikt genomsyras av stadens långa historia där storslagna kolonialbyggnader står i kontrast till den moderna stadskärnan.

  Vårt expeditionsfartyg MS Fram väntar på dig i hamnen när vi är klara. Bekanta dig med fartygets bekvämligheter, restauranger, lounger och vårt vetenskapscenter. Sedan lämnar vi New Englands kust och börjar vår resa söderut.

  Dag 2
  Boston

  Gå ombord på expeditionsfartyget

 • Dag 3
  Till sjöss

  Koppla av till naturens rytmer

  20 september 2023

  Det är dags att koppla av och ladda batterierna när du finner dig till rätta med havets rytm och livet ombord på det bekväma fartyget. Dra nytta av bekvämligheterna ombord, såsom badtunnan, gymmet och bastun, koppla av i loungen med en bok och lär känna dina medresenärer.

  Du kommer att träffa ditt expeditionsteam, som är experter inom oceanografi, marinbiologi, ornitologi, samt din friskvårdsinstruktör, som har handplockats för denna unika expeditionskryssning. De kommer att introducera dig till utbudet av vetenskaps-, natur-, navigerings- och friskvårdsaktiviteter som erbjuds.

  Din tid till sjöss kan vara en möjlighet att komma i kontakt med naturen. Att öka vår medvetenhet och uppskattning av den naturliga miljön omkring oss är en viktig nyckel till mentalt och fysiskt välbefinnande. Vårt expeditionsteam finns till hands för att vägleda dig när du utforskar naturen under denna havskryssning. De kan bland annat hjälpa dig att identifiera sjöfåglar som ibland följer efter fartyget från däck eller visa dig runt i vetenskapscentret ombord.

  På kvällarna kan du koppla av i loungen och se fram emot roliga aktiviteter när expeditionsteamet arrangerar frågesportkvällar, frågestunder och filmkvällar och håller i informella diskussioner om regionerna vi i.

  Dag 3
  Till sjöss

  Koppla av till naturens rytmer

 • Dag 4-8
  Till sjöss

  Havet, naturen och du

  21 september 2023 - 25 september 2023

  Under de kommande spännande dagarna får du delta i en rad spännande aktiviteter.

  Oceanografi och vetenskap till sjöss

  Medan vi seglar från Nova Scotias svala kust till det varma, tropiska klimatet i Panama får du lära dig mer om förändringarna i havet och effekten av havsströmmar, såsom Golfströmmen, på föreläsningar och workshoppar. Lär dig mer om skillnaderna mellan det marina livet längs kontinentalsockeln och det djupa havet av expeditionsteamet. Det kan vara allt från att observera sjöfåglar eller analysera havsvattenprover i vetenskapscentret.

  Gammal och ny navigationsteknik

  Du får utforska astronomisk navigation, astronomi och hur detta mäter sig med dagens elektroniska instrument. Lär dig mer om hur gamla upptäcktsresande navigerade över haven med hjälp av verktyg som en sextant, och hur vikingarna använde solstenar och stjärnorna som navigeringshjälpmedel.

  Naturvård och medborgarforskning

  Vi kommer också att diskutera problem som plastföroreningar som orsakar skador i våra hav och vad vi kan göra för att minska detta. Dessutom berättar vi om vårt engagemang för miljön och de steg vi tar för att bli en ledare inom hållbart resande.

  Du kan delta i projekt för medborgarforskning som kan vara: valskådning för Happywhale, en global valspårare, observera moln- och himmelsförhållanden för GLOBE Observer i samverkan med NASA eller hjälpa till att räkna sjöfåglar.

  Vetenskap och konst

  Innan mikrofotografering uppfanns var forskarna på expeditioner tvungna att rita sina exemplar. Delta i en unik konstkurs där du får inspektera olika prover under ett mikroskop och försöka rita det själv. Om du hellre föredrar att hämta konstnärlig inspiration från naturen runt omkring dig kan du måla av det du utforskar.

  Välbefinnande och naturen: en god cirkel

  Lär dig mer om vårt symbiotiska förhållande till naturen, där vårt eget välbefinnande har en direkt och positiv inverkan på planetens hälsa. Studier visar att regelbunden interaktion med naturen gör oss friskare och lyckligare. Forskning visar också att människor som känner anknytning till naturen är mer benägna att bete sig miljövänligt, till exempel genom naturvårdsaktiviteter. Ta reda på vad du kan göra för att upprätthålla denna goda cirkel.

  Hälsa och välbefinnande

  Du kommer att få många möjligheter att delta i friskvårdsaktiviteter och fördjupa din anknytning till naturen. Du kan upprätthålla en daglig yogarutin, lära dig mantran och meditationstekniker och till och med följa med expeditionsteamet på en 1,5 km lång morgonpromenad på däck. Det kommer även att erbjudas ett utbud av hälsosamma och läckra vegetariska och växtbaserade menyalternativ, samt färska smoothies, juicer och näringsrika tilltugg ombord.

  Dag 4-8
  Till sjöss

  Havet, naturen och du

 • Dag 9
  Till sjöss

  Iakttagelser och slutsatser

  26 september 2023

  När vi sätter kurs mot Panama på vår sista dag till sjöss når vi slutet av vårt program ombord. Du kanske vill diskutera dina databeräkningar och -resultat från dina projekt för medborgarforskning med expeditionsteamet eller få en sista glimt av det fascinerande havslivet under mikroskopet i vetenskapscentret. Annars kan du bara koppla av och återhämta dig i badtunnan, bastun eller loungen.

  Ta dig tid att observera och uppskatta naturens underverk omkring dig. Betrakta i tysthet det majestätiska havet eller molnens föränderliga skönhet i skyn. Spana efter vilda djur ute på däck medan du njuter av Karibiens varma väder. Du kan få syn på delfiner, flygfiskar och sällsynta sjöfåglar. Observera harmonin i deras rörelser och lägg märke till vilken lugnande effekt det har.

  Expeditionsteamet håller en presentation som sammanfattar programmets höjdpunkter och vad vi har lärt oss på vägen. Däcksbefälen kanske gör dig sällskap under avskedsmiddagen och om med lite tur kanske besättningen har en show för dig.

  Dag 9
  Till sjöss

  Iakttagelser och slutsatser

 • Dag 10
  Colón, Panama

  Upptäck fler äventyr

  27 september 2023
  Preliminär ankomsttid: 13:00

  Vi avslutar vår expeditionskryssning i den livliga hamnstaden Colón med berikade sinnen, friskare kroppar och mycket att reflektera över. Colón ligger vid den karibiska ingången till Panamakanalen och är en bra utgångspunkt för att utforska Panama, Karibien eller Sydamerika.

  Om du vill ge dig ut på några landäventyr efter din sjöresa kan du lägga till tre extra nätter och följa med på vårt efterprogram, där du bor på ett exotiskt djungelhotell som ligger inbäddat i regnskogen bredvid Chagresfloden. Där kommer du att besöka ett regnskogscenter och en gård som arbetar med återplantering av skog. Du kan också utforska djungeln på en kvällssafari med båt och njuta av utsikten över området under en linbanetur.

  Det finns även ett annat populärt efterprogram till Casco Viejo, som utan tvekan är det mest fascinerande området i Panama City. Promenera längs rustika kullerstensgator och över charmiga torg, och beundra de koloniala kyrkornas, herrgårdarnas och Catedral metropolitana de Panamás arkitektur. Kom ihåg att prova några av de lokala specialiteterna, såsom kaffe och kakao.

  Du kan till och med boka en annan expeditionskryssning med oss från Colón för att utforska Sydamerikas fascinerande kust, med kuststäder, djungelliv och landsbygdssamhällen. Förundras över ett av ingenjörskonstens mästerverk när du åker genom Panamakanalens slussar och ut i Stilla havet på andra sidan.

  Vad som än händer härnäst hoppas vi att du återvänder hem med ny inspiration, en djupare kunskap om våra hav, en starkare anknytning till naturen och en bättre uppskattning av hur ditt välbefinnande kan påverka planeten positivt. Vi önskar dig en trevlig fortsatt resa och ser fram emot att utforska nya platser med dig på nästa äventyr.

  Dag 10
  Colón, Panama

  Upptäck fler äventyr

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
18.

Vad som ingår

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Boston före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Transfers

 • Transfer från hotellet till flygplatsen i Boston före expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Wellnesskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker på restaurangen Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad

Specialiserade aktiviteter och föreläsningar ombord

 • Praktiska demonstrationer av navigering, oceanografi och marinbiologi med vår forskare ombord
 • Observationer av fåglar och djurliv i havet ute på däck med våra naturforskare
 • Stjärnskådning och informativa föreläsningar
 • Information om hållbara kryssningar och Hurtigrutens miljöengagemang
 • Yoga, meditation och kurser av erfarna internationella instruktörer
 • Hälsosamma och välsmakande vegetariska och växtbaserade menyalternativ, samt färska smoothies och juicer
 • Inspirerande och informativa föreläsningar om hälsa och friskvård
 • Kurser om principerna för yoga, meditation, mindfulness, andning och holistisk friskvård
 • Dagliga meditationer för att minska stress och lugna sinnet
 • Dagliga promenader och stretchingpass ute på däck

Bekvämligheter ombord

 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu samt gymmet inomhus

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • För- och efterprogram med våra lokala partner finns som tillval

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Liknande resor

Några alternativ: