Expedition till Antarktis, Patagonien och chilenska fjordar

Expedition till Antarktis, Patagonien och chilenska fjordar

Expedition till Antarktis, Patagonien och chilenska fjordar

Expedition till Antarktis, Patagonien och chilenska fjordar

Reseinformation 26 dagar MS Roald Amundsen
Avresa
9 mars 2024
Pris från
kr 125 074
Frukost, lunch och middag ingår

Utforska den frusna kontinenten Antarktis, Patagoniens fantastiska nationalparker och häpnadsväckande chilenska fjordar under en oförglömlig expeditionskryssning.

Den frusna kontinenten

Påbörja din resa i den romantiska staden Buenos Aires innan du beger dig till Ushuaia för att gå ombord på ditt hybriddrivna expeditionsfartyg. Vi seglar genom Drakes sund till den vita vildmarken i Antarktis där du tillbringar fem underbara dagar.

Att besöka Antarktis i mars utgör en fantastisk möjlighet att få se djurliv. Pingvinernas ungar växer till sig och det näringsrika vattnet lockar valar. Vårt expeditionsteam kommer också att erbjuda fascinerande föreläsningar och visa vägen vid landstigningar och iskryssningar. Exakt vart vi åker och när avgörs av isen och väderförhållandena för dagen, men vi tar alltid med dig till de bästa platser som är tillgängliga.

Äventyr i Sydamerika

Du kommer att kastas rakt in i äventyret när vi försöker stiga i land vid Kap Horn. Vågorna från Stilla havet och Atlanten möts här, vilket skapar utmanande förhållanden. Det faktumet gör det bara ännu mer spännande om vi lyckas gå i land. Vi fortsätter sedan till den lilla staden Puerto Williams och försöker ta oss vidare till Garibaldi-fjorden, ett av Unesco:s biosfärområden och platsen för glaciären med samma namn.

Patagoniens nationalparker

När vi anländer till Puerto Natales kan du få chansen att följa med på en tillvalsutflykt till den världsberömda nationalparken Torres del Paine. Därefter tar vi oss till Brüggen-glaciären, som är den längsta glaciären på södra halvklotet utanför Antarktis. De isolerade men välkomnande samhällena Puerto Edén och Caleta Tortel står näst i tur. Castro är en charmig och rustik stad med tillgång till Chiloé nationalpark, medan Niebla med sin gamla spanska fästning är det sista stoppet före den pulserande och kuperade staden Valparaíso.

Expedition till Antarktis, Patagonien och chilenska fjordar Expedition till Antarktis, Patagonien och chilenska fjordar
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Tango är bara början

  9 mars 2024

  Välkommen till Buenos Aires, ”Sydamerikas Paris”

  Få en flygande start på ditt äventyr med en övernattning i Buenos Aires, som brukar kallas för ”Sydamerikas Paris”. Buenos Aires har en sinnlig blandning av gammal europeisk storslagenhet och latinamerikansk elegans och stoltserar med ett antal museum för modern och klassisk konst, vackra parker och ett av världens främsta operahus.

  Du kan tillbringa kvällen som du vill, provsmaka en autentisk stek på ett av stadens ”parrillas” eller kolla in några av stadens mest kända landmärken, som Plaza de Mayo. Kanske vill du också göra lokalbefolkningen sällskap under en spontan tangolektion, eller åtminstone se en dansuppvisning.

  Förprogram

  Sugen på att få ut ännu mer av ditt äventyr? Om så är fallet kan du förlänga din vistelse med ett valbart förprogram och utforska det vilda Patagonien.

  Dag 1
  Buenos Aires

  Tango är bara början

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  10 mars 2024

  Inled din expedition i Ushuaia, världens sydligaste stad

  Direkt på morgonen flyger vi till Ushuaia, som kallas ”världens ände”. Det är här, i staden som utnämnt sig till världens sydligaste, som din expedition börjar på allvar. Ditt basläger till sjöss är världens första hybriddrivna expeditionsfartyg – MS Roald Amundsen. När du klivit ombord kommer du att träffa expeditionsteamet och delta i en obligatorisk säkerhetsgenomgång.

  Efter en välkomstmiddag kan du göra dig hemmastadd på detta toppmoderna fartyg, som utformats särskilt för hållbara resor i polarvattnen. På vår väg genom den natursköna Beaglekanalen kan du hålla utkik efter den ovanliga inhemska Peales delfin och andra djur under resans gång.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

 • Dag 3-4
  Drakes sund

  Segla till en annan kontinent

  11 mars 2024 - 12 mars 2024

  Njut av två avslappnande dagar till havs när vi korsar Drakes sund

  Under de kommande två dagarna kommer vi att korsa det mytomspunna Drakes sund som utgör porten till Antarktis. Gör dig redo för vad som väntar med föreläsningar som vårt expeditionsteam anordnar i fartygets vetenskapscenter. Du kommer att lära dig mer om Antarktis upptäckarhistoria, djurliv och hur du kan engagera dig i projekt för medborgarforskning.

  Se dagarna till havs som en möjlighet att varva ner. Oavsett om du njuter av ett dopp i en badtunna, infinitypoolen eller tar in vyerna från panoramabastun, så kommer du inte att gå miste om den fantastiska utsikten. När du blir hungrig kan du stilla aptiten i en av våra tre eleganta restauranger.

  Dag 3-4
  Drakes sund

  Segla till en annan kontinent

 • Dag 5-9
  Antarktis

  Där naturen är ensam härskare

  13 mars 2024 - 17 mars 2024

  Upplev naturens kraft i full frihet och häpna över djurlivet på den frusna kontinenten

  Välkommen till Antarktis, en oändlig vildmark med is, isberg och glaciärer. En plats där naturen är kung och resten av oss bara är observatörer. Under de kommande fem dagarna kommer du att göra landstigningar, kryssa bland isberg och glaciärer och spana efter sjöfåglar, sälar, valar och pingvinkolonier.

  Med mottot ”ta bara foton, lämna bara fotavtryck” kommer vårt expeditionsteam att hjälpa dig följa våra strikta rutiner för säkerhet och hållbarhet. Exakt vart vi beger oss och när beror på förhållandena för dagen, men vi kommer alltid att ta dig med till de bästa platser som finns tillgängliga.

  Dag 5-9
  Antarktis

  Där naturen är ensam härskare

 • Dag 10-11
  Drakes sund

  Tillbaka till öppet vatten

  18 mars 2024 - 19 mars 2024

  Gör dig redo för nästa kapitel av ditt äventyr med två uppslukande dagar till havs

  Efter fem dagar av att fånga så mycket du kan av Antarktis med din kamera, kan du behöva lite tid för att reflektera över denna livsbejakande upplevelse. De två dagarna när vi vänder tillbaka över Drakes sund ger dig just det – och mycket mycket mer. Om du vill kan du involvera dig ytterligare via vårt program för medborgarforskning och analysera prover på mikroskopisk nivå.

  Du kan även delta vid fler föreläsningar med miljötema om exempelvis klimatförändringar eller plastföroreningar, och vi har även tid att begrunda våra upplevelser på den frusna kontinenten. När du hellre känner för att bara koppla av kan du göra det också.

  Dag 10-11
  Drakes sund

  Tillbaka till öppet vatten

 • Dag 12
  Ushuaia

  Utforska Ushuaia

  20 mars 2024

  Häpnadsväckande vyer och vacker naturen väntar vid ”världens ände”

  Den här dagen ägnas åt att utforska Ushuaia Bege dig till Galería Temática - Historia Fueguina om du vill veta mer om stadens fascinerande historia. Här finns mängder av foton och utställningar om Ushuaias första bosättare, hur platsen upptäcktes av européer och Charles Darwins senare besök. Ett måste att besöka.

  Du kan få en stämpel i ditt pass vid stadens center för turistinformation som ett minne av ditt besök i världens sydligaste stad. Provsmaka utsökt lokal mat eller ägna dagen åt vandring längs någon av de många lederna precis utanför staden. Med spektakulära bergsvyer och lugna sjöar kommer du inte att ångra dig.

  Dag 12
  Ushuaia

  Utforska Ushuaia

 • Dag 13
  Till sjöss

  Där två hav möts

  21 mars 2024

  Bli en av de få som nått det omtalade Kap Horn

  När vi har tagit oss igenom den vackra Beaglekanalen fortsätter vi ner till det mytomspunna Kap Horn. I området kring ön möts Atlanten och Stilla havet, vilket skapar kraftfulla vågor som blir ännu starkare av de virvlande västanvindarna.

  Att runda Kap Horn är något få människor har upplevt. Eftersom dessa turbulenta vatten är ökända kan vi inte garantera en landstigning. Men om vi har tur och vädret är stabilt nog under den aktuella dagen för att gå i land på udden, så kommer du att vara en av de lyckliga utvalda i världen som kan stoltsera med det.

  Dag 13
  Till sjöss

  Där två hav möts

 • Dag 14
  Puerto Williams, Chile

  Småstadskänsla med vackra omgivningar

  22 mars 2024

  Vilt, avlägset och gjort för att upptäcka till fots – Puerto Williams är ett naturparadis

  Det är en av tre utmanare till titeln ”Världens sydligaste stad”, och Puerto Williams har en lugn atmosfär som för tankarna till en småstad. Besök Martin Gusindes antropologiska museum för att lära dig mer om folkets och stadens historia. Du kommer att få se Yahgan-föremål, kartor, fotografier och en traditionell kanot.

  Du kan även ge dig ut på vandringar och fördjupa dig i det underbara landskapet, antingen på egen hand eller som en del av en guidad tillvalsutflykt. Om vädret är bra kan det även finnas möjlighet att ge sig ut på kajakpaddling. Ha kikaren nära till hands eftersom det finns många sjöfåglar i området, såsom den mäktiga albatrossen.

  Dag 14
  Puerto Williams, Chile

  Småstadskänsla med vackra omgivningar

 • Dag 15
  Garibaldi-glaciären eller Della Pia-glaciären, Chile

  Glaciärens spektakulära skådespel

  23 mars 2024

  Se en av Chiles mest imponerande glaciärer

  Dagens mål är att åka på en naturskön kryssning på Garibaldi-fjorden i nationalparken Alberto de Agostini hela vägen upp till Garibaldi-glaciären. Detta är en storslagen region där Anderna möter Stilla havet och stora glaciärer förser de vackra chilenska fjordarna med is, och ibland isberg.

  Om vädret och vattnet är på vår sida kommer vi att ta oss fram till Garibaldi-glaciären i den innersta delen av fjorden och uppleva en av de mest imponerande glaciärerna i hela Chile. Fjorden är också ett Unesco-biosfärområde och utgör hemvist för sälar, sjölejon och sjöfåglar som den mäktiga kondoren.

  Dag 15
  Garibaldi-glaciären eller Della Pia-glaciären, Chile

  Glaciärens spektakulära skådespel

 • Dag 16
  Chilenska fjordar

  Kryssning genom paradiset

  24 mars 2024

  Öar, glaciärer och branta berg – ta in utsikten över chilenska fjordar

  Detta vilda och avlägsna område dominerades en gång i tiden av en ursprungsbefolkning som tog sig fram med kanot och levde, reste och jagade här i århundraden. Gå ut på däck och beundra stillheten i denna labyrint av kanaler som är omgivna av öar, glaciärer och höga berg medan du spanar efter djur som sjöelefanter, delfiner och valar.

  Inte alla av expeditionsteamets föreläsningar kommer att ske inomhus. Fartyget lockar sjöfåglar som flyger jämsides med oss och expeditionsteamet kan också hjälpa dig att känna igen och identifiera dem från däck. En fotograf ombord kommer också att kunna hjälpa dig med bilderna du tar under expeditionen.

  Dag 16
  Chilenska fjordar

  Kryssning genom paradiset

 • Dag 17-18
  Puerto Natales, Chile

  Torres del Paine nationalpark

  25 mars 2024 - 26 mars 2024

  Upptäck charmen i Puerto Natales som utgör porten till nationalparken Torres del Paine

  Puerto Natales är den stad som ligger närmast den världsberömda nationalparken Torres del Paine.

  Följ med på vår tillvalsutflykt till nationalparken för att utforska ett landskap med en fantastisk mångfald, från vidsträckta grässlätter till kuperad bergsterräng med mäktiga toppar som hyser ett varierat djurliv. Förutom de över 100 fågelarterna, såsom kondoren, kommer du också att hålla utkik efter lamor, pumor och rävar.

  Kanske väljer du att spendera tid i själva Puerto Natales. I så fall kan du se fram emot trendiga restauranger, bohemiska barer, ett utmärkt gindestilleri och en konstscen som erbjuder hantverk och presentartiklar.

  Dag 17-18
  Puerto Natales, Chile

  Torres del Paine nationalpark

 • Dag 19
  Brüggen-glaciären, Chile

  Jätten som fortfarande växer

  27 mars 2024

  Pio XI:s enorma storlek kommer att få dig att häpna

  Den vidsträckta glaciären växer med så mycket som 46 meter per dag i nationalparken Bernado O’Higgins och är den längsta glaciären på södra halvklotet utanför Antarktis. För att nå den reser vi österut genom den vackra Eyre-fjorden, som är kantad av tempererad skog. Delfiner kan ses i vattnen här, i sällskap av sjöfåglar som tärnor.

  Om väder- och vattenförhållandena tillåter det ger vi oss ut i våra expeditionsbåtar för att utforska fjorden och glaciären, som vi är noga med att inte komma för nära. Ibland kalvar Pio XI-glaciären så att ismassor rasar ner i vattnet, vilket är en mäktig syn- och ljudupplevelse.

  Dag 19
  Brüggen-glaciären, Chile

  Jätten som fortfarande växer

 • Dag 20
  Puerto Edén, Chile

  En liten bit av paradiset

  28 mars 2024

  Det avlägsna Puerto Edén är en vacker och unik by

  Puerto Edén är ett paradis som få besöker och kan endast nås via sjövägen, vilket gör det till en av Chiles mest svåråtkomliga bebodda platser. Det finns inga vägar till, från eller inom byn, bara gångvägar belagda med plankor och stigar som kopplar samman de knappt 200 invånare som bor här.

  Byn är det sista samhället för Kawéskar-folket som utsetts till ett en mänsklig levande kulturskatt av Unesco. Det är inga problem att träffa och prata med lokalbefolkningen. Du kommer att beundra deras samspel med lokala växter och marina djur, och utan tvekan respektera deras önskan om att bevara sin värdefulla historia och sina sedvänjor.

  Dag 20
  Puerto Edén, Chile

  En liten bit av paradiset

 • Dag 21
  Tortel, Chile

  Aisén-regionens charm och chilotisk arkitektur

  29 mars 2024

  Utforska Caleta Tortel, timmerstaden som byggts på pålar

  Tack vare de kringliggande glaciärernas smältande is har vattnet kring Caleta Tortel fått en vacker blandning av turkosa och mjölkblå färger. Om vädret tillåter det kommer du att kunna komma ut på vattnet under en kajakutflykt.

  Det finns inte direkt några gator i byn, utan snarare en labyrint av gångvägar som du kan promenera längs. Många av husen är byggda på pålar, vilket är typiskt för chilotansk arkitektur. Du kommer att få uppleva ett typiskt och varmt välkomnande från lokalbefolkningen och kanske blir du bjuden på en uppvisning med folkdans. En rundtur i byn med lokal guide finns tillgängligt som ett extra tillval.

  Dag 21
  Tortel, Chile

  Aisén-regionens charm och chilotisk arkitektur

 • Dag 22
  Till sjöss

  Patagoniens blå vatten

  30 mars 2024

  Upplev Patagoniens blå vatten när vi reser i berömda upptäckares fotspår

  Din expeditionskryssning fortsätter norrut genom Patagoniens farvatten. När Magellan seglade här 1520 gav han lokalbefolkningen namnet ”patagoner”, som ska ha varit väldigt långa, efter en rollfigur i en spansk roman. Namnet satte sig. De största invånarna i Patagonien du kommer att stöta på är valarna du kan hålla utkik efter under resan.

  Du kan lyssna på fler intressanta föreläsningar om t.ex. sjöfåglar, geografi eller inhemsk kultur. Delta i en konstkurs där du kan måla något från dina upplevelser eller engagera dig i ett projekt för medborgarforskning i vetenskapscentret.

  Dag 22
  Till sjöss

  Patagoniens blå vatten

 • Dag 23
  Castro, Chile

  Chilensk charm

  31 mars 2024

  Färgglada hus på pålar, hantverksmarknader och historia – välkommen till Castro

  Castro är huvudstaden på ön Chiloé och ligger insvept bland vindpinade kullar och grönska. De flesta besökare går raka vägen till kajen i distriktet Gamboa för att se de berömda ”palafitos”, färgglada trähus som har byggts på pålar längs Fiordo de Castro. Men den här lilla staden har mycket mer än så att erbjuda.

  Bege dig till stora torget och besök den Unesco-listade kyrkan Iglesia San Francisco. Det moderna konstmuseet i Chiloé är också värt ett besök. Hungrig? Smaka på det lokala köket på någon av de många restaurangerna. En tillvalsutflykt till Chiloés nationalpark i närheten finns också tillgänglig.

  Dag 23
  Castro, Chile

  Chilensk charm

 • Dag 24
  Niebla, Chile

  Fästningen i dimman

  1 april 2024

  Niebla, den lilla kuststaden med ett välbevarat fort

  Niebla, vilket är spanska för ”dimma”, ligger på en pittoresk halvö med utsikt över viken Bahía Corral på ena sidan och Río Valdivias mynning på den andra. Ta en promenad på den breda stranden, och om marknaden Feria Costumbrista är öppen kan du även prova ett urval av traditionella empanadas, antichuchos, churros och annat.

  Du kommer sannolikt att tillbringa större delen av din tid här till att utforska den gamla spanska fästningens ruiner. Lär dig mer om regionens strategiska historia i museet, gå runt fyren, posera bredvid en rad rostiga kanoner och insup den vackra utsikten över floden och bukten.

  Dag 24
  Niebla, Chile

  Fästningen i dimman

 • Dag 25
  Till sjöss

  Resan norrut

  2 april 2024

  Unna dig mer avslappnande tid till havs ombord på fartyget

  Få ut så mycket som möjligt av din tid ombord på MS Roald Amundsen, oavsett om du gillar att spana efter sjöfåglar och marint djurliv, ta ett bad på däck eller bara njuta av din favoritdrink i Explorer Lounge & Bar. Expeditionsteamet sammanfattar kryssningens höjdpunkter och håller dig engagerad. Vår fotograf ombord kanske till och med spelar upp ett bildspel med bilder tagna under din äventyrliga expeditionskryssning.

  Dag 25
  Till sjöss

  Resan norrut

 • Dag 26
  Valparaíso, Chile

  UNESCO:s ”juvel i Stilla havet”

  3 april 2024

  Avsluta din expeditionskryssning i Chiles kulturella centrum Valparaíso

  Din 26 dagar långa expeditionskryssning når sitt slut när vi anländer i hamnstaden Valparaíso, som är byggd i branta sluttningar med utsikt över havet. Den Unesco-listade staden är som en labyrint av monument, kyrkor, historiska bergbanor, trendiga barrios, kullerstensgator, färgglada hus och charmiga torg.

  När du tar farväl av MS Roald Amundsen, besättningen och expeditionsteamet är vi övertygade om att du kommer att bära med dig känslan av att ha upplevt några av planetens vackraste miljöer. Kanske börjar du planera en ny resa redan nu … om så är fallet ser vi fram emot att välkomna dig ombord igen snart!

  Efterprogram

  Det är troligt att du kommer att fascineras av denna färgglada och ovanliga stad, så varför inte stanna ett par extra dagar och följa med på en valbar rundtur i staden följt av en övernattning i Santiago de Chile. Härifrån kan du även följa med på ett efterprogram till Påskön, som är känt för sina mystiska statyer med jättehuvuden.

  Dag 26
  Valparaíso, Chile

  UNESCO:s ”juvel i Stilla havet”

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Mars:
9.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Flyg

 •      Flyg i ekonomiklass från Buenos Aires till Ushuaia

Hotell

 • Övernattning i Buenos Aires före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Transfer

 •      Transfer från hotellet i Buenos Aires till Buenos Aires flygplats före expeditionskryssningen
 •      Transfer mellan Ushuaia flygplats och fartyget, inklusive en kort rundtur i staden

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster i svit
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där gästerna får hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu, gym både inomhus och utomhus samt löparbanan på däck
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och information om följande dag

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: