Gäller t.o.m. 2022-06-30

Boka Tryggt

Vår populära Boka tryggt-policy är tillbaka, vilket betyder att du kan känna dig trygg inför ditt nästa äventyr tillsammans med oss.

Policyn gäller alla nya bokningar som görs mellan 16 februari och 30 juni 2022 samt för expeditionskryssningar som avgår senast 31 december 2022.

 • Gratis ombokning
  Ändra dina resedatum och res senare under 2022 eller 2023 – kostnadsfritt. Detta kan göras av valfri anledning som inte är relaterad till covid-19.
 • Covid-ombokning
  Om covid-19 påverkar din resa, boka om eller avboka din resa gratis och få kryssningskrediter för en senare resa.
Into Trollfjord onboard MS Richard With
Foto: Agurtxane Concellon

Gratis ombokning

Upp till 31 dagar före ditt avgångsdatum kan du ändra dina expeditionsdatum utan kostnad för att resa senare under 2022 eller 2023. Detta kan göras av valfri anledning som inte är relaterad till covid-19.

Och även om du inte har valt dina nya resedatum än kan du fortfarande avboka din expedition och få kryssningskrediter för framtida expeditioner med oss under 2022 eller 2023.

 • Gäller nya bokningar av expeditionskryssningar till samtliga destinationer som gjorts innan 30 juni 2022 med avresa senast 31 december 2022.
 • Boka om och välj en expeditionskryssning med avgång senast 31 mars 2023.
Into Trollfjord onboard MS Richard With
Foto: Agurtxane Concellon
A man standing next to a fence in front of a mountain

Covid-ombokning

Vad händer om covid-19 hindrar dig från att genomföra din expedition? Vi har beredskap för det också med gratis ombokningar från 31 dagar till 24 timmar innan avresa.

Kom ihåg att om du inte är säker på exakt vilka datum du vill boka om till så kan du också avboka din bokning och få kryssningskrediter för valfri expedition med oss under 2022 eller 2023.

 • Giltiga covid-19-faktorer som påverkar din expeditionskryssning inkluderar att testa positivt för covid-19, karantänkrav vid ankomst i landet där avgångshamnen finns eller ett förbud mot att resa in i det landet från den plats du inleder din resa från
 • Gäller nya bokningar av expeditionskryssningar till samtliga destinationer som gjorts innan 30 juni 2022 med avresa senast 31 december 2022
 • Boka om och välj en expeditionskryssning med avgång senast 31 mars 2023
A man standing next to a fence in front of a mountain
Svalbard polar bear sign
Foto: Tori Hogan

När vi avbokar

Som alltid, och i enlighet med våra Allmänna villkor, kommer vi att erbjuda dig en återbetalning om det är vi som har tvingats till det svåra beslutet att ställa in din expedition på grund av extraordinära omständigheter.

Du kommer också att kunna välja gratis ombokning eller att få kryssningskrediter för en valfri framtida kryssning.

Svalbard polar bear sign
Foto: Tori Hogan

Mer information om villkoren

Läs de detaljerade Villkoren för Boka tryggt-erbjudandet här

Villkoren för Boka tryggt kan inte användas för att göra anspråk på en återbetalning. 

Om du bokar om din resa med Boka tryggt-villkoren kommer den ursprungliga tidsgränsen för avbokning och avgifter enligt Allmänna villkor att fortsätta gälla. Kampanjer eller erbjudanden som var tillgängliga eller tillämpliga vid ursprungsbokningen kommer inte att gälla för efterföljande bokningar som gjorts med Boka tryggt-villkoren.

Du kan också förlita dig på våra Allmänna villkor. Allmänna villkor och EU-direktivet för paketresor inkluderar också rätten att boka om eller avboka resan om vissa villkor uppfylls. Du kan till exempel avboka en paketresa innan den börjar, utan att betala en avbokningsavgift, om oundvikliga och extraordinära omständigheter uppstår vid resmålet eller dess omedelbara närhet, vilket skulle ha betydande inverkan på hur paketresan skulle kunna genomföras.

Hitta din resa