15 dagar kvar!

Boka Tryggt

Vi förstår att det i dessa dagar kan kännas riskabelt att boka en semester när reserestriktioner gäller. För att du ska slippa den risken har vi infört en ny avbokningspolicy för alla nya bokningar av resor under 2021 och 2022.

Boka TRYGGT

Boka på dina villkor

Avboka din resa oavsett anledning så betalar vi tillbaka dina pengar utan att ställa några frågor.

Ekonomisk trygghet

Vi gör en återbetalning – även av depositionen som tidigare inte var återbetalningsbar.

Snabb återbetalning

Om du avbokar sätter vi tillbaka pengarna på ditt konto inom 14 dagar.

Boka en sjöresa fram till 31 januari 2021 och om du av någon anledning skulle behöva avboka den lovar vi att återbetala resan – även depositionen – inom 14 dagar.

Just så är det. Inga fler värdekuponger och ingen väntan i flera månader. Du får tillbaka pengarna på bara två veckor. På så sätt kan du utan bekymmer börja planera den expedition du så länge har drömt om.

FAQ

Den gäller för alla NYA individuella bokningar som görs från den 1 september till 31 januari 2021. Om du redan har en bokning eller är del av en gruppbokning gäller nuvarande villkor. 

Avbokningar måste göras senast 90 dagar före resan vid avresa mellan januari och september 2021, och senast 180 dagar i förväg för resor mellan oktober 2021 och december 2022.

Ja, vi betalar tillbaka den betalda summan, inklusive deposition.

Vi lovar att du har pengarna tillbaka på ditt konto inom 14 dagar efter avbokningstidpunkten.

En mindre avbokningsavgift per passagerare tas ut för handläggning av transaktionen. Se Villkor.

Om depositionsbeloppet är lägre än avbokningsavgiften gäller normala avbokningsregler.

Du kan boka som vanligt på vår webbplats. De korrekta villkoren gäller för din bokning.

Om du har bokat flygresor, hotell och transfer via Hurtigruten gäller Boka tryggt-policyn. Om du själv har bokat flygresor, hotell och transfer måste du vända dig direkt till tjänsteleverantören.

Ja, det får du.

Om du har bokat genom oss lovar vi att du får beloppet återbetalt inom 14 dagar efter avbokning. Har du däremot bokat via en resebyrå måste du kontakta dem för att få resan återbetald. Tänk på att de kanske har egna regler för återbetalning. 

Tyvärr gäller denna policy bara för nya bokningar och inte för resenärer som bokar om med en värdekupong. Men om du bokar om med en värdekupong och den nya resan sedan påverkas av covid-19 behöver du inte bara orolig, eftersom du i så fall kan förnya din värdekupong och välja en annan resa.

Våra Boka tryggt-villkor gäller för alla resor som är längre än 24 timmar. Men om depositionsbeloppet är lägre än avbokningsavgiften gäller normala avbokningsregler. 

Flera av våra fartyg har redan godkänts för att trafikera den norska kusten under sommaren. Du kan känna dig trygg med att vi har vidtagit en lång rad hälso- och hygienåtgärder ombord för att det ska vara säkert att resa tillsammans.

Villkor

Erbjudandet gäller för alla nya bokningar av kust- och expeditionsresor under 2021 och 2022 som bokas mellan 1 september och 31 januari 2021. Du kan avboka din resa oavsett anledning och få tillbaka resebeloppet, inklusive depositionen (men minus en avbokningsavgift per passagerare, se nedan) inom 14 dagar efter att du har begärt återbetalning. Ordinarie villkor för deposition och betalning gäller. Gäller inte för gruppresor.

*
Avbokning måste göras senast 90 dagar före avresa för avgångar i januari till september 2021, och senast 180 dagar före avresa för avgångar i oktober 2021 till december 2022. För avbokningar som görs senare än 90/180 dagar gäller ordinarie avbokningsvillkor.

”Boka tryggt”-erbjudandet gäller för alla flygresor, hotell och transfers som bokas via Hurtigruten.

Avbokningsavgift per passagerare:

  • Expeditionsresor: 150 EUR / 1500 SEK
  • Kustresor i Norge: 150 EUR / 1000 SEK

Norge

Alaska

Antarktis

Brittiska öar

Europa

Grönland

Island

Karibien och Centralamerika

Nordamerika

Nordvästpassagen

Svalbard

Sydamerika