16 dagar kvar!

Boka Tryggt

I dessa tider av reserestriktioner vet vi att det kan kännas riskabelt att boka en expeditionskryssning. För att du ska slippa den risken har vi infört en ny policy för ombokning för alla våra avgångar 2021. Den nya policyn gäller parallellt med vår kundcentrerade policy för avbokning och återbetalning för alla avgångar 2021.

Boka TRYGGT

Gratis ombokning under 2021

Full flexibilitet för ombokning av din resa under 2021 till 2021 eller 2022. Ingen ombokningsavgift och ingen stress.

Snabb återbetalning

Avboka din resa under 2021 oavsett orsak med återbetalning inklusive deposition. Med avdrag för en administrationsavgift

Into Trollfjord onboard MS Richard With
Foto: Agurtxane Concellon

Gratis ombokning

Av resor under 2021

Ja, vi tar bort ombokningsavgiften och ger dig större valfrihet beträffande resedatum som fungerar för dig.

  • Detta gäller för alla nya bokningar som görs fram till den 30 juni för resor med avgång under 2021.
  • Ombokning av resa med avgång före den 31 december 2022
Into Trollfjord onboard MS Richard With
Foto: Agurtxane Concellon
Trana, Norway
Foto: Kristian Dale

Enkel återbetalning

Av resor under 2021

Boka en 2021-resa senast den 30 juni 2021, så lovar vi att, om du avbokar resan oavsett anledning, återbetala din bokning, inklusive depositionsavgift, inom 14 dagar. 

Du slipper ersättning med voucher och att vänta i månader. Du får pengarna tillbaka inom två veckor, med avdrag för en administrationsavgift. Avboka tre eller sex månader före resan för att få din återbetalning.

*Administrationsavgift per person for Expeditionskryssningar: 1500 SEK

Trana, Norway
Foto: Kristian Dale

Läs våra villkor

Detta erbjudande gäller för alla nya bokningar som gjorts t.o.m. den 30 juni 2021 av expeditionskryssningar med avgångsdatum under 2021.

Resenärer som utnyttjar detta erbjudande kan omboka till valfri expeditionskryssning med avgång före den 31 december 2022.

Du kan boka om till ett nytt avgångsdatum utan ombokningsavgift senast 14 dagar före avgång.

  • Om korta flygningar (1-6 timmar) och/eller anslutningar ingår på din voucher, ber vi dig meddela oss om ombokning senast 30 dagar före ursprungliga avgångsdatumet, för att undvika ändringsavgifter kopplade till dessa researrangemang.
  • Om långflygningar (7 timmar och mer) och/eller andra researrangemang ingår på din voucher, med undantag av korta flygningar eller anslutningar, ber vi dig att meddela oss om ombokning senast 60 dagar före ursprungliga avgångsdatumet, för att undvika ändringsavgifter kopplade till dessa researrangemang.

Ombokningspolicyn är föremål för nuvarande prissättning och tillgänglighet på den nya ombokade avgången. Gamla erbjudanden tillämpas inte för din nya resa.

Ombokningspolicyn gäller även för nya bokningar med en giltig voucher för en resa i framtiden.

Du behöver inte bestämma vilken Hurtigruten-resa du ska boka om till om du skickar ombokningen på ombokningsformuläret ovan.

Detta erbjudande gäller alla nya bokningar som har gjorts från den 1 september 2020 till den 30 juni 2021 av expeditionskryssningar  som genomförs under 2021 eller 2022. Du kan avboka din resa oavsett anledning och få kostnaden återbetald, inklusive depositionsavgift (bortsett från en avbokningsavgift per resenär enligt vad som anges nedan) inom 14 dagar från inlämning av begäran om återbetalning. De vanliga villkoren gäller för depositionsavgift och betalning. Avbokningar måste lämnas in senast 90 dagar före avgång för avgångar från januari till september 2021 och senast 180 dagar före avgång för avgångar från oktober 2021 till december 2022. De vanliga avbokningsvillkoren gäller för avbokningar som inlämnats senare än 90 eller 180 dagar före avgång. Erbjudandet ”Boka tryggt” gäller för alla resor, flygningar, hotell och anslutningar som har bokats genom Hurtigruten. 

Administrationsavgift per person for expeditionskryssningar: 1500 SEK

Vanliga frågor – Gratis ombokning

För att utnyttja gratis ombokning måste du omboka din resa under 2021 senast 14 dagar före ursprungliga avgångsdatumet.

  • Om din bokning inkluderar korta flygresor (1-6 timmar) ber vi dig att omboka din resa under 2021 senast 30 dagar före  ursprungliga avgångsdatumet, för att undvika ändringsavgifter för flygbolaget.
  • Om din bokning inkluderar långflygningar (7 timmar och mer) ber vi dig att omboka din resa under 2021 senast 60 dagar före  ursprungliga avgångsdatumet, för att undvika ändringsavgifter för flygbolaget.

Den gäller för alla NYA bokningar som görs från den 1 september 2020 till den 30 juni 2021 för en resa 2021, eller några bokningar gjorda med en kupong från 15 februari till 30 juni 2021.

Gratis ombokning gäller även i sådana fall!

Vanliga frågor – Enkel återbetalning

En 1500 SEK adminsitrationsavgift for expeditionskryssningar tas ut per resenär för behandling av transaktionen.

De vanliga avbokningsvillkoren gäller för avbokningar som inlämnats senare än 90 eller 180 dagar före avgång.

Avbokningar måste göras senast 90 dagar för resor med avgång mellan januari och september 2021 och minst 180 dagar för resor med avgång från oktober till december 2021. 

Den gäller för alla NYA bokningar som görs från den 1 september 2020 till den 30 juni 2021 för en resa 2021. Om du redan har gjort en bokning gäller nuvarande allmänna villkor. 

Tyvärr gäller denna policy endast för nya bokningar och inte för sådana som ombokas med en voucher. Om du bokar om med en voucher och din nya avgång påverkas av Covid-19 i framtiden behöver du dock inte oroa dig. Du kommer fortfarande att kunna förnya din voucher och välja en annan avgång. 

Ja, återbetalningen omfattar hela beloppet som du har betalat, inklusive deposition. Vi lovar att du har pengarna tillbaka på ditt konto inom 14 dagar efter avbokningstidpunkten.

Boka tryggt - allmänna frågor

Du kan boka som vanligt på vår webbplats. Korrekta allmänna villkor kommer att tillämpas för din bokning. 

Om du har bokat flyg, hotell och transfer genom Hurtigruten gäller policyn ”Boka tryggt”. Om du själv har bokat flyg, hotell eller transfer måste du kontakta din leverantör direkt. 

Ja, det kan du.  

Flera av våra fartyg är redan godkända för resor längs den norska kusten hela sommaren. Känn dig trygg med att goda hälso- och hygienåtgärder har vidtagits ombord för din säkerhet under vår gemensamma resa. 

Hitta din resa