Inresekrav för din resa

Ägna några minuter åt att bekanta dig med de nödvändiga resehandlingarna som du kommer att bli ombedd att tillhandahålla innan du går ombord på fartyget. Det är gästens eget ansvar att identifiera och erhålla alla nödvändiga resehandlingar, och ha dem tillgängliga vid behov.

Redigerades senast: 2021-11-26 09:31

Inträdeskrav Antarktis 2021/22

Pass- och visumkrav

Passet är den enda giltiga identifieringen. På vissa destinationer måste ditt pass vara giltigt i mer än sex månader efter att du återvänt till ditt hemland. Vid incheckningen ombord kommer pass att samlas in på fartyget för att gå igenom immigrations- och tullkontroller. De kommer att behållas under hela resan. Tyvärr kan vi inte ta ansvar för om du nekas åtkomst till en flygresa, inresa i ett land eller för andra problem och kostnader som orsakats av att ditt pass inte godkänns eller att du inte har skaffat den dokumentation som krävs. Det är varje passagerares ansvar att se till att de innehar alla resehandlingar och uppfyller visumkraven vid resetillfället. 

Skeppsmanifestformulär

Ett Skeppsmanifestformulär behövs för alla våra expeditionskryssningar. Detta inkluderar alla avgångar med: MS Fram, MS Roald Amundsen, MS Nordstjernen, MS Fridtjof Nansen, MS Spitsbergen, MS Maud, MS Trollfjord och MS Otto Sverdrup.

Fyll i formuläret med STORA bokstäver och skicka tillbaka det till Hurtigruten Expeditions efter att du har bekräftat din bokning. Formuläret måste tas emot omedelbart av Hurtigruten Expeditions, minst åtta veckor före din avresa. Vi kan inte skicka dina resehandlingar och kommer att neka ombordstigning på våra fartyg tills vi har mottagit detta ifyllda formulär.

Du kan fylla i Skeppsmanifestformuläret genom att klicka på länken nedan och ladda ner det på din enhet. Skicka tillbaka dokumentet genom att använda e-postadressen längst ner på formuläret.

 

 

Hälsoundersökningsformulär

När vi reser till några av våra mer avlägsna destinationer har vi en skyldighet att ta hand om våra gäster och vår besättning. En del av detta innebär att se till att du är frisk nog och kan besöka destinationer som Antarktis, Nordvästpassagen och nordöstra Grönland samt göra havskorsningar.

Hurtigruten är skyldiga att utföra en hälsoundersökning före dessa resor. Vi använder en samarbetspartner som har specialiserat sig på denna typ av tjänst som heter Vikand. Vikand är en ledande expert på globala medicinska lösningar för sjöfartsindustrin.

Starta denna process genom att ladda ner formuläret som finns i länken nedan och ladda sedan upp det till Vikand-portalen. Länken till portalen finns i formuläret. Detta formulär måste undertecknas av dig och din läkare, och kan undertecknas digitalt (läkarens e-postadress måste anges innan du undertecknar formuläret). Formuläret kräver även sekundär autentisering där du behöver en mobiltelefon för att få en verifieringskod, så att du kan slutföra den elektroniska underskriften.

Om din läkare inte vill använda det digitala verktyget kan du välja alternativet ”Analog underskrift” innan du undertecknar formuläret. Formuläret kommer sedan att skickas till dig via e-post så att du kan skriva ut det och få det undertecknat av din läkare.

Observera att formuläret måste laddas upp till Vikands portal 4–8 veckor före avresan. Vi kan inte skicka dina resehandlingar till dig förrän vi har mottagit de ifyllda formulären.

Redigerades senast: 2021-09-16 16:58

Vad vi gör ombord för att vara tryggare tillsammans

Vaccinationer och virus

På alla Hurtigruten Expeditions-kryssningar 2021 och 2022 kräver vi att alla gäster är fullvaccinerade mot covid-19 med ett vaccin som har godkänts av Världshälsoorganisationen. Dessutom måste vaccinet och vaccincertifikatet uppfylla de lokala restriktionerna i området du reser till.

Du kan behöva andra standardvaccin. Rådfråga din läkare för att se vad du behöver. Vi rekommenderar att du rådfrågar om de två vaccinen nedan.

Gula febern

Vissa delar av Syd- och Centralamerika samt våra destinationer i Västafrika befinner sig i vad som klassas som ”endemiska zoner för gula febern”. Det innebär att ALLA resenärer som vill åka hit och är över nio månader gamla måste vaccinera sig mot gula febern.

Intyget från gula febern-vaccinationen börjar gälla först 10 dagar efter att du har fått vaccinet. Om du inte har tagit vaccinet i tid kan du nekas inträde till dessa områden eller behöva sitta i karantän i upp till sex dagar. Hurtigruten kan inte ta något ansvar för sådana situationer.

Om du behöver ett vaccinationsintyg för landet du ska besöka men inte kan ta vaccinet på grund av medicinska skäl, kontakta ett vaccinationscenter för gula febern eller din doktor. De kan eventuellt ge dig ett undantagsintyg, vilket kan accepteras i vissa länder som normalt sett kräver ett vaccinationsintyg.

Zikaviruset.

Zikaviruset finns, precis som gula febern, i Amerika och Afrika. Vi rekommenderar att du rådfrågar din doktor för att förstå riskerna, speciellt om du försöker bli eller är gravid.

Du hittar mer information på de här webbsidorna: http://www.fitfortravel.nhs.uk/home.aspx och https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list/

Du kan behöva andra standardvaccin. Rådfråga din doktor för att se vad du behöver.

Argentina

Mer information om inresekrav för Argentina finns på den argentinska ambassadens webbplats.

Den enda informationen som är uppdaterad, officiell och korrekt är den som ges av konsulatet för landet du vill besöka.

Chile

Du behöver ett visum för att resa till Chile, förutsatt att du inte är en viseringsfri medborgare. Den chilenska regeringen har skapat en enkel och smidig visumprocess där du kan ansöka online på https://tramites.minrel.gov.cl/.

Redigerades senast: 2021-11-26 09:31

Inträdeskrav Antarktis 2021/22

Du måste ansöka om visum minst 30 dagar innan din planerade resa, förutsatt att du inte är en viseringsfri medborgare. Om du missar deadlinen kommer den chilenska regeringen inte att behandla din ansökan.

Viseringsfria resenärer får ett turistkort i form av ett kvitto med en streckkod vid ankomsten i Chile. Du måste alltid ha med dig kortet. Du kommer att bli ombedd att lämna tillbaka det när du lämnar landet. Om du tappar bort ditt kort måste du kontakta landets Policia Internacional så snart som möjligt.

Medborgare i följande områden är viseringsfria:

 • Sydamerika
 • EU och Storbritannien
 • USA och Kanada
 • Australien och Nya Zeeland.
 • Alla länder som har diplomatiska relationer med Chile.

Observera att ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter ditt besök och ha två tomma sidor

Notera att Chile har strikta regler för vad som får föras in i landet. Om du är osäker rekommenderar vi att du kontrollerar www.gob.cl för att se vad som är tillåtet. Om du stoppas med illegala artiklar kommer de att konfiskeras samtidigt som du bötfälls.

Du blir ombedd att fylla i ett deklarationsformulär innan du anländer i Chile. Detta görs vanligtvis ombord på ditt flyg. Du kan även ladda ner formuläret här.

Kanada

Från och med 15 mars 2016 behöver viseringsfria resenärer som flyger till eller passerar genom Kanada ett elektroniskt resetillstånd (Electronic Travel Authorization, eTA). Undantag inkluderar amerikanska medborgare och resenärer med ett giltigt visum. Vid ankomst med fartyg är det dock inte nödvändigt för vissa nationaliteter att skaffa ett eTA. Du hittar mer information om eTA på den här webbsidan: http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas-all.asp

Få mer information och ta reda på hur du ansöker om ett eTA på webbsidan http://www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp. Avgiften är cirka 7 kanadensiska dollar (kan komma att ändras) och måste godkännas innan du flyger till Kanada. Tyvärr kan vi inte ta ansvar för om du nekas åtkomst till en flygresa, fartyget eller inresa i Kanada eller för andra problem och kostnader som orsakats av att ditt pass inte godkänns eller att du inte har skaffat det eTA, visum eller annan dokumentation som krävs.

Galápagosöarna

För att resa till Galápagosöarna måste du först åka till Ecuador, där du får ett ”ecuadoriansk turistvisum”. Stämpel i ditt pass – du kan inte besöka öarna utan den här stämpeln.

Ditt pass måste ha minst sex månaders återstående giltighetstid från ditt ankomstdatum i Ecuador. Du kommer att nekas inträde i landet om det är mindre.

Sjuk- och reseförsäkring är ett obligatoriskt krav för att besöka öarna.

Norge

Alla resenärer som reser till Norge från 26 november 2021 måste fylla i en registrering via https://reg.entrynorway.no/. Detta kommer att gälla för alla gäster och besättning.

På grund av spridningen av den nya Omikron-varianten kan gäster nekas ombordstigning på MS Maud eller MS Otto Sverdrup om de har rest till något av följande länder under de senaste 14 dagarna:

 • Angola
 • Botswana
 • Eswatini
 • Lesotho
 • Malawi
 • Mozambique
 • Namibia
 • Sör Afrika
 • Zambia
 • Zimbabwe

Peru

Det är enkelt att åka till Peru – allt du behöver är en kopia av ditt pass. Passet måste ha minst sex månaders återstående giltighetstid från ditt ankomstdatum i Peru.

Ryssland

Ett ryskt visum krävs för medborgare från de flesta länderna i världen. Undantag görs dock för flera europeiska, asiatiska och sydamerikanska länder där Ryssland har etablerat ett viseringsfritt system. För att kontrollera om du omfattas av det viseringsfria systemet rekommenderar vi dig att kontakta ditt närmaste ryska konsulat. Genom den här länken kan du hitta det som ligger närmast (https://www.russianembassy.net/)

För att skaffa ett ryskt visum måste du först erhålla en inbjudan (visumstöd) som utfärdats av en auktoriserad organisation. Vår samarbetspartner kommer att hjälpa dig i detta ärende. När inbjudan har behandlats och mottagits kan du ansöka om ditt visum via ditt lokala konsulat.

För att ansöka om en inbjudan behöver du tillhandahålla oss följande:

 • En skannad kopia av fotosidan i ditt pass.
 • Passet måste vara giltigt i 6 månader efter att din resa har avslutats.

När vi har mottagit detta skickas det till vår samarbetspartner som skapar en inbjudan så att du kan resa in i Ryssland. När du har mottagit inbjudan kan du ansöka om ditt visum via konsulatet. För att göra det krävs följande.

 • Inbjudan.
 • Ett ifyllt ansökningsformulär som du kan göra online och som kräver följande information.
 • Resplan. (Ryssland kräver fullständig information om resväg)
 • Nationellt identifikationsnummer.
 • Övrig information som krävs anges i ansökningsprocessen.
 • Ett foto i passtorlek.
 • Kreditkort.

När du har slutfört formuläret kallas du till en intervju där du kommer att erhålla ett visum för din resa. Visumet kallas Single Entry (en inresa) – detta är den vanligaste typen av visum som du behöver för att resa in på rysk mark.

Observera att du måste ha minst två tomma sidor i ditt pass när du reser till Ryssland. En sida för stämpeln när du reser in i Ryssland och en sida för utresan.

När du har erhållit ditt visum behöver vi en kopia av det senast 20 dagar före din resa.

Tveka inte att höra av dig om du undrar över något. Vi hjälper dig gärna med din ansökan.

USA

Utländska resenärer behöver visum för kortare resor till USA – till exempel för turism, semester, att besöka vänner och familj eller läkarvård – såvida de inte kvalificerar sig för inresa under landets Visa Waiver Program. Alla berättigade internationella resenärer som vill resa till USA under Visa Waiver Program måste ansöka om detta (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/). För mer information, se USA:s utrikesdepartements webbplats (www.travel.state.gov/ ). Notera att inresekrav för USA ständigt uppdateras i linje med nationella säkerhetsbestämmelser. Alla resenärer måste dubbelkolla aktuella visum- och passregler innan de reser till USA.

Västafrika och Kap Verde

Du kommer att besöka flera platser på din resa till de västafrikanska skärgårdarna. Ditt flyg landar i Senegals huvudstad Dakar, men du behöver inget visum för inträde i landet. Du behöver dock ett visum när du besöker territorier som tillhör Gambia och Guinea-Bissau.

Du får ditt visum för detta ombord på fartyget när vi går in i deras territorialvatten, så att du kan njuta av din kryssning.