Inresebestämmelser för din expeditionsresa

Vänligen ta några minuter för att bekanta dig med de nödvändiga resehandlingarna som du kommer att bli ombedd att ta med dig ombord på fartyget. Som gäst är det ditt ansvar att hitta och ta med alla nödvändiga resedokument och ha dem tillgängliga när de krävs.

Pass och visa

Pass är det enda giltiga ID-kortet på alla resor med expeditionsfartyg och på expeditionsresor. ID-kort accepteras inte. Ditt pass måste vara giltigt i mer än sex månader efter att du återvänt hem. Vid incheckningen kommer alla pass att samlas in av besättningen så att de kan ta hand om gränskontrollerna längs vägen. Passen kommer att behållas under hela resan och returneras i slutet av resan. Vänligen ta också med en kopia av ditt pass. Oavsett vilket land du kommer ifrån, finns det flera länder som kräver inresevisum, och som gäst är det ditt ansvar att få alla resedokument ha dem tillgängliga när de behövs under resans gång. Hurtigruten AS kan dessvärre inte ta något ansvar eller stå för eventuella kostnader om du nekas tillgång till en flygning eller en inresa i ett land där ditt pass inte godkänns eller du saknar nödvändiga visum eller annan dokumentation.

Skeppsmanifestformulär

Ett Skeppsmanifestformulär behövs för alla våra expeditioner längs norska kusten och expeditionskryssningar runt om i världen. Detta inkluderar alla avgångar med: MS Fram, MS Spitsbergen, MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen, MS Maud, MS Otto Sverdrup och MS Trollfjord utanför Norge).

Du behöver inte skriva ut och underteckna Skeppsmanifestformuläret innan du skickar tillbaka det till oss. Det enda du behöver göra är att ladda ner formuläret nedan, fylla i det digitalt och skicka tillbaka det till Hurtigruten via e-post på [email protected]

 

Obligatorisk självdeklaration och hälsodeklaration

Obligatorisk självdeklaration för alla expeditionsresor 

Detta formulär skickas till dig 24 timmar före fartygets avgång. Om du inte har möjlighet att fylla i det digitalt får du självdeklarationsformuläret när du checkar in.

Du kan också fylla i självdeklarationsformuläret genom att följa länken nedan. För att informationen ska vara så aktuell som möjligt, får blanketten inte fyllas i tidigare än 24 timmar före avgång.

Självdeklaration på norska

Följande expeditionskryssningar kräver också ett hälsodeklaration för ombordstigning:

  • Alla expeditioner i Antarktis
  • Alla Nordvästpassagen-expeditioner
  • Från Buenos Aires till Lissabon – Holistisk wellness-resa till havs
  • Från Buenos Aires till Kap Verde – Holistiskt wellness-retreat till havs
  • Grönland – fantastiska fjordar och nationalparker (resa 1)
  • Grönland och arktiska Kanada – fantastiska fjordar och nationalparker (resa 2)
  • Grönland och Baffinön – utforska arktiska öar

Fyll i det bifogade hälsodeklarationsformuläret. Hälsodeklarationen *får inte färdigställas tidigare än 8 veckor före avresa.*

Hälsoformuläret genomgår för närvarande ändringar. Kom tillbaka vid ett senare tillfälle när det uppdaterade hälsoformuläret är tillgängligt.

Vaccination och virus

Kolla med din allmänläkare eller hälsostation vilka rekommenderade vaccinationer som krävs eller rekommenderas för din resa i Syd- och/eller Centralamerika. Håll dig uppdaterad om vaccinationer så som: hepatit A, hepatit B, tyfoid och rabies. Din läkare kan hjälpa dig att avgöra vilka vaccinationer som du behöver ta.

På vissa resor krävs vaccinationer. Alla gäster är ansvariga för att de har fått rätt vaccin i rätt tid innan avresa. Ta med vaccinationsintyget på din resa, eftersom du behöver detta för att komma in i vissa länder. Kontrollera med din läkare om de rekommenderade vaccinationerna för att din resa. I vissa delar av Syd- och Centralamerika krävs eller rekommenderas vaccination mot gula febern.

På dessa resor krävs eller rekommenderas vaccination mot gula febern (vid publiceringstillfället):

Vaccinationen måste ske minst 10 dagar före avresa. Ta med vaccinationsintyget på din resa, eftersom du behöver detta för att komma in i vissa länder. Landets krav kan ändras när som helst. Det är viktigt att du som resenär själv tar reda de krav som gäller i det land eller de land du ska besöka på din resa, kontrollera med det berörda konsulatet eller ambassaden. Zika-virus detekteras i Sydamerika och Sydamerika. Gravida kvinnor eller kvinnor som försöker bli gravida bör därför rådgöra med sin läkare innan de reser. För mer information om resehälsovård och destinationsinformation, besök http://www.fitfortravel.nhs.uk/home.aspx och https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list/.

En resenär som har en kontraindikation mot gula febervaccin och som inte kan undvika resor till ett land som kräver vaccination bör begära ett intyg från en läkare innan han påbörjar resor. Resenärer som anländer till ett land som kräver vaccination mot gula feber utan vaccinationsintyg eller läkarintyg som påvisar kontraindikation mot gula febern kan sättas i karantän i upp till 6 dagar eller behöva vaccineras på plats. Våra fartyg kräver ingen vaccination, men hamnmyndigheten kan kontrollera detta. Observera: Det finns ingen garanti för att myndigheten kommer att acceptera kontraindikationsintyget, men normalt gör de det.

Inresekrav för Argentina

Mer information om inresekraven till Argentina hittar du på den argentinska ambassadens webbplats: http://cnyor.mrecic.gov.ar/en/node/1817.
Endast informationen från konsulatet i landet du planerar att besöka är aktuell, officiell och korrekt.

Inresekrav för Kanada (eTA)

I mars 2016 trädde nya inresekrav för Kanada i kraft. Detta kräver att resenärer från visumfria länder ska ha ett elektroniskt inresetillstånd, ett så kallat eTA (elektroniskt inresetillstånd). Medborgare i Tyskland, Österrike, Schweiz och andra europeiska länder behöver en eTA. För inresa med fartyg eller över land behöver du inte eTA. Här hittar du mer information.

Den elektroniskt registrerade inresevisa för Kanada, med en maximal vistelse på 6 månader, kostar ca $ 7 CAD, du kan ansöka om eTA på den kanadensiska regeringens hemsida.

Varje gäst ansvarar själv för att pass- och visumkraven uppfylls under resans längd. Landspecifika inresekrav kan ändras när som helst. Det är viktigt att du informerar dig innan du bokar och reser.

Inresekrav för USA (ESTA)

Alla utländska resenärer som reser till USA för korta besök, såsom för semester, besök av vänner och familj, eller medicinsk behandling behöver ett visum. För visumet måste man registrera sig på Esta-databasen https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. För mer information, besök US Department of Foreign Affairs-hemsida (US State Department). Observera att USA: s inresekrav kan ändras. Alla resenärer bör dubbla kolla nuvarande visum och passregler innan de reser till USA.