Förprogram Lissabon

Utforska kungliga semesterorter utanför Lissabon, inklusive den UNESCO-listade staden Sintra, och njut av häpnadsväckande vyer vid Cape Roca.

 • Förläng din semester i Lissabon med Hurtigruten
 • Besök den västligaste punkten på den europeiska kontinenten
 • Promenera genom romantiska blomsterträdgårdar vid Monserrate-palatset
 • Se den imponerande Jeronimos-kyrkan
 • Årstid

  Hela året

 • Längd

  3 dagar

 • Min. antal deltagare

  10

 • Bokningskod

  LISCAPPRE23, LISCAPPRE24

Resplan för vårt förprogram:

Dag 1

Transfer från flygplatsen till Sintra och ledig tid vid det vackra palatshotellet.

Dag 2

Efter frukost beger vi oss till det vackra Monserrate-palatset med sina trädgårdar vars magnifika charm besjungits av poeten Lord Byron. Den mäktiga egendomen byggdes på 1700-talet och har haft flera inflytelserika och förmögna ägare som William Beckford och Francis Cook. Faktum är att det var den senare som gjorde Monserrate till vad det är idag, med sin 1800-talsidealism som inspirerats av hans romantiska vision och porlande vatten, romantiska ruiner, blomsterträdgårdar och exotiska växter från fjärran länder. Allt finns där för dig att upptäcka medan du promenerar runt på ägorna.

Därefter utforskar vi Cape Roca, som utgör den västligaste punkten för Portugals fastland, den europeiska kontinenten och hela den eurasiska landmassan. Under din resa kommer du att fortsätta utforska flera platser som utgör vägs ände i Europa.

Under andra halvan av dagen besöker vi den kosmopolitiska staden Cascais, som förr var en liten fiskeby. Promenera längs kullerstensgator, besök butiker och yachthamnen innan vi fortsätter till Sintra där du får avnjuta en portugisisk måltid. Innan vi återvänder till hotellet får du lite ledig tid för att utforska Sintras centrum.

Dag 3

Vi lämnar Sintras vackra berg bakom oss och beger oss till Lissabon där ditt fartyg väntar på dig. Det första stoppet blir de historiska kvarteren i Belém och ett besök vid Jeronimos-kyrkan som är ett mästerverk inom Manueline-arkitektur. Byggnaden är känd för att vara en av de vackraste i hela Lissabon och byggdes på 1500-talet som ett minnesmonument för portugisiska upptäckare. Vi kommer att stanna till för att ta bilder vid Eduard VII-parken där vi njuter av en spektakulär utsikt över staden. I Baixa kommer du att promenera längs gatan Augusta som sammanbinder Rossio och handelstorget, som av många anses vara det vackraste i Europa. Därefter avslutas ditt förprogram och du kommer att bege dig till hamnen för ombordstigning.

Observera att turordningen för besökta platser kan variera.

Praktisk information 

Detta ingår

I priset ingår transfer från flygplatsen till hotellet inklusive lunch, två hotellnätter i Sintra med frukost, transfer från hotellet till hamnen, en 7,5 timmars guidad utflykt (Monserrate-palatset, Cape Roca och Cascais) med entréavgift för Monserrate-palatset och lunch, transfer till hamnen med en 4 timmars guidad utflykt (Lissabons höjdpunkter)

Ingår ej: Dricks och middag

Övrig information:

Den här rundturen börjar dagen före ombordstigningen.

Utflykten involverar en del promenadsträckor på ojämna trottoarer och kullerstensgator. Denna utflykt är inte lämplig för rullstolsanvändare.

Minsta antal deltagare: 10

Om det minsta antalet deltagare inte uppnås, förbehåller vi oss rätten att ställa in äventyret på land upp till sex veckor före avresa.