Program före sjöresan: isländska högländerna för naturälskare

Njut av det varierade landskapet, färgerna och naturens underverk i Kerlingarfjöll, en av Islands pärlor i höglandet mellan glaciärerna Hofsjökull och Langjökull. Övernatta på ett högfjällshotell i detta underbara område.

 • Upplev mer av Island under din semesterresa med Hurtigruten Expeditions
 • Besök vattenfallet Gullfoss och Tingvalla nationalpark
 • Ta ett dopp i Islands äldsta swimmingpool
 • Vandra i underbar natur
 • Resmål

  Island

 • Årstid

  Tillgängliga hela året

 • Längd

  4 dagar

 • Min. antal deltagare

  10

 • Bokningskod

  REKICEPRE24

 • Från

  kr 13 618

Program före sjöresan:

Dag 1: Reykjavík /Ankomst

Incheckning på ett centralt beläget hotell i Reykjavík. Du tillbringar sedan resten av dagen på egen hand.

Dag 2: Reykjavik/tur till Kerlingarfjöll

Njut av en god frukost på hotellet innan vi ger oss av till Kerið, en av de mest dramatiska vulkankratrarna i landet. Den uppstod genom en explosion varpå toppen imploderade. På botten finns idag en sjö. Vi fortsätter resan till geotermiska Geysir-området med sina många varma källor och där Strokkur, den mest aktiva gejsern, sprutar kokande vatten högt upp i luften var och varannan minut. Här serveras lunch innan vi fortsätter till vattenfallet Gullfoss, som betyder det ”gyllene vattenfallet” och är ett av Islands mest kända. Denna formation ligger där floden Hvítá kastar sig 32 meter nedåt och delar sig i två fall – ett magnifikt skådespel. Vi fortsätter sedan längs Kjölurvägen upp till Islands högland. Kerlingarfjöll är slutmålet, en hög fjällkedja som är en del av en väldig vulkan med 100 kvadratkilometers area. Du övernattar på det charmiga Kerlingarfjöll Mountain Resort. Rummen är moderna och samtliga har badrum med dusch.

Dag 3: Kerlingarfjöll

Njut av en heldag i det isländska höglandet och följ med på vandring runt Hveradalir, ett spektakulärt område med miniglaciärer, ångande källor och arktisk vegetation, en blandning som skapar ett av de mest unika färgskådespel du kan tänka dig. Nyanserna skiftar från vit snö till stenar som glänser av svart obsidian. Njut av dagen i dessa fantastiska omgivningar. Koppla av i den badanläggning som har konstruerats ute i naturen en knapp halvtimmes promenad från hotellet. Vi tillbringar ytterligare en natt i Kerlingarfjöll.

Dag 4: Kerlingarfjöll/Reykjavík, ombordstigning

Vi lämnar Kerlingarfjöll och åker mot Hemliga lagunen, en naturlig varm källa i den lilla byn Flúðir. Hemliga lagunen är den äldsta swimmingpoolen på Island, byggd 1891. Här får du en unik upplevelse när du kopplar av i det 38–40 °c varma vattnet, omgiven av naturen och med ånga som stiger upp mot skyn. Vårt nästa stopp är Fridheimar, för att ta en titt på växthusodlingar för den inhemska marknaden. Här får du träffa ägarfamiljen som berättar om hur deras gemensamma passion för hästar och trädgårdsodling lade grunden till dagens etablerade företagsverksamhet. Besök växthuset och känn doften av färska tomater ackompanjerad av arbetsbinas surr. Sedan är det dags för lunch innan färden går vidare mot vackra Tingvalla nationalpark, ett av Unescos världsarv. Här får du uppleva ett av Islands mest spektakulära landskap inramat av berg som skyddar en vidsträckt lavaslätt med grön mossa och vilda blommor.

Programmet före sjöresa avslutas i hamnen i god tid före ombordstigning.

Observera att platser och sevärdheter eventuellt besöks i annan ordning.

Praktisk information

 • Medelsvår till svår, långa promenadsträckor. Turen är inte lämplig för gäster med nedsatt rörlighet.
 • Om minsta antal deltagare inte uppnås förbehåller vi oss rätten att ställa in resan upp till 6 veckor före avresa.
 • Resan startar fyra dagar före ombordstigning i Reykjavík.