Seljalandsfoss waterfall

Förprogram för naturälskare: Det isländska höglandet

Njut av den vackra naturen i Thórsmörk, som ofta anses vara det vackraste området på Island. Naturen i Thórsmörk erbjuder en fantastisk utsikt i alla väderstreck, här är du omgiven av glaciärer och branta fjäll täckta av björkar. Sov över på ett hotell i detta underbara område.

 • Förbättra din vistelse på Island med Hurtigruten
 • Besök vattenfallet Gullfoss och Þingvellir nationalpark
 • Ta ett dopp i Islands äldsta simbassäng
 • Vandra i vackra omgivningar
 • Årstid

  Tillgängliga hela året

 • Längd

  4 dagar

 • Min. antal deltagare

  10

 • Bokningskod

  REKICEPRE22B

 • Från

  kr 13 618

Planerad resplan före kryssning:

Dag 1: Reykjavik / Ankomst

Övernattning på ett centralt beläget hotell i Reykjavik, där du tillbringar resten av dagen på egen hand.

Dag 2: Reykjavik / Åktur till Thorsmörk

Njut av frukost på hotellet innan du åker därifrån. Reykjavik på morgonen och bege dig till kratern Kerið. Island är översållat av vulkankratrar och Kerið är en av de mer dramatiska. Den skapades av en explosion som följdes av att konen imploderade, och nu finns det en sjö i botten. Fortsätt din resa till Geysir Geothermal Area där det finns en mängd olika heta källor, och där den mest aktiva gejsern, Strokkur, sprutar vatten med några minuters mellanrum. Lunch serveras i området. Efter lunch fortsätter vi till vattenfallen Gullfoss. Det ”gyllene vattenfallet” är det mest kända av Islands alla vattenfall, och det ligger där floden Hvítá faller 32 meter i två vattenfall, vilket skapar en fantastisk show. När du har besökt Gullfoss åker du till ditt hotell på södra Island.

Dag 3: Thórsmörk

Njut av en heldag i Thórsmörk, som ofta anses vara Islands vackraste område. Naturen i Thórsmörk erbjuder en fantastisk utsikt i alla väderstreck, här är du omgiven av glaciärer och branta fjäll täckta av björkar. På vägen tillbaka stannar vi till vid vattenfallet Seljalandsfoss.

Du övernattar återigen på ditt hotell på södra Island.

Dag 4: Thórsmörk / Reykjavik, ombordstigning

Utgå från ditt hotell och kör mot den hemliga lagunen i Flúðir, en naturlig het källa som finns i den lilla byn Flúðir. Den hemliga lagunen är den äldsta simbassängen på Island och byggdes 1891. Ha en unik upplevelse när du kopplar av i det varma vattnet som omges av flera geotermiska platser.

Bassängens naturliga omgivningar och ångan som stiger ger platsen en magisk känsla. Oavsett väder är det ett perfekt ställe för att koppla av och njuta av Islands natur när den är som allra bäst mellan sightseeingen. Bege dig till Fridheimar och få en introduktion till Islands jordbruk – den lokala produktionen i växthus. Där träffar du en lokal familj som berättar om hur deras passion för hästar och trädgårdsodling blev deras levebröd. Besök växthuset och njut av doften av färska tomatplantor och de surrande arbetsbina. Därefter är det ”bon appétit” och lunchen serveras. Efter Fridheimar beger vi oss till den vackra nationalparken Þingvellir – som finns med på listan över UNESCO:s världsarv. Ditt besök till parken ger dig en möjlighet att uppleva ett av Islands mest fantastiska landskap. Området runtomkring är omgivet av berg som skyddar en stor lavaslätt med grön mossa och vilda blommor.

Ditt program som börjar semestern slutar vid piren när det är dags för att gå ombord.

Observera att turordningen för besökta platser kan variera.

Praktisk information

Detta ingår:

Priset inkluderar en natt på hotell i Reykjavik inklusive frukost, två nätter på Fósshotel Hekla med halvpension, professionell engelsktalande chaufför/guide under turen till Thórsmörk, 3x lunch eller lunchlåda, entréavgift till den hemliga lagunen (inkl. handduk), besök till växthus.

Ingår inte: middag på hotellet i Reykjavik, dryck, dricks.

Övrig information:

 • Mellan till svår, ganska mycket promenader.
 • Den här rundturen är inte lämplig för gäster med nedsatt rörlighet.
 • Minsta antal deltagare: 10.
 • Om det minsta antalet deltagare inte uppnås, förbehåller vi oss rätten att ställa in programmet upp till 6 veckor före avresa.
 • Turen startar fyra dagar före ombordstigningen i Reykjavik.