Photo of Panama City.

Förprogram – Panamaäventyr

Ett fyra dagars äventyr som utforskar den panamanska regnskogen och innefattar en flodsafari på kvällen samt en linbanetur.

 • Förläng din vistelse i Panama med Hurtigruten.
 • Bo tre nätter på ett djungelhotell vid Chagresfloden.
 • Besök ett regnskogscenter och en gård med återplantering av skog
 • Utforska djungeln på en kvällssafari med båt och med linbana
 • Resmål

  Sydamerika

 • Årstid

  Höst

 • Längd

  4 dagar

 • Min. antal deltagare

  10

 • Bokningskod

  PTYPANPRE

 • Från

  kr 10 978

Resplan för vårt förprogram

Dag 1: Ankomst, Gamboa

Tillbringa natten på Gamboa Rainforest Resort eller liknande. Det här hotellet ligger vid Chagresflodens strand i djungelreservatet Soberanía.

Dag 2: Gamboa, Rainforest Discovery Center, kvällssafari i djungeln

Följ med på en morgonutflykt till det närliggande Rainforest Discovery Center. Besökscentret är en självförsörjande utomhusanläggning mitt inne i djungeln. Utsiktstornet är 32 meter högt och erbjuder fantastisk utsikt precis ovanför trädkronorna. Vandringsleder går i rundslingor genom skogen, och är perfekta för att upptäcka flora och fauna, såsom fjärilar, över 350 fågelarter och till och med vrålapor. Vi återvänder till hotellet för lunch och har sedan eftermiddagen för att koppla av vid hotellpoolen. På kvällen ger vi oss av på en djungelsafari med båt på Chagresfloden innan vi återvänder för att tillbringa natten på Gamboa Rainforest Resort.

Dag 3: Gamboa, gården Santa Rita Farm

Idag tar vi dig på en heldagsutflykt upp i bergen och skogarna i Sierra Llorona. Vår destination är den aktiva gården Santa Rita, som tillhör en tysk-panamansk organisation som återplanterar skog. Här kommer vi att få lära oss om olika trädarter och hur deras löv, bark och kåda används för medicinska och andra traditionella tillämpningar. När vi träffar några av de som arbetar här, kommer vi ännu mer att inse vikten av att återplantera skog och att förvalta den på ett bra sätt. Ett fantastiskt ställe för att njuta av en picknick till lunch. Vi återvänder till hotellet på eftermiddagen för att njuta av resten av dagen på egen hand.

Dag 4: Gamboa, Panama City

Börja dagen med ett besök på Sloth Sanctuary, det enda reservatet för sengångare i Panama. Det skapades för rehabilitering och understöd av dessa avspända men hårt arbetande ”vårdare av skogen”. Väl tillbaka på hotellet avnjuter vi en lunch, och sedan bär det av till linbanan i djungeln, den enda i sitt slag i landet. Åkturen upp tar ca 20 minuter, med en 1,2 km lång resa över de lummiga trädkronorna i naturreservatet Soberanía, medan vi håller utkik efter tukaner, apor och leguaner. Uppe på berget är det en snabb promenad till ett utsiktstorn som erbjuder en fantastisk utsikt över Panamakanalen, Chagresfloden, djungeln och den lilla staden Gamboa. Vårt äventyr slutar med en transfer till JW Marriott Hotel i Panama City.

Den följande övernattningen och transfer dagen därpå med utflykt/lunch till Colón ingår i fartygsresan.

Observera att turordningen för sevärdheterna kan variera.
Praktisk information

 • Detta ingår: I priset ingår tre hotellnätter på Gamboa Rainforest Resort (standardhotell), utflykter och transport med engelsktalande guide, 2 x lunch och 1 x lunchlåda med en dryck.
 • Ingår inte: middag, dricks
 • Om minsta antal deltagare inte uppnås förbehåller vi oss rätten att ställa in resan upp till 6 veckor före avresa.