Santa Rita Working farm

Panamaäventyr – efterprogam (med start från Colón)

Ett fyra dagars äventyr som utforskar den panamanska regnskogen med en flodsafari på kvällen och tur med linbana

 • Utöka din vistelse i Panama med Hurtigruten
 • Bo tre nätter i en djungelhotell intill floden Chagres River
 • Besök ett regnskogscenter och en gård som arbetar med återplantering av skog
 • Utforska djungeln på en kvällssafari med båt och med linbana
 • Resmål

  Karibien och Centralamerika

 • Årstid

  Höst

 • Längd

  4 dagar

 • Min. antal deltagare

  10

 • Bokningskod

  ONXPANPOST22

 • Från

  kr 10 543

Resplan för program efter sjöresa

Dag 1: Colón, gården Santa Rita Farm, Gamboa

Efter vi gått iland, börjar vårt äventyr på land med en utflykt upp i bergen och skogarna i Sierra Llorona. Vår destination är den aktiva gården Santa Rita Farm som tillhör en tysk-panamansk organisation som återplanterar skog. Här kommer vi att få lära oss om olika trädarter och hur deras löv, bark och kådor används för medicinska och andra traditionella tillämpningar. När vi träffar några av de som arbetar här, kommer vi att ännu mer inse vikten av att återplantera skogen och att förvalta den på ett bra sätt. Man kan knappast tänka sig ett bättre ställe för att njuta av en picknick till lunch innan vi fortsätter till Gamboas regnskogshotell, ditt hem för de kommande tre nätterna. Hotellet ligger i det lummiga djungelreservatet Soberanía intill floden Chagres River. När vi väl kommit dit, tillbringar du resten av dagen på egen hand.

Dag 2: Gamboa, upptäcktscenter för regnskogen, kvällssafari

Följ med på en morgonutflykt till det närliggande upptäcktscentret för regnskogen. Besökscentret är en självförsörjande utomhusanläggning mitt inne i djungeln. Utsiktstornet är 32 meter högt och erbjuder fantastisk utsikt precis ovanför trädkronorna. Vandringsleder går i cirkel genom skogen, och är perfekta för att upptäcka flora och fauna som fjärilar, över 350 fågelarter och till och med vrålapor. Vi återvänder till hotellet för lunch och har sedan eftermiddagen för att koppla av vid hotellpoolen. På kvällen ger vi oss av på en kvällssafari i djungeln med båt på floden Chagres River innan vi spenderar natten tillbaka på Gamboas regnskogshotell.

Dag 3: Gamboa, reservatet Sloth Sanctuary, linbana i djungeln

Börja dagen med ett besök på reservatet Sloth Sanctuary, den enda i Panama, och skapat för rehabilitering och understöd av dessa avspända men hårt arbetande ”vårdare av skogen”. Vi njuter av lunch tillbaka på hotellet och sedan bär det av till linbanan i djungeln, den enda i sitt slag i landet. Åkturen upp tar ca 20 minuter med en 1,2 km lång resa över de lummiga trädkronorna i naturreservatet Soberanía medan vi håller utkik efter tukaner, apor och leguaner. En gång på toppen av berget, är det en snabb promenad till ett utsiktstorn som erbjuder en fantastisk utsikt över Panamakanalen, floden Chagres River, djungeln och den lilla staden Gamboa.

Dag 4 Gamboa, avfärd

Frukost och avslutning av vårt efterprogram.

Observera att turordningen för sevärdheterna kan variera.

 

Praktisk information

Detta ingår:

I priset ingår tre hotellnätter på Gamboas regnskogshotell, utflykter och transport med en engelsktalande guide, 2 x lunch och 1 x lunchlåda med en dryck.

Ingår inte: middag, dricks

Kommentarer/övrigt:

 • Den här rundturen börjar på den dag när vi stiger iland i Colón.
 • Inte lämplig för gäster med nedsatt rörlighet.
 • Om det minsta antalet deltagare inte uppnås, förbehåller vi oss rätten att ställa in äventyret på land upp till sex veckor före avresa.