Naturlivet i Denali nationalpark

Förprogram – Denali nationalpark

Följ med oss och utforska naturen och djurlivet i Alaska. Vår exklusiva tilläggstur tar dig genom denna kuperade, vidsträckta och vilda amerikanska delstat.

 • Förläng din vistelse i Alaska med Hurtigruten Expeditions
 • Lyxig tågresa från Anchorage till Denali i panoramavagn
 • En omfattande rundtur i Denali nationalpark
 • Besök slädhundarna och valparna på Happy Trail Kennel
 • Årstid

  Tillgängliga hela året

 • Längd

  4 dagar

 • Min. antal deltagare

  10

 • Bokningskod

  ALAPRE22, ALAPRE23

 • Från

  kr 20 209

Planerad resplan före sjöresa

Dag 1: Anchorage, ankomst

Övernattning på ett hotell i Anchorage.

Dag 2: Anchorage till ingången till Denali Park

Den här morgonen åker vi till Anchorages järnvägsstation, där du går ombord på ett lyxtåg för en naturskön passage som tar oss norr om Denali (kl. 08.00–15.40).

Åkturen tar dig genom tre stora bergskedjors storslagna landskap. De sista fyra timmarna från Talkeetna med lunch anses vara den mest natursköna sträckan mellan Anchorage och Fairbanks och erbjuder många minnesvärda vyer över Alaskas inland. Eftersom vi färdas högt ovanför det omgivande landskapet, kommer du att få ta del av natursköna panoramautsikter när vi närmar oss och anländer till Denali. Denali nationalpark har en yta på över 2,4 miljoner hektar och är ett av världens största naturreservat. Här ligger även Nordamerikas högsta berg. De flesta besöksanläggningar ligger samlade i närheten av parkens ingång. Det finns ett val av aktiviteter du kan ägna eftermiddagen åt eller så kan du bara koppla av och njuta av utsikten.

Övernattning i en stuga vid ingången till Denali Park.

Dag 3: Denali nationalpark

Res djupt in i Denali nationalpark idag med Tundra Wilderness Bus och leta efter björnar, älgar, renar och vita snöfår i vildmarken. Under den här fem till sju timmar långa turen får du lära dig om djuren i området, såväl som floran och faunan i denna fantastiska region.

Utforska Denali nationalpark tillsammans med din guide på en omkring tre kilometer lång vacker vandring.

Du får mellanmål under turen. Observera att rundturens längd kan variera beroende på aktuella väder- och vägförhållanden.

Övernattning i en stuga vid ingången till Denali Park.

Dag 4: Denali Park-ingången till Anchorage

Idag reser du söderut från Denali nationalpark till Anchorage på Parks Highway. Vi stannar till längs vägen vid Happy Trails Kennel för att hälsa på de 30 till 60 glada slädhundarna. Turen på Happy Trails Kennel börjar med en virtuell resa längs Iditarod-leden via en video med Iditarod-mästaren Martin Buser som berättare. Vi gör också ett besök på en kopia av en kontrollstation vid Iditarod, där livet längs leden beskrivs, exempelvis hur hundarna tas om hand. Rundturen avslutas med en lekstund med hundvalparna och en tur med hundspann. Njut av en lunchlåda under ditt besök. När rundturen är färdig fortsätter du till Anchorage.

Följande natt i Anchorage är en del av kryssningsresan från Seward till Vancouver som redan ingår.

Observera att turordningen för sevärdheterna kan variera.

Praktisk information:

Detta ingår

I priset ingår en natt på ett hotell i Anchorage, två nätter på ett hotell vid ingången till Denali Park, inklusive frukost, privat transport med engelsktalande förare/guide, tågresa i lyxig panoramavagn från Anchorage till Denali, inklusive frukost, lunch, två alkoholhaltiga drycker, utflykts- och entréavgifter enligt beskrivningen, 1 lunchlåda, dricks till föraren och guiderna samt tillämpliga skatter och avgifter.

Ingår ej: måltider, om inte annat anges

Övrig information:

 • Denna rundtur finns tillgänglig som ett förprogram i kombination med din resa som börjar i Anchorage/Seward.
 • Den här rundturen är inte lämplig för gäster med nedsatt rörlighet.
 • Om det minsta antalet deltagare inte uppnås, förbehåller vi oss rätten att ställa in äventyret på land upp till sex veckor före avresa.