Tåg från Talkeetna till Denali

Efterprogram – Denali nationalpark

Följ med oss och utforska naturen och djurlivet i Alaska. Vår exklusiva tilläggstur tar dig genom denna kuperade, vidsträckta och vilda amerikanska delstat.

 • Förläng din vistelse i Alaska med Hurtigruten
 • Lyxig tågresa från Talkeetna till Denali i panoramavagn
 • En omfattande rundtur i Denali nationalpark
 • Besök slädhundarna och valparna på Happy Trail Kennel
 • Årstid

  Tillgängliga hela året

 • Längd

  4 dagar

 • Min. antal deltagare

  10

 • Bokningskod

  ALAPOST

 • Från

  kr 25 925

Resplan för program efter sjöresa

Natten före i Anchorage är en del av kryssningsresan från Vancouver till Seward som redan ingår.

Dag 1: Anchorage till Denali Park-ingången via Talkeetna

Efter frukosten på hotellet reser du från Anchorage till den lilla staden Talkeetna. Åkturen tar dig genom tre stora bergskedjors storslagna landskap.

Vid ankomst till Talkeetna går vi ombord på en lyxig panoramavagn för en tågresa norrut till Denali. Denna fyra timmars resa med lunch anses vara den mest natursköna sträckan mellan Anchorage – Fairbanks och erbjuder. Du kommer att få många minnesvärda vyer över Alaskas inland. Eftersom vi färdas högt ovanför det omgivande landskapet, kommer du att få ta del av natursköna panoramautsikter när vi närmar oss och anländer till Denali. Denali nationalpark har en yta på över 2,4 miljoner hektar och är ett av världens största naturreservat. Här ligger även Nordamerikas högsta berg. De flesta besöksanläggningar ligger samlade i närheten av parkens ingång. På eftermiddagen kan du välja mellan olika aktiviteter eller så kan du bara koppla av och njuta av utsikten.

Övernattning i en stuga vid ingången till Denali Park.

Dag 2: Denali nationalpark

Res till Denali nationalpark idag på en heldags guidad busstur. Denna omfattande rundtur tar dig längs hela den 148 km långa parkvägen till den avlägsna Kantishna-regionen, en gammal guldgruvstad under det tidiga 1900-talet. Din naturvetande chaufför/guide hjälper dig att leta efter björnar, renar, amerikanska snöfår och älg medan han/hon berättar om parkens geologiska historia. När vi anländer till Kantishna tar vi en två timmars paus för lunch i en vildmarksstuga och en valfri aktivitet. Det kommer också att finnas en parkvakt från Wonder Lake som kan svara på frågor och ge ytterligare information om området. Återresan erbjuder ett annat perspektiv av parken. Övernattning i en stuga vid ingången till Denali Park.

Observera: När du reser i maj månad tillåter vägförhållandena antagligen bara en tur till Toklat River för en subarktisk upplevelse och fantastisk utsikt med några av de allra bästa möjligheterna att se och fota djurlivet (ungefär 85 kilometer enkel väg, 6–7 timmar). En snackslåda och varm dryck erbjuds under turen.

Dag 3: Denali Park-ingången till Anchorage

Idag reser du söderut från Denali nationalpark till Anchorage på Parks Highway. Vi stannar till längs vägen vid Happy Trails Kennel för att hälsa på de 30 till 60 glada slädhundarna. Turen på Happy Trails Kennel börjar med en virtuell resa längs Iditarod-leden via en video med Iditarod-mästaren Martin Buser som berättare. Vi gör också ett besök på en kopia av en kontrollstation vid Iditarod, där livet längs leden beskrivs, exempelvis hur hundarna tas om hand. Rundturen avslutas med en lekstund med hundvalparna och en tur med hundspann. När rundturen är färdig fortsätter du till Anchorage. Resten av dagen kan du tillbringa på egen hand och natten tillbringar vi i Anchorage.

Dag 4: Anchorage, avgång

Frukosten på hotellet utgör den sista delen av ditt tilläggsprogram efter kryssningen.

Observera att turordningen för sevärdheterna kan variera

Praktisk information

I priset ingår en natt på ett hotell i Anchorage, två nätter på ett hotell vid ingången till Denali Park, inklusive frukost, privat transport med engelsktalande förare/guide, tågresa på Alaska Railroad i lyxiga panoramavagnar, utflykts- och entréavgifter enligt beskrivningen, 2 x lunch, dricks till föraren och guiderna, tillämpliga skatter och avgifter.

Ingår ej: måltider, om inte annat anges

Övrig information

 • Denna rundtur finns tillgänglig som ett tilläggsprogram i kombination med din resa som slutar i Seward/Anchorage.
 • Den här rundturen är inte lämplig för gäster med nedsatt rörlighet.
 • Om det minsta antalet deltagare inte uppnås, förbehåller vi oss rätten att ställa in äventyret på land upp till sex veckor före avresa.
 • Bokningskod: ALAPOST