A train traveling down tracks next to a body of water

Förprogram Rocky Mountaineer och Vancouver

Upplev en resa med det berömda tåget Rocky Mountaineer genom de kanadensiska Klippiga bergens fantastiska skönhet, från Banff till Vancouver. Tågresan följs av en övernattning i Vancouver, som gång på gång röstats fram som en av världens mest trivsamma städer.

 • Förläng din vistelse i Kanada med Hurtigruten
 • Res två dagar med tåget Rocky Mountaineer i en panoramavagn med förstklassig SilverLeaf-service
 • Njut av bergens skönhet i Banffs nationalpark
 • Låt dig fängslas av Vancouvers bästa sevärdheter
 • Resmål

  Nordamerika, Nordvästpassagen

 • Årstid

  Tillgängliga hela året

 • Längd

  5 dagar

 • Min. antal deltagare

  10

 • Bokningskod

  YVRROCKPRE22, YVRROCKPRE23

 • Från

  kr 30 681

Dag 1: Ankomst till Calgary

Vid ankomsten till Calgarys flygplats tar du dig till ditt hotell i terminalen, där du tillbringar natten.

Dag 2: Calgary/Banff

Efter frukost möter vi vår lokala guide innan vi ger oss av från Calgary till semesterorten Banff med hjälp av en privat van (ca 1,5 timmar). Banffs nationalpark är hemvist för 53 däggdjursarter, bland annat björnar, vargar, älgar och bergsgetter. Efter incheckning på ditt hotell kan du tillbringa dagen på egen hand.

Dag 3: Vancouver/Kamloops – Rocky Mountaineer

En privat transfer tar oss till Banffs tågstation på morgonen. Res ombord på Rocky Mountaineer från semesterorten Banff till Kamloops i hjärtat av British Columbias inland. Avnjut frukost och lunch ombord på tåget. Vår resa tar oss genom en mängd landskap när vi färdas mellan glaciärer och snötäckta toppar i de kanadensiska Klippiga bergen, över bergspass och genom märkliga tunnlar, längs steniga sjöstränder och över ranch­markerna i inlandet. Dagens höjdpunkter omfattar Nordamerikanska vattendelaren, Spiraltunnlarna, Kicking Horse Canyon, Rog­ers Pass och Craigellachie – där den sista spiken i den kanadensiska stillahavsjärnvägen slogs in. Vi stiger av vid Kamloops station tidigt på kvällen med transfer till vårt hotell för en övernattning.

Rocky Mountaineer-tåget©Gary Bembridge_2500z1250.jpg

Dag 4: Kamloops/Vancouver – Rocky Mountaineer

Vår resa fortsätter västerut mot Stilla havet och kuststaden Vancouver. Frukost och lunch serveras ombord på tåget. Under dagens resa blir det dramatiska förändringar i landskapet, från den ökenliknande miljön i inlandet, genom slingrande kanjoner och orörda skogar, till Kaskadbergen, Coast Mountains och de grönskande fälten i Fraser River Valley. Bland höjdpunkterna finns de branta sluttningarna och byggkonstruktionerna som skyddar mot ras och snö längs Thompson River samt vattenmassorna som rusar fram i Hell’s Gate i Fraser Canyon. Vår tågresa avslutas i Vancouver på kvällen. Vid ankomsten tar en privat transfer oss till vårt hotell i centrala Vancouver. Övernattning, inklusive frukost.

Observera: Turordningen för sevärdheterna kan variera

Praktisk information

Detta ingår:

I priset ingår nätter på fyrstjärniga hotell (en natt i Calgary, en natt i Banff, en natt i Vancouver, alla inklusive frukost) och en natt på ett hotell i Kamloops, som ingår som en del av vår två dagar långa järnvägstur med Rocky Mountaineer. Dessutom ingår en busstransfer från Calgarys flygplatshotell till ett hotell i Banff, entréavgift till nationalparken, en lokal engelsktalande guide från hotellet i Calgary på dag 2 till Banffs järnvägsstation på dag 3, samt resan med Rocky Mountaineer på järnvägssträckan Banff–Kamloops–Vancouver med en panoramavagn och SilverLeaf-service (två frukostar och två luncher med vin och öl).

Ingår ej:

Måltider som inte nämns som inkluderade i resplanen, drycker och dricks

Kommentarer:

 • Denna rundtur börjar med en övernattning i Calgary och avslutas på ditt hotell i Vancouver. Den andra övernattningen i Vancouver är en del av din kryssning.
 • Rundturen inkluderar viss vandring. Tillgänglig för gäster med begränsad rörlighet på begäran.

 • Om det minsta antalet deltagare inte uppnås, förbehåller vi oss rätten att ställa in programmet upp till sex veckor före avresa.
 • GoldLeaf-standardbiljetter på begäran. Observera! På resorna FNNAM2308 och AMALA2310 erbjuder vi även Rocky Mountaineer GoldLeaf-standardbiljetter eftersom det endast finns ett begränsat antal SilverLeaf-biljetter tillgängliga. Bokningskod: YVRROCKPREGL23. Vänligen kontakta kundtjänst.