Det vilda Patagonien före sjöresa

Låt oss få ta dig med från Buenos Aires till några av Sydamerikas mest spektakulära glaciärer och berg.

 • Upptäck mer av Argentina med Hurtigruten
 • Utforska Ushuaia, världens sydligaste stad med nationalparken Tierra del Fuego
 • Upplev Patagonien, en region med en spektakulär och mycket varierande natur
 • Besök en patagonisk ”estancia”, eller ranch, och få en genuin inblick i gauchornas liv och kultur
 • Resmål

  Sydamerika

 • Årstid

  Tillgängliga hela året

 • Längd

  4 dagar

 • Min. antal deltagare

  4

 • Bokningskod

  PATPRE22, PATPRE23

 • Från

  kr 21 092

Dag 1: Buenos Aires/El Calafate

Turen börjar på morgonen med transfer från ditt hotell till flygplatsen och ett flyg till Calafate, som ligger vid södra delen av Argentinasjön, ca 8 mil från nationalparken Los Glaciares. Det är den perfekta utgångspunkten för ett besök i regionen. Efter ett möte med din lokala guide kör vi dig till ditt hotell i Calafate. På kvällen besöker vi en patagonisk ”Estancia”, eller ranch, och får en genuin inblick i gauchornas liv och kultur. Efter att ha blivit bjudna på lokalt mate-te och bakverk, kan vi njuta av en promenad och se på hur fåren klipps medan vi smakar på det lokala vinet. Till middag serveras traditionella rätter på Estancias restaurang. Vi återvänder sedan till Calafate för övernattning på hotellet.

Dag 2: El Calafate

Ett absolut måste för alla som besöker Argentina är ett besök till glaciären Perito Moreno i nationalparken Los Glaciares. För att komma till bergen kör vi genom det imponerande patagoniska stäpplandskapet med dess ombytliga klimat, där det kan regna och till och med snöa. Glaciären är en del av Patagoniens kontinentala isplatå, där 13 glaciärer flyter in i Viedma- och Argentinasjön och mot Atlanten. Perito Moreno-glaciären är en av de få glaciärer i världen som fortfarande trycks framåt av dess ismassor och som inte minskar i storlek. Kvällen spenderas på egen hand efter middag på hotellet. Övernattning.

Dag 3: El Calafate/Ushuaia

Efter frukost tar vi dig till flygplatsen för flygresan till Ushuaia. En lokal guide välkomnar dig på flygplatsen i Ushuaia och tar dig med till ditt centralt belägna hotell. Beroende på flygschemat kan du på eftermiddagen njuta av en båttur i Ushuaiabukten och Beaglekanalen som är omgivna av en naturskön bergskedja. Middag på hotellet. Kvällen är fri för egna aktiviteter och övernattning.

Dag 4: Ushuaia/ombordstigning

Morgonen tillbringar du på egen hand. Vid middagstid hämtar vi dig på hotellet och tar dig med på en utflykt till nationalparken Tierra del Fuego. Den skyddade parken ligger alldeles vid havet, bara en dryg mil från Ushuaia och omges av ett naturskönt bergslandskap. Utflykten avslutas i Ushuaias hamn där vi går ombord.

Observera att på grund av förändrade förhållanden kan sevärdheternas ordningsföljd variera.

Nationalparken El Calfate och glaciären Perito Moreno Nationalparken El Calfate och glaciären Perito Moreno

Detta ingår:

I priset ingår två nätter i El Calafate och en natt i Ushuaia inklusive frukost och middag, transfer, middag på en patagonisk gård och utflykter enligt resplan, engelsktalande lokal guide under transfer och utflykter, flygresor i ekonomiklass Buenos Aires–El Calafate–Ushuaia inkl. skatter och avgifter.

Övernattningen i Buenos Aires innan turen börjar är del av din Antarktis-resa.

Ingår ej:

Lunch dag 1, 2 och 3, drycker.

Kommentarer/övrigt:

 • Denna tur inkluderar promenader på ojämn mark och lämpar sig därför inte för gäster med begränsad rörlighet.
 • Detta program är tillgänglig som förprogram i kombination med resor som börjar i Ushuaia eller Buenos Aires.
 • Utflykten i Ushuaia dag 3 beror också på flygschemat från Calafate till Ushuaia.
 • Alla utflykter är beroende på rådande väderförhållanden.
 • Om det minsta antalet deltagare inte uppnås, förbehåller vi oss rätten att ställa in programmet upp till 6 veckor före avresa.