Program före sjöresa till chilenska Patagonien

Program före sjöresa till chilenska Patagonien

 • Upptäck mer av Sydamerika med Hurtigruten
 • Kryssa på den vackra Ultima Esperanza-fjorden
 • Besök den Unesco-listade nationalparken Torres del Paine
 • Inrikesflyg, hotell och helpension ingår
 • Resmål

  Sydamerika, Antarktis

 • Årstid

  Tillgängliga hela året

 • Längd

  4 dagar

 • Min. antal deltagare

  4

 • Bokningskod

  PUQPRE22, PUQPRE23

 • Från

  kr 20 433

Dagsprogram

På våra program före sjöresan får du tillfälle att utforska resmålen lite mer på djupet innan du går ombord på Hurtigruten. Utforska sjöar, glaciärer och snöklädda bergstoppar i chilenska Patagonien med Puerto Natales som utgångspunkt. Programmet startar i Santiago och slutar i hamnen i Punta Arenas.

Dag 1: Santiago/Punta Arenas/Puerto Natales

På morgonen hämtar vi dig på hotellet och tar dig till flygplatsen. Vi flyger till Punta Arenas och åker sedan i cirka 3 timmar (inkl. lunchlåda) genom Patagoniens karga stäpplandskap. Här finns chans att se strutsar och med lite tur en och annan kondor som svävar över himlen.

Ankomst till hotellet i Puerto Natales. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Middag och övernattning.

Dag 2: Puerto Natales/Torres del Paine

Vi går upp tidigt och gör en heldagsutflykt till den Unesco-listade nationalparken Torres del Paine. Se flockar av får och guanacos med Torres del Paine-bergen som tornar upp sig i bakgrunden. Vi åker genom nationalparken i minibuss och passerar olika utsiktspunkter på vägen. Vid sjön Grey kan du se enorma isberg flyta omkring ute i vattnet och långt bort i fjärran den imponerande Grey-glaciären. På eftermiddagen återvänder vi till Puerto Natales för middag och övernattning.

Dag 3: Puerto Natales /Ultima Esperanza-fjorden

En tre och en halv timmes motorbåtstur från Puerto Natales till Ultima Esperanza-fjorden får du njuta av det fantastiskt vackra patagoniska landskapet, och vi passerar den 1 000 år gamla Balmaceda-glaciären där bland annat skarvar och sjölejon lever. En kort promenad tar dig till foten av Serrano-glaciären som omges av snöklädda toppar och väggar av is. Vi återvänder sedan till Puerto Natales, där du tillbringar resten av dagen på egen hand. Middag och övernattning.

Dag 4: Puerto Natales/Punta Arenas

Njut av det vackra landskapet när vi på eftermiddagen tar dig tillbaka till hamnen i Punta Arenas i god tid före ombordstigning.

Observera att vi vid ändrade förhållanden kan komma att besöka sevärdheterna i en annan ordningsföljd.

En stor brun hund som står bredvid en vattenförekomst En stor brun hund som står bredvid en vattenförekomst

Praktisk information

I priset ingår transfer från hotellet till flygplatsen i Santiago, flygresa i ekonomiklass Santiago de Chile–Punta Arenas (inklusive skatter och avgifter), transfer med engelsktalande förare från flygplatsen i Punta Arenas till Puerto Natales och till hamnen i Punta Arenas, 3 övernattningar på hotell i Puerto Natales med helpension och drycker till alla måltider, två heldagsutflykter med engelsktalande guide, tillgång till spaanläggning, uppvärmd simbassäng och jacuzzi.

Övernattningen i Santiago innan turen börjar ingår i din Antarktis-expedition. Alla utflykter är beroende av rådande väderförhållanden.

OBS! Kostnaderna från den outnyttjade flygresan från Santiago de Chile till Punta Arenas har redan dragits av från resans pris.

Ingår ejDrycker utanför måltiderna, dricks.

Kommentarer/övrigt:

 • Denna tur erbjuds som program före sjöresan i kombination med expeditioner som startar i Punta Arenas.
 • Vissa promenadsträckor i ojämn terräng ingår. Turen är inte lämplig för gäster med nedsatt rörlighet.
 • Om minsta antal deltagare inte uppnås förbehåller vi oss rätten att ställa in resan upp till 6 veckor före avresa.