MS Fram Svalbard MS Fram Svalbard

Hurtigruten Group

Världsledande inom upptäcktsresor


Hurtigruten Group är världens ledande koncern inom äventyrsresor. Vi erbjuder unika äventyr både på land och till sjöss med mindre fartyg från pol till pol – och allt däremellan. Vi tar våra gäster till de mest spektakulära platserna på planeten med en blandning av orörd vildmark och besök till genuina lokalsamhällen.

Hurtigruten Group håller på att revolutionera resebranschens inställning till hållbarhet, vilket gör att vi kan erbjuda autentiska lokala upplevelser samtidigt som vi lämnar ett avtryck som vi är stolta över – både i naturen och i de samhällen vi besöker.

Vårt engagemang för säkerhet är lika starkt som vår passion för att utforska. Att skydda våra gäster, kollegor, partner, djurlivet, naturen och de samhällen vi besöker kommer alltid att vara vår högsta prioritet. Alla som ger sig ut på ett äventyr med Hurtigruten kommer alltid att vara, och känna sig trygga, bekväma och glada.

Tre huvudsakliga verksamhetsområden:

Världens största och ledande expeditionskryssningsföretag

Hurtigruten Expeditions sätter hållbarhet och utforskande i centrum och erbjuder upptäcktsresor med mindre fartyg till över 250 destinationer i över 30 länder, inklusive Antarktis, Alaska, Nordvästpassagen, Grönland, Island, Svalbard, Norge, Brittiska öarna, Sydamerika och Karibien för att bara nämna några. Bland Hurtigruten Expeditions flotta med sju mindre specialbyggda expeditionsfartyg finns världens första batterihybriddrivna kryssningsfartyg. Men på alla resor kan du räkna med storslagna äventyr på små fartyg – som är guidade av handplockade experter från Hurtigrutens expeditionsteam.

Whales in Greenland

Originalet sedan 1893

Vi har erbjudit en unik kombination av lokala resenärer, varor och internationella turister ända sedan den allra första avgången för nästan 130 år sedan. Den norska kustexpressens 7 fartyg förbinder 34 samhällen längs Norges kuperade kust och tar dig närmare naturen och lokalsamhällena – på vad som kallas ”världens vackraste resa”.

På hösten åker vi in i den vackra Hjørundfjorden

Svalbards mest erfarna researrangör.

Hurtigruten Svalbard kan spåra sina rötter tillbaka till slutet av 1700-talet och erbjuder landbaserade äventyr bredvid Nordpolen året runt. Hurtigruten Svalbard skräddarsyr paket för grupper och enskilda resenärer och kombinerar sitt omfattande utbud av upplevelser, boende och måltidsalternativ. Hurtigruten Svalbard driver tre unika hotell, flera barer och restauranger och butiker samt Svalbards mest erfarna rundturstjänst. Hurtigruten Svalbard är stolt över att ha en ledande global ställning inom hållbar arktisk turism, banbrytande elektriska snöskotrar och en hybridelektrisk katamaran – som drivs med förnybar energi från de arktiska vindarna och midnattssolen.

En man åker snowboard nerför ett snötäckt berg