Hurtigruten Foundation

Hurtigruten har etablerat Hurtigruten Foundation för att säkerställa att framtida gäster kan njuta av samma unika upplevelse som gäster gör idag.

Tänk dig en värld utan isbjörnar.

En värld där orörda stränder är nedskräpade. En värld där det finns mer plast än fisk i haven. Där de stora företagen exploaterar de lokalsamhällen som de är beroende av.

Detta kan vi inte acceptera. 

Därför har vi skapat Hurtigruten Foundation.

Genom att arbeta nära gäster, partner och organisationer tror Hurtigruten att vi kan göra skillnad – genom att minimera vår verksamhets inverkan och att maximera de positiva bidrag som vi ger till lokalsamhällen.

Hurtigruten Foundation inriktar sina insatser på tre huvudsakliga områden:

  1. Arbeta för bevaring av utrotningshotade djurarter
  2. Kampen mot föroreningar och plast i haven
  3. Stödja lokala och globala projekt i de områden vi besöker på våra resor

Dessutom genomför Hurtigruten Foundation aktiviteter ombord och på land såsom strandsaneringar, brukarmedverkan, vattenprover, bevakning av oljespill och andra vetenskapliga projekt.

Vi utbildar gäster och introducerar ambassadörer för alla destinationer på varje resa. Genom föreläsningar, diskussioner och andra engagerande aktiviteter är Hurtigruten Foundation en plattform för gäster och besättning där de kan ta ställning, arbeta som volontärer och göra skillnad – tillsammans.

 

Hurtigruten Foundation finansieras av direkta donationer och flera olika initiativ ombord inklusive auktioner, insamlingar och ”Green stay”-programmet där en donation görs för varje natt som du inte ber om städning av din kabin och därför sparar energi, ström, rengöringsmedel och vatten.

Med minimala administrationskostnader doneras alla överskottsmedel från Hurtigruten Foundation till utvalda organisationer – som gör skillnad. Två gånger om året tilldelar ledningen av Hurtigruten Foundation bidrag till initiativ inom områden där Hurtigruten är verksamt.

Deadline för ansökningar om finansiering er 1 november och den 1 maj. Ladda ner ansökningsblanketten och skicka till [email protected].

 

Att vara världsledare i upptäcktsresor medför ett ansvar som vi tar på allvar.

Genom vår gemensamma beundran för och kärlek till haven, naturen, lokalsamhällen och de orörda platserna som vi utforskar, bjuder vi in dig att vara med oss och lämna ett avtryck som vi kan vara stolta över – genom Hurtigruten Foundation.

Läs mer :