Daniel Skjeldam

Chief Executive Officer, Hurtigruten Group

Daniel Skjeldam

CEO, Hurtigruten Group.

Daniel Skjeldam har varit CEO för Hurtigruten Group sedan 2012. Hans strategiska fokus och passion för innovation bidrog till att ta Hurtigruten från ett litet rederi till världsledande inom hållbara äventyrsresor.

Med sin bakgrund inom besöksnäringen var han en del av flygbolaget Norwegian när det startades 2002 och han jobbade som Chief Commercial Officer innan han tog över rodret för Hurtigruten.

Daniel sätter stolthet i att bygga företag och att skapa starka och mångsidiga team som sätter en ny standard för den globala besöksnäringen. Denna vilja att åstadkomma förändring bidrog till att han ansvarade för lanseringen av världens första hybridfartyg med batteridrift: MS Roald Amundsen och MS Fridtjof Nansen under 2018 respektive 2019.

Daniel är ofta talare vid internationella konferenser och ses som en ledare när det gäller att skydda haven och bidra till innovation och hållbarhet. Han är också grundare och ordförande för Hurtigruten Foundation.

Under sin karriär har han dessutom hunnit med tjänstgöring som officer i det norska försvaret och han är utbildad guide för polarexpeditioner.

På fritiden älskar Daniel att segla, åka skidor och utforska nya länder och kulturer som utgör ovanliga resmål.

Han är utbildad civilekonom vid Norges handelshögskola (NHH).

Han brinner också för fotografering och upptäcktsresor och du kan se Daniels bilder och äventyr på Instagram och Linkedin.

Daniel_Skjeldam_HGR_43373.JPG

Utbildning

  • Civilekonomexamen vid Norges handelshögskola (NHH)

Erfarenhet

  • Chief Commercial Officer på Norwegian Air Shuttle ASA
  • En del av teamet som startade Norwegian Air Shuttle ASA
  • Officer i norska försvaret
  • Styrelseerfarenhet från flera företag inom finans, turism och transport

Twitter: @danielskjeldam
Instagram: @danielskjeldam
LinkedIn: Daniel Skjeldam