Steven Taylor

Chief Commercial Officer (CCO), Hurtigruten Group

Steven Taylor

Chief Commercial Officer (CCO), Hurtigruten Group

Steven är den senaste medlemmen av vårt team och tillträdde tjänsten som Chief Commercial Officer i januari 2022.

Steven är en högt aktad arbetsledare inom marknadsföring, varumärkesarbete och kommersiell verksamhet och har jobbat inom besöksnäringen sedan 1998. Han har global erfarenhet från fyra kontinenter där han jobbat för tre hotellgrupper inklusive Starwood Hotels and Resorts, Shangri-La Hotels & Resorts och Accor Hotels & Resorts.

Steven spenderade 16 år med Starwood Hotels and Resorts i London, New York och Bryssel och ansvarade för e-handel, varumärkesarbete, marknadsföring, lojalitetsstrategi, intäktsoptimering och digital marknadsföring.

I över två år var han global marknadschef för Shangri-La Hotels and Resorts med Hongkong som bas, där han ansvarade för den globala kommersiella organisationen med ansvarsområden som försäljning, distribution, marknadsföring och kommunikationsstrategi. Han fortsatte sedan till Accor som varumärkeschef i september 2017 innan han utsågs till marknadschef i maj 2019.

Han har en kandidatexamen i handel från Napier University i Edinburgh och en Executive MBA från Swiss School of Hospitality i Chur.

Steven leder utvecklingen och verkställandet av Hurtigruten Groups strategiska kommersiella initiativ och är baserad på vårt Londonkontor.

Du hittar Steven på LinkedIn