
Mat och dryck
Norsk matkultur har mycket gemensamt med kustlandskapet. Den är ren, variationsrik med distinkta smaker. För oss har det alltid varit viktigt att ge våra gäster unika och genuina upplevelser när de reser med oss och den här kryssningen är inget undantag.
Lunchbuffet
Vår läckra lunchbuffet kittlar smaklökarna. Här finns dina favoriter men också alltid något som överraskar. Våra kockar väljer färska råvaror från lokala leverantörer varenda dag. Råvarorna hämtar vi både från kusten och inlandet.
Middag, exempel från vintermenyn
Förrätter:
- Krämig blomkålssoppa med persilja och rökt hälleflundra
- Soppa på ugnsbakad pumpa med bacon, pumpakärnor och örter
- Skogssvampsoppa serverad med krispigt bröd, rosenkål och bacon
- Marinerad öring med gurka och äggkräm
Huvudrätter:
- Stekt ankbröst, syltad rödlök, rotfrukter och svampkräm
- Lammlår från Hellesylt med rotfrukter, dillpotatis och senapssås
- Hälleflundra från Lofoten, grönsaker, koriander och kaviar
- Oxfilé från Nordnorge med rotfrukter, potatispuré och bordelaisesås
Desserter:
- Hjortron med norsk römme
- Karamelliserat päron med nötter och vaniljglass
- Syltade plommon från Hardanger med norsk krydderkrem och krumkakor
- Pavlova med vanilj och höstens bär
Extra servering
Pausmeny:
- Grönsaker med kryddig dipp. Kr 50,-
- Dagens bak – dagsfärska kakor eller bakverk. Kr 55,-
- Fruktfat med frukt och nötter som ger ny mötesenergi. Kr 55,-
- Wraps med rökt öring, rödlök och Philadelphiaost
- Wraps med fårfiol, sallad och pepparrotsgrädde Kr 66,-
- Quiche med bacon, svamp och purjolök. Kr 60,-
- Dagens soppa i kopp för däckspauser, serveras med färskt bröd. Kr 60,-
- Smoothies som ger energikickar Kr. 60,-
Priser pr. person
Mingelmat:
- Lokalproducerad äppelmus
- Salta mandlar
- Torrfisk-toast med: Rökt fjordöring från Fossen
- Syltad ishavsröding från Sigerfjord
- Rostbiff på ren
- Ost från Tingvoll
- Fläsksylta
Paketpris Kr 215,-