Norrsken

Tromsø - Kirkenes

Nordens Paris och Nordkapp. På den här resan Tromsø - Kirkenes håller vi oss norr om polcirkeln under hela resan, med chans att uppleva antingen vinterns norrsken eller sommarens midnattssol.

Dag 1. Tromsø, porten till Arktis

Vi föreslår ankomst till Tromsø på förmiddagen vilket ger er tid till att uppleva lite av ishavsstaden innan ni går ombord. Fartyget avgår kl. 18.30. Efter ombordstigning och incheckning kan ni njuta av utseglingen i restaurangen där det serveras en god trerätters middag lagad på lokala råvaror.

Dag 2. Honningsvåg och Nordkap

Dagen startar med några timmars konferens. Vi seglar genom Magerøysund och efter ett tidigt stopp i Hammerfest kommer vi till Honningsvåg. Detta är den verkliga porten till det spektakulära Nordkap, där det bara är 2 000 kilometers avstånd till den geografiska Nordpolen. Att stå på toppen av den 307 meter höga Nordkapsklippan ger en känsla av att vara vid världens ände.
Från Honningsvåg fortsätter mötesaktiviteterna medan vi seglar österut. När vi närmar oss Kjøllefjord sänker fartyget farten och stannar upp vid Finnkjerka. En lokal fiskare kommer ombord med dagens fångst av kungskrabbor som vi får uppleva på nära håll på däck innan de senare serveras som en del av kvällens middag – nämligen havets läckerheter.

Dag 3. Kirkenes, slutdestination och vändpunkt

När vi kommer till Kirkenes, 30 längdgrader ost, är du längre österut än både Istanbul och St. Petersburg. Du har den ryska gränsen och Kolahalvön strax i närheten. Här vid den nordostliga slutstationen har Hurtigruten bara ett val: att vända och sätta kurs söderut igen. Att lägga lite tid i Kirkenes ger möjlighet att delta i någon av aktiviteterna som erbjuds i denna exotiska arktiska miljö innan ni reser hem. Ni kan också fortsätta konferensen i Kirkenes.

Vill du veta mer om Hurtigrutens rika och unika erbjudande, ring 0771-990 490, eller e-posta till [email protected].