Till huvudmenyn
Covid-19: Updated information
Hurtigruten Logo Hurtigruten Logo
Gå till Hurtigruten Expeditions Gå till Hurtigruten den ursprungliga kustresan

Hurtigruten Group

Gå till Hurtigruten Expeditions
Gå till Hurtigruten den ursprungliga kustresan
  • Vår historia
  • 1893 Ambassadör - lojalitetsprogram
  • Hurtigruten Foundation
  • Hållbarhet
  • Karriär
  • Press
  • Sök

Hurtigruten Group

Gå till Hurtigruten Expeditions
Gå till Hurtigruten den ursprungliga kustresan
Ändra
  • Gå med i expeditions teamet och upptäck Antarktis isiga stränder med landningar för att få en närmare titt på vilda djur, utforska med kajak och besöka fascinerande platser.
  • Expedition team planerar en vandring i Damoy Point, Antarktis
  • Expedition team cruising på Damoy Point, Antarktis
  • MS fram i Wilhelmina Bay

Expeditionsteam ombord på MS Fram i Antarktis

Läs mer om våra erfarna expeditionsledare, assisterande expeditionsledare, expeditionssamordnare och föreläsare på resor i Antarktis, ombord på MS Fram under 2018.


Tessa Van Drie
Från: Nederländerna
Expeditionsledare

Line Overgaard
Från: Norge
Expeditionsledare

Pål Ranheim
Från: Norge
Assisterande expeditionsledare


Tessa härstammar från Nederländerna och avslutade den ettåriga Arctic Nature Guide-kursen som hålls på Svalbard i Norge i juni 2011. Hon har en masterexamen i fysisk geografi från universitetet i Utrecht. Efter fyra års arbete på ett kontor bestämde Tessa sig för att ändra bana och arbetade i två år som volontär i Central- och Sydamerika. Hon trivdes så bra med att resa att hon tog anställning som reseledare på ett nederländskt företag. Under tre år guidade hon nederländska grupper genom flera länder i Central- och Sydamerika. Nu bor hon i Norge och trivs fantastiskt bra med friluftslivet och aktiviteter som att åka skidor, paddla kajak och vandra i fjällen. Sedan 2011 arbetar Tessa som föreläsare ombord på MS Fram, i både Antarktis och Arktis.


Line började arbeta som besättningsmedlem hos Hurtigruten år 2001. Hon arbetade på flera fartyg som trafikerar den fantastiska norska kusten innan hon blev en del av besättningen på MS Fram år 2008. Line växte upp i det lilla samhället Klæbu utanför Trondheim. Hon utnyttjar varje tillfälle att ge sig ut och resa. Dessa resor har omfattat backpacking i Asien, Sydamerika, Australien och Afrika. Line gillar utomhusaktiviteter som längdskidåkning, kajakpaddling, snowboarding, fjällvandring och det senaste intresset – klättring. Hennes favoritexpeditioner har varit 16-dagarsturer på skidor över Svalbards snötäckta glaciärer, en åtta dagar lång fotvandring längs Grönlands Arctic Circle Trail samt kajakturer på floderna i Nepal. År 2010 genomgick hon kursen Arctic Nature Guide på Svalbard.


Pål växte upp i den nordnorska staden Tromsø och älskar alla typer av utomhusaktiviteter. Hans fascination för arktisk natur ledde till att han bestämde sig för att studera geologi vid NTNU i Trondheim. Efter avslutade studier och lärarutbildning flyttade Pål till Nordkap för att undervisa i naturvetenskap och socialkunskap på en högstadieskola. På fritiden gillar han att fjällvandra i norra Norge. Han är certifierad fjällvandringsguide av den norska turistföreningen DNT, har arbetat som guide i Nordkap och var en aktiv medlem i den lokala klättringsklubben. År 2014 reste Pål till Nepal för att arbeta som volontär i ett skolprojekt på landsbygden. Därefter fick han ett jobb på den avlägsna väderstationen på Jan Mayen. Nu arbetar Pål som assisterande expeditionsledare hos Hurtigruten och ser fram emot att kunna dela sina erfarenheter och kunskaper med andra resenärer.

Steffen Biersack
Från: Tyskland
Assisterande expeditionsledare

Regina Gehmlich
Från: Tyskland
Assisterande expeditionsledare

Helga Kristiansen
Från: Norge
Assisterande expeditionsledare


Steffen är en tysk biolog som är född och uppvuxen i Berlin, där han tillbringade sitt ”första liv” på Berlins avdelning för brottsutredningar. Efter en tid började han längta efter en förändring och började studera geologi på universitetet. Innan han kom till Hurtigruten skaffade han stora erfarenheter som guide på fältresor i många europeiska länder, Nordamerika och södra Afrika. Han anser att geologi och det komplexa ”System Earth” är ett fantastiskt spännande och viktigt ämne. Därför är han inriktad på att sprida detta starka intresse till andra. Det uppnår han genom att erbjuda ett stort urval av föreläsningar som handlar om olika fenomen på jorden.


I sin roll som utbildad mineralog (geokemi) har Regina Gehmlich heltäckande kunskaper om geologiska processer och geovetenskaplig forskning. Hon har alltid varit intresserad av djurliv och miljöskydd och har utvecklat djupgående kunnande om ekosystemens funktion och den levande och icke levande naturens ömsesidiga beroende. Varje vistelse i fascinerande natur har alltid varit ett sätt att hämta ny kraft och glädje för Regina, och hon gillar att dela sitt intresse med andra. Under de senaste åren har Regina skrivit om sina naturupplevelser från olika delar av världen och presenterat dem i uppträdanden på små scener. Därför kan hon ge passagerarna en balanserad kombination av information och underhållning och hon älskar att kunna bidra till att göra deras resa till den fantastiska upplevelse de är ute efter.


Helga Bårdsdatter Kristiansen är biolog och har bott i Longyearbyen på Svalbard sedan 2013. Biologistudier i Oslo ledde till hennes första besök på Svalbard 2011 och hon blev direkt förälskad i ön. Helga älskar hundar, utomhusaktiviteter och det vilda och karga landskapet på den arktiska ön. Hon kommer ursprungligen från det skogiga norska landskapet Telemark och naturen har alltid fascinerat henne. Helga gick på lantbruksgymnasiet, där hon bland annat lärde sig att använda en motorsåg och köra traktor. Hon arbetade som guide för fjällvandringsgrupper, snöskoterturer och stadsturer innan hon blev chef för Camp Barentz. När Helga tröttnade på att miljöproblemen i Arktis inte löstes tillräckligt snabbt bestämde hon sig för att bli aktiv som miljöpolitiker. Hon är för närvarande invald i kommunstyrelsen i Longyearbyen.

Bob Rowland
Från: USA
Föreläsare – glaciologi, geokemi

Dan Busby
Från: Kanada
Föreläsare – biologi, ornitologi

Simon Delaney
Från: Storbritannien
Föreläsare – biologi, ornitologi


Bob ville alltid vara utomhus när han växte upp. Han valde att studera geologi, eftersom det uppfyllde denna längtan både i akademiska och yrkesmässiga sammanhang. Under de inledande studierna började han arbeta på oceanografiska expeditioner som korsade Stilla havet och Indiska oceanen. Under sin tid i USA:s armé tillbringade han två somrar på Antarktis och två på Grönland, där han studerade egenskaperna hos snö och havsis. Fältarbetet för sin filosofie doktorsexamen utförde han längs Alaskas kust och offshore i norra Berings hav. Under sina 20 år på US Geological Survey har han deltagit i forskningsprojekt som har förflyttat honom från Indonesien till Elfenbenskusten och omfattat föroreningsstudier, undersökningar om miljöpåverkan samt projektledning och FN:s havsrättskonvention. Efter att Bob gick i pension har han rest jorden runt och åtagit sig konsultuppdrag i Indonesien och Nya Zeeland. Under de senaste åren har han arbetat som konsult åt USGS inom havsrättsfrågor.


Dan är född och uppvuxen i små städer på de kanadensiska prärierna och han är numera bosatt i centrala Kanada. Han har en masterexamen i naturvetenskap med ornitologi som huvudämne. Under sina 30 år som biolog för den kanadensiska regeringen arbetade han med ett stort urval av forsknings- och bevarande uppdrag, inklusive giftiga kemikaliers inverkan på fåglar, övervakning av fågelbeståndet, fågelsjukdomar, miljöundersökningar, arter i farozonen samt vindkraftens inverkan på fåglar. Idag roar han sig med sin långvariga hobby att fotografera fåglar och han håller ofta föredrag om fågelfotografi och bevarande av fåglar.


Simon växte upp vid den södra kusten i England och utvecklade ett starkt fågelintresse. En geografiexamen följdes upp med tre expeditioner till Himalaya för att studera fåglars migration samt två och ett halvt år på den subantarktiska ön Sydgeorgien där han arbetade med albatrosser, pingviner och sälar. Efterföljande arbete med tre naturbevarande organisationer ledde till att han flyttade till Nederländerna, där han i dag bor med sin familj i ett hus med utsikt över Rhenflodens flodslätt. Simon har fått ett flertal verk publicerade, bland annat en bok som belönades med ett pris 2010. Numera arbetar han som konsult med inriktning på biologisk mångfald och författarskap. Han tar sig dessutom an spännande möjligheter som att samarbeta med Hurtigruten.

Chris Croxson
Från: Storbritannien
Föreläsare – biologi, däggdjur

Delphin Ruche
Från: Frankrike
Föreläsare – biologi, däggdjur

Miguel Rodríguez-Gironés
Från: Spanien
Föreläsare – biologi, däggdjur


Chris tog sin masterexamen i marinbiologi med högsta betyg vid National Oceanography Centre (Southampton-universitetet i Storbritannien). Han är en mycket erfaren kryssningsföreläsare och -guide med inriktning på det marina djurlivet i de områden som besöks, såväl som deras förknippade ekosystem/oceanografiska egenskaper. Under de senaste nio åren har han medverkat på 120 resor kring samtliga sju kontinenter, inklusive många resor till Arktis, regionerna vid den antarktiska halvön och Rosshavsregionen. Hans föreläsningar syftar till att öka expeditionsgästernas nytta och nöje genom att skapa större förståelse och uppskattning av den marina värld som omger dem.


Delphin är en biolog som har använt vetenskapen som biljett för att studera och arbeta runt om i världen. Resorna har ofta tagit honom till bergiga områden och regioner på hög höjd, som exempelvis norra Kanada där han tog sin masterexamen i naturvetenskap, Antarktis där han övervintrade vid endast 21 års ålder eller Ethiopian Highlands där han hjälpte till att marknadsföra en nationalpark. Han bodde i USA under många år och arbetade som lärare på UCLA och deltog i olika naturvårdsprojekt runt om i landet. Samtidigt upprättade han och drev ett konsultföretag som är specialiserat på radarbaserad ornitologi. Under varje sommar sedan 2011 studerar Delphin sjöfåglar i Svalbard för Norsk Polarinstitutt, men under den arktiska vintern arbetar han som norrskensguide i norra Norge där han numera är bosatt.


Miguel Rodríguez-Gironés längtan efter oförstörda miljöer och nära kontakt med naturen ledde till att han slutade som forskare inom teoretisk fysik och påbörjade en ny karriär i beteendeekologi. Karriärbytet gav honom möjlighet att klättra i 30 meter höga palmer i den bolivianska regnskogen, observera trätande sulor på en liten ö utanför den mexikanska Stillahavskusten, skyffla elefantgödsel i Sri Lanka, följa pungdjur som lever i träd i Patagonien samt studera pingviner på Deception Island. Han älskar att segla och fotvandra, och i sitt nästa liv planerar han att bli en bohemisk romanförfattare och bo ombord på en liten träbåt utan fast förankring. Idag arbetar Miguel som forskare på Estación Experimental de Zonas Ádrias i Spanien, där han studerar pollineringsekologi och insekters färgseende. Han har undervisat i sommar- och examenskurser avseende djurens beteenden, biologiska material och visionsekologi.

Verena Meraldi
Från: Mexiko
Föreläsare – biologi

Rudolf Thomann
Från: Chile
Föreläsare – biologi, däggdjur

Rob Scott
Från: Storbritannien
Föreläsare – biologi


Verena är en mexikansk-schweizisk biolog från Mexico City, där hon studerade vid det nationella universitetet UNAM fram till 1998. År 2002 tog hon sin filosofie doktorsexamen i immunologi på Lausanne-universitetet i Schweiz och arbetade sedan under ett år som forskningsassistent på Ludwig-institutet för cancerforskning. Hennes passion för resor, fjällvandring och studier av djurlivet har tagit henne till länder och områden som Guatemala, Belize, Kuba, Skandinavien, Korsika och många andra platser i Europa. År 2003 åkte hon tillsammans med sin man på en sex månader lång campingresa genom Kanada, USA och Mexiko. Verena är mycket intresserad av fotografering och har vid flera tillfällen ställt ut sina landskapsfotografier i Schweiz. Hon har arbetat som föreläsare i Antarktis ombord på MS Fram sedan 2008 och är för närvarande bosatt i Schweiz tillsammans med sin man och två små barn.


Rudolf är född och uppvuxen i Chile men studerade biologi i Hamburg. Han återvände till Chile och från 1990 tillbringade han sju år i öknen i den norra delen av landet, där han utförde forskningsarbete med sötvattensfiskar i högt belägna sjöar i Anderna och vattendragen i högplatåområdet. Han har alltid varit mycket intresserad av fiskar och drev under sju år en fiskodling i sjödistriktet kring Panguipulli. Han har undervisat på universitet om ekologi, flora och fauna i mer än 15 år. Rudolf är en entusiastisk ekolog som under en tid var ansvarig för Chiles äldsta icke-statliga organisation på miljöområdet. Han besökte Antarktis för första gången år 1994 och med Hurtigruten 2002. Den låga som tändes vid det första besöket brinner än idag.


Robert Scott har en Bachelor-examen i biologi och en masterexamen i ekologi. Han tillbringade tre år bland sälarna på Sydgeorgien när han arbetade med British Antarctic Survey och studerade olika albatrossarter. Sedan arbetade han under två år med att ansvara för ett naturreservat på en liten ö i Seychellerna, åtföljt 20 års arbete för flera djurlivsbevarande organisationer i Storbritannien, hela vägen från Shetlandsöarna till Englands södra kust. Rob ansvarar för närvarande för en 19 km lång sträcka med internationellt viktiga platser med vilda djur vid Englands östkust. Han har nyligen börjat hos Hurtigruten och arbetar hårt för att skapa balans mellan arbete och äventyr.

Manuel Marin
Från: USA
Föreläsare – biologi, ornitologi

Elena Stautzebach
Från: Österrike
Föreläsare – biologi

Stian Aadland
Från: Norge
Föreläsare, kajakturer, fotvandring


Manuel Marin tog en filosofie doktorsexamen i zoologi och ornitologi på Louisiana State University. Han arbetade tidigare som kurator och forskningschef på Western Foundation of Vertebrate Zoology i Kalifornien och bor för närvarande på landsbygden i centrala Chile där han är sysselsatt med ornitologisk forskning. Manuel forskar om neotropiska fåglar med hjälp av ett bidrag från National Geographic Society. Under mer än 30 år har han genomfört omfattande resor genom många länder för att bedriva ornitologisk forskning och han publiceras regelbundet i ett flertal ornitologiska journaler. Manuel har arbetat i både arktiska och antarktiska regioner på Hurtigrutens expeditionsresor sedan den startades för mer än tio år sedan.


Elena går för närvarande på kursen Arctic Nature Guide på Svalbard. Hon växte upp i Österrike, där hon tog en masterexamen i meteorologi år 2013. Hon blev tidigt förälskad i glaciärområdena och fokuserade sina studier på polarforskning. Efter att hon deltagit i olika vetenskapliga expeditioner i Österrike, Sibirien, Frankrike och på Svalbard ansökte Elena och blev antagen till posten som meteorolog och havsisfysiker på den tyska forskningsstationen Neumayer på Antarktis, där hon bodde och arbetade under 14 månader. Så fort hon får möjligheten ger hon sig gärna ut på långa cykelresor i olika länder, eller också vandrar hon i bergen i sitt hemland.


Stian har varit en riktig äventyrare ända sedan två års ålder då han försökte flyga. Hans första kärlek var en gammal snowboard som han tömde sparbössan för att köpa. Stians förkärlek för snowboarding växte mycket snabbt och ledde till att han reste över hela världen i jakten på perfekt snö. Nu, vid 31 års ålder, har han slutligen hittat sitt paradis … i de avlägsna bergstrakterna på Svalbard där han tillbringar all sin tid under vintrarna. Stian planerar att bo kvar i Longyearbyen under de 29 kommande åren och tänker sedan pensionera sig och bo på Hawaii. Äventyr betyder allt för Stian. Han har också gått Arctic Nature Guide-kursen vid Svalbards universitet. Han arbetar på heltid som expeditionsguide i Svalbards bergstrakter i den högarktiska delen och dessutom med pingvinerna på Antarktis. När Stian inte är ombord på MS Fram leder han snöskoterutflykter, långa skidexpeditioner och utförsåkning på de höga bergen på Svalbard. Vänd dig gärna till honom om du har frågor om fotvandring, glaciärvandringar och andra aktiviteter.

Dave Fletcher
Från: Storbritannien
Föreläsare – historia

Rachel Morgan
Från: Storbritannien
Föreläsare – biologi

Atle Gundersen
Från: Norge
Kajakinstruktör


Dave har tillbringat 47 år, därav fyra vintrar och 44 somrar, på Antarktis. Han flyttade dit som hundförare och forskare för British Antarctic Survey. Han blev dessutom Base Commander på flera stationer. 1984 lämnade han BAS och övervintrade med Indian Antarctic Division. Sedan startade han ett litet företag som erbjuder stöd till olika polarorganisationer, bland annat Students on Ice och olika turistföretag. Dave har varit expeditionsledare under 17 år och har belönats med Polar-medaljen och Fuchs-medaljen. Han är dessutom ledamot av Royal Geographical Society.


Rachel kommer från Storbritannien och har arbetat i den antarktiska regionen under de senaste 26 åren. Fram tills nyligen var hon chef för den brittiska organisationen Antarctic Heritage Trust och bidrog kraftigt till arbetet med att skydda historiska platser på den antarktiska halvön och i Rosshavet. Dessförinnan hade Rachel hand om de historiska fotosamlingarna hos Royal Geographical Society och tillbringade 18 månader på Rothera-stationen på Antarktis i rollen som fältguide för British Antarctic Survey. Numera föreläser hon om den antarktiska utforskningens historia och är medlem i Storbritanniens Antarctic Place-names Committee.


Atle växte upp i Stavanger, nära de norska fjordarna. Han började utforska fjordarna och kusten redan som tonåring och upptäckte senare förtjusningen med att paddla havskajak. Atle är en erfaren kajakpaddlare och innehar diplomen BCU4* Leader Award/BCU5* Trainee (BCU = British Canoe Union) samt en 5-stjärnig leda-/coachlicens utfärdad av NPF (Norwegian Paddle Association). Han har genomfört och lett flera expeditioner i olika vatten och förhållanden. Atle har tio års erfarenhet som guide och har varit kajakinstruktör sedan 2008. Han är en verklig äventyrare som älskar att utforska naturen och testa sina egna gränser i kajaken, på skidor, i drakflygning och mycket annat. Atle Gundersen är VD för det norska företaget FjordEvents som arrangerar privata äventyrskryssningar för små grupper med segelbåt i de norska fjordarna. Företaget erbjuder också korta safariresor med snabba RIB-båtar.

Adrian Rubio
Från: Chile / Tyskland
Aktiviteter, historia

Tom Warmholts
Från: Nederländerna
Aktiviteter, historia

Klaus Kiesewetter
Från: Tyskland
Aktiviteter, historia


Adrian Rubio är en chilensk-tysk reseledare och företagare. Han tillbringade barndomen i Tyskland och flyttade senare till Chile. Efter några års historiestudier bytte han ämne till äventyrsturism som erbjöds på universitetet i Santiago de Chile. Efter avlagd examen flyttade Adrian till Peking, där han studerade mandarin och kinesisk kultur. Han arbetade som guide under tio år och ledde resenärer genom Chile och Patagonien. För tre år sedan flyttade han till Puerto Natales i Patagonien och öppnade ett litet vandrarhem. Vi är mycket glada över att kunna hälsa Adrian välkommen till Hurtigrutens Explorer-team i rollen som föreläsare för det antarktiska området.


Tom föddes i Nederländerna och växte upp på landet där hans kärlek till naturen väcktes. Han bestämde sig för att studera internationell turism i Paris för att samtidigt lära sig franska. Under studietiden arbetade han i flera olika länder för att skaffa erfarenheter inom turistnäringen och vässa sina språkkunskaper. Han arbetade i Kina, Tyskland, Frankrike och England och besökte många andra platser på de sju kontinenterna. När han arbetade som guide på Island väcktes hans intresse för polarregionerna. Nästa destination var Grönland, där han fick sin första kontakt med Hurtigruten medan han arrangerade en landstigning för passagerarna. Efter en kort tid blev han erbjuden en praktikplats på Antarktis och där arbetade han som guide på flera expeditioner med MS Fram.


Klaus Kiesewetter föddes i Tyskland, men han har tillbringat den största delen av sitt liv i de nordiska länderna, i synnerhet på Färöarna, på Island och i Danmark. Hand studerade Nordens historia, språk och litteratur i Reykjavik och Ålborg. Han har översatt vissa av islänningasagorna till tyska. I sin roll som frilansjournalist har han producerat flera tv-dokumentärer och filmer med reseinformation och författat artiklar i tidskrifter och dagstidningar om resor i polarområdena. Under de senaste fyra åren har han bott i Litauen, mycket nära Östersjöns stränder.

Therese Hornricht
Från: Schweiz
Föreläsare, allmän naturalist

Liselotte Kahrs
Från: Norge
Föreläsare

Yibo Li
Från: Kina
Expeditionsmedlem


Therese förälskade sig i polarregionerna för flera år sedan, när hon besökte Svalbard för första gången. Hon har en masterexamen i media och kommunikation från Schweiz och tillbringade ett år i Longyearbyen på Svalbard medan hon tog Arctic Nature Guide-kursen och började arbeta ombord på fartyg. Therese har rest runt mycket i Skandinavien och bodde ett halvår i Sverige medan hon arbetade med polarhundsuppfödning. Under sommaren år 2011 arbetade Therese som fotvandringsguide på Svalbard och bodde i tält under tre månader. Förra vintern arbetade hon som snöskoterguide i Lappland. Hennes starka intresse för snö och is tog henne till Falklandsöarna, Sydgeorgien och den sjunde kontinenten – Antarktis. När Therese är hemma i Schweiz njuter hon av Alperna året runt, oavsett om hon vandrar, åker skidor och snowboard eller till och med går på snöskor. Nu ser hon fram emot att få dela sin passion för och sina kunskaper om polarregionerna med sina gäster.


Liselotte Kahrs föddes i den norska staden Bergen. De senaste åren har hon varit på resande fot och utforskat nya platser. Hon tog sin lärarexamen i friluftsutbildning 2013 och en del av hennes studier ägde rum på Svalbard. Där gick hon Arctic Nature Guide-kursen. Hon har arbetat som havskajakguide och instruktör sedan 2009. Liselott har tillbringat mycket tid åt kajakpaddling i de norska fjordarna, i Stilla havet vid den chilenska kusten och uppe i British Colombia.


Yibo Li föddes i Peking och flyttade till Kalifornien i ung ålder. Havet, båtar och fiske är hans största intressen. Han har mer än tio års erfarenhet av arbete med Stilla havet. Efter att han fick sin 100T-kaptenslicens från USCG blev han kapten på en charterbåt för sportfiske och professionell fiskare. Han har vunnit flera fisketävlingar och år 2015 vann han den största yellowtail-tävlingen i södra Kalifornien med rekordhögt resultat. Han skaffade jakt- och vapenlicens 2012. Yibo älskar att vara utomhus och studera djurlivet. Han utforskade Guadalupe – de vita hajarnas hemvist – i december förra året.

Camille Seaman
Från: USA
Fotograf

Chelsea Claus
Från: USA
Fotograf


Camille Seaman strävar efter att ta bilder som visar att människor inte är åtskilda från naturen. Hon är Shinnecock-indian (en liten fiskestam på den östra delen av Long Island i delstaten New York) som är bosatt i norra Kalifornien. Hennes fotografier har publicerats i prestigefyllda tidskrifter, inklusive National Geographic och TIME Magazine. Camille har en Bachelor-examen i fotokonst från State University of New York i Purchase.


Chelsea är fotograf och kommer ursprungligen från Kalifornien. Hon har arbetat i fotobranschen sedan 2009, då hon tog sin examen vid Brooks Institute of Photography i Santa Barbara. Vissa av hennes främsta arbeten har publicerats i online-magasinet Girl Gone International. Hon tog också omslagsbilden till ”Lessons from the Mountain: What I Learned from Erin Walton” av Mary McDonough – en bok som avslöjar allt om den klassiska amerikanska tv-serien ”The Waltons”. Hon har bott i Lofoten för att fotografera det vackra nordnorska landskapet och är för närvarande bosatt i den franska staden Strasbourg. Hon kan det mesta om kamerautrustning och fototeknik, så tveka inte att ställa frågor!



Läs mer

  • Expeditionsteam ombord på MS Midnatsol i Antarktis
  • Expeditionsteam ombord på MS Fram i Arktis
  • Expeditionsteam ombord på MS Spitsbergen

Kontakt

  • >0771990490

  • [email protected]
  • Storgata 70, 9008 Tromsø

  • Kontakta oss

Om oss

  • Hurtigruten Group
  • Hurtigruten Foundation
  • 1893 Ambassadör - lojalitetsprogram
  • Press

Våra märken

  • Hurtigruten den ursprungliga kustresan
  • Hurtigruten Expeditions
  • Hurtigruten Svalbard

Sociala media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube

Sekretess

  • Sekretesspolicy
  • Cookies
  • Cookie Settings

Hurtigruten Expeditions

  • Expedition Kryssning
  • Alaska Kryssningar
  • Antarktis Kryssningar
  • Brittiska öarna Kryssningar
  • Kap Verde kryssningar
  • Karibien kryssningar
  • Centralamerika Kryssningar
  • Europa Kryssningar
  • Galapagos Islands Kryssningar
  • Grönland Kryssningar
  • Island Kryssningar
  • Nordamerika Kryssningar
  • Norge Kryssningar
  • Sydamerika Kryssningar
  • Svalbard kryssningar
  • Nordvästpassagen Kryssningar
  • Transoceanisk Kryssningar

Den ursprungliga kustresan

  • Norges fjordar Kryssningar
  • Norrsken Kryssningar