Pionjäranda – modernt kök
Alla våra tre restauranger ombord inspireras av de tidiga polarpionjärerna och deras upptäckaranda, och serverar en mängd läckra rätter för nutidens upptäcktsresande.
En Expeditionskryssning med Hurtigruten är en fest för alla dina sinnen och vad dina smaklökar upplever är inget undantag. Vårt talangfulla köksteam lägger ner sin själ i att ge dig bästa möjliga standard både vad det gäller mat och service. Vi använder oss av ingredienser från hållbara leverantörer för fräschare smaker och en grönare värld. Du kommer att ha ett urval av fisk, kött och rätter från växtriket, och vi kan tillgodose speciella kostönskemål om du meddelar oss i förväg.
Aune – fartygets huvudsakliga matsal
Den här trivsamma restaurangen är full av fönster som gör att du kan njuta av spektakulär utsikt över den yttre omgivningen medan du äter. Aune har fått sitt namn från en skeppshandlarfamilj i nordnorska Tromsøsom utrustade några av de stora polarupptäckarna innan de begav sig ut i vildmarken. Rätterna är internationella, ofta med en norsk touch, så förvänta dig genuina, hemlagade smaker som passar en upptäcktsresande. Frukostbufféer med ägg, tillagade precis som du vill ha dem, ger dig en bra start på dagen och en frikostig lunch sätter punkten över i:et. Middag kommer antingen bestå av en buffé eller middagar med tre till fem rätter.
Fredheim – härlig, opretentiös mat från världens alla hörn
Koppla av här när som helst under dagen för att blicka ut över horisonten, samtala över en kopp kaffe med tilltugg, eller beställ en rätt från den digra menyn. Det öppna köket här är uppkallat efter en berömd jägares lilla hus i det norska området Svalbard, inte långt ifrån Nordpolen. På samma sätt som den här jaktstugan i Svalbard nu lockar turister från hela världen, är Fredheim ombord på våra fartyg också internationell i de rätter den serverar. Vad du än är sugen på kan du välja härlig, opretentiös mat som grillade ostburgare, kebaber, varmkorv och saftiga ångade dumplings.
Lindstrøm – för exklusiv fine dining
Välkommen till vårt exklusiva middagskoncept, uppkallat efter kocken som reste tillsammans med Roald Amundsen på hans polarexpeditioner. Svitgäster kan äta på Lindstrøm med allt inberäknat till frukost och middag varje dag. Andra gäster är varmt inbjudna här för antingen den ena eller båda måltiderna på en à la carte-basis. Lindstrøm ger dig det bästa av det bästa av det nordiska gourmetköket, med förstklassiga ingredienser och inspirerade kulinariska skapelser. Matsalen är dekorerad i klassisk skandinavisk design och med modern konst. Vinlistan är också förstklassig, servicen oklanderlig, och upplevelsen får helt enkelt inte missas.