Landstigning med MS Roald Amundsens expeditionsteam i Antarktis

Experter inom upptäcktsresor

Expeditionsteamet är dina handplockade värdar som har valts ut för att säkerställa att din expedition blir ett storslaget äventyr med gott om spännande och informativa upplevelser.

Medlemmarna i vårt expeditionsteam kommer från hela världen och från alla samhällsskikt. Du kommer snart upptäcka att varje teammedlem är en riktig guldgruva av fascinerande fakta och fantastiska berättelser. Det finns en härlig blandning av olika åldrar, unika intressen och färgstarka bakgrunder. Men vad de alla har gemensamt är en passion för resande, en kärlek till vår planet och en önskan att dela med sig av sin kunskap. Tillsammans kommer de att förbättra din upplevelse och ta din expedition till en helt ny nivå.

Erfarenhet av hållbara expeditioner

Alla medlemmar i expeditionsteamet är meriterade äventyrare som besitter årtionden av utforskningserfarenhet, och de är experter på den destination du åker till. Vissa medlemmar är arktiska naturguider eller parkvakter. Andra har arbetat som ekologer på avlägsna forsknings- och bevarandeprojekt. Alla är dessutom väl insatta i AECO:s och IAATO:s riktlinjer. Varje teammedlem är starkt engagerad i hållbarhet och utbildad för att skydda dig, djurlivet och de bräckliga livsmiljöerna vi utforskar.

Specialister inom sina områden

Du kommer att bli imponerad över expeditionsteamets breda och djupa kunskap och erfarenhet. Många av dem är specialister inom sina områden och har innehaft prestigefyllda befattningar inom vetenskaps- och forskarvärlden. Bland dem finns föreläsare, naturvårdare, journalister, forskare och verkställande direktörer. Dina guider kan bland annat vara marin- och naturbiologer, socialantropologer, oceanografer, arkeologer, ornitologer, paleontologer och glaciologer.

Lär dig av experterna

Det som får våra expeditionsteam att sticka ut är deras energi och entusiasm. De älskar att småprata med gäster ute på däck och på landstigningar, och dela med sig av roliga fakta och anekdoter. De är också begåvade talare som håller slagkraftiga föreläsningar och engagerande samtal inom ämnen, såsom glaciologi, historia, biologi, arkeologi, antropologi och andra destinationsspecifika teman.

Vetenskapligt fokus

Expeditionsteamets vetenskapliga kompetens gör att de kan hjälpa dig att dra nytta av fartygets toppmoderna vetenskapscenter på bästa sätt. Det finns avancerade mikroskop för att analysera bergarter, fossil och biologiska prover tagna på fältet. Vissa medlemmar i expeditionsteamet bedriver till och med sin egen forskning medan de är ombord och delar gärna med sig av sina resultat till nyfikna gäster.

Medborgarforskare

Projekt för medborgarforskning som HappyWhale och fotografering av fytoplankton är andra sätt som du kan engagera dig på för att göra nytta. Expeditionsteamet kommer att presentera tillgängliga projekt och förklara vikten av att hjälpa forskare att samla in data i realtid för studier kring klimatförändringar och utrotningshotade arter. När vi överför observationer om djurliv till pågående forskningsprojekt bidrar vi till vår gemensamma förståelse för vår ömtåliga planet.

Aktivt äventyr

Det multibegåvade expeditionsteamet kommer att ha fullt upp med att organisera en rad olika aktiviteter ombord, såsom konstkurser, fotorådgivning, yogaklasser och meditationspass. De kommer också att följa med dig på landstigningar för att rekognoscera terrängen, svara på frågor, peka ut intressanta sevärdheter och visa vägen på spännande vandringar.