Träffa vårt Expeditionsteam

På alla våra expeditionsseglingar runt om i världen finns ett expeditionsteam ombord på fartyget - en engagerad grupp som hjälper dig att upptäcka ännu mer av del av världen du besöker.

Våra expeditionsteam älskar äventyr. Ombord har vi med oss experter i bland annat marinbiologi, arktisk överlevnad, oceanografi, fotografi som alla är med och gör din resa till ett oförglömligt äventyr.

Medlemmarna i våra expeditionsteam har stora kunskaper om de områden vi passerar och älskar att dela med sig av dem. De fungerar också som värdar både ombord och i land. Med stor äventyrslust och hängivenhet till naturen skapar de en trivsam och lärorik miljö för våra gäster.

Våra expeditionsteam välkomnar dig till spännande utflykter och fascinerande föredrag och ser till att du får ut så mycket som möjligt av din resa.

Läs mer och träffa våra expeditionsteam nedan.

 • karin-strand.jpg

  Karin Strand

  Expeditionsledare på MS Fram och MS Midnatsol

  Vad är det bästa med ditt arbete? ”Jag får arbeta i ett team som älskar sitt arbete och som jag får dela alla dessa underbara naturupplevelser i några av världens mest orörda områden med. Arbetsdagarna är långa och vi arbetar mycket, men energin kommer automatiskt när man älskar sitt jobb”.

  Se en video på Karin, där hon visar upp Hurtigrutens nya fartyg MS Roald Amundsen.

 • a-day-in-the-life.jpg

  En dag som expeditionsteam-medlem

  Följ med till Fiona Joblings "kontor"

  Fiona Jobling hamnade inom reseindustrin av misstag. Vad som började som ett trempnadersavtal har hblivit till en 20-årig karriär, som hon fortfarande uppskattar dagligen. 

  Som medlem i ett av Hurtigrutens expeditionsteamhar Fiona den avundvärda uppgiften att resa till några av världens mest fantastiska destinationer, från Norden och Antarktis till Amerika och Grönland.

 • Lär känna medlemmarna i våra expeditionsteam

  Träffa expeditionsteamen ombord på Hurtigrutens fartyg MS Fram, MS Midnatsol och MS Spitsbergen: 

  Expeditionteam ombord på MS Fram:

  Expeditionteam ombord på MS Midnatsol:

  Expeditionteam ombord på MS Spitsbergen:

  Skriva ut eller dela sidan?