Utforska Arktis i midnattssolens sken under 2023

Fem nya expeditionskryssningar med fantastiska naturupplevelser på Grönland, Svalbard, Island, Brittiska öarna och avlägsna ögrupper i Nordatlanten.

Naturens underverk och forntidskulturer

Östra Nordatlanten är en spännande region som bjuder på allt från gigantiska arktiska landmassor till ögrupper som ligger så avskilt att man får känslan av att de har kommit vilse till havs. Följ med och upptäck dessa bortglömda platser då vi upplever öar med häckande sjöfåglar, beundrar snötäckta fjäll och avlägsna vulkaner samt besöker platser där folktron lever vidare och nordmännen lämnat sitt avtryck.

Det oförglömliga äventyret görs ombord på expeditionsfartyget MS Maud som tar dig till platser där naturen är ensam härskare och du fortfarande kan höra viskningar från en annan tid i vinden.

MS Maud in Lofoten
Foto: Tommy Simonsen

Upptäck flera resmål under samma resa 

Vi har kombinerat flera resmål så att du får uppleva ännu mer under ditt äventyr. Vissa områden är så avlägsna att de bara kan utforskas i expeditionsstil. Här krävs det att vi samarbetar med naturen för att ta dig till världens största fjordsystem och fridfulla Svalbard med den vackra midnattssolen som vår ständiga följeslagare.

MS Maud in Lofoten
Foto: Tommy Simonsen

Bekvämligheter i världsklass

Håll dig i form på fartygets inomhusgym med ett stort utbud av träningsutrustning eller koppla av och beundra landskapet från panoramabastun – eller i en badtunna på MS Mauds observationsdäck.

Följ med på våra utflykter

Utforska våra resmål ytterligare genom att boka någon av våra tillvalsutflykter. Följ med på en spännande vandring upp på en bergsrygg eller var med och fira när vi passerar gränsen mellan nordligaste norr och söder under vår polcirkelceremoni.

Våra expeditionsteam

Våra expeditionsteam fungerar som dina oersättliga värdar under hela din expeditionskryssning. De delar sin kunskap om naturen i vårt förstklassiga vetenskapscenter. Här erbjuds föreläsningar i en rad ämnen, såsom geologi eller havens ekosystem och djurliv.

För- och efterprogram

Förläng ditt äventyr med Hurtigruten genom att lägga till ett för- eller efterprogram. Vi ger dig möjligheten att utforska ditt resmål under utflykter, stadsturer och flerdagsprogram iland.

Läs mer om våra resmål

Läs mer om våra resmål

Artikel

Islandsresa – en inspirerande kraftmätning

Artikel

En kort historia om Svalbard

Artikel

Människorna som kallar Grönland sitt hem

Artikel

Grönlandshavet