Unna dig en bucketlist-upplevelse under 2023

Följ med på expeditionskryssning till några av världens mest enastående resmål och kom nära natur, djurliv och historia.

Bucketlist-upplevelser under 2023

Vi tar dig till unika destinationer, från Grönland och Svalbard i norr till Antarktis i söder. Du får också chans att uppleva fantastiska kustlandskap, från Galápagosöarna i väst till Europas atlantiska kust i öst. Oavsett vilket resmål du väljer sker resan i äkta expeditionsstil.

Många av våra resmål är destinationer för den så kallade ”bucketlist” – ställen dit många drömmer om att resa till under sin livstid. Det kan finnas många skäl till att man kallar ett resmål för just en bucketlist-destination. När vi pratar om bucketlist-destinationer är de ofta förknippade med utforskarhistoria och äventyrslust, och då är det främst tre av våra resmål som utmärker sig: Antarktis, Nordvästpassagen och Grönland.

Man i mitten av pingvin koloni i stora Antarktis landskap
Foto: Marsel van Oosten

Antarktis

Sagolika äventyr i en värld av is

Inga destinationer är lika fängslande som Antarktis. På vägen över Drakes sund finns gott om tid att bygga upp förväntningarna, men det finns inget som kan förbereda dig på det verkligen får uppleva. Storleken i sig är ofattbar, men när du står på den vita kontinenten omringad av gigantiska isberg och miljontals pingviner skapar du ständigt minnen för livet.

Läs mer om Antarktis Läs mer om Antarktis
Man i mitten av pingvin koloni i stora Antarktis landskap
Foto: Marsel van Oosten

Reseguide till Antarktis

Läs mer om vad det innebär att resa till den mest avlägsna kontinenten i världen – Antarktis.

Utvalda resor till Antarktis

A person standing on a rocky hill
Foto: Andrea Klaussner

Grönland

Världens mest storslagna upplevelser?

Alla vet att Grönland är världens största ö och här kan du verkligen få ditt livs mäktigaste upplevelser. Grönland har en otrolig förmåga att överraska även de mest beresta äventyrarna. Den enorma vildmarken och världens största fjordsystem på östkusten är perfekt för utflykter, såväl inkluderade som tillvalbara. Och det är svårt att inte bli hänförd av kulturen på Grönlands västkust.

Läs mer om Grönland Läs mer om Grönland
A person standing on a rocky hill
Foto: Andrea Klaussner

Reseguide till Grönland

Lär dig mer om vad det innebär att resa till den fantastiska ön med glaciärer och enorma blå isberg – Grönland.

Gjoa Haven, Canada
Foto: Getty Images

Nordvästpassagen

En genuin expedition i Norra ishavet

Upptäcktsresande sökte förgäves efter Nordvästpassagen i många år innan Roald Amundsen fann vägen genom packisen år 1906. Nu kan du resa i hans kölvatten och uppleva naturen och djurlivet på det här äventyret. Om du är på jakt efter upplevelser som överträffar allt annat, är en expeditionskryssning genom Nordvästpassagen precis vad du söker.

Läs mer om Nordvästpassagen Läs mer om Nordvästpassagen
Gjoa Haven, Canada
Foto: Getty Images

Reseguide till Nordvästpassagen

Nordvästpassagen är en serie med sjövägar som förbinder Atlanten med Stilla havet via Norra ishavet.

Vad sägs om en expeditionskryssning till varma farvatten

Vidga dina vyer och följ med på en unik expeditionskryssning till Galápagosöarna, Västafrika och Kap Verde, Karibien, Centralamerika och Sydamerika.

Läs mer Läs mer