Tryggare tillsammans

Din säkerhet är vår högsta prioritet, oavsett om du reser med Hurtigruten i 12 dagar eller under några timmar.

Vad ska man göra före ombordstigning?

Den 12 februari upphävde norska myndigheter samtliga restriktioner relaterade till covid-19-pandemin. Vi har också förändrat våra åtgärder för att begränsa smittspridning i linje med den norska regeringens råd, men vi har behållit några av åtgärderna ombord.

Observera att våra åtgärder för att begränsa smittspridning kan förändras med kort varsel både före och under din resa. Vi följer händelseutvecklingen och den norska statens bestämmelser och rekommendationer kontinuerligt.

Det är ditt ansvar att uppfylla kraven från norska staten för inresa och inrikes resor.

Resekarta, covid-19

Använd vår interaktiva karta för att se vart du kan resa och för att hålla dig uppdaterad om eventuella inresekrav.

Anländ minst 15 minuter före avresa

För att undvika förseningar måste alla gäster vara redo för ombordstigning minst 15 minuter före avgång i samtliga hamnar. Om ombordstigning sker i Bergen måste du anlända till terminalen minst 30 minuter före avgång.

Ombord

Social distansering

Vi uppmuntrar alla gäster att hålla avstånd till andra när så är möjligt.

Munskydd

Munskydd är valfritt ombord.

Tvätta händerna

Alla gäster ombeds hålla en god handhygien och tvätta händerna regelbundet. Du måste tvätta eller desinficera händerna före samtliga måltider. Handsprit finns tillgängligt runt om i fartyget.

Temperaturkontroll

Vi kan komma att mäta din kroppstemperatur vid landgången och restaurangentréerna, beroende på smittspridningsnivåerna i Norge.

Städning

Våra redan strikta rengöringsrutiner har stärkts ytterligare under covid-19-pandemin. Vi rengör och desinficerar alla hytter och ytor i gemensamma utrymmen.

Luftkonditionering

Vi använder luftkonditioneringssystem som alltid ger ny luft – den återanvänds inte.

Reseintyg för flygresor

Vi utfärdar inga reseintyg för flygresor ombord.

Allmänna symptom

Om du har allmänna sjukdomssymptom på säsongsinfluensa, förkylning eller covid-19 rekommenderar vi att du undviker att resa. Om du utvecklar symptom ombord ber vi dig att stanna i din hytt samt använda ett munskydd om du måste lämna hytten för att inte smitta andra.

Medicinskt bistånd

Tyvärr finns ingen läkare eller apotek ombord. Men besättningen ombord är utbildade i första hjälpen och kan ge akut medicinsk hjälp. Fartygen ligger också nära land om akut medicinsk hjälp skulle behövas.

 

Utflykter och landstigningar

Smittspridningsåtgärder

Vi vidtar samma åtgärder för begränsning av smittspridning vid utflykter på land som ombord.

Förändringar i utbudet

På grund av covid-19-pandemin kan vårt utbud av utflykter förändras med kort varsel i fall smittläget eller åtgärderna för att begränsa smittspridning förändras.