Formaliteter och resehandlingar för resor längs Norges kust

Tack för att du valt att resa med Hurtigruten. Ta ett par minuter för att bekanta dig med de nödvändiga formaliteterna och för att se över dina resehandlingar.

Om du ska på en expeditionsresa till Norge ombord på  MS Otto Sverdrup eller MS Maud, vänligen klicka här.

Inresebestämmelser

Pass- och visumkrav

Alla som ska resa med Hurtigruten, måste presentera ett giltigt pass eller giltig id-handling. Håll ditt ID till hands vid ombordstigning. Ombordstigning kommer att nekas om ett giltigt ID inte visas upp vid incheckning. Detta gäller för alla gäster, inklusive medborgare i skandinaviska länder. Om du planerar att resa till Svalbard måste du ta med ditt pass.

Du ansvarar för att kontrollera och uppfylla de krav avseende pass, visum, hälsa och inresa som krävs för din resplan. Vi kan endast tillhandahålla allmän information om detta. Du måste själv, enligt vad som är tillämpligt, kontrollera kraven för dina specifika omständigheter via relevanta ambassader och/eller konsulat och rådfråga din läkare. Kraven förändras med tiden och därför måste du kontrollera dem i nära anslutning till avresan.

Om ditt pass är på sista året bör du kontakta ambassaden för det land du besöker. Om du behöver mer information kan du kontakta svenska ambassader och konsulat, Sweden abroad, via https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/ eller besöka polisens webbplats https://polisen.se/tjanster-tillstand/pass-och-nationellt-id-kort/.

För europeiska semesterresor ska du skaffa ett europeiskt sjukförsäkringskort före avresan.

Aktuell reserådgivning kan erhållas från webbplatsen för svenska ambassader och konsulat, Sweden Abroad på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/.

Innehavare av icke-svenskt pass, inklusive andra EU-medborgare, bör skaffa aktuell rådgivning om pass- och visumkrav från ambassaden, en generalkommissarie eller konsulatet för resmålet eller länder som du reser genom.

Vi åtar oss inget ansvar om du inte kan resa eller drabbas av någon annan förlust på grund av att du inte har uppfyllt pass-, visum- eller inresekrav eller regler avseende din hälsa. Du samtycker till att ersätta oss i samband med eventuella böter eller andra förluster som vi drabbas av som ett resultat av din underlåtenhet att uppfylla pass-, visum- eller inresekrav eller regler avseende din hälsa.

*

Se till att ta del av den mest uppdaterade informationen om resor till Norge och se den senaste kartan med färgkoder för karantänkrav på norska folkhälsoinstitutets webbplats

Tryggare tillsammans

Din säkerhet har högsta prioritet för oss. Vi har infört strikta åtgärder som är utformade för att minska spridningen av covid-19 på alla våra fartyg. Vi uppdaterar kontinuerligt dessa åtgärder i enlighet med de senaste riktlinjerna från myndigheter. Du måste följa eventuella restriktioner vid tiden för din resa. Du kan vara trygg med att vi kommer att erbjuda säkrast möjliga reseupplevelse.

Våra säkerhetsrutiner: Tryggare tillsammans

Du kan läsa mer om våra flygbolagspartners hälso- och renhållningsåtgärder på deras särskilda webbsidor.

Obligatorisk självdeklaration

Detta formulär skickas till dig 24 timmar före fartygets avgång. Om du inte har möjlighet att fylla i det digitalt får du självdeklarationsformuläret när du checkar in.

Du kan också fylla i självdeklarationsformuläret genom att följa länken nedan. För att informationen ska vara så aktuell som möjligt, får blanketten inte fyllas i tidigare än 24 timmar före avgång.

 

Praktisk information

Det finns över 70 aktiviteter som tar dig ännu närmare Norges kust. Våra tillvalsutflykter erbjuder en rad olika säsongsupplevelser både till sjöss och på land:

Är du osäker på vad du ska packa med dig på resan? Vi har tagit fram en packlista åt dig som är lämplig för alla årstiderna längs den norska kusten.

Här hittar du information om planerade kryssningar och ändringar av resplanen:

Dina resehandlingar

Du borde ha fått dessa dokument från oss:

  • Resplan (endast för din information)
  • Transferkuponger (Tide Buss, om transfer har bokats)
  • ”Norge i ett nötskal” biljetter (om bokade)
  • Information om för- och efterprogram (om bokat)

Du kan även ladda ner:

Vi på Hurtigruten är engagerade i hållbart resande och strävar alltid efter att minimera den negativa påverkan av vår verksamhet. Därför skickar vi även ut våra resehandlingar digitalt. Vi håller en nära dialog med våra partner om detta, men för närvarande kräver följande tjänster fortfarande tryckta dokument för att kunna resa:

  • Vy (tåg i Norge)
  • Transfer i Bergen, Oslo, Kirkenes, Tromsø och Trondheim
  • Utflykten ”Norge i ett nötskal” 

För alla andra tjänster som bokats med Hurtigruten krävs ingen utskriven bekräftelse. Du behöver bara visa upp ett giltigt pass eller ett officiellt id-kort. Du behöver inte visa upp några kuponger som inköpsbevis för hotell, kustutflykter eller resor som du har bokat med Hurtigruten.

Du behöver inga biljetter i pappersform om du har bokat flyg med oss. Dina boardingkort utfärdas på flygplatsen vid incheckning. Se guiden för ankomst- och avgångsinformation för mer information.

Läs alla dokument noggrant och kontakta din resebyrå, researrangör eller Hurtigruten (om du har bokat direkt hos oss) om du har några frågor. Vi ser fram emot att få välkomna dig ombord på världens vackraste resa.

Läs våra fullständiga villkor.