Gäller t.o.m. 2022-06-30

Boka Tryggt

Vår populära Boka tryggt-policy är tillbaka, vilket betyder att du kan känna dig trygg inför din nästa resa längs den norska kusten.

Policyn gäller alla nya bokningar som görs mellan 16 februari 2022 och 30 juni 2022 samt för resor som avgår senast 31 december 2022.

 • Gratis ombokning
  Ändra dina resedatum och res senare under 2022 eller 2023 – kostnadsfritt. Detta kan göras av valfri anledning som inte är relaterad till covid-19
 • Covid-ombokning
  Om covid-19 påverkar din resa, boka om eller avboka din resa gratis och få kryssningskrediter för en senare resa.
Into Trollfjord onboard MS Richard With
Foto: Agurtxane Concellon

Gratis ombokning

Upp till 31 dagar innan datumet för avresa kan du ändra resedatumen utan kostnad för att resa senare under 2022 eller 2023. Detta kan göras av valfri anledning som inte är relaterad till covid-19.

Och även om du inte har valt några nya resedatum än kan du fortfarande bara avboka din resa och få kryssningskrediter för valfri framtida resa med oss under 2022 eller 2023.

 • Detta gäller nya bokningar som görs innan 30 juni 2022 för alla klassiska resor under 12, 7 och 6 dagar, korta resor och hamn till hamn-resor senast 31 december 2022
 • Boka om på alla våra resor längs norska kusten med avgång senast 31 mars 2023
Into Trollfjord onboard MS Richard With
Foto: Agurtxane Concellon
Trana, Norway
Foto: Kristian Dale

Covid-ombokning

Vad händer om covid-19 hindrar dig från att genomföra din resa? Vi har beredskap för det också med gratis ombokningar från 31 dagar till 24 timmar innan avresa.

Kom ihåg att om du inte är säker på exakt vilka datum du vill boka om till så kan du också avboka din bokning och få kryssningskrediter för valfri resa med oss under 2022 eller 2023.

 • Giltiga covid-19-faktorer som påverkar din resa inkluderar att testa positivt för covid-19, karantänkrav vid ankomst till Norge eller ett förbud mot att resa till Norge från den plats du inleder din resa från
 • Detta gäller nya bokningar som görs innan 30 juni 2022 för alla klassiska resor under 12, 7 och 6 dagar, korta resor och hamn till hamn-resor senast 31 december 2022
 • Boka om och använd kryssningskrediter för framtida resor på alla våra resor längs norska kusten med avgång senast 31 mars 2023
Trana, Norway
Foto: Kristian Dale
MS Nordlys seglar in i solnedgången nära Brønnøysund
Foto: Gunnar E Nilsen - Guest image

När vi avbokar

Som alltid, och i enlighet med våra Allmänna villkor, kommer vi att erbjuda dig en återbetalning om det är vi som har tvingats till det svåra beslutet att ställa in din expedition på grund av extraordinära omständigheter.

Du kommer också att kunna välja gratis ombokning eller att få kryssningskrediter för en valfri framtida kryssning.

MS Nordlys seglar in i solnedgången nära Brønnøysund
Foto: Gunnar E Nilsen - Guest image

Mer information om villkoren

Läs de detaljerade villkoren för Boka tryggt-erbjudandet här. 

Villkoren för Boka tryggt kan inte användas för att göra anspråk på en återbetalning. 

Om du bokar om din resa med Boka tryggt-villkoren kommer den ursprungliga tidsgränsen för avbokning och avgifter enligt Allmänna villkor att fortsätta gälla. Kampanjer eller erbjudanden som var tillgängliga eller tillämpliga vid ursprungsbokningen kommer inte att gälla för efterföljande bokningar som gjorts med Boka tryggt-villkoren. 

Du kan också förlita dig på våra Allmänna villkor. Allmänna villkor och EU-direktivet för paketresor inkluderar också rätten att boka om eller avboka resan om vissa villkor uppfylls. Du kan till exempel avboka en paketresa innan den börjar, utan att betala en avbokningsavgift, om oundvikliga och extraordinära omständigheter uppstår vid resmålet eller dess omedelbara närhet, vilket skulle ha betydande inverkan på hur paketresan skulle kunna genomföras.

Hitta din resa