Gäller t.o.m. 2023-12-31

Norrskensgaranti

För dig som vill se norrskenets virvlande ljus ger vi ett löfte som ingen annan kan matcha:

Res med oss längs den norska kusten under norrskenssäsongen mellan den 1 oktober och 31 mars på en kryssning på 11 dagar eller mer. Om vi inte ser något norrsken från fartyget under kryssningen ger vi dig en till 6-dagars sydlig eller 7-dagars nordlig resa på den klassiska kustexpressen – KOSTNADSFRITT*.

*Se villkor nedan

Hitta din resa

Varför vi kan ge detta löfte

Vår resa längs den norska kusten går direkt under norrskenszonen, som är ett område med konsekvent och förstärkt norrskensaktivitet.

Våra fartyg fungerar som flytande, mobila observatorier som förflyttar sig från områden med mycket molntäcke till platser med klar himmel och perfekta förhållanden för att se norrskenet när det dyker upp.

Så här hjälper vi dig att se norrskenet

Alla hytter och sviter på våra fartyg är försedda med ett ”norrskenslarm” som spelas upp när norrsken dyker upp, så att du kan titta ut från fönstret eller gå ut för att se det.

Vår besättning meddelar om norrsken direkt till din hytt eller svit på dagen eller natten. Du kan välja att aktivera eller inaktivera dessa meddelanden när du vill.

Allmänna villkor för norrskensgarantin

Förekomsten av norrsken definieras som en iakttagelse från fartyget som registreras av fartygets däcksbefäl och som meddelas passagerarna ombord. Norrskenet kan pågå i allt från några minuter till några timmar, och fartygspersonalens beslut huruvida norrsken har förekommit är slutgiltigt.

Vi hoppas att du får uppleva norrsken under din klassiska rundresa, upptäcktsresa, på Nordkapsexpressen eller Hurtigruten Expeditions vinterkryssningar i Norge med MS Maud och MS Otto Sverdrup, även om vi inte kan hållas ansvariga för om det inte sker. Vi lovar emellertid att om inget norrsken förekommer så som det har definierats ovan på din resa kommer vi att bjuda dig på en ny kryssning, med förbehåll för de Allmänna villkoren som anges nedan.

Förbehåll för följande ”Allmänna villkor”

Du kan åka på den klassiska 7-dagarsresan norrut eller den klassiska 6-dagarsresan söderut, med avresa den följande resesäsongen från 1 oktober till 31 mars i en ospecificerad insideshytt med två enkelsängar och helpension (du kan uppgradera till en annan hyttklass mot en extra kostnad i mån av tillgänglighet). Kryssningserbjudandet måste tas i anspråk och bokas senast 28 dagar efter återkomstdatumet. Ett urval av avgångsdatum kommer att erbjudas, och erbjudandet gäller endast en gång.

”Undantag”: Erbjudandet inkluderar inte flyg, transfer, alla kostnader ombord, utflykter, bagagehantering. Erbjudandet gäller inte ombokade eller avbokade kryssningar (inklusive kryssningar där mer än 50 % av resan har avbokats). Bokningarna är inte överförbara, kan inte bytas ut, har inget kontantvärde och kan inte återbetalas.

Hurtigruten förbehåller sig rätten att när som helst dra tillbaka eller ändra erbjudandet. Kontrollera statusen för aktuella erbjudanden vid bokningstillfället.