Gäller t.o.m. 2023-03-31

Norrskensgaranti

För dig som vill se norrskenets virvlande ljus ger vi ett löfte som ingen annan kan matcha:

Res med oss längs den norska kusten under norrskenssäsongen mellan den 1 oktober och 31 mars på en kryssning på 11 dagar eller mer. Om vi inte ser något norrsken från fartyget under kryssningen ger vi dig en till 6-dagars sydlig eller 7-dagars nordlig resa på den klassiska kustexpressen – KOSTNADSFRITT*.

*Se villkor nedan

Hitta din resa

Varför vi kan ge detta löfte

Vår resa längs den norska kusten går direkt under norrskenszonen, som är ett område med konsekvent och förstärkt norrskensaktivitet.

Våra fartyg fungerar som flytande, mobila observatorier som förflyttar sig från områden med mycket molntäcke till platser med klar himmel och perfekta förhållanden för att se norrskenet när det dyker upp.

Så här hjälper vi dig att se norrskenet

Alla hytter och sviter på våra fartyg är försedda med ett ”norrskenslarm” som spelas upp när norrsken dyker upp, så att du kan titta ut från fönstret eller gå ut för att se det.

Vår besättning meddelar om norrsken direkt till din hytt eller svit på dagen eller natten. Du kan välja att aktivera eller inaktivera dessa meddelanden när du vill.

Villkor för norrskensgarantin

Erbjudandet gäller alla nya bokningar av resor på 11 dagar eller mer längs den norska kusten med den klassiska kustexpressen, Nordkapsexpressen och utvalda kryssningar med Hurtigruten Expeditions som avgår mellan den 1 oktober 2022 og 31 mars 2023 og 26 september 2023 och 31 mars 2024.

Förekomsten av norrsken definieras som en iakttagelse från fartyget som registreras av fartygets däcksbefäl och som meddelas passagerarna ombord. Förekomsten av norrsken kan pågå allt från några minuter till några timmar, och fartygets beslut om huruvida norrsken förekom är slutgiltigt. Vi meddelar om norrsken ombord på fartyget och du har möjlighet att få meddelanden direkt till din hytt eller svit. Vi hoppas att du får uppleva norrsken när du reser med oss 11 dagar eller mer, men vi kan inte hållas ansvariga om du inte gör det.

Vi lovar att om det inte skulle förekomma något norrsken såsom det är definierat ovan, får du en 6- eller 7-dagars resa på den klassiska kustexpressen med avresa mellan den 26 september 2024 och den 31 mars 2025 i en ospecificerad insideshytt med två enkelsängar och helpension kostnadsfritt. Du kan uppgradera till en annan hyttklass mot en extra kostnad i mån av tillgänglighet.

Vi förbehåller oss rätten att när som helst dra tillbaka eller ändra erbjudandet. Kontrollera statusen för aktuella erbjudanden vid bokningstillfället. Erbjudandet måste tas i anspråk och bokas minst 28 dagar efter återkomstdatumet. Ett urval av avresedatum kommer att tillhandahållas.

Erbjudandet inkluderar inte flyg, transfer, alla kostnader ombord, utflykter eller bagagehantering. Erbjudandet gäller inte för ombokade eller avbokade kryssningar. Bokningarna är inte överförbara, kan inte bytas ut och har inget kontantvärde.