A train traveling down tracks next to a body of water
Foto: Gary Bembridge Foto

Rocky Mountaineer och Vancouver: Förprogram

Njut av att resa med det berömda tåget Rocky Mountaineer genom de kanadensiska Klippiga bergens fantastiska skönhet från Banff till Vancouver. Tågresan följs av en övernattning i Vancouver, som gång på gång röstats fram som en av världens mest trivsamma städer.

 • Förläng din vistelse i Kanada med Hurtigruten
 • Res två dagar med tåget Rocky Mountaineer i en panoramavagn med förstklassig SilverLeaf-service
 • Njut av bergens skönhet i Banffs nationalpark
 • Låt dig fängslas av Vancouvers bästa sevärdheter
 • Resmål

  Nordamerika, Nordvästpassagen

 • Årstid

  Tillgängliga hela året

 • Längd

  7 dagar

 • Min. antal deltagare

  10

 • Bokningskod

  YVRROCKPREB/YVROCKPRED

 • Från

  kr 32 237

Dag 1: Ankomst till Calgary

Vid ankomsten till Calgarys flygplats tar du dig till ditt hotell i terminalen, där du tillbringar natten.

Dag 2: Calgary/Banff

Efter frukost möter vi vår lokala guide innan vi ger oss av från Calgary till semesterorten Banff med hjälp av en privat van (ca 1,5 timmar). Banffs nationalpark är hemvist för 53 däggdjursarter, bland annat björnar, vargar, älgar och bergsgetter. Efter incheckning på ditt hotell kan du tillbringa dagen på egen hand.

Dag 3: Banff (ledig dag)

Sommartid i Banff handlar om att dra nytta av solskenet och dra ut på äventyr i de omgivande bergen. Prova något du aldrig provat på förut, som bergsklättring eller ridning. Åk på en naturskön tur eller helikopterflygning (ingår ej) och förbluffas av den spektakulära skönheten i Banffs nationalpark med sina berg, sjöar och dalar. Vår lokala guide hjälper till med privata utflykter eller fotvandringar. Övernattning i Banff.

Dag 4: Vancouver/Kamloops – Rocky Mountaineer

En privat transfer tar oss till Banffs tågstation på morgonen. Res ombord på Rocky Mountaineer från semesterorten Banff till Kamloops i hjärtat av British Columbias inland. Avnjut frukost och lunch ombord på tåget. Vår resa tar oss genom en mängd landskap när vi färdas mellan glaciärer och snötäckta toppar i de kanadensiska Klippiga bergen, över bergspass och genom märkliga tunnlar, längs steniga sjöstränder och över ranch­markerna i inlandet. Dagens höjdpunkter omfattar Nordamerikanska vattendelaren, Spiraltunnlarna, Kicking Horse Canyon, Rog­ers Pass och Craigellachie – där den sista spiken i den kanadensiska stillahavsjärnvägen slogs in. Vi stiger av vid Kamloops station tidigt på kvällen med transfer till vårt hotell för en övernattning.

Rocky Mountaineer-tåget©Gary Bembridge_2500z1250.jpg

Dag 5: Kamloops/Vancouver – Rocky Mountaineer

Vår resa fortsätter västerut mot Stilla havet och kuststaden Vancouver. Frukost och lunch serveras ombord på tåget. Under dagens resa blir det dramatiska förändringar i landskapet, från den ökenliknande miljön i inlandet, genom slingrande kanjoner och orörda skogar, till Kaskadbergen, Coast Mountains och de grönskande fälten i Fraser River Valley. Bland höjdpunkterna finns de branta sluttningarna och byggkonstruktionerna som skyddar mot ras och snö längs Thompson River samt vattenmassorna som rusar fram i Hell’s Gate i Fraser Canyon. Vår tågresa avslutas i Vancouver på kvällen. Vid ankomsten tar en privat transfer oss till vårt hotell i centrala Vancouver. Övernattning, inklusive frukost.

Dag 6: Vancouver/ombordstigning 05.06.2021, 29.06.2021, 31.07.2021

Efter frukost gör vi en sightseeingtur runt Vancouver. Vi kommer att se English Bay, Canada Place, sjösidan och monumentet Olympic Flame. Därefter kör vi runt Stanley Park, med stopp vid totempålarna och Prospect Point. Vi kör över den magnifika bron Lions Gate Bridge, över Burrard Inlet till Vancouvers norra strand. Här besöker vi Capilano Bridge, Kanadas längsta hängbro. Vi kommer att se bron, Treetops Adventure och den nya Cliffwalk-utställningen. På vägen tillbaka till Vancouver utforskar vi Chinatown – Nordamerikas näst största – med ett stopp vid Dr Sun-Yat-Sen Park. Sedan fortsätter vi till historiska Gastown med sina 1800-talsbyggnader, kullerstensgator, dolda passager och Ångklockan. Slutligen besöker vi ön Granville Island för dess berömda marknad, konst- och hantverksbutiker samt många kaféer och restauranger. Rundturen slutar vid Vancouvers kryssningsterminal, precis i tid för att gå ombord på MS Roald Amundsen.

vancouver@Michael-Nugent_2500x1250.jpg

Dag 7: Vancouver/ombordstigning 05.06.2021

Om du går ombord på fartyget i Vancouver 12.05.2021, kommer du att ha en extra övernattning inklusive frukost och en heldags sightseeingtur som inkluderar hängbron Capilano Suspension Bridge och avslutas vid Vancouvers kryssningsterminal samma dag

Observera: Turordningen för sevärdheterna kan variera

Praktisk information

Detta ingår:

I priset ingår nätter på fyrstjärniga hotell (en natt i Calgary, två nätter i Banff, en eller två nätter i Vancouver, alla inklusive frukost) och en natt på ett hotell i Kamloops, som ingår som en del av vår två dagar långa järnvägstur med Rocky Mountaineer. Dessutom ingår en busstransfer från Calgarys flygplatshotell till ett hotell i Banff, entréavgift till nationalparken, en lokal engelsktalande guide från hotellet i Calgary på dag 2 till Banffs järnvägsstation på dag 4, samt resan med Rocky Mountaineer på järnvägssträckan Banff–Kamloops–Vancouver med en panoramavagn och SilverLeaf-service (två frukostar och två luncher med vin och öl). Dessutom ingår alla hotelltransfer, måltider enligt beskrivningen i resplanen och en transfer från hotellet till Vancouvers kryssningsterminal med en heldags sightseeingtur av Vancouver och hängbron Capilano Suspension Bridge med engelsktalande guide.

Ingår ej:

Måltider som inte är beskrivna, drycker, dricks.

Kommentarer:

 • Denna rundtur börjar med en övernattning i Calgary och avslutas med två hotellnätter i Vancouver. Rundturen inkluderar viss vandring. Kan på begäran anpassas för gäster med begränsad rörlighet.
 • Minsta antal deltagare: 10
 • Om det minsta antalet deltagare inte uppnås, förbehåller vi oss rätten att ställa in programmet upp till sex veckor före avresa.
 • Rundtursdatum 2020: 11.05–17.05.2020, 25.05–31.05.2020, 18.06–24.06.2020, 02.07–08.07.2020, 26.07–01.08.2020
 • Rundtursdatum 2021: 06.05–12.05.2021 (7 dagar), 31.05–05.06.2021, 24.06–29.06.2021, 25.07–31.07.2021 (6 dagar)

Liknande resor