Covid-19: Updated information

Det vilda Patagonien före sjöresa

Låt oss få ta dig med från Buenos Aires till några av Sydamerikas mest spektakulära glaciärer och berg.

 • Upptäck mer av Argentina med Hurtigruten
 • Utforska Ushuaia, världens sydligaste stad med nationalparken Tierra del Fuego
 • Upplev Patagonien, en region med en spektakulär och mycket varierande natur
 • Besök en patagonisk ”estancia”, eller ranch, och få en genuin inblick i gauchornas liv och kultur
 • Resmål

  Sydamerika

 • Årstid

  Vinter, Vår

 • Längd

  4 dagar

 • Min. antal deltagare

  4

 • Bokningskod

  PATPRE

 • Från

  kr 16 662

Dag 1: Buenos Aires/El Calafate

Turen börjar på morgonen med transfer från ditt hotell till flygplatsen och ett flyg till Calafate, som ligger vid södra delen av Argentinasjön, ca 8 mil från nationalparken Los Glaciares. Det är den perfekta utgångspunkten för ett besök i regionen. Efter att ha träffat din lokala guide åker vi till hotellet i Calafate. På kvällen besöker vi en patagonisk ”Estancia”, eller ranch, och får en genuin inblick i gauchornas liv och kultur. Efter att ha blivit bjudna på lokalt mate-te och bakverk, kan vi njuta av en promenad och se på hur fåren klipps medan vi smakar på det lokala vinet. Till middag serveras traditionella rätter på Estancians restaurang. Vi återvänder sedan till Calafate för övernattning på hotellet.

Dag 2: El Calafate

Ett absolut måste för alla som besöker Argentina är ett besök till glaciären Perito Moreno i nationalparken Los Glaciares. För att komma till bergen kör vi genom det imponerande patagoniska stäpplandskapet med dess ombytliga klimat, där det kan regna och till och med snöa. Glaciären är en del av Patagoniens kontinentala isplatå, där 13 glaciärer flyter in i Viedma- och Argentinasjön och mot Atlanten. Perito Moreno-glaciären är en av de få glaciärer i världen som fortfarande trycks framåt av dess ismassor och som inte minskar i storlek. Lunch ingår. Kvällen tillbringar du på egen hand, med övernattning på hotellet.

Dag 3: El Calafate/Ushuaia

Efter frukost tar vi dig till flygplatsen för flygresan till Ushuaia. En lokal guide välkomnar dig på flygplatsen i Ushuaia och tar dig med till ditt centralt belägna hotell. Beroende på flygschemat kan du på eftermiddagen njuta av en båttur i Ushuaiabukten och Beaglekanalen som är omgivna av en naturskön bergskedja. Kvällen är fri för egna aktiviteter och övernattning.

Dag 4: Ushuaia/ombordstigning

Morgonen tillbringar du på egen hand. Vid middagstid hämtar vi dig på hotellet och tar dig med på en utflykt till nationalparken Tierra del Fuego. Den skyddade parken ligger alldeles vid havet, bara en dryg mil från Ushuaia och omges av ett naturskönt bergslandskap. Utflykten avslutas i Ushuaias hamn där vi går ombord. (fartygsnamn är borttaget då vi gör detta med två fartyg)

En närbild av ett snötäckt berg med Perito Moreno-glaciären i bakgrunden
Foto: Douglas Scortegagna Foto