Santiago de Chile, program före sjöresa: Chilenska Patagonien

Utforska sjöarna, glaciärerna och de snötäckta bergen i chilenska Patagonien under den här övernattningsturen från Santiago de Chile.

 • Inrikesflyg, hotell och helpension ingår
 • Upptäck mer av Sydamerika med Hurtigruten
 • Njut av en kryssning på Ultima Esperanza-fjorden
 • Besök nationalparken Torres del Paine, ett biosfärreservat på UNESCO:s världsarvslista
 • Resmål

  Sydamerika

 • Årstid

  Vinter

 • Längd

  4 dagar

 • Min. antal deltagare

  4

 • Bokningskod

  CENPUQPRE

 • Från

  kr 17 509

Program: Chilenska fjordar (4 dagar)

Vårt tilläggsprogram före sjöresan gör det möjligt för dig att utforska ännu fler av dina destinationer innan du seglar med Hurtigruten.
Upptäck sjöarna, glaciärerna och de snötäckta bergen i chilenska Patagonien med Puerto Natales som din bas. Det här programmet börjar i Santiago och slutar vid kajen i Punta Arenas:

Dag 1: Santiago/Punta Arenas/Puerto Natales

På morgonen hämtar vi dig på hotellet och tar dig till flygplatsen och ett flyg till Punta Arenas varifrån vi sedan åker i cirka 3 timmar (inkl. lunchlåda) genom Patagoniens karga stäpplandskap. Här finns chans att se strutsar och, med lite tur, en och annan kondor som svävar i cirklar över himlen. Du välkomnas sedan på ditt hotell i Puerto Natales. Resten av dagen tillbringar du på egen hand innan du äter middag och övernattar på hotellet.

Dag 2: Puerto Natales/Torres del Paine

Vi går upp tidigt och gör en heldagsutflykt till nationalparken Torres del Paine, ett biosfärreservat på UNESCO:s världsarvslista. Se fårhjordar och inhemska guanacor och de mäktiga, snötäckta Torres del Paine-bergen som tornar upp sig i bakgrunden. Vi åker genom nationalparken från en ända till den andra i minibuss och passerar olika utsiktspunkter på vägen. Vid sjön Grey kan du se enorma isberg flyta omkring ute i vattnet och även Grey-glaciären långt bort i fjärran. Mot kvällen återvänder vi till Puerto Natales för middag och övernattning.

Dag 3: Puerto Natales/Ultima Esperanza-fjorden

En tretimmars katamarantur från Puerto Natales till Ultima Esperanza-fjorden tar dig genom det fantastiskt vackra patagoniska landskapet till den 1 000 år gamla Balmaceda-glaciären, hem för bland annat skarvar och sjölejon. En kort promenad tar dig till foten av Serrano-glaciären som omges av snötäckta toppar och isväggar. Vi återvänder sedan till Puerto Natales, där du tillbringar resten av dagen på egen hand. Middag och övernattning.

Dag 4: Puerto Natales/Punta Arenas

Njut av det vackra landskapet medan vi tar dig tillbaka till hamnen i Punta Arenas.

Praktisk information

Ingår: 

Priset inkluderar transfer mellan hotell och flygplatsen i Santiago de Chile, flyg i ekonomiklass Santiago de Chile – Punta Arenas inkl. aktuella skatter och avgifter, transport med engelsktalande förare från Punta Arenas flygplats till Puerto Natales och till hamnen i Punta Arenas, 3 övernattningar på hotell i Puerto Natales inkl. helpension och dryck tillsammans med måltiderna, två heldagsutflykter ledda av en engelsktalande guide, användning av spa, uppvärmd pool och badtunnor. Övernattningen i Santiago innan turen börjar ingår i din Antarktis-expedition. Alla utflykter är beroende på rådande väderförhållanden.

Ingår ej: Drycker utanför de inkluderade måltiderna, dricks.

Övrig information: 

Den här turen finns som tilläggsprogram före sjöresa, kombinerad med resor som börjar i Punta Arenas. Promenadsträckor i ojämn terräng förekommer. Minsta antal deltagare som krävs: 4 passagerare.